Haberler

Fransa, kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk ülke oldu

Güncelleme:

Fransa'da kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı. Böylelikle Fransa, kürtaj hakkını anayasa tarafından güvence altına alan ilk ülke olarak kayıtlara geçti. Gelişmeyi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa'nın gururu" ve "evrensel bir mesaj" olarak nitelerken Fransa Başbakanı Gabriel Attal da yasanın kabulüyle "Fransa'nın dünyaya tarihi bir mesaj verdiğini" ifade etti.

Fransa'da kürtaj hakkının Fransız Anayasası'nda yer almasına ilişkin tek maddelik yasa tasarısı, parlamento üyelerinin tamamının bir araya geldiği Kongre'de kabul edildi. Tasarının onaylanmasıyla Fransa, "kürtaj hakkını anayasa tarafından güvence altına alan ilk ülke" oldu.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK "EVET" DEDİ

Ulusal basındaki haberlere göre, kürtaj hakkına ilişkin yasa tasarısı, Kongre'de 72'ye karşı 780 oyla onaylandı.

Fransa, kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk oldu

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON, TASARIYI "EVRENSEL MESAJ" OLARAK NİTELEDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kongre'de onaylanan kürtaj hakkının anayasal güvence altına alınmasını sağlayan tasarıyı Fransa'nın "gururu" ve "evrensel bir mesaj" olarak niteleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "yeni bir özgürlüğün anayasal güvenceye alınmasını" kutlamak istediğini belirtti.

Fransa'da kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı

EYFEL KULESİ'NE "BENİM BEDENİM, BENİM TERCİHİM" YAZISI YANSITILDI

Başbakan Gabriel Attal da yasanın kabulüyle "Fransa'nın dünyaya tarihi bir mesaj verdiğini" vurgulayarak, kendi bedenleri üzerinde söz söyleme hakkının kadınlara ait olduğu mesajını verdi. Yasanın kabul edilmesinin ardından başkentin simgelerinden Eyfel Kulesi'ne "Benim bedenim, benim tercihim" yazısı yansıtıldı.

Fransa'da kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı

FRANSA, KÜRTAJ HAKKINI ANAYASA TARAFINDAN GÜVENCE ALTINA ALAN İLK ÜLKE OLARAK TARİHE GEÇTİ

Ulusal Meclis ve Senato'da onaylanan yasa tasarının, anayasada bir değişiklik öngördüğü için Kongre'de oylamaya sunulması gerekiyordu. Kürtaj hakkının, Fransız Anayasası'nda yer almasına ilişkin tek maddelik yasa tasarısı, 30 Ocak'ta Ulusal Mecliste 28 Şubat'ta da Senato'da kabul edilmişti. Fransa'da kadınlar, hamileliğinin 14. haftasına kadar yasal olarak kürtaj yaptırabiliyor. Tasarının onaylanmasıyla Fransa, "kürtaj hakkını anayasa tarafından güvence altına alan ilk ülke" oldu.

Fransa'da kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (62)

Bir garip yolcu:

Dünyanın sonu dünyanın kabul ettiği bu cinayetle başlayacak ...

756
176
yanıtYanıtla
Deniz:

Dunyanin degil ama bâti medeniyetinin sonu diyebiliriz

yanıt606
yanıt89
HainKOXPER :

türkiyedeki lgbt üyelerinide devletinize kabul edin bu utançtan kurtulalım

637
133
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

çok doğru bit yöntem. fransaya, amsterdama gitsinler orada çiftleşsinler hayvanlar gibi. cehp liler de gider orada onur yürüyüşü yapar lgbt lilerle. çokkk onur verici onlar için:)))

yanıt153
yanıt58
İttihatçı ölmez o bir ruhtur:

haksız mıyım Türkiye'de lgbt hakları ilk defa AKP iktidarı zamanında belli ölçüde yasal hale geldi. CB Tayyip Erdoğan'ın bizzat iktidara geldiği vakit vaadi buydu. AKP iktidarı öncesi dernek dahi açamıyorlardı. Konuşması bile hala var. Lgbt haklarını savunmuyorum ama siz muhafazakar kesimin iki yüzlülüğü arşa çıktı artık. Terörden, lgbt haklarına kadar bu ülkenin başına bela ne varsa muhafazakar partiler zamanında bela edildi. CHP'ye laf etmeyi bırakıp cuvaldızı kendinize batırın artık.

yanıt82
yanıt75
haksız mıyım:

İTTİHATÇI...senin başkanın kılıçdaroğlu, 'lgbt, aile yapımıza zarar vermez efendim, diye lgbt yi savunmadı mı? çıkıp utanmadan savunma yapıyorsun. onursuzluk yürüyüşünde onlarla kolkola girenler siz değil misiniz? bugün muhafazakar iktidar yerine cehp iktidarda olaydı bunların evliliğine bile onay verirdi

yanıt77
yanıt31
MEHMET TURAN SAYGILI:

biz vakıf ve cemaat yurtlarında tecavüze uğrayan çocukları konuşalım bize ne fransanın ne yaptığından

yanıt31
yanıt43
Mehmet ali:

Yediğiniz haltlardan bihaber günahsızların yaşam hakkını elinden almaya çalışmak nasıl bir özgürlük tanımıdır.. Cinayet hakkının kutlanması başka birşey değil bu..

519
72
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Kendi çocuğunun katili olmak nasıl bir özgürlükse onu kabul etmişler ..

517
61
yanıtYanıtla
Arif altın:

tarihte gurur duyacak başka birşeyleri yok , soykırım desen var sömürgecilik desen var ilegal yollarla kara para aklama var ırkçılık var zamanında cadı büyücü diye insanları öldürenler ,düşmanları ülkelerini işgal edince evlerine kapanan bir toplum

433
38
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title