Haberler

Ilıca'da Çermik Festivali Coşkulu Başladı

Aziziye Belediyesi’nin bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği “1. Ilıca Çermik Festivali” coşkulu başladı.

Aziziye Belediyesi'nin bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği "1. Ilıca Çermik Festivali" coşkulu başladı. Ilıca Aziziye Caddesi'nden Orhan Tavlı Stadı'na kadar devam eden mehteranlı, atlı ciritli kortej yürüyüşü ile başlayan festival ilçede adeta bayram havası estiriyor. İlçe sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği festivale Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Zafer Tarıkdaroğlu, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Aziziye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Selim Alak, Aziziye Muhtarlar Derneği Başkanı Fariz Yavulu, Ilıca Mahalle Muhtarı Timur Meral, büyükşehir belediyesi bürokratları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşünde vatandaşların büyük ilgisini karşılıksız bırakmayan Efkan Ala, balkonlardan alkışlarla destek verenleri de protokol üyeleriyle birlikte selamlamayı ihmal etmedi.

ALA: ILICA'YA HİZMETLERİN EN GÜZELİ GELECEK

Festivalin açılışında konuşan Ala, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti. Ala, çocukluğunda hafta sonlarını Ilıca'da geçirdiğini ifade ederek, ilçeye hizmetlerin en güzelini getirmek için çalışacağını belirtti.

Türkiye'nin gelişmiş 20 ülkenin başkanlığını yaptığını ve 2023 hedefi olarak en gelişmiş 10 ülke arasında yer almayı amaçladığını kaydeden Ala, "Yine beraber miyiz? Yine birlikte miyiz? Peki Türkiye'yi oraya taşıyacak kadrolar Erzurum için ne düşünüyor? Ilıca için ne düşünüyor? Aziziye için ne düşünüyor? Şimdi diyoruz ki 'nasıl ki Türkiye hedefimiz ilk 10 ekonomi arasına, büyük ülke arasına girmek ise Erzurum için de, Ilıca için de, Aziziyemiz için de, tabi Dadaşkentle birlikte Türkiye'nin en gelişmiş illeri arasına girecek Erzurum. Bunu da yatırım üssü, hizmet üssü ticaret üssü olarak yapacağız." dedi.

"Bizim siyasi istikrardan daha kıymetli bir değerimiz yok, siyaseten kalkınma için." diyen Efkan Ala, "Türkiye cumhurbaşkanını sandıktan seçerek halkın ilk seçtiği cumhurbaşkanı olarak yüksek bir oyla Ankara'ya gönderdi. Gitti ve bizim değerlerimizi Birleşmiş Milletler dahil dünyanın her platformunda en iyi şekilde savunuyor mu? Evet, şimdi biz de diyoruz ki Türkiye'nin bu hedeflerini Ilıca'nın bu hedeflerini biz tabi Dadaşkentle Ilıca birlikte Aziziye'nin hedeflerini Erzurum'un bu hedeflerini gerçekleştirmek için de yine çok güçlü bir istikrar imzası atacak mıyız? Bizim siyasi istikrardan daha kıymetli bir değerimiz yok, siyaseten kalkınma için. Bakın bütün dünya şu 4-5 yıldır Avrupa Birliği, Amerika, Japonya, Fransa ve Almanya dahil hepsi ekonomik krize girdi ve sarsıntı geçirdi, öyle mi? Ama Allah'ın izniyle Türkiye sizin o sandıkta attığınız o imzanın yönetime yansıması nedeniyle şahsi istikrarı güçlü bir biçimde elde ettiği için ve burada aldığı iradeyle gidip Ankara'da da dimdik durduğu için, bakın böyle dünyaya mesaj verebildiği için ne yapıyor oralarda diz çökmüyor. Ankara'da da o iradenin gereğini yerine getiriyor. O bakımdan o kalkınmayı da biz sağlayacağız ve biz Türkiye'yi arzu ettiği yere Erzurumla, Ilıcayla ve Aziziyemizle birlikte çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

SEKMEN: VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

"1. Ilıca Çermik Festivali hayırlı olsun" ifadeleriyle konuşmasına başlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları söyledi: "Biz size dedik ki, bizi tercih ederseniz, Ilıcamızı yeniden inşa edeceğiz. Ilıcamızda kültürel sportif ve sanatsal faaliyetlere ağırlık vereceğiz. İşte bunun gereğini en güzel şekilde yerine getirmek için gayret ediyoruz. Tabi Ilıca'yı yeni baştan imar edeceğiz. TOKİ ile birlikte bunu yapacağız. Altyapısıyla beraber, çevresiyle beraber, ulaşımıyla beraber ama bir şey var ki yatırımlarıyla beraber, Aziziye ilçemiz yeni baştan imar edilecek. Allah'ın verdiği lütuf olarak gördüğüm, bu sıcak sular inşallah sağlığımıza ve tesislerle beraber bu bölgemize büyük faydalar sağlayacak. Burada yeni sosyal tesisler oteller olacağı gibi aynı zamanda meyveciliğe ve sebzeciliğe bu bölgede ağırlık vereceğiz. Göreceksiniz ki, bir müddet sonra Aziziyemiz, Ilıcamız farklı bir konuma taşınmış. Erzurumumuz taşınacak, Erzurumumuzu yeni baştan hep beraber, belediyecilik hizmetleriyle beraber, kültürel, sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerle, bunun yanında da üretim yatırım ve istihdam hizmetleriyle inşallah Erzurumumuzu farklı bir noktaya taşıyacağız. Bizi yalnız bırakmayın, bizi güçlü bir şekilde hizmette var kılın ki, hizmetlerimiz devam etsin."

ÖZ: FESTİVAL TANITIMA BÜYÜK KATKI SUNACAK

Yaklaşık bir buçuk yıldır Ilıca'da görev yaptığını kaydeden İlçe Kaymakamı Zafer Öz, "Bu festival coşkusunu sizlere paylaştığım için büyük mutluluk ve gurur duyuyorum." dedi. Öz, "Geride bıraktığımız sürede belediye başkanımızla birlikte ilçemizin her anlamda kalkınması adına çalışmalar yapıyor, el ele gönül gönüle veriyor önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ilıcamızın en önemli fırsatlarından birisi olan kaplıcamızı önce Erzurum'a, sonra ülkemize ve uluslararası alana tanıtımı için uğraşıyoruz. Bu anlamda termal ve sağlık turizminin merkezi olması hasebiyle özel sektör yatırımlarını da burayla çekmek istiyoruz. Festivalimizin tanıtım anlamında çok faydalı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

ORHAN: ILICA'NIN TANITIMI İÇİN GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLUŞTURDUK

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise, "Yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş; bölgenin eğitim, kültür, sanat ve ticaret merkezi olmuş, güzel şehrimiz Erzurum'un, batıya açılan kapısına; şirin ilçemiz Aziziye'ye hoş geldiniz. Tarihi ve kültürel dokusuyla; havası, karı, suyu ve doğal güzellikleriyle; sıcak, samimi ve mert insanlarıyla ifade bulmuş olan Erzurum'un adını, kahramanlık destanlarından alan ilçesine, Aziziye'ye hoş geldiniz. " sözleriyle konuşmasına başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destekleri, ilçe kaymakamı, esnaf ve sanatkarlar odası başkanı, muhtarlar derneği ile bir birliktelik oluşturarak yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Orhan, "Yaptığımız titiz çalışma ve istişareler neticesinde, gerek ilçemizin tanıtımına katkı sunacak ve gerekse de Erzurum'un sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına hareketlilik kazandıracak bir festival düzenledik. Ilıca kaplıcaları, Saltuklular, Kara ve Akkoyunlar, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman gibi tarihimize yön veren padişahlara ev sahipliği yapmış, Matrakçı Nasuh tarafından minyatürü çizilmiş, 16. yüzyıl yazarlarından ve bürokratlarından olan Aşık Ahmet'in, Menazirü'l Avalim isimli eserine konu olmuştur. Ilıca hatta ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin 1645 yılındaki Erzurum yolculuğunda da geçiş güzergahı olarak yer almıştır. 3 Temmuz 1919'da Milli Mücadeleyi teşkilatlandırmak üzere yola çıkan Mustafa Kemal'in Erzurum'a gelirken ilk karşılandığı yer olan Ilıca, büyük önderin "Bu Milletle neler yapılmaz ki" sözüne mazhar olmuştur." diye konuştu.

AZİZİYE'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK ADIMLAR ATIYORUZ

Konuşmasında bir yıllık görev süresinde yaptığı çalışmalardan da kısaca bahseden Başkan Orhan, "Bir yılda ilçemiz adına çok önemli hizmetlerin planlamasını ve altyapısını oluşturduk. Ilıca'nın merkezini ilgilendiren 380 konut, 114 işyeri ve bir caminin inşaat alanı oluşturuldu, temeller atılıyor. Bu proje görsellerini de inşaat alanının girişinde paylaştığımız gibi tamamlandığında kentsel dönüşüm hız kazanacak, ilçemizin adeta çehresi değişecek. Ilıca'da eski isimleriyle Yeşil Mahalle'de dönüşüm sürerken, Bahçelievler Mahallesi için de TOKİ ile protokollerimizi yaptık. Dadaşkent'te Gezköy için proje süreci devam ediyor, 200 Evler Bölgemizin de dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyemizin destekleri sayesinde gerçekleşecek. Termal turizmde bir yandan yeni yatırımlar yaparken, diğer yandan yatırımcıları ilçemize getirmek için çalışıyoruz. 18 aile kabinini kısa bir süre önce hizmete açarken, yeni yatırımlar için girişimlerimiz sürüyor. Bu bahar sezonu ile birlikte gerek Dadaşkent'te ve gerekse Ilıca'da yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte ciddi manada asfaltlama çalışması yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Dadaşkent'te geçtiğimiz yıl iki parkın model olarak çevresini açtık, bu uygulama bu yıl da hem Ilıca'da, hem de Dadaşkent'te devam edecek. Sosyal belediyecilik alanında girişimcilik, meslek edindirme ve hobi kurslarımız yeni AZMEK binamızda artarak sürüyor. İlçemizin tarihini, kültürünü ve değerlerini anlatan yayınlarımızın sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Sportif alanda Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü kurarak, futbolda Ilıca İdman Ocağı Belediyespor markasının yanına, hentbolda Termalspor markasını ekledik. Termalspor Hentbol 2. Ligi'nde mücadeleye başladığı ilk yılında finalde elenerek, birinci lig kapısından döndü." şeklinde konuştu.

HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLEYİZ

"Sizlere söz verdiğimiz gibi projelerimizi birer birer gerçekleştireceğiz." Diyen Başkan Orhan sözlerine şöyle devam etti: "Göreve başladığımız ilk günlerde yaptığımız anketlerdeki gibi, sizlerin önceliği, her zaman bizim de önceliğimiz olacak. Anketlerle ve farklı iletişim kanallarıyla her zaman görüşlerinizi alacak, hizmet vizyonumuzu da bu doğrultuda şekillendireceğiz. Şunu bilmenizi istiyorum ki, bizim Ilıca ve Dadaşkent'in yanısıra 69 tane de mahalle statüsünde köyümüz mevcut. Hizmette hiçbir ayrımcılık yapmadan Ilıca ve Dadaşkent'e olduğu gibi 69 köyümüz için de güzel hedeflerimiz var. Bunları birer birer gerçekleştireceğiz. Bunları sizlerle el ele, gönül gönüle vererek gerçekleştiriyoruz. Sizlerin duası ve destekleriyle de inşallah başaracağız. Sizlerin bizlere tevdi ettiğiniz kutsal emanetin ve bu ulvi görevin bilincindeyiz. Bu amaç doğrultusunda hizmet üretiyor, belediye kaynaklarımızı adil ve eşit bir şekilde ilçemizin her köşesine yayıyoruz. Burada vurgu yapmak istediğim bir konu var. Geride bıraktığımız bir yılda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, yerel yönetim tecrübesi ve siyasi kimliğiyle bize her konuda ağabeyilik yapıyor. İlçemize yaptığımız her hizmete ciddi manada destek ve katkı sunuyor. Bizim ilçemiz adına, sizler adına sunduğumuz her talebe, her projeye sonsuz destek veriyor. Merkezi hükümetten eski içişleri Bakanımız Efkan Ala başta olmak üzere, Erzurum milletvekillerimizden her zaman büyük destek görüyoruz. Huzurlarınızda sayın bakanımıza, Erzurum milletvekillerimize ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE İLÇE HALKI SAHİPLENDİ

Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak ise, Ilıca'nın 60-70 yıllık hayalinin gerçek olduğunu, bu festivallerle ilçenin adının dünyaya duyurulacağına vurgu yaptı. Ilıca Mahalle Muhtarı Timur Meral de, 40 yıl öncesine kadar her 7 Mayıs'ta çevre il, ilçe ve köylerden insanların Ilıca'ya gelerek çadırlar kurduğunu, bu şekilde güzel birliktelikler oluştuğunu belirtti ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

DOLU DOLU ÜÇ GÜN

Festivalde konuşmaların ardından Dadaş bar ekibi gösteri sundu. Daha sonra Erzurumlu TRT sanatçısı Ülkü Eyüpoğulları konser verdi. Festivalin birinci günü ünlü sanatçı Fettah Can konseri ve ardından havai fişek gösterisi il sona erdi.

Festivalde konser veren Ülkü Eyüpoğulları'na İlçe Kaymakamı Zafer Öz Fettah Can'a da Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Milletvekili Adayı Zafer Tarıkdaroğlu tarafından yöresel ürünlerden el emeği göz nuru çeşitli hediyeler takdim edildi.

Üç gün sürecek festivalin ikinci gününde Yavuz Değirmenci ve Bekçi Bekir, üçüncü gününde de Emre Kaya sahne alacak. Festivalde yerel ürünlerin yer aldığı standlar yer alırken, oluşturulan oyun alanlarında da çocuklar doyumsuz zamanlar geçiriyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Cevdet Orhan Aziziye Çermik Ilıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Rahime KARADAĞ TUNA:

Festival hk. . . . . ilk kez ılıcamızda çermik festivalinin düzenlenmesi gerçekten gurur verici bir durum. . Çok geç kalınmış bir etkinlik. . Keşke çermikleeimizi o ihtişamlı (kaynak sularının olduğu, kalabalık yerli-yabancı turistin geldiği, gece saat 12-01 '' e kadar açık olan kaplıcaların zamanında bu etkinlikler yapılsaydı Sayın Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm gorevlilere teşekkürler. . . Ben de katılmak isterdim . ancak şehir dışında idim. Ama çok güzel şeylerin yaşandığını duydum Mutlu oldum. Teşekkürler. . . Devamını dilerim. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title