Haberler

Devlet hastanesinde skandal! Diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalardan biri daha öldü

Güncelleme:

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyalize girdikten sonra baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetlerle hastaneye dönerek tedavi altına alınan hastalardan 88 yaşındaki Saniye Aksöz de hayatını kaybetti. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıkarken hastanedeki skandalı gündeme taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz "Diyaliz tedavisinde kullanılan su tanklarına antifiriz içinde bulunan etilen glikolün karıştığı yönünde birtakım iddialar var. Bu olayın dünyada örneği yok" dedi.

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyalize girdikten sonra tedavi altına alınan hastalardan Saniye Aksöz (88) de hayatını kaybetti. Olayda ölenlerin sayısı 2'ye çıkarken, 31 hastanın tedavisi sürüyor.

ŞİKAYETLERLE HASTANEYE GERİ DÖNDÜLER

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta saat 08.00- 12.00 ile 12.00- 16.00 seansında diyalize giren hastalardan bazıları baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe şeklindeki şikayetlerle hastaneye geldi. Hastalardan bazılarının durumunun ağırlaşması üzerine yetkililer, gün içinde diyalize giren hastaların tamamına telefonla ulaşıp, hastaneye gelmesini istedi. Bazıları da ambulansla hastaneye getirildi.

Devlet hastanesinde skandal! Diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalardan biri daha öldü

3 HASTA ENTÜBE VAZİYETTE

İlk etapta sağlık durumu ağırlaşan 18 hasta, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yetkililer, farklı illerden ambulans talep etti. Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile gün içerisinde diyaliz tedavisi gören 33 hastanın tamamı hastanelere gönderildi. Hastalardan 23'ü Antalya'da, 6'sı Afyonkarahisar'da, 3'ü Isparta'da, 1'i de Denizli'de tedaviye alındı. Bu hastalardan 14'ü entübe edildi. Entübe edilen hastalardan 11'i normal solunuma başladığı için cihazdan ayrılırken, 3'ünün entübe vaziyette tedavisine devam edildi.

Devlet hastanesinde skandal! Diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalardan biri daha öldü

SANİYE AKSÖZ DE HAYATINI KAYBETTİ

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Mustafa Demir (70), dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Demir'in cenazesinin bugün Burdur'un Karamanlı ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Antalya Şehir Hastanesi'nde tedavi gören hastalardan Saniye Aksöz de bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Aksöz'ün cenazesinin de Burdur merkez Kozluca köyünde defnedileceği belirtildi. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, 31 hastanın tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Devlet hastanesinde skandal! Diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalardan biri daha öldü

"BURADA ÇOK CİDDİ İDDİALAR VAR"

Öte yandan hastanede yaşanan olayı gündeme taşıyan CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz "Burada çok ciddi iddialar var. Tedavinin uygulandığı hastane son birkaç aydır kullanımda olan yeni yapılan bir hastanedir. Burdur Devlet Hastanesi. Diyaliz tedavisinde kullanılan su tanklarına antifiriz içinde bulunan etilen glikolün karıştığı yönünde birtakım iddialar var. Bunlar çok vahim iddialar, böyle bir şey nasıl olabilir, nasıl gerçekleşebilir? Bu olayın dünyada örneği yok" dedi.

Devlet hastanesinde skandal! Diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalardan biri daha öldü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Burdur Devlet Hastanesi Zeliha Aksaz Şahbaz Mide bulantısı Mustafa Demir Baş Dönmesi Antalya Diyaliz Burdur Hukuk 3.Sayfa Sağlık Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi!
Bingöl'deki 4,2'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı

Bingöl'deki 4,2'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı

500

Yorumlar (9)

inanc akcay:

Sağlıkta bir numarayiz.

54
12
yanıtYanıtla
Yoruldum:

Çağ atladık çağ

yanıt22
yanıt9
Spartacüs MartinLuther:

Giderlerse gitsinler dedi birileri onlar gitti kasaplar kaldı

56
9
yanıtYanıtla
Tugberk null:

İktidarlar halkın refahı ve mutluluğu için çalışırlar ve onlara en iyi hizmeti vermek boyunlarının en büyük borcudur. Çünkü yıllarca bu halk devlete vergi ödüyor görevini yerine getiriyor. Devlet vergi alır ama vergi ile ülke yönetilmez ancak üretim ile olur bunlar. Maalesef üretim yok , sağlık sistemi, eğitim sistemi denetleme vs yetersiz. Din ve devlet işleri birbirine karışmış. Cam paramparça olduğunda bir araya getiremezsiniz bizde şimdi o durumdayız. İpin ucu kaçtı artık.

43
11
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Maaş az diye iş bırakmasını bilen bu sağlık çalışanları hastane müdürleri başhekimleri doktorları çalışanları bu ülkenın insanı değil mi?

yanıt8
yanıt32
ismail Yasin:

Avrupa bizi kıskanıyor.. hastaneler ve hizmetleri içler acısı..

35
9
yanıtYanıtla
Allahın Kulu:

Açık ve net söylüyorum bu bir SERİ CİNAYETTİR! Yapan ya da yapanlar, sorumlu ya da sorumlular derhal bulunup yargılanmalıdır!

38
5
yanıtYanıtla
Ali Tokgönül:

Devaaaasa hastaneleri beş kuruş vermeden yaptırmıştık hani . Ne diyor türküde Neyleyim köşkü neyleyim sarayı / İçinde salınan yar olmayınca . Ucunda ölüm olunca neyleyim koca, koca hastaneleri .

24
8
yanıtYanıtla
bekir yapici:

AVRUPA BIZI KISKANIYOR DEGILMI? böyle haberlerde ne hikmetse buralardaki troller aninda buhar oluyor

10
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title