Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(geniş haber)1- ATATÜRK'E HAKARETTEN YARGILANAN HASAN AKAR'A 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASIHaber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklu bulunan Hasan Akar 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

(geniş haber)

1- ATATÜRK'E HAKARETTEN YARGILANAN HASAN AKAR'A 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Haber : Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklu bulunan Hasan Akar 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezada herhangi bir indirim yapılmadı, Hasan Akar'ın tutukluluğunun da devamına  karar verildi.

O KONUŞMALAR TEKRAR İZLENDİ

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 2. duruşmada tutuklu sanık Hasan Akar ve avukatı hazır bulundu. Duruşma salonunda Hasan Akar'ın iddianameye konu o videosu tekrar izlendi.

"ORTADA BİR SUÇ VARSA BANA AİTTİ, CEMAATE AİT DEĞİLDİR"

Söz verilen Akar, "Daha önceki beyanlarımı tekrar ederim. Ekleyecek bir şeyim yok" dedi. Akar, medyada kendiyle ilgili bazı haberler çıktığı belirterek, "Ortada bir suç varsa bana aittir, cemaate ait değildir" dedi.

DAVAYA KATILMA TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Öte yandan mahkeme, Avukat Zafer Tunca'nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin davaya taraf olarak katılma taleplerini olayla ilgili doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti. Avukat Tunca da karara itiraz edeceğini belirterek duruşma salonundan ayrıldı.

HAKİM: TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VERİYORUZ

Hakim de "O zaman herkes müdahil olsun. Biz zaten Türk milleti adına buradayız. Türk Milleti adına karar vereceğiz" dedi.

HASAN AKAR: BERATİMİ TALEP EDİYORUM

Hasan Akar'ın avukatı Mustafa Arıboğa, müvekkilinin suç işleme kastı bulunmadığını olayın basın tarafından büyütülüp aleniyet kazandırıldığını savunarak, "Müvekkilimin beraatini talep ediyorum" dedi. Son sözü sorulan Akar da, "Beraatimi talep ediyorum" dedi.

2 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme sanık Hasan Akar'ı "Atatürk'ün  hatırasına alenen hakaret etme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmeö suçundan da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Toplam 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Hasan Akar'ın tutukluluğunun da devamına karar verildi. Mahkeme, verilen cezalarda herhangi bir indirim de uygulamadı.

AVUKAT: BASKI MI GÖRDÜ ACABA MAHKEMENİZ

Kararın açıklanmasının ardından Hasan Akar'ın avukatı Mustafa Arıboğa, 5 yılın altında ceza alanların cezavinde yatırılmadığını belirterek "Baskı mı gördü acaba mahkemeniz" diyerek tepki gösterdi. Avukata "Dışarı çıkın" diyen hakim,  güvenlik görevlilerinden de duruşma salonunu boşaltmalarını istedi.

Görüntü Dökümü:

---------

/ARŞİV

-Akar'ın adliyeye teslim olmaya gelmesi

-Akar'ın cezaevine konulması

19.07.2017 - 13.42 Haber Kodu : 170719056

=============================

2- SİLİVRİ'DE SUYUN GİDECEĞİ YER OLMAYINCA

"Bazı arsa sahipleri rögarları kapatmış"

Haber : Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Suyun gideceği yer yok. Yazlık evlerin önündeki rögarların çoğu tıkalı. İddiaya göre bazı rögarlar da arazi sahipleri tarafından kapatıldı. Adını vermek istemeyen bir bölge sakini durumu, " Rögarlar tıkalı. İtfaiye suyu tahliye etmeye uğraşıyor. Bazı arsa sahipleri rögarları kapatmış" şeklinde anlattı.

HALEN SUYUN ÇEKİLMEDİĞİ YERLER VAR

Durum böyle olunca en çok yağmuru alan yer olarak bu bölge felaketi yaşadı.  Silivri'nin Gümüşyaka bölgesinde su basmayan ev yok. O kadar çok su birikti ki, dünden bu yana tahliye çalışmaları sürdüğü halen su altında olan yerler var.

50 ARAÇ, 15 POMPA SU TAHLİYESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

İstanbul İtfaiyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Silivri Belediyesine ait ekipler bölgeye kamp kurdu. Geceyi çadırda geçiren ekipler aralıksız çalıştı. Günün ilk ışıklarıyla da su tahliye çalışmaları sürdü. 50 araç ile 150 personel Gümüşyaka'daki suyu tahliye etmeye çalışıyor. Giderler olmadığı, olanlar da tıkalı olduğu için 15 pompa aracı suyu yol üzerinden geçirip D-100'deki giderlere aktarıyor. İtfaiye yetkilileri bölgedeki çalışmaların bu hızda sürmesi halinde, suyun tamamen boşaltılmasının akşam saatlerini bulacağını açıkladı.

HASAR ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Suyun tamamen tahliye evler de oldu. Buralarda geriye çamur ve su seviyesini gösteren çamur izleri kaldı. Bu arada bölgedeki hasar tespit çalışmalarının başladığı  öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

Su tahliye çalışmasından detay

Muhabir anonsu

İtfaiye araçlarından, çalışan ekiplerden detay

Bölge sakinleri ile röportaj

Suyun halen bulunduğu bölgeden detaylar

Bölgede ekiplerin kurduğu çadırdan detay

Genel ve detay görüntüler

19.07.2017 - 12.54 Haber Kodu : 170719045

===========================

3- YENİKAPI METRODA İTFAİYENİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

İstanbul'da dün yaşanan aşırı yağış sonrasında, itfaiye ekiplerinin temizlik çalışmaları Yenikapı'da devam ediyor. M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve Yenikapı-Kirazlı metro hattı, M2 Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metro hattı ve Marmaray'ın aktarma noktası olan Yenikapı'da çok sayıda itfaiye aracı ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve Yenikapı-Kirazlı metro hattı ile Marmaray seferlerine başlarken, Hacıosman'dan başlayan metro hattı Haliç Metro köprüsü durağına kadar ilerliyor. Yenikapı'ya devam etmek isteyen vatandaşlar Haliç'te metrodan inerek, Yenikapı yönüne giden otobüslere yönlendiriliyor. Yenikapı durağında ise Hacıosman yönüne giden turnikeler kapatılırken, vatandaşlara otobüsleri kullanması tavsiye ediliyor.  Haliç Metro durağı, Vezneciler ve Yenikapı duraklarını kapsayan bu kısmın da gün içerisinde çalışmaya başlaması bekleniyor.

Görüntü Dökümü :

-----------

Yenikapı Aktarma merkezinden görüntü

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarından görüntü

Turnikelerin kapatılmasına ilişkin görüntü

Vatandaşların görüntüleri

Genel görüntüler

19.07.2017 - 13.08 Haber Kodu : 170719050

=============================

4- BOĞAZ'DA ACILI BEKLEYİŞ  5. GÜNÜNDE

Anne Kezban Yıldırım,

"Ben evladım olmadan eve gitmek istemiyorum"

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - İSTANBUL DHA

Beşiktaş, Arnavutköy sahilinde Cumartesi günü denize giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik ve Deniz polisinin arama çalışmalarınından henüz bir sonuç alınamadı.

Arnavutköy sahilinde denize giren ve akıntıya kapılarak gözden kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları 5. gününde. Ekipler deniz altındaki aramalara son verdi.  Deniz altında balık adamlarla yapılan arama çalışmaları yerini deniz yüzeyinde yapılan yüzeysel aramaya bıraktı.

BABA MEMDUH YILDIRIM: DENİZALTI ÇALIŞMASI BİTTİ. DENİZ YÜZEYİNDEN ARAMA YAPILIYOR

Furkan Yıldırım'ın ı babası Memduh Yıldırım " Çocuğum kaybolalı 5 gün oldu. Şuan hiçbir gelişme yok. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Zor durumdayız. Komutanımız bizi az önce bilgilendirdi. 'Yeraltı çalışmaları bitti. Yüzeysel araştırma yapıyoruz' dedi.Yüzeysel araştırma da cesedin su yüzüne çıkıp bulunması. Cesedin nereden çıkacağı da bilinmiyor. Mudanya'dan, Adalar'dan çıkabilir deniyor. Bunun için devletimizden kapsamlı bir arama bekliyoruz.Biran önce benim çocuğum bulunsun" dedi.

ANNE KEZBAN YILDIRIM: TEK İSTEĞİM EVLADIMIN BULUNMASI

Ayakta durmakta güçlük çeken anne Kezban Yıldırım "Beş gündür burada bekliyoruz. Yetkililerden daha yoğun çalışmalarını istiyoruz. Evladımızı bekliyoruz. Eve gidemiyoruz. Ben evladım olmadan eve gitmek istemiyorum. Onu bulsunlar.Tek istediğim o. Çok bir şey mi istiyorum?" diye konuştu.

Furkan Yıldırım'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları Arnavutköy sahilindeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Arnavutköy sahilinde bekleyen acılı aile

-Arama çalışması yapan Sahil Güvenlik botundan görüntü

-Deniz polisinin arama çalışmaları

-Acılı ailenin arama çalışmaları izlemesi

-Çadırda bekleyenler

-Baba Memduh Yıldırım ile röp.

-Anne Kezban Yıldırım ile röp.

-Genel ve detaylar

19.07.2017 - 13.27 Haber Kodu : 170719052_

==========================

5- SAT KOMANDOLARINA İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Haber: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı tespit edilen, SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nda görevli personel ile bu personellere talimat verdiği iddia edilen FETÖ'nün mahrem imamlarının da arasında bulunduğu 42'si tutuklu, 7'si firari 52 şüpheli hakkında, "TBMM'yi, Hükümeti ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminde SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nda görevli 38 eski TSK personeli ile bu personeli komuta eden FETÖ'nün sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"ın mahrem imam konumundaki sivil yöneticisi olan 14 kişi "şüpheli" olarak yer aldı.

"DARBE GİRİŞİMİNDE MUHALİF SAT VE SAS KOMANDOLARINI DERDEST ETMEKLE GÖREVLENDİRİLDİLER"

İddianamede şüphelilerin TSK'nın emir komuta zincirinden kopuk olarak, FETÖ'nün mahrem imamlarından talimat aldıkları belirtildi. Şüphelilerin, alınan bu talimatla, darbe girişimi sırasında SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nda muhalif olduklarını düşündükleri bir kısım askeri derdest etmekle görevlendirildiği kaydedildi. 15 Temmuz gecesi bu kişilerin harekete geçtikleri ancak darbenin başarısız olması nedeniyle eylemlerini tamamlayamadıkları vurgulandı. Şüphelilerin bu aşamadan sonra da kendilerini gizlemeye çalıştıkları anlatıldı.

MAHREM İMAMA BAĞLI OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

İddianamede şüphelilerden SAS komandosu E.T.'nin etkin pişmanlıktan yararlandığı ve Deniz Kuvvetleri yapılanmasının mahrem imamlarından olan Enes Hozan'a bağlı olduğunu itiraf ettiği belirtildi.

ŞÜPHELİLER İÇİN İSTENEN CEZALAR

İddinamede 51 şüpheli için "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamade yer alan ve 14 "mahrem imam" için, "Terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15'er yıldan 22,5'er yıla kadar hapis cezası talep edilirken, 38 darbeci asker hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede, itirafçı olan ve mahrem imamlar hakkında önemli bilgiler verdiği kaydedilen E.T.'nin, darbe girişimine iştirak etmediği belirtilerek, sadece "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılması istendi.

KAYBOLAN SİLAHLAR ÜMRANİYE'DE BULUNDU

Öte yandan darbe girişimi sonrası SAT Komutanlığı'na ait 2'si uzun namlulu olmak üzere 4 adet silah ile bu silahlara ait mühimmatlar, Sualtı Taaruz Komandolarının kullandığı çok sayıda şişmeli can yeleği ve çelik yelekler, Ümraniye'de bir apartmanın zemin katında bulundu. Yapılan ihbar üzerine bulunan silah ve mühimmatların bu soruşturmada tutuklu bulunan SAS Komandosu Astsubay Levent Özcan'a ait olduğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından onaylanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Levent Özcan'ın evine yapılan operasyon

-Operasyon anına ilişkin görüntüler

-Binanın bodrumundan çıkan malzemeler

-Genel ve Detay

19.07.2017 - 11.47 Haber Kodu : 170719030_

=========================

6- UYUŞTURUCU KURYESİ TERLEYİNCE  YAKALANDI

Fas'tan gelen uyuşturucu kuryesinin çanta ve sindirim sisteminde 1 kilo 460 gram ağırlığında 258 kapsül halinde esrar çıktı.

Terleyince şüphelenilerek yakalanan kuryenin çantasında ele geçen kapsüllerin uçakta daha fazla dayanamayarak çıkardığı kapsüller olduğu belirlendi.

Haber: Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz cumartesi günü   Fas Kazablanka'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen bir kişiden  şüphelendi. Terlediği de belirlenen 37 yaşındaki K.D'nin çantasında yapılan aramada 78 kapsül içerisinde esrar ele geçirildi. Şüphelinin  sürekli terlemesi nedeniyle midesinde de uyuşturucu olabileceği değerlendirilerek MR'ı çekildi. Filmde sindirim sisteminde de onlarca kapsül görüldü. Hastaneye götürülen K.D'nin sindirim sistemindeki kapsüller ilaç yardımıyla çıkarıldı. Şüphelinin sindirim sisteminde de 180 kapsül çıktı. 258 kapsülde 1 kilo 460 gram esrar olduğu belirlendi.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan K.D tutuklandı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Şüphelinin havalimanındaki görüntüleri

-MR filmi

-Ele geçirilen kapsül halindeki esrar

19.07.2017 - 12.44 Haber Kodu : 170719043

=========================

7 -  PİLOT, "UÇAĞIN ÖNÜNDE ARAÇ İLERLİYOR RAPOR EDİYORUM"

Haber: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

İstanbul-Konya seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'nda piste doğru ilerleyen yolcu uçağının önünden bir araç ilerlediğini gördü. Pilot durumu kuleye bildirirken, araç ve şoför hakkında rapor tutturuldu.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Konya seferini yapmaya hazırlanan yolcu uçağı kalkış için son hazırlıklarını tamamladı. Uçak park pozisyonundan piste doğru ilerlediği sıralarda Turkish Technic'e ait bir araç uçağın solundan geçerek önünde ilerlemeye başladı. O anlarda pilot ile kule arasında şu konuşmalar kayıtlara yansıdı.

PİLOT: AS5045 kodlu Turkish Technic aracı taksi yaparken önümüze geçip devam ediyor

KULE: AS5045, geçti rapor ediyor musunuz?

PİLOT: Evet rapor ediyorum

KULE: Çıkıştaki taksi çıkıştaki araç yönünde mi oldu olay?

KULE: Hangi Araç efendim?

PİLOT: AS5045 arka tarafında yazan kod

KULE: Aracın tipi nedir?

PİLOT: Kasalı bir kamyonet tarzı araçtı

KULE: Tamam teşekkürler

Görüntü Dökümü:

--------

-Kule- pilot konuşması

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kezban Yıldırım Furkan Yıldırım Hasan Akar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title