Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)KONYA'DA İCRADAN HASTANE VE DOKTOR KADROSU SATIŞI TARTIŞMASIKONYA'da 2014 yılında kapanan Özel Nakipoğlu Hastanesi'nin ruhsatı 8'inci İcra Dairesi tarafından 5.6 milyon liraya satışa sunuldu.

1)KONYA'DA İCRADAN HASTANE VE DOKTOR KADROSU SATIŞI TARTIŞMASI

KONYA'da 2014 yılında kapanan Özel Nakipoğlu Hastanesi'nin ruhsatı 8'inci İcra Dairesi tarafından 5.6 milyon liraya satışa sunuldu. Hastane ortaklarından Esma Ürün, "Bina Karatay Belediyesi'ne aitti ve belediyeden kiralanmıştı. 2014 yılında borçlarından dolayı belediye tarafından haciz edildi. Haciz edilince de kapandı. Hastanenin muhtelif borçlar vardı; zannedersem  maliye, SGK gibi kurumlar ve şahıslar vardı. Onlar da ruhsat üzerinden icralı" dedi. Konya'da 2000 yılında çok ortaklı olarak Bilgi Sağlık Hizmetleri A.Ş. adı altında kurulan Özel Nakipoğlu Hastanesi, 2014 yılında kapandı. Karatay Belediyesi tarafından daha önce Özel Nakipoğlu Hastanesi'ne kiralık olarak verilen hastane binası, daha sonra yapılan protokolle Kamu Hastaneler Birliği'ne kiralandı. Binada şu an Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binası olarak hizmet veriliyor.

HASTANE RUHSATI İCRADAN SATIŞI SUNULDU

Konya 8'inci İcra Dairesi 2013/8621 Esas numarasıyla 2014 yılında kapatılan Bilgi Sağlık Hizmetleri A.Ş.'te ait Özel Nakipoğlu Hastanesi'nin ruhsatını haciz yoluyla 5.6 milyon liraya satışa çıkarttı.  Özel Nakipoğlu Hastanesi'nin avukatlarının isteği üzerine satışa sunulduğu ileri sürülen ve ilk ihalesi 14 Haziran günü açık artırma usulüyle  yapılacak olan hastane ruhsatında 20 doktor kadrosunun bulunduğu belirtildi. İhale ilanında, şöyle denildi:

"20 adet doktor kadrolarının devrinde Sağlık Bakanlığı Ruhsat Devir İşlemleri Hakkındaki Yönetmelik hükümleri dikkate alınmalıdır. Adına ruhsat düzenlenecek Sağlık kuruluşunun icra yoluyla satışı İcra İflas Kanunun genel hükümlerine tabidir. Bu ruhsatı icra yoluyla devralacak kuruluşların Sağlık Bakanlığı'nca planlaması yapılan, ihtiyaç gösterilen bölgelerde faaliyette bulunmak üzere devir alabilirler. Bilgi sağlık kuruluşunun elinde bulundurduğu 20 adet doktor kadrosunun  işletme hakkının devredilmesi sırasında, piyasa şartlarına göre maddi değeri oluştuğu değerlendirilmiştir."

İlanda, dosyada yer alan Özel Hastanenin satış talep tarihi 31 Ocak 2014 olarak belirtildiği, İcra Dairesinin Satış işlemlerinin 21 Mart 2014 tarihinden önce başladığından yukarıdaki şart aranmaksızın ruhsat satışı yapılabileceği vurgulandı.

GÖZ HASTALIKLARI 1 MİLYON

Satış ilanında 20 adet doktor branşının bedeli, branşına göre 50 bin lira ila 1 milyon lira arası değiştiği görüldü. 1 milyon lira değerinde branşın ise 1 doktor kadrosuna sahip göz hastalıkları branşı olması dikkat çekti.

HASTANENİN ORTAĞI AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİNİN EŞİ

Ruhsatı İcra'dan satışa çıkartılan kapanan Nakipoğlu Bilgi Hastanesi'nin ortaklarından biri ise eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Parti kurucuları arasında yer alan  Konya eski Milletvekili Halil Ürün'ün, yurt dışındaki gurbetçilerden toplanan paralarla kurulduğu ileri sürülen ve daha sonra kapanan Anser Holding'in o dönem yönetim kurulu başkanlığı yapan eşi Esma Ürün. Hastanenin çok ortaklı bir şirket olarak kurulduğunu belirten Esma Ürün, "2000 yılında kurulmuştu. Bina Karatay Belediyesi'ne aitti ve belediyeden kiralanmıştı. 2014 yılında borçlarından dolayı belediye tarafından haciz edildi. Haciz edilince de kapandı. Muhtelif borçlar vardı; zannedersem  maliye, SGK gibi kurumlar ve şahıslar vardı.  Onlarda ruhsatın üzerinden icralı" dedi.

49 YATAKLI OLARAK KURULDU

Hastanenin kurucularından Dr. Kudsi Öncü, hastanenin Bilgi Sağlık Hizmetleri A.Ş.  adı altında 2000 yılının Kasım ayında kurulduğunu belirtti. Bilgi Sağlık Hizmetleri A.Ş.'nin çok ortaklı bir şirket olduğunu ifade eden Dr. Öncü, şunları söyledi:

"2000 yılının 11'inci ayında 49 yataklı olarak hastanemiz kurduk. Biz 4 doktor arkadaşın çok cüzi hisselerimiz vardı. Hisselerin yüzde 82'sini o dönem Anser Holding almak istiyordu. Holding olarak değil de ferdi olarak satın alınmasını istedim. Bunun üzerine Anser Holding'in yönetim kurulu başkanı Esma Ürün ve onun gösterdiği kişiler hastaneye ortak oldu. 2006 yılına kadar ortaklığım devam etti. Sonra ortaklığımı devredip, başhekimlik görevimi sürdürmeye devam ettim. Başhekim olarak o dönemde zaman zaman muhasebeyi de kontrol ediyordum. Maliye ve SGK borçları vardı. Ancak o dönem mali açıdan hastane eksi durumda değildi. 2012 yılında tamamen hastaneden ayrıldım. Ben ayrıldıktan 14 ay sonrada hastane kapandı. Kurumların ve doktor arkadaşların para alacağının olduğunu duydum. Benim de  alacağım var ve oda icra takibinde. "

SATILSA BİLE KULLANILAMAZ

2008 yılında sağlık bakanlığının yeni özel hastane yatırım izinlerini iptal ettiğini anlatan Konya Tabipler Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, "Buna gerekçe olarak insan kaynağı kısıtlılığını gösterdi. 2008 yılından bu yana da özel hastanelere kadro tahsisi imkanı açısından çok fazla esnemeler olmadı. Özel hastaneler kendi aralarında kadro değişimi yapabiliyordu. Bu çerçevede faal olmayan bir hastanenin lisansını, belgesini, ruhsatını alarak o kadroları bünyesine katıp çalışmasına devam edebiliyordu. Bu süreçte işin taksi plakası tarzından kuralsız bir şekilde bir takım fiyatlamalar konuşuldu ve sağlık bakanlığını bu uygulaması iptal etti. Aslında gündeme konu olan yapıyı devralan kişi veya kurum kimse, bunu mevcut mevzuata göre hayata geçiremez" diye konuştu.

RUHSAT VE KADROLAR LİSANS DEĞERİ HALİNE GELDİ

Karaca, Türkiye'de şu an da 550 özel hastaneden 100'e yakınının ruhsatının askıda olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Bu hastanelerimizin geriye doğru bakıldığı zaman ticari enkazları var. ya mal mülk açısından bir takım borçları, ya da personele ilişkin borçları var. 2008 yılında bakanlığının yeni yatırım izni vermeme kısıtlamasından dolayı bu ruhsatlar ve kadrolar, bir lisans değeri haline geldi. Oluşan bu değer bu tip ticari mahkemelerde unsur olarak kullanılmaya başlandı. Bu bahse konu olayda bu çerçevede yapılan bir satış diye düşünüyorum.  Ama bu satış neticelense bile alıcı arkadaşımız, bunu bir kurum ve hastane haline dönüştürmesi mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını düşünüyorum."

Satış ilanına değinen Karaca, "Bu çok sağlıklı değil. Bir branşın çok daha değerli, diğer branşın az değerli olması mümkün değil. Her hekim arkadaşımın yaptığı iş kıymetlidir. Ama orada şöyle bir hesap yapılıyor. O branşın hizmetlerine kamunun ödediği bedeller hem de alınan fark ücretleri ile oluşan değer itibariyle kendilerince bir değerlendirme yapmışlar. Ama bu değerlendirme çok doğru değil" diye ekledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kapanan hastane binasının yeni hali

Konya Tabipler odası başkanı röp.

İlanın, hastanenin eski halinin ve Esma Ürün'ün fotoğrafı

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA- Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

================================================================

2)RİZE'DE MEVSİMLİK İŞÇİ ADAYLARININ KURA HEYECANI

ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki tesislerinde işe alınacak bin 500 mevsimlik işçi için kura çekimleri başladı. 19 bin 703 kişinin başvurduğu ve bin 70 kişinin işe alınacağı Rize'deki fabrikalar için Kapalı Spor Salonunda yapılan kura çekiminde ismi çıkanlar sevinç yaşadı, kazanamayanlardan bazıları da, işi olanların da kuraya katılmasına tepki göstererek salondan ayrıldı.  Çaykur'un Rize'deki fabrikalarında işe alınacak olan bin 70 kişi için başvuruda bulunan 19 bin 703 kişi arasında kura çekimi Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Rize 1'inci Noteri Hakan Çoğalan'ın gözetiminde yapılan kura çekimini Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Yusuf Ziya Alim ve Turgay Turna ile yaklaşık bin kişi takip etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı kura çekimi, her işçi için verilen numaraların yazılı olduğu plakaların torbaya atılması ile başladı. Kura çekimi sırasında bir ara arka arkaya 2 binli rakamların çıkması tepkilere neden oldu. 'Torbayı karıştır' uyarıları üzerine karıştırılan torbadan numara çekimine devam edildi.

KURADAN ÇIKTI, ARKADAŞINI ARADI; HADİ İYİSİN, BİR KAVURMA YEDİRİRİM SENİ

Salonda bulunanlar kura çekimini heyecanla izledi. Kurada numarasının çıktığını yerel televizyonların canlı yayını ile öğrenen ve salona gelen Samet Beşiktepe, numarasını doğrulattıktan sonra sevinç yaşadı. Bir arkadaşını telefonla arayan Beşiktepe, "Hadi iyisin, bir kavurma yediririm seni' dedi ve işe girdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Torbadan ikinci çekimde numarası çıkan Harun Bursa'da, "Annem çok dua etmişti, duası kabul oldu. İşsizdim ve kazandığım için çok mutluyum" dedi.

Bu arada işe giremeyen bazı vatandaşlarda, işi olanlarında kuraya katılmasına tepki göstererek  salondan ayrıldı.

Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim,  kuraların noter huzurunda ve yerel televizyonların canlı yayını ile çekildiğini belirterek, işe gireceklerin 4 ay süreyle mevsimlik işçi olarak fabrikalarda çalışacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kura torbası detayı

Kura salonundan detay

Kuraların çekimi

İşe girenlerle röp.

İşe giremeyenlerin tepkileri

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 4.50 dk.      Boyut: 151 mb.

==================================================

SERİK'İ SAĞANAK VE DOLU VURDU (EK)

3)DOLU, TARIM ALANLARINA ZARAR VERDİ

Serik'te sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı tarım arazilerini vurdu. Karadayı, Eminceler, Kürüş ve Gedik mahallelerinde dolu nedeniyle mısır, pamuk, karpuz, biber ve buğday tarlaları zarar gördü. Üreticiler zararlarının karşılanmasını isterken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iki ayrı ekiple bölgede incelemelere başladı. Kürüş Mahallesi'nde üretici eski muhtar Mehmet Ateş, "Şiddetli yağış ile başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışı, 94 dekar alanda ekili olan pamuğumu yerle bir etti" dedi. Aynı mahallede kavun üreticisi Numan Tunç, "6 dekar alanda ekili olan kavunlarımı dolu fena vurdu. Artık yerine başka bir şey ekmekten başka çaremiz kalmadı" diye konuştu. Serik Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı Beyazıt Işık da üreticinin zararının büyük olduğunu belirterek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

SERİK/DHA

======================================================

4)İRANLI DOLANDIRICI ÇETE LİDERİ KADIN TUTUKLANDI

EDİRNE'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 84 yaşındaki İ.Z.'yi 56 bin lira dolandıran çetenin İran asıllı lideri Naeemi Zohreh, Edirne polisinin İstanbul'da düzenlediği operasyon yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kent çıkışındaki kontrol noktasında, yüzlerini kapamaya çalışan biri kadın 3 kişinin bulunduğu otomobili şüphe üzerine durdurup aramaya aldı. Otomobil ve içinde bulunan kadın S.S. ile T.D. ve S.A.'nın üzerlerinde yapılan aramada 56 bin lira bulundu. Polisin gözaltına aldığı 3 kişi, soruşturmalarının yürütülmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis yaptığı çalışmada 3 şüphelinin, Edirne'de yaşayan 84 yaşındaki İ.Z.'yi, kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtıp korkutarak, bankadan çektirdikleri 56 bin lirasını dolandırdığını belirledi. Haklarında dolandırıcılıktan kaydı bulunan şebekenin üyeleri S.S., T.D. ve S.A.'yı emniyetteki soruşturmalarının ardından önceki gün çıkarıldığı adliyede tutuklandı. Şüphelilerin üzerinde bulunan 56 bin lira ise dolandırdıkları İ.Z.'ye teslim edildi.

İRANLI KADIN DA TUTUKLANDI

Tutuklanan şüphelilerden alınan ifadeler sonucunda çete liderinin İstanbul'da yaşayan İran asıllı Naeemi Zohreh olduğunu belirledi. İstanbul'a giden polis, evinde bulunmayan İranlı Zohreh'nin oturduğu dairesinin kapısını çilingir yardımıyla açarak arama yaptı. Aramada 10 cep telefonu, bir çelik kasa bulunarak el konuldu. Polis ekiplerince yapılan takip sonucu yakalanan İranlı Naeemi Zohreh'i Edirne'ye getirildi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Zohreh tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-İranlı kadının adliyeye çıkışı

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

====================================================

5)GAZİANTEP BAROSU'NDAN KAMUDAN İHRAÇLARA TEPKİ

GAZİANTEP Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı avukat Bülent Duran, Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan 100 bine aşkın kişinin ihraç edildiğini ve bu durumdan tüm yurttaşların etkilendiğini söyledi.

Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar, OHAL, KHK ve akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın tutuklanmasına tepki göstermek için adliye önünde basın açıklaması yaptı. Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi'ndeki avukatlar adına basın açıklamasını okuyan avukat Bülent Duran, KHK'larla kamudan 100 bine aşkın kişinin ihraç edildiğini ve ihraçlardan dolaylı olarak tüm yurttaşların etkilendiğini öne sürdü. Ülkede olağanüstü bir durum olmadığını savunan Bülent Duran, OHAL'in sona ermemesiyle muhalif kanadın kamudan tasfiye edildiğini öne sürdü. Ülkede, kişilerin gerekçesiz ve delilsiz olarak tutuklanıp cezaevine konulduğunu öne süren Duran, şunları dedi:

"Bir yılı bulan süredir devam eden rejimin sağladığı yetki ile çıkartılan KHK'larla yapılan kamudan ihraçlar, doğrudan 100 bin kişiyi, dolaylı olarak tüm yurttaşları etkilemiştir. KHK ile sorgusuz sualsiz ihraç edilen ve gidilecek yargı yolu bırakılmayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, sadece işlerini geri istedikleri için hiçbir şiddet içermeyen eyleme başlamışlar ve hak elde etmekle hayatını kaybetmek arasında ki ince çizgiyi göze alarak, 76 gün açlık grevi yapmışlardır. Bu süreçte sayısız gözaltına, baskıya maruz kalmış ancak yine de vazgeçmemişlerdir. Daha sonra bu yasal eylemin ulusal boyuta varacağı korkusuyla, Nuriye ve Semih gözaltına alınmış ve ardından tuhaf gerekçelerle haklarında tutuklama kararı verilmiştir. Bu süreçte yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olacağımızı bildiriyor ve hayatları pahasına haklarını arayan bu insanların şahsında, biz Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi kamuoyuna şu çağrıda bulunuyoruz; OHAL'de bu halde, her halde hakkına sahip çık, yoksa uçar.ö

Duran'ın konuşmasının ardından avukatlar, üzerlerinde 'savunma hakkı, mülkiyet hakkı, adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü, çalışma hakkı' yazılı balonları uçurdu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Adliye önünde toplanan kalabalık

Basın açıklaması

Avukatların ellerindeki balonları uçurması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 79 MB

=====================================================

6)KAYSERİLİ ESNAF İŞ YERİNE "EŞEK ARANIYOR ACİL" İLANI ASTI

KAYSERİ'de çocuklara yönelik eğlence merkezi işletmeciliği yapan esnaf, bu yıl eşek bulamayınca iş yerinin girişine "Eşşek aranıyorö yazan ilan astı. Çocukların eşeğe binip, gezmeyi çok sevdiğini  belirten esnaf, "Geçtiğimiz yıl başlattığımız eşek turları çok ilgi görüyordu ama bu yıl yapamıyoruz. Çünkü eşek bulamadık. Kayseri ve ilçelerinde eşek aradık, bulamadıkö dedi.

Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçesinde bulunan Beşteper Parkı'nda içerisinde değişik elektronik oyun aletlerin yanı sıra trambolin, çocuk havuzu, çay bahçesi gibi alanların olduğu eğlence merkezinin işletmeciliğini yapan Ali Büyükçukurlu, eşek bulamamaktan yana bir hayli dertli. Geçen yıl eğlence merkezinde eşek turları düzenleyen ve bu turları özellikle çocukların çok sevdiğini belirten Çukurlu, "Geçen yıl sezon bitince bir eşeğimiz vardı, gönderdik. Bu yıl sezon başlayınca yeniden eşek aradık ama yaklaşık 1 aydır eşek bulamıyoruz. Arkadaşlar ilçelere de baktı ama eşek bulamadılar. Az sayıda buldukları da eşeklerini vermiyor. Kayseri'de eşek sıkıntısı varö dedi. En son Suriyeli birinde eşek bulduklarını ve satın almak için girişimde bulunduklarını ifade eden Büyükçukurlu, "Çocuklar, biniyordu, geziyordu, eğleniyordu eşekle ama bu yıl eşek bulamadık. Eşeği olan varsa, bize ulaşırlarsa seviniriz. Birkaç tane bulduk, bir Suriyeli'de vardı ama eşeğe bin 500 lira istedi. Buraya gelen çocuklar çok istiyor, eşekle eğlenmek, gezmek için. Sosyal medya hesaplarımızdan da bu yönde duyurular yaptık. En son Sarız ilçesinde aradık, arkadaşlarla bulamadık. Eğer Kayseri'de bulamazsak Nevşehir, Kırşehir gibi çevre illere bakacağız. Çünkü eşek turları ilgi görüyor ve para kazanıyorduk, ek gelir oluyordu. Ufak tefek masraflarımız çıkıyordu. Eşeği olan varsa bize ulaşırlarsa sevinirizö diye konuştu. Diğer yandan şehit yakınlarına ücretsiz hizmet veren Büyükçukurlu'nun, iş yerinin girişinde bulunan bir ağaca astığı, "Eşşek aranıyor, acilö yazan ilan da dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Eğlence merkezinden görüntüler

-İşletme sahibi Ali Büyükçukurlu ile röportaj

-Detaylar

( Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA

DV 1 dosya 4 dakika 01 saniye/ 128 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title