Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

'Hero' tişörtü nedeniyle 5 görevli hakkında dava açıldı (EK)1)BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen askerler arasında yer alan sanık astsubay Gökhan Güçlü'nün geçen temmuz ayındaki...

'Hero' tişörtü nedeniyle 5 görevli hakkında dava açıldı (EK)

1)BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen askerler arasında yer alan sanık astsubay Gökhan Güçlü'nün geçen temmuz ayındaki duruşmaya, üzerinde 'hero' yazar tişörtle gelmesiyle ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında cezaevi ikinci müdürü, bir idare memuru ile üç infaz koruma memuru hakkında üç aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle 'görevi ihmal' suçundan dava açıldı. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz konuyla ilgili açıklama yaptı. Başsavcı İlyas Yavuz, "Hero tişörtüne ilişkin 5 kişi hakkında dava açtık. Açığa alınan, mektupları inceleme komisyonundaki üç infaz koruma memuru, bir denetleyici ikinci müdür ve idare memuru hakkında, görevi ihmal suçundan kamu davası açıldı. Görevliler hakkında kasıt bulamadık. Yasanın kendilerine verdiği yetkilerle ilgili gerekli özeni dikkati, göstermediler. Bundan sonra takdir mahkemenindir" dedi. Görevlilerin ihmalleri hakkında da bilgiler veren İlyas Yavuz, "Üç kişilik komisyon mektubu incelemiş, orada 'Sen bizim kahramanımızsınız. Sana kahraman yazan bir tişört gönderiyoruz' yazılı. Bizim açımızdan bu bir skandal. Hele ki bu davalarda, didik didik edilmeliydi. İnfaz koruma memurları, bu yazıyı gördükten sonra, üstleri olan idare memuruna gidip, 'böyle bir mektup geldi' demeliydiler. Sadece tişört gelse, mektup gelmeseydi, iş bu kadar büyütülmezdi. Biz davayı açtık" dedi. Sanık Gökhan Güçlü'ye ablası Bahar Güçlü'den gelen kargo kolisini açmakla görevli, birisi infaz koruma başmemuru ikisi infaz korumu memuru hakkında ise mektubu görme yetkileri olmadığı için, haklarında ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği öğrenildi.

JANDARMAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ

Bu arada darbeci askerleri cezaevinden alıp duruşma salonuna getirmekle görevli askerlerle ilgili de bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "Jandarma görevlileri hakkında da 4483 sayılı Memurin Muhekematı Kanunu vardır. Bunun gereği olarak Valilik makamından soruşturma izni talep ettik. 13 jandarma görevlisi hakkında ki bunlar rütbeli jandarma personeli, soruşturma izni talep ettik. Kasıt var mı diye araştırma yapılacak. Bunların FETÖ ile bağlantısı tespit edilemedi, zaten olsa biz direk işlem yapacaktık ama bulunmadığı için Valilikten karar istedik" dedi.

Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN / MUĞLA

=====================================================

2)AKSARAY'DA KARDEŞLERİN MİRAS KAVGASI KANLI BİTTİ : 5 YARALI

AKSARAY'da iki kardeş arasında çıkan miras kavgasında 5 kişi yaralandı.Olay Aksaray merkez Çiftlik Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 48 yaşındaki Selahattin D. babalarından kalan tarlaların paylaşımını konuştuğu ağabeyi Fazlı D. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki tarafın da yakınları kavgaya tutuştu. Bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada iki kardeş ve yakınları Suna (45), İdris (44), ve Gizem D. (19) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Burada olayı anlatan Selahattin D. tarla ve arsa yüzünden kavga çıktığını söyledi. Polis yaptığı araştırma sonrası kavgaya karıştığı tespit edilen Ahmet ve Mehmet D. ise gözaltına alındı.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yaralıların hastaneye getirilişi

-Yaralılardan detay

-Gözaltına alanan şüpheliler

-Kavga nedenini anlatan Süleyman D.

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera:  Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, )

==============================================

3)'MUCİZE ÇOCUK' HAYALLERİNE KAVUŞUYOR

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde ellerini kullanabilmek için 31'inci kez ameliyat olan doğuştan 'kelebek hastası' 15 yaşındaki Ünal Önder, taburcu oldu. Artık ellerini açabilen Ünal Önder, "Hayallerime yavaş yavaş ulaşıyorum" dedi.

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde oturan Döne ve Mustafa Önder'in 2 çocuğundan büyüğü Ünal Önder, doğuştan kelebek hastası. Yenice Haruniye Ortaokulu'ndan bu yıl mezun olan Ünal Önder, bir yandan okuluna devam ederken diğer yandan Antalya, Osmaniye ve Adana'daki hastanelerde tedavi görmeye devam etti. 31 ameliyat geçiren ve bundan dolayı 'mucize çocuk' olarak anılan Ünal, her iki elini de kullanamıyor. Hastalığı ve engeline rağmen yaşam azmini hiç kaybetmeyen Ünal Önder, TEOG'a hazırlandı. Sınavda sadece 4 yanlış yaparak 492 puanla yüzde 1'lik dilim içinde yer alan Ünal, Osmaniye- Düziçi Fen Lisesi'ne girdi.

TÜM PARMAKLARI AÇILDI

Ellerini kullanabilmek için 19 Temmuz'da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 31'inci kez ameliyat olan mucize çocuk, taburcu oldu. Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren AÜ Hastanesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından ameliyat edilen Türkiye'deki yaklaşık 400 kelebek hastasından biri olan Ünal Önder, tüm el parmaklarının açıldığını söyledi. Daha önceki 30 operasyonda bunun hiç olmadığını belirten Önder, "Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi sayesinde çok rahat bir ameliyat süreci geçirdim" dedi.

"HAYALLERİME YAVAŞ YAVAŞ ULAŞIYORUM"

Hayalini genetik mühendisliği olarak açıklayan Ünal Önder, "Bu sene çok iyi bir lise kazandım. Yüzde birlik dilime girdim. Ayrıca üniversitede de aynı başarıyı yakalamayı düşünüyorum. Bizi buraya gönderen ve ameliyatımın olmasını sağlayan sanatçı Fulden Uras ablama da çok teşekkür ediyorum. Hayallerime yavaş yavaş ulaşıyorum. Elimin tüm parmakları açıldı. Ellerimi kullanarak ders çalışabileceğim. Hayaller Gerçek Olsa Derneği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MUCİZE ÇOCUĞA MUCİZE AMELİYAT

Ameliyat sürecini de anlatan Ünal Önder, şunları söyledi:

"Bu zamana kadar geçirdiğim 30 narkozlu ameliyatta bu kadar başarı elde edilememişti. Bütün parmaklarımın açılması bir mucize, çünkü elim çok kapanmıştı. Ameliyat sonrasında Prof. Dr. Ömer Özkan hocam bize 'Çok büyük bir ameliyat geçirildi. Sinirler kısaldığı için parmakları tam açamadık' dedi. Ama daha sonra elime baktığımızda çok büyük değişimle karşılaştık. Elim çok güzel açılmış, ama Ömer hocam bununla yetinmiyor, daha iyisini hedefliyor."

FİZİK TEDAVİ UYGULANACAK

Ünal Önder'e bundan sonra fizik tedavi uygulanacak. Fizik tedavinin ardından da ellerini kullanmaya başlayacak. Ellerinin çok hızlı şekilde iyileşmeye başladığını anlatan Ünal Önder, "Sadece pansuman sırasında açılırken ve kapatılırken acıyor. Pansuman dışındaki zamanlarda ellerim acımıyor. Ben öyle hissediyorum" dedi.

ÖĞRETMEN VE ARKADAŞLARI BEKLİYOR

Taburcu olduktan sonra Osmaniye'ye gideceklerini söyleyen Ünal Önder, "Şimdi uçakla Osmaniye'ye gidiyoruz. Uçak biletimizi yine Fulden (Uras) ablam ayarladı. Ona tekrar teşekkür ediyorum. Bugün aslında taburcu olacağımızı bilmiyorduk. Kardeşim, kuzenlerim, ağabeyim hatta öğretmenlerim bekliyor. Benimle görüşmek istiyorlar. Beni bekleyenlere sürpriz olacak. Yani eve gittiğimde yoğunluk bekliyor" diye konuştu.

Baba Mustafa Önder ise Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibine teşekkür etti.

Görüntü DÖkümü

-------------------

Röp: Ünal Önder

Röp: Mustafa Önder (baba)

Ünal Önder cep telefonuyla yazışırken

Hastaneden ayrılırken detay

Haber- Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA-DHA)

=====================================================

HAKKARİ'DE 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ (EK)

4)2 MAĞARADA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde öldürülen 3 PKK'lı ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'de bilgilendirmede bulundu. Açıklamada, 30 metre uzunluğunda dört odalı ve 5 metre uzunluğunda tek odalı suni olarak yapılmış iki mağara bulunduğu, bu mağaralarda silahlar ve mühimmat ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Şemdinli/Karadağ Bölgesinde 40 santigrat derece hava sıcaklığı ve 3300 metre rakım ve güç arazi koşullarında icra edildigi operasyonda, 11 Ağustos 2017 sabahı Karadağ/Latedem Tepe bölgesinde tespit edilen 3 terörist ve bir Doçka silahı icra edilen hava harekatı ile etkisiz hale getirilmiştir. Aynı operasyon kapsamında, Ziyaret ve Cami Tepe bölgelerinde yapılan arama-tarama faaliyetinde 30 metre uzunluğunda 4 odalı ve 5 metre uzunluğunda tek odalı suni olarak yapılmış 2 mağara bulunmuştur. Mağaralarda; bir adet doçka namlusu, bir Biksi namlusu, 5 kutusu açılmamış olmak üzere 1800 adet doçka mühimmatı, 1 adet roketatar mühimmatı, bir adet jeneratör, iki adet akü, 8 adet büyük tüp, 7 celikan mazot, mağara üzerine sabitlenmiş bir paratoner, muhtelif örgütsel döküman, bir miktar yaşam malzemesi bulunarak imha edilmiştir."

HAKKARİ/DHA

=====================================================

5)DURDURMAK İSTEDİĞİ TRAKTÖRÜN ALTINDA KALARAK ÖLDÜ

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde 68 yaşındaki Mustafa Su, aniden hareket eden traktörünü durdurmak isterken altında kalarak hayatını kaybetti. Olay, saat 11.15 sıralarında Aşağı Zaferiye Mahallesi Evreşe Caddesi üzerindeki Ferhat Ağa Köprüsü yakınlarında meydana geldi. İlçeye bağlı Mahmutköy'de çiftçilik yapani Mustafa Su ve aynı yaştaki eşi Hafize Su, pazarda satmak üzere römorkuna domates ve biber yükledikleri 22 FD 233 plakalı traktörle Keşan'a geldi. Mustafa Su, kullandığı traktörü  Ferhat Ağa Köprüsü yakınlarında park edip araçtan inerek eşi Hafize Su'yla yere serdikleri örtünün üzerinde yemek yemeye başladı.

Hafize Su, bu sırada domates ve biber almak üzere römorka çıktığı sırada frenleri arızalı olan traktör hareket etti. Mustafa Su eşinin römorkunda olduğu traktörü durdurmak için sürücü kısmına binmek istedi. Dengesini kaybederek düşen Mustafa Su, traktör lastiklerinin kafasının üzerinden geçmesi sonucu feci şekilde can verdi. Yaklaşık 50 metre ilerleyerek duran traktörün römorkundan inen Hafize Su, durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Mustafa Su'nun hayatını kaybettiğini belirledi.

YAKINLARI FRENLERİNİ TAMİR ETTİRMESİ İÇİN UYARMIŞ

Hafize Su ve kazayı haber alarak olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirerek, gözyaşı döktü. Bir yakını traktörün arızalı olan frenlerini yaptırması için Mustafa Su'yu  daha önce defalarca uyardığını söyledi. Mustafa Su'nun cenazesi, savcı ve polisin incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü DÖkümü

-------------------

-Eşinin cenaze başında bekleyen Hafize Su

-Sinir krizi geçirenler

-Olay yeri genel gör.

-Yerdeki ekmek ve domatesler

-Mustafa Su'nun üzeri örtülü cenazesi

-Traktör genel gör.

-Traktör lastikleri

-Römorktaki domates ve biberler

-Polisin incelemesi

-Genel ve detay gör.

-Mustafa Su foto

(SÜRE: 05.20 - BOYUT: 170 MB)

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=====================================================

6)YAVRU KÖPEĞE İTFAİYE NEFESİ

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde, başı bir bidona sıkışan ve havasızlıktan ölmek üzere olan yavru sokak köpeğini, itfaiye ekibi kurtardı. O anlarda bir kız çocuğu gözyaşı dökerken; köpeğin başına bidon bilerek mi sokulduğu yoksa kendinin mi içine girdiği belirlenemedi.

Bereketli Mahallesi'nde boş bir arsadan yavru köpek sesi duyan mahalle sakinleri, arsayı kontrol etti. Başı bidona sıkışan yavru bir sokak köpeği görüldü. Vatandaşlar itfaiyeden yardım istedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Bahçelievler Şubesi'ndeki ekibi, hemen ihbarın yapıldığı arsaya gitti. Başı bidona sıkışan ve havasızlıktan ölmek üzere olan yavru köpeği kurtarma çalışması başladı. İtfaiye ekibi, yavru köpeği kurtarmaya çalışırken, olaya şahit olan bir kız çocuğu da gözyaşı döktü, itfaiye ekibi teselli etmeye çalıştı. İtfaiye ekibi köpeği, başına sıkışan bidonu dikkatli şekilde keserek kurtardı. Başındaki bidondan kurtulan yavru köpeğin ilk işi ise kendisine verilen suyu içmek oldu. Köpek daha sonra tekrar sokağa bırakıldı. Yavru köpeğin başına bidonun işkence yapmak için bilerek mi geçirildiği, yoksa kendisinin içinde su olduğunu sanarak başını mı soktuğu bilinmiyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cep telefonuyla çekilen görüntü

Köpeğin başındaki bidonun kesilmeye çalışılması

Bir kız çocuğunun ağlaması

İtfaiye ekibinin teselli etmesi

Köpeğin kurtarılması

Köpeğin su içmesi

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

==============================================================

7)TURSAF BAŞKANI YAZAN: 30 MİLYON İNSAN, SAĞLIK TURİZMİNDE 500 MİLYON DOLAR HARCIYOR

TÜRKİYE Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) Başkanı Tevfik Yazan,  2016- 2017 itibariyle dünyada 30 milyonu aşkın insanın sadece derdine şifa aramak, sağlığına çare bulmak için seyahat ettiğini belirterek, "Harcadıkları para 500 milyon dolar'a yaklaşan bir rakam" dedi.

TURSAF 3'üncü Olağan Toplantısı Samsun'da yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sağlık sektör temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı. Toplantının açılışında konuşma yapan TURSAF Başkanı Tevfik Yazan şunları söyledi:

"Sağlık turizmi tüm dünyada özellikle ülkemiz içinde artık stratejik bir sektör haline geldi. 2016-2017 itibariyle dünyada 30 milyonu aşkın insan sadece derdine şifa aramak, sağlığına çare bulmak için seyahat eder durumda. Yani sağlık turizminin konusunu oluşturuyor. Harcadıkları para 500 milyon dolar'a yaklaşan bir rakam. Bu sektörde ülkemizin doğal zenginlikleri, kültürel alt yapısı, ulaşım kolaylığı, turizmdeki yeterli tecrübesi ve üzerinde son 15 yıldır sağlıkta dönüşüm ile fiziki altyapı, yetişmiş insan gücü, yeni uygulamalarla sağlıkta da bir çok gelişmiş ülkeyi geride bırakır hale geldiği için, sağlık turizminde de gittikçe ivme kazanan bir hareket başlıyor. 2011- 2012'de sağlık turizmi için ülkemize gelen sayısı 270- 280 binlerdeyken bu artık 500 binleri aşmış, geçen yıl itibariyle 580- 600 bin civarında olmuştur. Bunun içinde bir çok saç ekim, diş ile ilgili operasyonları da eklediğimizde 800 binleri aşan bir rakam sağlık turizmi için ülkemizi ziyaret eden kişi sayısı."

Toplantıda gün boyunca çalıştaylar düzenlenip çeşitli sunumlar yapılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Toplantıdan detay

-TURSAF Başkanı Tevfik yazan'ın konuşması

SÜRE: 3.19 Dk) (BOYUT: 105.99 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER / SAMSUN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Önder Mustafa Su Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title