Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

(ÖZEL)1)DAĞLICA'DA MEHMEÇİK TERÖRİSTLERİN İNLERİNE GİRİYORDHA EKİBİ, DAĞLICA' DA HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler, bölgede teröristlere yönelik operasyonlarına devam ediyor.

(ÖZEL)

1)DAĞLICA'DA MEHMEÇİK TERÖRİSTLERİN İNLERİNE GİRİYOR

DHA EKİBİ, DAĞLICA' DA

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler, bölgede teröristlere yönelik operasyonlarına devam ediyor. Bölgedeki zorlu arazi şartlarında askerlerin ağır silah ve mühimmatları katırlarla taşınırken, keşif faaaliyetleri ise drone tarafından yapılıyor.  Yüksekova'ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve bugüne kadar hep PKK'lı terröristlerin yaptığı eylemlerle gündeme gelen Dağlıca bölgesindeki operasyonlar ararılıksız sürerken, yüksekliği 2 bin 500 metreyi bulan bölgenin hakimiyeti artık tamamen Mehmetçiğin elinde bulunuyor. Hakim noktalara üs bölgelerinin kurulduğu bölgede, Mehmetçik gece gündüz el tetikte teröristleri adım adım takip ediyor. Mağaralar ise didik didik kontrol edilip, imha ediliyor. DHA ekibi de Dağlıca bölgesine giderek Mehmeçiğin yaptığı faaliyetleri görüntüledi.

Dün gece de sarp kayalıkların ve mağaraların yoğun olarak bulunduğu Beytepe'ye operasyon gerçekleştirdi. Isıya duyarlı termal kameralar tarafından mağaralar bölgesinde görüntü alındı. İlk olarak mağaraların bulunduğu bölge Dağlıca Taburu'nda konuşlu ağır silahlar tarafından ateş altına alındı. Gece atışlarının ardından askerler sabahın erken saatlerinde bölgeye operasyon için intikal etti.

ASKERLERİN AĞIR YÜKLERİNİ KATIRLAR TAŞIYOR

Dağlıca Taburu'nda görev yapan tim, şafakla birlikte gece atışlarının yapıldığı mağaraların bulunduğu bölgeye intikal etti. Zorlu arazi şartlarında askerler mağaralar bölgesine yaya olarak intikal ederken, askerlerin ağır silah ve mühimmatları ise katırlarla taşındı.

DRONE İLE MAĞARANIN GÖRÜNTÜSÜ ALINDI

Bölgeye ulaşan askerler ilk olarak mağara çevresinde el yapımı yapımı patlayıcı kontrolü yaptı. Mağara girişi için de drone kaldırılarak keşif yapıldı. Drone tarafından mağara girişine ait yerin görüntüsü, taburdaki harekat merkezinde görevli askerler tarafından incelendi ve operasyon için düğmeye basıldı.

TERÖRİSTLERİN TEKRAR MAĞARALARDA KONUŞLANMASINI ÖNLÜYORLAR

Mağara girişine gelen askerler, ilk olarak roket atar ve bombaatarlar ve el bombaları ile mağaraya atışlar yaptı. Daha sonra mağaranın sağ ve sol tarafına konuşlanan askerler kontrollü bir şekilde mağaranın içine girdi. Mağarada yapılan aramalarda faaliyetlerinde terörist unsurlara rastlanmadı.

Askeri yetkililer, Dağlıca bölgesinde mağaralarda teröristlerin tekrar konuşlanmasını engellemek amacıyla operasyonların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Dağlıca Taburu'ndan ağır silahlarla yapılan geçe atışları

-Askerlerin görüntü

-Askerlerin operasyon bölgesine intikal etmesi

-Askerlerin ağır silah ve mühimmatlarını taşıyan katırlar

-Askerlerin mağara bölgesine gelmesi

-Askerleri mağaraya yaptığı atışlar

-

DRONE (HAVADAN GÖRÜNTÜ)

-Mağalarar bölgesinde yapılan keşif

-Askerlerin mağaraya girişi sırası

-Dağlıca bölgesinin görüntüsü

Haber-Kamera: Ümit KOZAN - Murat VAROL - Murat ÇAĞLAR - YÜKSEKOVA (Hakkari)

==========================================================

İZMİR'DE ASKERİ ALAN YANINDA PATLAMA (EK)

2)SES BOMBASI PATLATILMIŞ

İzmir'in Gültepe semtindeki Güney Deniz Saha Komutanlığı Haberleşme Merkezi vericilerinin bulunduğu askeri alanın yanında meydana gelen patlamanın, ses bombasından kaynaklandığı öğrenildi. Terör ve bomba uzmanlarının saldırıyı gerçekleştirenler ile kullanılan patlayıcıya yönelik araştırmalarının ise sürdüğü belirtildi.

İZMİR

==========================================================

3)ADANA ŞEHİR HASTANESİ'NDE YANGIN

ADANA'nın inşaatı tamamlama aşamasına gelen Şehir Hastanesi'nde yangın çıktı. Dumandan etkilenen işçiler tahliye edilirken bazıları da çatıya çıktı. 7 kişi ise hastaneye kaldırıldı.Merkez Yüreğir İlçesi Mithat Özhan Bulvarı'nda 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi'nde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İnşaatı süren ve eylül ayında açılışı planlanan hastane binasından yükselen dumanları görenler, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Dumandan etkilenen işçiler binadan tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

ÇATIDA MAHSUR KALDILAR

Kısa sürede hastaneye ulaşan itfaiye ekipleri söndürme çalışması yaparken dumandan etkilenen işçilere de sağlık görevlileri müdahale etti. 7 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Bazı işçiler de dumandan etkilenip çatıya çıktı. Çatıda mahsur kalan  işçilerin  ise  güvenli bölgede  dumanın dağılmasını bekledikleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================================

4)MANİSA'DA 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi merkezli 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 11.56'da Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.95 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'de de hissedildi. Tedirgin eden depremin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

MANİSA,

======================================================

5)OTOMOBİLİN ÇOCUĞA ÇARPMA ANI KAMERADA

ISPARTA'da, aniden koşarak yolun karşısına geçmek isteyen 6 yaşındaki Adem Yılmaz, U.G.'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Kaza anı ise otomobilin içindeki araç kamerasına saniye saniye yansıdı. Zafer Mahallesi 156'ncı Cadde'deki kaza, dün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Yolu kontrol etmeden koşarak karşıya geçmek isteyen Adem Yılmaz'a, U.G.'nin kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Adem Yılmaz yola düştü. Aracını durduran U.G. ve çevredekiler ise hemen çocuğun yardımına koştu.

Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Adem Yılmaz, ambulansla Isparta Şehir Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Adem Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Kaza anı ise araçtaki kamera tarafından anbean görüntülendi. Görüntülerde çocuğun yolu kontrol etmeden koşarak karşıya geçmeye çalıştığı görülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Kaza anı güvenlik kamerası

Haber: Ali ÇEVİKBAŞ- Kamera: ISPARTA -

===============================================

6)AKSARAY'DA İNŞAAT İŞÇİLERİNDEN EYLEM

AKSARAY Üniversitesi kampus alanı içine İl Özel İdare tarafından yapılan 2 bin kişilik yurt inşaatında çalışan yaklaşık 50 işçi, yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ileri sürüp, iş bırakıp, eylem yaptı.

Olay, Aksaray Üniversitesi kampus alanı içinde meydana geldi. İl Özel İdaresi tarafından 39 milyon lire bedelle 2 bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapılmaya başlandı. Yurdun yapımını üstelenen müteahhit firmada çalışan Osmaniyeli yaklaşık 50 işçi, ücretlerini 3 aydır alamadığını ileri sürerek iş bırakıp eylem yaptı. Ücretlerini alamadıkları için Ramazan Bayramı tatili için memleketleri Osmaniye'ye gidemediklerini belirten işçiler, işverenin sürekli ücretlerini ödemeyi ötelediğini ileri sürdü. Olay yerine gelen polis, işçilerin haklarını aramak için savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini ve eylemlerini sonlandırmaları gerektiğini belirtti. Bunun üzerine işçiler bir süre şantiye alanında bekledikten sonra sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

İşçilerin eyleminden detay

Polisin ikna etmeye çalışması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

==================================

7)2 METREKARELİK ARSA İÇİN 2 CANA KIYAN BABA İLE OĞLU: İSTEMEDİĞİMİZ BİR OLAYDI

ADANA'da 68 yaşındaki İslam Alçelik ve oğlu 15 yaşındaki Yusuf Alçelik'i, 2 metrekarelik arsa yüzünden öldüren 70 yaşındaki Mehmet Ölmez ile oğlu 35 yaşındaki Turgay Ölmez ile kavgaya karışan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı baba ile oğlu, "İstemediğimiz bir olaydı" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi Yenibey Mahallesi'nde 20 Haziran'da meydana gelen olayda, Mehmet Ölmez, komşusu İslam Alçelik'in evinin 2 metrekarelik bahçe girişinin kendilerine ait olduğunu belirterek duvarı yıkmak istedi. Alçelik de arsanın kendine ait olduğunu ve yıllardır kullandığını iddia edince aralarında tartışma çıktı. Tartışmaya tarafların oğulları da karışınca kavga çıktı. Bıçak ve satırların çekildiği kavgada Mehmet Ölmez, oğlu Turgay Ölmez, komşuları İslam Alçelik ve oğlu Yusuf Alçelik'i bıçaklayarak öldürdü.

Olaydan sonra baba-oğlu gözaltına alındı. Cinayetin ardından, soruşturmayı genişleten, polisler kavgaya karışan H.A., S.A., H.D., E.A. ve M.G.,'yi de yakaladı. İfadelerinin ardından zanlılar nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Adliye götürülmeden önce sağlık kontrolünden geçirilen katil zanlısı Mehmet Ölmez ve oğlu Turgay Ölmez, "İstemediğimiz bir olaydı" diye konuştu.

Olaydan sonra ölenlerin yakınları, katil zanlısı baba ile oğlunun evini kundaklamıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne gidirilmesi

Bir zanlının konuşması

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkartılması

Polis aracının gidişi

SÜRE: 02'57"  BOYUT: 180 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK   -Kamera: ADANA,

=====================================================

8) KAŞ'TA DÖRT MEVSİM DALIŞ İÇİN KOLLAR SIVANDI

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde dalış turizmini 12 aya yayabilmek amacıyla hazırlanan 'Dört Mevsim Kaş Projesi' hayata geçirildi. Proje kapsamında ilçeye dalış için gelenlere restoran, kafeterya ve dalış okullarından özel indirimler uygulanacak.

Türkiye'nin önde gelen dalış merkezlerinden Kaş'ta dört mevsim dalış turizmini yaygınlaştırmak için Kaş Kaymakamlığı'nca 'Dört Mevsim Kaş Projesi' hazırlandı. "Kaş'ta ilkbahar var, yaz var, sonbahar var, kış yok. Kaş'ta dört mevsim dalış var" sloganıyla hazırlanan projeye Kaş Belediyesi, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği, Kaş Sualtı Derneği (KASAD) ve diğer toplum kuruluşları destek verdi.

İNDİRİM UYGULANACAK

Kaş'ta sualtı turizmine ivme kazandırmak, dalış turizminde farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında Kaş'ta dalış için gelenlere barkot verilecek. Bu barkotla dalış için gelenler projeye katılan restoran, kafeterya ve dalış okullarından yüzde 10 indirimli yararlanacak. Projeye katılan oteller, dalış için gelenlere yıl boyu sabit ve ucuz sezon fiyatı uygulayacak.

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Kaymakam Bilgihan Bayar, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın ve KASAD temsilcilerinin katılımıyla İnce Boğaz Plajı'nda düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi verdi. Sektör temsilcileri de projeyi desteklediklerini belitti. Kaş'ta faal olarak dalış yapılabilen 38 dalış noktası var. 20 dalış okulu, 20 dalış teknesiyle dalış turizmine hizmet veriyor.

"GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ"

Kaş'a dalışa gelen Akın Yıldırım, "Güzel düşünülmüş bir proje, dört mevsim Kaş. 12 ay yaşanabilecek bir yer, havasıyla, suyuyla. Kışın geldiğimiz zaman kalacak yerlerin açık olması, yemek yiyeceğimiz yerleri açık olması, projeye katılan yerlerden indirim kazanmış olmamız güzel" dedi.

"ÇOK BÜYÜK KATKISI OLACAK"

Dalış okulu sahibi Hasan Kırbaş, "Kaş dalış turizminde önemli bir yere sahip. 12 ay dünyanın birçok yerinde dalış turizmi yok. Bu Kaş'ta var. Şu anda Kaş'ta çok güzel bir proje hazırlandı. Bu projeyle Kaş'a dalış için gelen dostlarımız otel, pansiyon ve kafeteryalarda çok güzel bir indirimle karşılanacak. Yılın 12 ayı bu projeden faydalanacaklar. Kesinlikle çok büyük katkısı olacaktır. Buraya geldiklerinde bu projenin farklı işlediğini göreceklerdir. Önceki yıllara baktıklarında bu farkı göreceklerdir" diye konuştu.

Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, projeye sürdürülebilir turizm adına destek olduklarını aktarırken, sabit fiyat garantisiyle bu projede yer aldıklarını vurguladı.

20 BİN DALIŞÇI GELİYOR

Kaymakam Bilgihan Bayar da şu açıklamayı yaptı:

"Kaş'ta dalış turizmine ivme kazandırmak amacıyla planlamış olduğumuz 'Dört Mevsim Kaş Proje'miz hayata geçti. Bu projemizle yılın dört mevsimi Kaş'a gelen misafirlerimiz sualtını keşfetme olanağı bulacak. Projenin içeriğinde otellerimiz sabit fiyat uygulamaları ile kafe ve restoranlarımız belli oranlarda indirim yapmak suretiyle gelen misafirlerimize ekonomik kazanımlar sağlayacak. Projede ortak olan otel, restoran ve kafelere teşekkür ediyorum. Bu sayede dalış için gelen yıllık 20 bin dalışçı sayımızı çok daha yukarılara çekmeyi hedefliyoruz. Bu proje sayesinde Kaş'ı dalış sektörü açısından dünyada bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Projenin afişi,

Kaş'tan görüntüler,

Yat limanı,

Dalış tekneleri,

Projenin logosu,

Dalış için gelenler,

Suya atlayışları,

Kaymakam ve yetkililerin görüntüleri,

Kaş'ta sualtı görüntüleri,

Röportajlar…

340 MB ve 10.30

Haber- Kamera: Ahmet ACAR/DEMRE(Antalya),

=========================================================

9)KÖRFEZDE ACİL MÜDAHALE EKİBİ KURULMALI

İSKENDERUN Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan, geçtiğimiz günlerde ölü bir balınanın kıyıya vurduğu İskenderun Körfezi'ne beslenmek ve üremek için gelen Akdeniz Foku ve Caretta Caretta'ların korunması amacıyla acil müdahale ekibi kurulması gerektiğini söyledi. İSTE Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr Cemal Turan, geçen yıl ve bu yıl iki ölü balina ile karşılaştıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bunun dışında üremek ve beslenmek için körfeze gelen deniz canlıları var. Özellikle nesli tehlike altında olan Akdeniz foku ve deniz kaplumbağası türleri, Yunuslar ve balıklar için körfez besi ve üreme alanıdır. Bu deniz canlılarının karşılaştığı sorunlara müdahale edebilecek bir ekibin, İskenderun Teknik Üniversitesi ya da Valilikçe kurulması gerekiyor."

Görüntü Dökümü

------------------------

Kıyıya vuran balina görüntüsü

Deniz görüntüsü

Prof. Dr. Cemal Turan ile röp

Denizdeki balinanın görüntüsü

SÜRE: 01'10"   BOYUT: 52 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ölmez Yüksekova Hakkari Dağlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title