Haberler

Bozdağ "O açıklamazsa ben yayınlayacağım" demişti! Akşener'in "İmralı" iddiasına Adalet Bakanlığı belgelerle yanıt verdi

Güncelleme:

İYİ Parti lideri Akşener'in "Hükümet, Öcalan ile görüşüyor. Bunun için bir yargı mensubu görevlendirdi" iddiasına yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, "Eğer açıklamazsa yazışmaları ben yarın açıklayacağım" demişti. Bakanlık bugün söz konusu belgeleri yayınlarken açıklamada, 5-7 Şubat tarihlerinde meydana gelen fırtına nedeniyle oluşan hasarı incelemek amacıyla adaya bir ekip görevlendirildiği, bu ekibin hükümlülerin barındırıldığı bölümde hiçbir inceleme ve denetim yapmadığını belirtildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşülmesi için İmralı'ya heyet gönderildiğini öne sürerek "Daha yeni İmralı'ya adam gönderdiler, yardım istediler. Kimin gönderildiğini biliyorum. Siyasetçi olsa adını hemen söylerim. Yargıdan birini gönderdiler" dedi.

BAKAN BOZDAĞ "YAYINLAMAZSA BEN SERVİS EDECEĞİM" DEMİŞTİ

Büyük ses getiren bu iddia hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan bir açıklama geldi. Bozdağ, "Yalan söylüyorlar. Ellerinde belge var dedikleri kısımlar oraya zaman zaman teknik heyetler gider. Böyle bir görevlendirme ile ilgili yapılan çalışmaları çarpıtıyorlar. Öcalan ile alakası olmayan çalışmayı, teknik görevlendirmeleri, yazışmaları alıp Öcalan ile görüştüler diye çarpıtıyorlar. O belgelerde ne yazdığını ben biliyorum. Bu bir ahlak meselesi. Orada bir sürü teknik anlamda sorun oluyor. Oraya teknik ekip gidiyor. Bunun Öcalan ile hiç alakası yok. O hakimin adını açıklayın. O belgeleri yayınlamazlarsa yarın ben bütün basına vereceğim. Yayınlamaları çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK BELGELERİ PAYLAŞTI

Bu sözlerin ardından Adalet Bakanlığı, "bir yargı mensubunun terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere İmralı'ya gönderildiği" iddiasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığınca kullanılan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinin çatılarında 5-7 Şubat tarihlerinde meydana gelen fırtına nedeniyle hasar oluştuğu ve bina içlerine su aktığı belirtildi.

"4 KİŞİLİK TEKNİK EKİP VE 1 HAKİM İNCELEMEYE GİTTİ"

Konuyla ilgili Bursa İl Jandarma Komutanlığının 22 Şubat tarihli yazılı talebi üzerine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 Mart 2023'te üst yazı gönderildiği, söz konusu binalarda hasarın ve tespit edilecek ihtiyaçların bakım ve onarımlarının yaptırılması için teknik ekip görevlendirilmesinin talep edildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu doğrultuda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli 1 makine mühendisi, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli inşaat ve elektrik mühendislerinden oluşan toplam 4 kişilik teknik ekip ile ekibin başkanlığını ve koordinesini yapmak üzere Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İnşaat Emlak Büro Sorumlusu Tetkik Hakimi, 21 Mart 2023'te adı geçen kurumda inceleme yapmak üzere görev olurları alınmak suretiyle görevlendirilmişlerdir. Söz konusu olurlara istinaden adada teknik incelemeler yapılarak ihtiyaç duyulan tadilat ve güçlendirmelere ilişkin hazırlanan rapor Genel Müdürlüğe sunulmuştur.

"HÜKÜMLÜLERİN BÖLÜMÜNDE DENETİM YAPILMAMIŞTIR"

Sadece İmralı Jandarma Ada Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılmakta olan hizmet binaları ve kolaylık tesislerinde inceleme yapılmış olup, hükümlülerin barındırıldığı cezaevi bölümünde hiçbir inceleme ve denetim yapılmamıştır. Belgeler ve gerçekler ortada iken buna rağmen yapılan haber ve açıklamalar bu gerçeği çarpıtmaktan ibarettir." Bakanlık ayrıca söz konusu talep ve görevlendirmelere ilişkin belgeleri de paylaştı.

Belgeler şu şekilde:

Adalet Bakanlığından 'İmralı' iddialarına ilişkin açıklama Açıklaması

Adalet Bakanlığından 'İmralı' iddialarına ilişkin açıklama Açıklaması

Adalet Bakanlığından 'İmralı' iddialarına ilişkin açıklama Açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı İYİ Parti İnceleme Fırtına Hükümet İmralı Yargı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Dr.Kimbel:

Elinizde evrakmi mektupmu görünmüyor madem böyle bir sey yok herkese acik olarak yayinlamaniz gerek sayin Bakanim

78
198
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Meral hanım açık bir şekilde pkk terör örgütüdür diyemiyor. Aponun heykelini dikeceğiz diyenlere bir cevap veremiyor. Özerklik getireceğiz diyenlere tepki gösteremiyor. 15 Martta hapishaneleri yıkıp teröristleri çıkaracağız diyenlere bir şey söyleyemiyor. Anca hükümete çamur atar.

197
53
yanıtYanıtla
Hakan:

Sinan Ateş'e anlat bunları.

73
157
yanıtYanıtla
Blackened:

Çamuru atalım tutmadı başka biseyler bulalım diyorsun

yanıt159
yanıt46
Halil yılmaz:

Sayın Akşener ortağın Kılıçdaroğlu özerklik vaadediyor daha tek kelime etmedin. Çakma milliyetçiler sizi. Sende Mansur da sesiniz çıkmıyor

150
45
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Akşeneride hdp li yaptılar. Kuzu kuzu

128
24
yanıtYanıtla
Seyit sari:

Pkk nın hangi ittifaka destek olduğunu görüyoruz aklımızla oynuyor meral

119
33
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Devletim çok yaşa

116
9
yanıtYanıtla
bedo beko:

İşin en acı yönü milliyetçi geçinip pkk nın uşağı olmak... Tek kelime edememek...Yazık çok yazık....

33
4
yanıtYanıtla
ismail bey :

İmralıda bu devletin cezaevidir. Gerek adli, gerek teknik personel gidebilir.,, Meral, kemal gibi seçim öncesi dosyalar açıp, seçim sonrası kapatacak heralde...

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title