Haberler

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ı tanıyalım! Deprem bölgesinde verdiği talimatla hatırlanıyor

Güncelleme:

Ordu kademesinin yeniden şekillendiği Yüksek Askeri Şura Toplantısı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'na 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Gürak, binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede ciddi çalışmalar ortaya koymuş ve soğukta bekleyen vatandaşları görünce kışla kapılarının vatandaşa açılması talimatını vermişti.

Yüksek Askeri Şura , Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaşar Güler'in Kabine'ye girmesinin ardından yeni Genelkurmay Başkanı bugün belli oldu. Basına kapalı olarak 3 saat süren toplantının sonrası Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla tüm kamuoyundan takdir toplamıştı.

KONUTUNDAN ACİL ÇIKIŞ YAPTI

Metin Gürak, merkezi Malatya'da bulunan 2. Ordu Komutanlığı görevindeyken deprem felaketiyle karşılamıştı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ilk deprem olan saat 04.17'deki 7.7 büyüklüğündeki depremden sonra 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak'ın ordu lojmanlarındaki konutundan acil çıkış yaparak yaklaşık yarım saat sonra göreve başladığı bildirildi.

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ı tanıyalım! Deprem bölgesinde verdiği talimatla hatırlanıyor

VATANDAŞLARIN KIŞLAYA ALINMASINI İSTEDİ

Gürak Paşa'nın kışlaya giriş yaparken çevrede evlerinden çıkarak dışarıda kar yağışı ve soğukta bekleyen vatandaşları görünce, İnönü Kışlası'na alınması talimatını verdi. Hasta vatandaşlar ile birlikte kadın-yaşlı çocuk ve gençler, Gürak'ın makamının da bulunduğu bina dahil kışla içerisinde müsait olan tüm alanlara alınarak çorba ve çay ikramı yapıldı. Karargahın bahçesinde çadırlar kurularak vatandaşlar buralarda da misafir edildi.

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ı tanıyalım! Deprem bölgesinde verdiği talimatla hatırlanıyor

ASKERİ PERSONELİ ACİL GÖREVE ÇAĞIRDI

Depremden sonra Malatya'daki askeri kışlalarda görev yapan askeri personel acil göreve çağrıldı. Askeri personele, "Ailelerinizi kışlaya getirebilirsiniz. Eğer gelmek isterlerse sivil komşularınızı ve ailelerini de kışlaya misafir olarak getirebilirsiniz." talimatı verildi. Askeri personellerle birlikte çok sayıda sivil vatandaş Altay ve Çakmak Kışlaları'nda asker aileleri ile birlikte misafir edildi.

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ı tanıyalım! Deprem bölgesinde verdiği talimatla hatırlanıyor

DEPREME MAKAMINDA YAKALANDI

Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'deki bölücü terör örgütlerine yönelik tüm operasyonlarından sorumlu olan 2. Ordu Komutanı, 6 Şubat'ta saat 13.24'te meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depreme makamında yakalandı. Gürak, kendisini dışarı çıkartmak isteyen korumalarına, ana karargahta misafir edilen vatandaşları hatırlatarak, "Hayır, ben buradan çıkarsam oluşacak panikte dışarıdaki yaşlı ve hasta vatandaşlar var, onlar ezilme yaşarlar." diyerek makamında kaldığı ve daha sonra dışarı çıktığı öğrenildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Kahramanmaraş Metin Gürak Orgeneral Deprem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

Cengiz:

3 gün sonramı?

31
52
yanıtYanıtla
Tunc Tunc:

sen cok yaşa paşam

60
14
yanıtYanıtla
Esra Yener:

ilk günden olması gerektigi gibi bütün imkanlarını seferber etti Malatya'da zor günler geçirdik askerimizin verdiği bir taş corbayla içimi ısındı rabbim basımızdab eksik etmesin böyle iyi insanların sayılarini çogaltsin

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title