Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ÇUKURCA'DA SINIRIN SIFIR NOKTASINDA 'FOTO SAFARİ'HAKKARİ'nin, Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca ilçesinde kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle 'foto safari' düzenlendi.

1)ÇUKURCA'DA SINIRIN SIFIR NOKTASINDA 'FOTO SAFARİ'

HAKKARİ'nin, Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca ilçesinde kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle 'foto safari' düzenlendi. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen fotoğraf sanatçıları, bir zamanlar silah seslerinin yükseldiği bölgenin güzelliklerini fotoğrafladı. Sanatçılar, gördükleri karşısında büyülendiklerini belirtirken, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, ilçenin artık terörle değil, güzelliklerle anılmasını istediklerini söyledi.

Hakkari kent merkezine 80 kilometre uzaklıktaki 7 bin nüfuslu Çukurca ilçesi, farklı bir etkinlikle gündeme geldi. Taş evleri, susamdan yapılan tahini, çeltiği, narı ve üzümü ile ünlü ilçeye 7 ay önce gelen Kaymakam Temel Ayca, bir taraftan ilçenin çehresini değiştirmek için mücadele ederken, bir yandan da terörle birlikte bozulan imajı değiştirmek için çalışmalara başladı. Bu amaçla da düzenlediği 'foto safari' programıyla Türkiye genelinden fotoğraf sanatçılarını ilçeye davet etti. Yaklaşık 1 ay önce kaymakamlık tarafından yapılan duyurular üzerine 5 günlük program için Çukurca'ya gelen fotoğraf sanatçıları, ilçenin güzelliklerine hayran kaldı. Sanatçılar, bir zamanlar çatışmaların yaşandığı sıfır noktada gezerek fotoğrafı çekmeye başladı. Uygun ışık ve doğru açı kollamaya çalışan yüzü aşkın fotoğraf sanatçısı, birbirleriyle yarıştı.Fotoğraf sanatçıları dağ taş demeden bölgeyi gezerken, kaymakamlık ve belediye ekipleri ise Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın da desteğini alarak her türlü imkanı sunmaya çalıştı.  Çekilen fotoğraflar, kaymakamlık tarafından oluşturulan juri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girecek fotoğraflar, ödüllendirilecek.

SANATÇILAR EVLERDE MİSAFİR EDİLDİ

Konaklama imkanın kısıtlı olduğu ilçede kaymakamlık, gelen misafirler için en büyük desteği ise ilçe halkından aldı. 2 misafirhane dışında otelin olmadığı ilçede vatandaşlar, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen fotoğraf sanatçılarını evlerine götürerek misafir etti. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ayca, doğu-batı kardeşliğini pekiştirilmesi için bunu yaptıklarını, durumdan hem vatandaşların, hem de gelen misafirlerin memnunluk duyduklarını söyledi. Çukurca'nın artık terörle anılmasını istemediklerini de belirten Kaymakam Ayca, her yıl fotoğraf yarışması ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu:  "Çukurca'ya geldikten bir ay sonra böyle bir organizasyon düzenlemeye karar vermiştik. En uygun ayın da nisan ayı olduğunu düşündük. Bu mevsimde buranın doğası çok güzel. Tek endişemiz ise gelecek kişiler çok olursa, nasıl barındıracağız endişesiydi. Onu da ilçe halkı ile çözdük ve gelen fotoğraf sanatçılarını evlerde misafir ettik. Bir kısım fotoğrafçılar şu anda yereldeki halkın evinde kalıyorlar. Doğu- batı kardeşliğini tesis etmeye çalışıyoruz. Yarışma 5 gün sürecek. Her gün rafting, yamaç paraşütü, kaya tırmanışı gibi aktiviteler olacak. 2 Mayıs'ta güzel bir yemek şenliğ7miz olacak. Yöresel yemekleri fotoğrafçılara sunacağız. Amacımız, sadece fotoğraf çektirmek değil. Aynı zamanda buranın kültürünün bilinmesini ve güzelliklerin tanıtılmasını istiyoruz ve dolayısıyla doğasının güzelliğini, insanların misafirperverliğini bu vesile ile tüm ülkemize, herkese duyurmak istiyoruz." DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise ilçede bulunan tarihi taş evlerin restore edilmesi için ilçeye geldiklerini ve düzenlenen etkinliğe de destek verdiklerini söyledi. Demir, "Çukurca kalesinin eteğinde olan tarihi taş binaların restore edilerek hem buraya değer katma, hem de tarihi bugüne getirme noktasında idare olarak buraya finansman sağladık. Düzenlenen fotoğraf safarisinin olumlu bir etki bırakacağını umut ediyorum. Gelen katılımcılar iyi fotoğrafçılar. Bu tabiat güzellikleri ile beraber bunun doğa turizmi kapsamında güzel fırsatlar da sunuyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kayıt yapan fotoğrafçılar

-Çukurca ilçe merkezi

-İlçe merkezinden detaylar

-Fotoğraf sanatçısıyla röportaj

-Doğal güzelliklerden detaylar

-Çeltik tarlaları

-Çalışan fotoğraf sanatçıları

-Fotograf sanatçısıyla röportaj

-Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca ile röportaj

-Fotoğrafçılardan detaylar

-Yamaç paraşütü yapanlar

Feyat ERDEMİR/ÇUKURCA (Hakkari), -

======================================================

2)RİZE'DE SARMAŞIK EV ÇİÇEK AÇTI

RİZE'de, arka cephesini saran sarmaşıklar nedeniyle görünmez hale gelen ev, baharla birlikte açan çiçeklerle rengarenk oldu.

Atatürk ve Cumhuriyet caddelerini birbirine bağlayan yol kenarında yer alan 2 katlı ev, mirasçılarının ilgisizliği nedeniyle arka cephesi sarmaşıklarla kaplandı.Çevresinde yükselen binalarla etrafı çevrilmeye başlanan ve ön cephesinde bir esnafın manav işlettiği sarmaşık ev baharla birlikte çiçek açtı. Yemyeşil sarmaşıkların sardığı çiçek açan evi gören bir daha bakıyor, bol bol fotoğraf çekip, selfie yapıyor. Sarmaşık ev ilgi odağı oluyor. Sarmaşık evi görmeye gelen vatandaşlar selfie yaparak sosyal medyada paylaşıyor.

Görüntü Dökümü

------------------

Drone ile ev görüntüleri

Evden detaylar

Çiçeklerden detay

Vatandaşlarla röp.

Haber-Kamera: Aytekin KALENDER RİZE-DHA

====================================================

3)AVRUPA ÖDÜLLÜ 'KENTSEL TASARIM PROJESİ' KIRAÇ KONSERİ İLE AÇILDI

ESKİŞEHİR'de Odunpazarı Belediyesi'nin 'Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi' projesi sevilen sanatçı Kıraç'ın da konser verdiği etkinlikte açıldı.

İngiltere geçen yıl yapılan yarışmada en iyi kentsel tasarım ödülü alan 'Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi' projesinin tamamlanması nedeniyle açılış etkinlikleri düzenlendi. Projenin gerçekleştirildiği alan Ihlamur ağaçları ile donatılarak hem alışveriş hem de gezmek için gelen vatandaşlara ıhlamur kokuları içinde vakit geçirmelerini sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte açılış öncesi Hamamyolu Caddesi'ni gezen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt vatandaşlara çiçek ve çiçek tohumu dağıttı. 5 bin kişiye dağıtılan çiçek ve tohumla çevreye sahip çıkma mesajı verildi.

Hamamyolu projesinin açılış etkinliğinde Odunpazarı'nda yürütülen başta cam sanatı, ahşap sanatı ve ressamların performansları da canlı olarak icra edildi. Hamamyolu caddesindeki Sanat Köprüsünde ise Odunpazarı'nda bulunan cam müzesi ve ahşap müzesindeki bazı eserler sergilenmeye başlandı. Caddede bir de açık hava kütüphanesi bulunuyor.

Festival havasında gerçekleşen açılış etkinliğinde gündüz, sanatçıların performansları sergilendi, akşam da resmi açılış gerçekleşti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada, "başladığımız zaman eleştirenler, 'bu böyle olmaz'  diyenler bugün buradaki güzelliği görünce projenin hakkını teslim etti. Ben bu proje ile ilgili çalışan herkesi ayrı ayrı kutluyorum. Artık Eskişehir Avrupa kenti olmuştur" dedi.Belediye Başkanı Kazım Kurt daha sonra butona CHP milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ile birlikte basarak açılışı gerçekleştirdi. Işık gösterileri eşliğindeki açılışın ardından sahneye çıkan sevilen sanatçı Kıraç, söylediği şarkılarla Eskişehirlileri coşturdu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Hamamyolu caddesinden,

-Gündüz yapılan etkinliklerden,

-Belediye Başkanı Kazım kurt'un çiçek ve çiçek tohumu dağıtması,

-Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un caddeyi gezmesi,

-Caddeniin drone ile çekilmiş görüntüsü,

-Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un konuşması ve açılışın yapılması,

-Kıraç konserinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

========================================================

4)YARIM ASIR ÖNCE MEZUN OLDUKLARI OKULUN BAHÇESİNDE BULUŞTULAR

BURSA'nın tarihi okullarından Hocailyas İlkokulu'ndan yarım asır önce mezun olanlar ilk defa bir araya geldi. Okul bahçesinde düzenlenen eski mezunların buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde 550 yıllık geçmişi olan Hocailyas İlkokulun'dan 60'lı yıllarda mezun olanlar yıllar sonra okul bahçesinde buluştu. Hatıraların canlandığı buluşmada eski mezunlar, birbirleriyle hasret giderdiler. Kapalıçarşı esnafından Muhsin Özyıldırım'ın önderliğinde okul müdüresi Hülya Ayvaz ve Okul Aile Birliği Başkanı Elif Ateş'in desteğiyle yaklaşık 70 eski mezunun buluştuğu etkinlikte okulda yaşanan anılar tazelendi. Eski mezunlar arasında bulunan 1967 mezunu iş insanı Fahrettin Gülener, yaşıtlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını, bu buluşmaya katılabildiği için şanslı olduğunu söyledi. Hocailyas İlkokulu'ndan mezun olduğunu ve eski arkadaşlarını görmek, bir araya gelmek için önerisini okul müdüresi Hülya Ayvaz'a iletmesi üzerine bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Muhsin Özyıldırım, ilk defa toplandıklarını ve bunun geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirtti. Konuşmaların ardından hasret gideren eski mezunlar ikramın ardından her yıl Nisan ayının son cumratesi günü buluşmak üzere ayrıldılar.

Görüntü Dökümü

----------------------

Mezunlar toplu

Detaylar

Konuşmalar

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, -

==========================================================

5)TURİSTLER, TARLADA ÇİLEK YİYİP, DALINDAN DUT TOPLUYOR

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesine tatile gelen Litvanyalı turistler, seradan çilek, dalından dut yiyip, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Kral Koyu'nun eşsiz manzarasında denize giren turistler, 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarası'na hayran kaldı.

Tatil için Gazipaşa'ya gelen turist kafileleri için doğa, tarih, tarım ve deniz turu düzenleniyor. İşletmeciler ile tur firmaları tarafından haftanın 4 günü düzenlenen turlarda turistler, tarladan çilek, dalından siyah dut yiyip, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını görme fırsatı buluyor. Litvanyalı 50 kişilik turist kafilesi de çıktıkları turda eğlenceli vakit geçirdi. Sabah Güney Mahallesi'nden tura başlayan Litvanyalı turistler, Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'ni gezdi. Ardından eşsiz manzarasıyla ünlü Kral Koyu'ndaki Delik Deniz'e yürüyen turistler, Türkiye ve Litvanya bayrağı açıp, barış ve kardeşlik mesajı verdi. Kral Koyu'nda denize girip, yüzen tatilciler, fotoğraf çektirdi. Öğle yemeğinin ardından yaklaşık 5 milyon yıllık olduğu tahmin edilen Yalan Dünya Mağarası'nı gezen Litvanyalı turistler, ardından seraya girip, dalından çilek yedi. Turistler, dalından topladıkları siyah dutun tadına baktı. Kafilenin turu, cami gezisiyle tamamlandı.

'LİTVANYALI TURİSTLERİN ÇOK BEĞENİSİNİ KAZANDI'

Turist kafilesini ilçeye getiren seyahat acentesinin sahibi Mustafa Erkut, 2017 yılında ilçeye 1900 turist getirdiklerini belirtirken, bu yıl hedeflerinin sayıyı ikiye katlamak olduğunu vurguladı. Erkut, "Bu muhteşem yerler Litvanyalı turistlerin çok beğenisini kazandı. Buranın reklamı çok hızlı yapıldı Litvanya'da. Benim isteğim buraya gelenlerin temiz tutması. Etrafımızı kirletmememiz lazım. Lütfen buna duyarlı olalım" dedi.

'TEKRAR GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUM'

Litvanyalı Svetlana Urbonavıcıene (52), denizi çok sevdiğini, doğanın ve havanın çok güzel olduğunu anlatırken, bölgeye her zaman gelmeyi düşündüğünü söyledi. Jürate Paukstıene (60) ise "Bizi kendisine hayran bırakan bir hava, tarih ve doğa. Buranın doğasından çok etkilendim. Tekrar gelmeyi düşünüyorum. Türkiye'den her ayrılışımızda güzel anılar, hatıralarla gidiyoruz. Bu tatil de onlardan biri. Mutlaka geri geleceğiz" diye konuştu.

'MAĞARAMIZ 5 MİLYON YAŞINDA'

Yalan Dünya Mağarası işletmecisi Mehmet Uncuoğlu da şunları söyledi: "Yalan Dünya Mağarası, Türkiye'nin en uzun mağaralarından biri. Toplamda 3 kilometre uzunluğunda bir mağara. Sonuna kadar aydınlatmalı, tahta yürüyüş yolları yapılmış ve turizme açılmış bir mağara. 5 milyon yaşında hala yaşayan bir mağara, oluşumlarını bitirmemiş. İçeride dikit ve sarkıtların birbirine bitiştiği görülüyor. Devasa salonları olan, son bölümlerine kadar gezilebilen bir mağara."

Görüntü Dökümü

--------------

Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti gezisi

Otobüslerle Kral Koyu'na gidiş

Patika yoldan koya doğru yürüyüş

Kral Koyu önünde Litvanya ve Türk bayrağı açılması

Delik taşta yüzme

Acente sahibi Mustafa Erkut'la röportaj

Svetlana Urbonavıcıene röportaj

Jürate Paukstıene röportaj

Koydan ayrılış

Yalan Dünya Mağarası'na geliş

Mağara gezisi

Mağara işletmecisi Mehmet Uncuoğlu röportaj

Mağaradan ayrılış

Çilek ve siyah dut bahçeleri

Turistlerin çilek ve dut yemesi

Turistlerin Türkçe 'Çilek çok güzel' demesi

Kafilenin bahçeden ayrılışı

Genel ve detay görüntüler

520 MB /// 04.42ö

Haber- Kamera: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

====================================================

6)KUMLUCA'DA MUAZZEZ ERSOY KONSERİ

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde sanatçı Muazzez Ersoy konser verdi.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerin final gecesinde Muazzez Ersoy sahneye çıktı. Konserden önce festival tertip komitesine ve gecenin sponsorlarına plaket verildi. Daha sonra sahneye çıkan Muazzez Ersoy sevilen şarkılarını seslendirdi. Muazzez Ersoy'a Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay tarafından adının yazılı olduğu Türk bayrağı motifli poşu taktı. Muazzez Ersoy, "Üzerinde adım yazıyor. Bir de bayrağımızın resmi var. Bayrağımız ilelebet yaşayacak, var olacak" dedi. Başsavcı vekili Mehmet Karakaya da sanatçıya plaket verdi. Gece Muazzez Ersoy'un seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Sanatçının sahne görüntüleri

Plaket ve poşu verilmesi

Muazzez Ersoy'un Kumluca Başsavcısı Tolgahan Altınay'a iltifatı

Detaylar

Haber- Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA,

========================================================

7)BİNLERCE KİŞİ KİTAP İÇİN KOŞTU

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 'Kitaba Koş' halk koşusunda binlerce kişi kitap için koştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 10'uncu kez düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 'Kitaba Koş' isimli halk koşusu gerçekleştirildi. Halk koşusunun başlama sirenini çalan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Burada 10 binin üzerinde gencimiz var. Burada kitaba koşacağız. Kitapsız bir medeniyet kurmak, ilerlemek, gelişmek mümkün değil. Onun için her şeyin başı kitap. Bunun için ben de sizlerle beraber koşacağım" dedi. Yarışın başlamasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da vatandaşlarla birlikte koşuya katıldı.

Seka Park'tan başlayarak Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinden Atletizm Pisti'ne koşan binlerce vatandaşa yarışın bitiş noktasında kitap dağıtıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Koşuya katılan vatandaşların görüntüsü

-Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmaoğlu'nun konuşması

-Detay

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muazzez Ersoy Hakkari Çukurca Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title