Haberler

Hamas'tan İsrail'e rehine mesajı: Zaman tükeniyor

Güncelleme:

İsrail askerlerinin 3 rehineyi yanlışlıkla öldürdüğünü açıklamasının ardından Netanyahu hükümeti, ülkesinde büyük tepki ile karşılaştı. İsrail, oluşan baskı nedeniyle Hamas'la esir takasına tekrar başlamayı görüşürken Hamas'tan da dikkat çeken bir mesaj geldi. İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden İsrailli esirlerin ölmeden önceki ve sonraki fotoğraflarını paylaşan Hamas, "Zaman tükeniyor" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden bazı İsrailli esirlerin ölmeden önceki ve sonraki görüntülerini paylaştı. Kassam Tugayları, görüntülerin başlığında 'ise 'Zaman tükeniyor'' ifadesini kullandı.

HAMAS: ZAMAN TÜKENİYOR

Kassam Tugayları, İsrail ordusunun dün Gazze'de İsrailli esirleri "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurmasının ardından Telegram hesabında "Zaman tükeniyor" başlıklı bir video yayımladı.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

ESİRLERİN ÖLMEDEN ÖNCEKİ VE SONRAKİ GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTILAR

Arapça, İngilizce ve İbranice, "Zaman tükeniyor" yazılı 1 dakika 21 saniyelik videoda, İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılar yer aldı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen İsrailli esirlerin ölmeden önceki görüntüleri ile sonraki fotoğrafları paylaşıldı.

İsrailli bir kadın esirin, "Füzeler nedeniyle ölmekten korkuyoruz, lütfen durun" şeklinde konuştuğu, bir başka erkek esirin de "40 gündür Gazze'de esirim, eve dönmek istiyorum." diye çağrıda bulunduğu görülürken sonrasında da bu kişilerin cesetlerinin fotoğrafı yer aldı.

Kayıtta ölen İsrailli esirlerinin sayısının 9 olduğu ifade edildi.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştıİsrail'in öldürdüğü 3 İsrailli rehine

"İSRAİL ORDUSU ESİRLERİN HAYATIYLA KUMAR OYNADI"

Kassam Tugayları, ayrıca üst kısmında İsrailli bir kadın esirin olduğu, bölünen alt kısmında ise tabutun bulunduğu bir fotoğrafı da "seçim sizin, ya tabutta ya canlı" ibaresiyle paylaştı.

Öte yandan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabında yer alan yazılı açıklamasında "İsrail ordusunun, Gazze'deki esirleri kasten öldürdüğünü, esirlerin hayatıyla kumar oynadığını" belirtti.

"Düşman, Filistin direnişinin esir tuttuğu askerlerinin hayatlarıyla kumar oynuyor ve ailelerinin duygularını önemsemiyor." ifadelerini kullanan Ebu Ubeyde, İsrail'in dün esirleri kurtarmak yerine öldürdüğünü ve bunun Gazze'deki esirlerine karşı uyguladığı suçun göstergesi olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, İsrail'in dün 3 esiri kasıtlı olarak öldürdüğünü ve bunu Gazze'deki esir meselesinin yükünden kurtulma çabasıyla yaptığını savundu.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

İSRAİL, HAMAS'LA TEKRAR ESİR TAKASI YAPMAYI GÖRÜŞÜYOR

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde esir tutulan 3 İsraillinin askerler tarafından tehdit olarak algılandığını ve ateş açılarak öldürüldüğünü duyurdu. Skandal hem İsrail'de hem de dünya kamuoyunda büyük ses getirdi. Bazı esir yakınları açlık grevine başlayacaklarını duyururken, vatandaşlar ise sokaklara çıkmaya başladı. Gelişmeler sonrası İsrail, Hamas ile esir takasına devam etmek için görüşmelere yeniden başlamayı düşünmeye başladı.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

MOSSAD ŞEFİ İLE KATAR BAŞBAKANI ARASINDA ESİR TAKASI ZİRVESİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesinin ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Şefi Barnea ve Katar Başbakanı Al Sani'nin, 15 Aralık Cuma gecesi müzakerelerin yeniden başlatılmasını görüşmek üzere Avrupa'da bir araya geldi. Haberde, söz konusu görüşmenin "sadece bir başlangıç" olduğu ve sürecin "uzun, zor ve karmaşık" olacağı ifade edildi

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

NETANYAHU, SAVAŞ KONSEYİNİ TOPLUYOR

İsrailli esirlerin ailelerinin baskıları nedeniyle zor zamanlar geçiren Başbakan Binyamin Netanyahu da harekete geçti. Netanyahu, savaş konseyini bir takas anlaşmasına varmayı amaçlayan müzakerelere geri dönme olasılığını tartışmak üzere bu gece toplayacak.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

İSRAİL ORDUSUNUN 3 İSRAİLLİ REHİNEYİ ÖLDÜRMESİ

İsrail ordusundan dün yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordu güçleri, Şucaiye'deki çatışmalar sırasında 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı. Sonuç olarak askerler, onlara ateş açtı ve öldürüldüler." ifadelerine yer verilmişti.

Olayın meydana geldiği bölgede yapılan arama ve kontrollerde "ölenlerin kimlikleri konusunda şüphelerin ortaya çıktığı" belirtilen açıklamada, bunun üzerine cesetlerin incelenmek üzere İsrail'e nakledildiği ve ardından cesetlerin, 3 İsrailli esire ait olduğunun doğrulandığı kaydedilmişti.

Ayrıntılı incelemenin ardından cesetlerin, Yotam Haim ve Samer Talalka adlı esirler ile ailesinin adının yayımlanmasını istemediği bir esire ait olduğunun belirlendiği açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Şarj edilebilen hibrit araçlara ÖTV indirimi geldi

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Şarj edilebilen hibrit araçlara ÖTV indirimi geldi

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakmadan Geçme

Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri 11 üniversiteye yeni rektör atandı! Hangi üniversitelere rektör atandı? PARİS OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR MU? Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak? Paris Olimpiyatları'nda Fransız koşucunun açılış törenine başörtüsüyle katılmasına izin verilmedi! Olay ne, ne oldu? CUMA MESAJLARI || En güzel, anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli cuma mesajları
Kuledeki 'şantaj' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

Kuledeki "şantaj" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

500

Yorumlar (6)

Özgür VATAN:

İki terörist çarpışıyor olan masuma oluyor.

30
133
yanıtYanıtla
ala addin:

hamaslı askerlerde biraz komando tipi var boylu poslu.epey eğitimden geçtikleri belli.yoksa bordo berelilerden talim mi aldılar.

77
26
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Bizde o yürek yok be kardeş boy posla olmuyor yürek lazım

yanıt56
yanıt17
Özgür VATAN:

Teröristler abd eğitim verir genelde

yanıt0
yanıt0
Mldhat Caglar:

Yüreklilerimiz tahmin etmediginiz kadar çok zamani geldiginde cümle Alem sahit olacaktir

28
3
yanıtYanıtla
Alkurt:

Bunlarin yüzü neden kapali??

3
24
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title