Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Bitlis Valisi Çınar, belediyede başkanlık koltuğuna oturduBİTLİS Belediye Başkan vekilliğine atanan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis belediyesine geçerek göreve başladı.

Bitlis Valisi Çınar, belediyede başkanlık koltuğuna oturdu

BİTLİS Belediye Başkan vekilliğine atanan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis belediyesine geçerek göreve başladı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında DBP'li Bitlis Belediye Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı Belediye Başkan Vekili olarak atadı. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, beraberinde Vali Yardımcıları Kamil Güzel, Hakan Şeker ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile birlikte saat 10.30'da Bitlis Belediyesine gelerek göreve başladı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, vatadaşlara hizmet etmekten şeref duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Devlet artık eski devlet değil. Yeni Türkiye, yeniden büyük Türkiye, anlayışıyla yoluna çıkmış devlet var. Geçmişte bir takım arızalı anlayışlar, hastalıklar hepimizin bildiği gibi vardı. Vatandaşa bir tepeden bakma, yapılan işi vatandaşın başına kakma, 'ben olmazsam bunlar olmazdı' anlayışı, gibi bir takım yanlış, hastalıklı tavırlar vardı. Geçmiş yıllar için diyorum bunları. Ama yeni Türkiye, yeni devlette tamamen vatandaşa hizmeti esas alan bir anlayış var. Biz vatandaşa hizmet etmekten, Bitlis'e Bitlislilere hizmet etmekten, Bitlislilerin hizmetkarı olmaktan şeref duyuyoruz. Burada hem valilik hizmetlerimizi yürütürken, diğer taraftan da belediye hizmetlerini en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Hep birlikte, vatandaşlarımızla birlikte bu şehri daha yaşanabilir, daha konforlu hale getireceğiz. Hedefimiz bu olacak"dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

======================================

Çanakkale Boğazı'nda çarpışan gemilerde hasar

ÇANAKKALE Boğazı'nın Ege Denizi girişi Kumkale önlerinde çarpışan ve Karanlık Liman Mevkii'ne yönlendirilen 176 metre uzunluğundaki İtalyan bayraklı 'Grande Anversa' isimli Ro-Ro gemisi ile 100 metre uzunluğundaki Malta bayraklı 'Sider Capri' isimli kuru yük gemisinde, yapılan inceleme sonucu hasar tespit edildi.

İspanya'nın Valencia Limanı'ndan İzmit'in Autoport Limanı'na gitmek üzere Marmara Denizi'ne doğru yol alan, ayrıca klavuz almak için ilerleyen, 2 bin 614 araç yüklü 176 metre uzunluğundaki İtalyan bayraklı 'Grande Anversa' isimli Ro-Ro gemisi ile Romanya'nın Köstence Limanı'ndan Kıbrıs Rus Kesimi'nin Larnaca Limanı'na gitmek üzere Ege Denizi yönüne ilerleyen 100 metre uzunluğundaki 3 ibin 950 metrikton arpa yüklü Malta bayraklı 'Sider Capri' isimli kuru yük gemisi dün (pazar) akşam çarpıştı. Sektör Kumkale'nin telsizden yaptığı uyarılara rağmen iki gemi, saat 19.04'de, Çanakkale Boğazı'nın Güney girişinde çarpışmaktan kurtulamadı.

Olay sonrası seyir, can, mal ve çevre emniyeti için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-4' römorkörü ile Kıyı Emniyeti 9 Hızlı Tahlisiye Botu kaza yerine sevk edildi. Her iki gemi de kılavuz kaptanlı olarak Karanlık Liman Mevkii'ne yönlendirilerek demirletildi. Yapılan kontrollerde, denizde herhangi bir kirlilik ve can kaybı rapor edilmedi. Sürtüşme nedeniyle Grande Anversa isimli Ro-Ro gemisinin kıç sancak tarafında, Sider Capri isimli kuruyük gemisinin baş kısmında hasar oluştuğu belirlendi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı Çanakkale Grup Başkanlığı'nın bir botu, demirli olan gemilerin çevresinde devriye görevi yaptı. Hasar tespit edilen iki gemi de, sörvey kontrollerinin ve yasal işlemlerin tamamlanması için Karanlık Liman demir bölgesinde bekletilirken, Çanakkale Liman Başkanlığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sider Capri isimli gemi ve Grande Anversa isimli gemiden görüntü

Her iki geminin ayrı ayrı görüntüsü

Hasarlı bölgeleri gösteren fotoları

Her iki gemiden genel detay görüntü

Sahil Güvenlik Botunun geminin yanında devriye gezmesi

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

================================================

Ardahan'ın Göle: -24.6

DONDURUCU soğukların hüküm sürdüğü Doğu'da gecenin en düşük sıcaklığı Ardahan'ın Göle ilçesinde sıfırın altında 24.6 derece oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anado Bölgesini etkisi altına alan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Ardahan'ın Göle ilçesi dün gece sıfırın altında 24.6 derece ile Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Termometlereler yine sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 20.8, Kars'ta 14, Ağrı'da 12, Erzurum'da 9, Iğdır'da 7, Erzincan'da 6 ve Muş'ta 5 dereyi gösterdi.

DERENİN BUZU DOĞAL HAYAT İÇİN KIRILDI

Öte yandan Erzurum'un Oltu ilçesindeki Toprakkale ve Çatalsöğüt köyünden geçen derelerin yüzeyi soğuk hava nedeniyle tamamen buzla kaplandı. Doğa severler tamamen donan derelerden yaban hayvanların su içmesi için buzu balta ile kırdılar. Bu yıl kışın erken geldiğini belirten doğa sever Avukat Muharrem Kalyon, ayaz nedeniyle yürümekte zorlandıklarını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Buz tutan derelerden detaylar

-Doğa severlerle röp.

-Buzların baltayla kırılması

-Yürüyüşleri

Haber-Kamera: Murat AYDIN/ OLTU, (Erzurum),

=================================================

Çobanlık yaparken parti kurdu, 60 ilde örgütlendi

BURSA'da çobanlık yapan Serdar Okuyucu koyun güttüğü sırada gördüğü dolunaydan etkilenerek 'Dolunay' adında parti kurdu. 60 ilde örgütlenen partinin hedefi 2019 yılında yapılacak seçimlere katılabilmek.

AK Parti'nin kurulma sürecinde Mudanya Gençlik Kolu kurucu başkanlığı yapan Serdar Okuyucu, 2009 yılında partiden ayrılarak HAS Parti Mudanya İlçe Başkanı oldu. Ancak HAS Parti'nin AK Parti'ye katılma kararı almasının ardından Okuyucu, Mudanya'da bir çiftlikte çobanlık yapmaya başladı. 2 yıl boyunca 200 koyuna çobanlık yapan Okuyucu, bir akşam koyunları otlattığı sırada dolunaydan etkilenerek parti kurmaya karar verdi. O akşam kalemi eline alan Okuyucu parti tüzüğünü hazırladı ve partisinin adını 'Dolunay' koydu. 2015 yılında resmi olarak kurulan Dolunay Partisi 60 ilde teşkilatlandı.

'PARTİ BAŞKANI DEĞİL ÇOBAN'

Ördekli Kültür Merkezi'nde 60 il başkanına yetki belgesini veren Serdar Okuyucu, bir parti başkanı değil çoban olduğunu ve halkın kendisini böyle tanıması gerektiğini söyledi. Bir zamanlar siyasette aktif olduğunu aktaran Okuyucu, "2001 yılında AK Parti'nin kurucu üyelerinden biriyim. 2009 yılına kadar gençlik kolları başkanlığı yaptım. Daha sonra Has Parti'de siyaset yapmaya başladım. Ancak parti kapatılma kararı alınca kendimi doğaya bıraktım" dedi.

'BİR GECE DOLUNAYI GÖRÜNCE

Serdar Okuyucu, 'Parti kurma fikrinin nereden geldiğini de şöyle anlattı:

"Bir gece koyunları güderken dolunay o kadar güzel doğdu ki. Işığı çok güzeldi. Bir anda aklıma parti kurmak geldi. ve partimin ismini Dolunay koydum, Şu anda 60 ilde teşkilatlandık. Bu da bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki günlerde 81 ilin tamamında parti teşkilatlanmasını yapacağız" diye konuştu.

'AMACIMIZ İKTİDAR OLMAK'

İktidara talip olduğunu söyleyen Serdar Okuyucu, "Amacımız meclise girmek ya da mecliste muhalefette kalmak değil, amacımız iktidar olmak. Bu ülkenin bizim gibi halkın içinden doğan siyasetçilere ihtiyacı var. Amacımız teşkilatlanmayı tamamlayıp 2019 yılında yapılacak seçimlere girebilmek ve bu seçimlerde tek başımıza iktidar olmak" dedi.

ÇOBANLIĞI BIRAKMADI

Parti kurduktan sonra çobanlığı bırakmayan Okuyucu, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kendisine ait küçük bir çiftlik kurduğunu ve kendi koyunlarına çobanlık yaptığını söyledi. Okuyucu, doğanın kendisini mutlu ettiğini belirterek çobanlığa devam edeceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Okuyucu'nun salona gelmesi

Partililer ile tokalaşması

Konuşma yapması

Okuyucu ile röportaj

Haber-Kamera: Edip TEKİN / BURSA, -

=================================

Elektronik eşya hırsızları güvenlik kamerasına yakalandı

BURSA'nın Karacabey İlçesi 'nde, bir iş yerine giren iki hırsız yaklaşık 5 bin TL'lik elektronik cihazı çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Hırsızlık olayı, 26 Kasım cumartesi Tavşanlı Mahallesi 89'uncu Sokak'ta meydana geldi. Gece yarısı saat 02.25 sıralarında henüz kimlikleri tespit edilemeyen iki kişi, bilgisayar satışı yapan iş yerinin önüne geldi. Bir süre etrafı araştıran hırsızlar daha sonra iş yerinin kapısını açmaya çalıştı. Hırsızlardan bir tanesi yolu gözetlerken diğeri kapıyı tornavidayla zorlayarak açtı. Daha sonra iş yerine giren hırsızlar yaklaşık 5 bin TL değerindeki 3 adet laptop, 1 adet tablet, 5 adet laptop çantası ve bilgisayar malzemelerini çalarak kayıplara karıştı.

Sabah işyerini açmaya gelen firma sahibi kapının açık olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Kayıplara karışan hırsızlar hakkında polis ekipleri güvenlik kameraları tarafından kaydedilen zanlılar hakkında arama çalışmaları başlattı.

HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, iki hırsızsızın işyeri önüne gelmeleri, kapıyı zorlayarak açtıktan sonra çaldıkları eşyaları hırkaya sarmaları ve kaçışları yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber : BURSA

=======================================

Farkındalık için basket maçı

Muş'ta engelsiz yaşama dikkat çekmek amacıyla Gençlik Meclisi ile Sevgi Engelliler Derneği arasında basketbol maçı yapıldı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Sungu Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında öğrencilere yönelik farkındalık protokolü imzalandı. Bununla ilgili olarak Gençlik Meclisi ile Sevgi Engelliler Derneği Basketbol takımı arasında düzenlenen basketbol maçı için çıkan engelli bireyler çiçeklerle karşılandı. Lisede 25'er dakikalık 2 devre halinde oynanan maçta atılan basketlerler dikkate alınmadı. Maçta öğretmenler, gençlik meclisi üyeleri ve öğrenciler ter döktü. Çekişmeli geçen maçın ardından engelsiz yaşama dikkat çekilerek sloganlar atıldı.

Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, farkındalık için bir araya geldiklerini ifade ederek "Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Sungu Çok Programlı Anadolu Lisesi ile bugün bir farkındalık yaratmak amaçlı lisede bedensel engellilerle farkındalık amaçlı bir basketbol maçı yaptık. Bugün bizlere destek veren Sevgi Engelliler Derneği ile güzel bir maç oldu. Amacımız, burada hepimizin birer engelli adayı olduğunu vurgulamaktı" dedi.

Sevgi Engelliler Derneği Basketbol takımı oyuncularından Sadettin Şavlı ise "Organizasyonu yapan öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Her zaman böyle hatırlanmak istiyoruz. Biz engelliyiz evet ama engelimizi aştık. Önemli olan gelecek engellileri anlamak, onlara yol göstermek. Bizi dışlamasınlar,onlar da engelli olabilirler" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Maç öncesi sahaya geliş

-Çiçeklerle karşılanma

-Maçtan görüntüler

-Taraftar detay

-Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen Röp.

-Sevgi Engelliler Derneği Basketbol takımı oyuncularından Sadettin Şavlı Röp.

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL, MUŞ,

=================================================

Sosyal medyada 'Dövizini bozdur' kampanyası

DOLARIN 3.4 TL'ye, kadar yükselmesi üzerine sosyal medyada 'Dövizini bozdur, Türk Lirası'na sahip çık' kampanyası başlatıldı.

Doların artışının hızla devam etmesi üzerine sosyal medyada başlatılan kampanyayla, başta dolar olmak üzere dövizin bozdurularak Türk Lirası'na yatırım yapmaları isteniyor. Paylaşımlarda 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde yaklaşık 8 milyar doların bozdurulup Türk Lirası olarak bankalara yatırıldığı hatırlatılarak, 'Avrupa'nın oyununu bozalım' çağrısı yapılıyor. Kampanya kapsamında, "15 Temmuz'u kazandık, para ve dünya sevgisi millet olarak kaybettiriyor. Yakışmıyor bize. Dolar ve Euro'muzu bozduruyoruz, onlar aldırmadan biz saldırıyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Dövizi her zaman buluruz lakin vatanı bulamayız. Haydi Türkiye'm dövizini bodur kampanyasını başlatıyoruz" diye dolar ve Euro'nun üzerinin çizildiği fotoğraflarla paylaşımlar yapılıyor.

Haber: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, -

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çınar Çanakkale Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title