Haberler

Görevlendirme Yapılan Belediyelerden Eğitim Seferberliği - Batman

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'teki belediyeler, eğitime katkı sunmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'teki belediyeler, eğitime katkı sunmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyeler, bir yandan vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla hummalı çalışmalar gerçekleştirirken, bir yandan da bölgede eğitim kalitesini daha da yükseltmek, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına destek olmak ve öğrencilerin daha temiz ve hijyenik bir ortamda öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyor.

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi kent merkezi ile ilçelerdeki bazı okulların bahçesi asfaltlanarak, okul bahçeleri tozdan arındırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığınca öğrencilere hijyenik bir ortam sağlamak amacıyla okullarda ilaçlama yapılırken, okulların açılmasıyla hijyen denetimleri başlatılacak.

Kentteki 100 okula 300 bank ile 200 çöp kutusu yardımı yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 30 okulun bahçesini düzenledi bazılarınınkine ise fidan dikti.

Merkez ve ilçelerdeki okulların bir bölümünün iç ve dış cephe boyaması için okul yönetimlerine 20 ton boya yardımı yapan belediye, bazı okullara ise fayans döşedi.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de okulların açılmasıyla öğrencilerin rahat bir şekilde servislere binebilmeleri için denetim yapacak.

Batman

Batman Belediyesi de 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi kent merkezindeki tüm okullarda ilaçlama ve temizlik çalışması yaptı.

Belediye, bu yıl ilk defa okula başlayacak birinci sınıf öğrencilerine, sıralarında Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ders kitaplarının yanı sıra içerisinde temel kırtasiye malzemelerinin olduğu okul çantası sürprizi yapacak.

Türk Kızılayı ile imzalanan protokol kapsamında geçen yıl yaklaşık 2 bin öğrenciye kahvaltı veren belediye, bu yıl ise 3 bin okul öncesi öğrenciye kahvaltı hizmeti sunacak.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara çok önem verdiklerini, bu yıl belediye olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol kapsamında tüm okul bahçelerini temizlediklerini söyledi.

Okulları her türlü haşereye karşı ilaçladıklarını aktaran Aksoy, bu yıl ilk defa birinci sınıfa başlayacak yaklaşık 12 bin öğrenciye içerisinde temel kırtasiye malzemelerinin olduğu çanta hediye edeceklerini bildirdi.

Devletin öğrencilere ders kitabı verdiğini anımsatan Aksoy, kendilerinin de öğrencilerin kırtasiye ve çanta ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Aksoy, şöyle devam etti:

"Bu, bizim hem sosyal bir çalışmamız olacak hem de ailelerimizi, özellikle ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerdeki ailelerimizi bir nebze rahatlatmak için ve çocuklarımıza da eğitim öğretim yılı başında bir hediye vermek için bu çalışmayı başlattık."

Türk Kızılayı Batman Şubesi ile yaptıkları protokol kapsamında geçen yıl 2 bin öğrenciye sabah kahvaltısı verdiklerini, bu yıl ise 3 bin kişiye bu hizmeti sunacaklarını kaydeden Aksoy, çalışmanın özellikle dezavantajlı ailelere katkı sağladığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına çok büyük önem verdiğini aktaran Aksoy, bu süreçte belediye olarak katkılarının olmasını istediklerini bildirdi.

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi de kırsal mahallelerde yaşayan dezavantajlı kız ve erkek öğrencilerin okula hazırlanması amacıyla berberlik hizmeti sundu. Merkez Artuklu ilçesine bağlı Kumlu Mahallesinde 700 çocuğun okul öncesinde saçları kesilerek bakımları yapıldı.

Büyükşehir Belediyesine bağlı Mardinmasa tarafından, daha önce yapılan incelemeler sonucunda belirlenen yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye içerisinde kırtasiye malzemesinin olduğu okul çantası dağıtma kararı alındı. Okulların açılacağı ilk gün de yaklaşık 25 bin öğrenciye tişört dağıtılacak.

Görevlendirme yapılan merkez Artuklu Belediyesi ise "Okuluma Hayat Ver Projesi" kapsamında fiziki durumu kötü 20 köy okulunun tadilatı, boyası ve çevre düzenlemesini yapıyor ayrıca binlerce öğrenciye futbol topu dağıtıldı.

Merkez Artuklu ilçesinde bulunan okulların bahçelerine spor sahaları yapıldı böylece öğrencilerin sağlıklı ortamda spor yapmaları sağlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, çocukların mutluluğu için var olduklarını söyledi.

Bu tür hizmetlerle çocukları mutlu ettiklerini aktaran Yaman, "Sosyal sorumluluklarımızla da başarı sağladık. Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızı içeren sosyal projelerimiz tüm hızıyla sürmektedir." dedi.

Görevlendirme yapılan Mardin'in Nusaybin Belediyesi, ilçede bulunan tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin eğitim öğretime hazır hale gelmesi için temizlik çalışması yaptı.

İlçe merkezinde bulunan 42 okul binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Nusaybin Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Fahrettin Aktaş, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ergün Baysal'ın talimatıyla Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sabunla okulların iç ve dış yıkamasının yanı sıra bahçe düzenlemesi ve ağaç budamaları yaptıklarını belirtti.

Nusaybin Belediyesinin eğitime çok önem verdiğini ifade eden Aktaş, daha önce okulların bahçelerinde parke ve peyzaj çalışması yaptıklarını aktardı.

Nusaybin Belediyesine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ise belediyenin yaz ayı boyunca okullarda onarım, park ve bahçe düzenlemesi yaptığını bildirdi.

Çetin, şöyle konuştu:

"2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlıklarında bizi yalnız bırakmayan, her işte olduğu gibi hafta sonlarını dahi bizimle geçiren başta Belediye Başkan Vekilimiz Baysal olmak üzere belediyemize teşekkür ediyoruz. Okullarımızın eğitim sezonuna hazırlanmasında hafta sonu olmasına rağmen çok güzel bir iş çıkardılar. Eğitim öğretim yılımıza hem fiziki hem de diğer tüm çalışmalarımızla hazırız. Öğrencilerimizi pazartesi günü okullarımızda bekliyoruz."

Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi Müdürü Selman Akdeniz de okulların daha temiz ve hijyen bir şekilde eğitim öğretime açılması için Nusaybin Belediyesinin büyük çaba gösterdiğini kaydetti.

Akdeniz, okul müdürleri adına Nusaybin Belediyesine teşekkür etti.

Siirt

Siirt Belediyesince yeni eğitim öğretim yılı öncesi okulların hazır hale getirilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Okullara çatılı bank dağıtan ve bahçelerini yıkatan belediye, öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemesi bulunan çantaları dağıtmaya başladı. Belediye, ihtiyacı olan okullarda gerekli tadilat çalışmalarını yaparak altyapı eksikliklerini giderdi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, yeni eğitim öğretim yılı öncesi çocukların heyecanını birlikte yaşadıklarını söyledi.

Belediye olarak okullara verebilecekleri destekleri araştırdıklarını ifade eden Taşkın, şunları kaydetti:

"Gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve sezon açılmadan faaliyetlerimize başladık. Okulların, bahçelerin dezenfekte edilmesinde, okullarımıza öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin veya velilerimiz okula geldiği zaman oturacağı çatılı bankların yerleştirilmesi, okullarımızın duvarlarında, bahçelerinde birtakım tadilat ihtiyacı, altyapı ile ilgili sıkıntıların giderilmesine kadar desteklerimizi sürdürüyoruz."

Taşkın, okullarda temizlik ve çatılı bank yerleştirme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

"Belediyenin ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında olmasını hissettirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla onlara çanta ve kırtasiye malzemeleri veriyoruz. Özellikle okula yeni başlayacak minik yavrularımıza bu desteği sağlamak istiyoruz, o heyecanı biz de onlarla birlikte yaşıyoruz." diyen Taşkın, eğitime desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Şehit Davut İlbaş İlkokulu Müdürü Hayrettin İleri de belediyenin her zaman okulları desteklediğini kaydetti.

Kendilerine de destek veren belediyenin okulda temizlik, çatılı bank ve diğer ihtiyaçlarını giderdiğini anlatan İleri, şöyle dedi:

"Bizi ve çocukları çok sevindirdiler. Çocuklarımıza çanta dağıttılar, onlara ayrı ayrı hediyeler verdiler. Siirt Belediye Başkanımıza ve tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Verdikleri desteğin gitgide arttığını görüyoruz. Bu tür destekler bizi ayrıca gururlandırıyor, güçlendiriyor."

Şırnak

Görevlendirme yapılan Şırnak'ın Silopi Belediyesi ise ilçede hasarlı okullarda tadilat çalışması ve oyun parkı yaptı, spor malzemesi dağıttı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, ilçe merkezi ve çevre köylerdeki bütün okullara yardım yapıldığını belirterek, "Şu ana kadar spor malzemeleri, okul bahçelerine kurulan oyun parkı malzemeleri, okul bahçelerine parke taşı döşenmesi, okul yollarımız onarıldı ayrıca Dicle İlk ve Ortaokulunda Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Savaş Konak'ın desteği ile 'Matematik Sınıfı' kuruldu." dedi.

Dayanan, yardımlardan dolayı Belediye Başkan Vekili Konak'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğ Şevket Aksoy Batman Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title