Haberler

Başkan Güzelbey'e 'Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e 'Avrupa Sevgi ve Barış' ödülü verildi. Başkan Güzelbey ödülünü Aria Kunste Der Berliner Akademie Konseyi Başkanı ve Dhe Dark Horse Üniversitesi Kurucu Genel Müdürü Susanna Susara Kruger'den aldı.

Göreve geldiği günden bu yana başarılı çalışmaları nedeniyle bir çok ödüle layık görülen Başkan Güzelbey, 2005 yılında Suriye'nin Halep Şehri ile başlayan Kardeş Şehir ilişkileri ve iki toplumun insanlarını birbirine yaklaştırıcı çabalarından ötürü dönemin Suriye Başbakanı Naci Otri tarafından Devlet Nişanı, Türk Alman Dostluğu'na yaptığı katkılar ve bu girişimlerin Dünya Barışına örnek teşkil etmesinden dolayı 2011 yılında Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verilmişti. Toplumları kucaklayan, birleştirici ve bütünleştirici çalışmaları ile takdir toplayan ve bugüne kadar onlarca ödül alan Başkan Güzelbey'e bu katkılarından dolayı bir ödül de Almanya'dan geldi. Aria Kunste Der Berliner Akademie Ödül Konseyi Başkanlığı tarafından, Almanya ve diğer ülkeler arasındaki sanatsal, akademik ve bilimsel iş birliğinin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yılda bir kişiye verilmesi öngörülen ödülün bu yılki sahibi Başkan Güzelbey oldu.

8. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali Fıstık Festivali'nde düzenlenen törende konuşan Aria Kunste Der Berliner Akademie Konseyi Başkanı ve Dhe Dark Horse Üniversitesi Kurucu Genel Müdürü Susanna Susara Kruger, Başkan Güzelbey'in bu ödülü hak ettiğini ifade ederek, "Türkiye adına Suriyeli vatandaşlara katkılarından dolayı Başkan Güzelbey, 42 ülkeden sanatçılar, akademisyenler, bilim adamlarından oluşan 126 seçkin üyemizin 4 tur üzerinden yaptıkları 1 yıllık değerlendirmenin ardından seçildi. Dünya barışının toplumların tek kurtuluşu olduğuna inanan Dr. Absım Güzelbey, Suriye'de yaşanan insanlık dramından kaçarak Türkiye'ye sığınan savaşın masum kurbanları olan çocuklar için açtığı okulda yürüttüğü çalışmalarla ulusal ve uluslar arası platformda da taktir toplaması ile bu ödüle değer görüldü. Başkan Güzelbey'in bundan sonraki bütün çalışmalarında başarılar diliyoruz" dedi.

Ödülünü almak için sahneye çıkan Başkan Güzelbey ise duygulu anlar yaşarken, "Bu ödülü bütün Gaziantepliler adına alıyorum. Ödül aslında büyük bir anlam taşıyor. Çünkü 100 kilometre ötemizde bir insanlık dramı yaşanıyor ve insanlar hayatını kaybediyor yaralanıyor, sakat kalıyor ve oradan kaçan insanları Gaziantepliler kucak açtı. Tıpkı 1918-1921 yılları arasında bizim şehrimizi işgal edildiğinde Gaziantep'te yaşayan insanlar komşu illere komşu ilçelere gitmişlerdi oradaki insanlarda bizim babalarımıza dedelerimize kucak açmışlardı Gaziantepliler bu açıdan çok hayırseverdir ve bugün şehrimizde bulunan 80 bin Suriyeli vatandaş insanlarımız tarafından kabul edilmiştir. Biz de Gaziantep Büyşükşehir Belediyesi olarak özellikle çocuklara önem verdiğimiz için onlara bir okul açtık. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar Aria Kunste Der Berliner Akademie tarafından büyük bir ilgi ile izlenmiş ve 2013 yılının ödülünü bizlere layık görmüşler. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha geniş katılımlı festivaller düzenleriz. Çünkü bu yıl bölgemizde yaşanan olaylar nedeniyle biraz sönük oldu ve biz bunu böyle istedik. Daha güzel festivaller ve daha güzel yaşamlar temenni ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 'Avrupa Sevgi ve Barış' ödülünü Aria Kunste Der Berliner Akademie Konseyi Başkanı ve Dhe Dark Horse Üniversitesi Kurucu Genel Müdürü Susanna Susara Kruger Başkan Güzelbey'e ödülünü teslim etti. Dhe Dark Horse Üniversitesi Ruh Bilimcisi Erin Raphael Ketel ise Başkan Güzelbey'e 'Avrupa Liyakat Beraatı'nı teslim etti. Törende ayrıca Merkezi Almanya Frankfurt kentinde bulunan Gaziantep'te Değişim Rüzgarı Dergisi tarafından 'Evrenin Başarı' ödülünü derginin Gaziantep Temsilcisi Hanifi Akın verdi.

Genel Merkezi Yeni Zelanda'da bulunan konsey tarafından her yıl 'Europe love and peace Award' (Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü), 'Europäischer Kulturpreis Für Politik' (Avrupa Siyaset Ödülü), 'Europa Verdients Engagemet Award' (Avrupa Liyakat Nişanı) ve (Avrupa Liyakat Beratı), 'Europa Literatur Große Award' (Avrupa Edebiyat Ödülü), 'European Business Awards' (Avrupa İş Dünyası Ödülleri) kategorilerinde başarılı isimlere ödüller veriliyor.

'Avrupa Sevgi ve Barış Ödülü'ne bugüne kadar değer görülenler kişiler ve kuruluşlar arasında, Ivar Buterfas (1995), Dalai Lama (1996), Dr. Otto Von Habsburg (1997), TRT Kurumu (1998), Uluslar arası Olimpiyat Komitesi (1999), Dünya Çocukları adına Japonya (2000), Dünya Askerleri adına NATO (2001), Dünya Lions Kulüpleri Birliği (2002), Volkssolidarität Bundesverband e.V. (2003), Skal Internatıonal (2004), Schwester Jeannine Gramick (2005), Peace Boat (2006), Larry Stewart (2007), Santa Claus (2009), Armando Narcıso (2010), Aung San Suu Kyi (2011), Andonis Samaras da (2012) yer alıyor.

Törende Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener de Yeni Zellanda heyetine birer plaket verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Suriye Aria Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title