Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

16.00Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı'na katılacak18.30/19.00/19.30/21.

16.00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı'na katılacak

18.30/19.00/19.30/21.30

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Ürdün Prensi Gazi Bin Muhammed ile görüşecek, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin'i kabul edecek. Yıldırım, Uluslararası Kudüs Vakıflar Toplantısı ve Vakıf Haftası münasebetiyle akşam yemeği verecek, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ile bir araya gelecek.

////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTEN - 1

1- İSTANBUL'DA HELİKOPTER DESTEKLİ ŞAFAK OPERASYONU

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ - Ozan URAL / İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden saat 05.00 sıralarında konvoy halinde hareket eden polis ekipleri Küçükçekmece'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat, Çevik Kuvvet ekipleri katıldı. Polis helikopteri de havadan operasyona destek verdi. Kanarya Mahallesi Akbaba Sokak'ta bulunan 5 katlı bir apartmana baskın yapan polis ekipleri, binanın 2'inci katındaki bir dairede arama yaptı. Aramalar sırasında Özel Harekat polislerinin bina girişinde önlem aldığı görüldü. Operasyonun içeriği hakkında henüz bilgi verilmedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Binaya giren polislerden görüntü

-Özel Harekat polisinin apartmandan çıkması

-Daireden görüntü

-Özel Harekat polislerinin çevrede güvenlik önlemi alması

-Helikopterden görüntü

-Genel ve detaylar

08.05.2017 - 06.39 Haber Kodu : 170508018

====================================

2- FATİH'TE SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 1'İ POLİS 2 YARALI

Silahlı kavga anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Haber-Kamera: Ersan SAN - Ali Kerem BENGİ - Ozan URAL / İSTANBUL DHA

Fatih'te, yabancı uyruklu iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Suriye uyruklu 1 kişi ölürken, 1'i polis 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Kavga anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, İsmetpaşa mahallesi, Şekerci sokakta saat 18.20 sıralarında meydana geldi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, yabancı uyruklu iki grup arasında silahlı kavga çıktı. O bölgede bulunan Önleyici Hizmetler'de görevli polisler kavgaya müdahale etti. Polisler ile Suriyeliler arasında çatışma çıktı. O sırada patlayan silahlardan bir kurşun polis memuru A.M.'nin bacağına isabet etti. Olayda 2 kişi daha yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Suriye uyruklu Khalıd Selam(20) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayrak hayatını kaybetti. Bacağından yaralanan polis memuru A.M.'nin  durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Polisin tabancaya bakarken yanlışlıkla bacağını vurduğunu iddia eden görgü tanığı Mustafa Erdoğan, "Silah sesleri geldi buradan, ondan sonra kaçtılar. Yolu geçerken bir tanesi burada vuruldu. Sonra köprünün oraya gittiler, köprünün orada bir tanesi 2-3 el ateş etti. 3 polis kaçtı. Polise ateş eden Suriyeli'nin silahı yere düştü. Polis o kişinin üzerine atladı yakaladı. Daha sonra bir polis geldi tabancayı yerden aldı. Silaha bakayım derken polis kendini bacağından vurdu. Daha sonra halk Suriyeli'yi linç etmek istedi. Polisler kaçırdılar. İki tanesi yaralandı, birini sağ götürdüler ama bir tanesi öldü herhalde" dedi.

Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

ŞÜPHELİLER ADLİYE SEVK EDİLDİ

Olay sırasında ve olayın ardından yapılan operasyonlarda kavgaya karıştıkları belirlenen iki gruptan 6 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan Irak uyruklu Ahmed Mofaq Abubaker (29), Fryad Kaka Zyad Sabir Birani (41), Hazar Ali Omar (30) ve Dishad Ahmet (18) ile Afganistan uyruklu Selam Hüseyin (18), Suriye uyruklu D.S. (17) Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI.

Silahlı kavga güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kaldırımda yürüyen bir kişi, karşı gruptan biri ile karşılaşıyor. Bu kişi, belinden silahı çıkartarak karşısındaki kişiye ateş ediyor. Ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada kaldırımdaki masalarda oturan kişiler etrafa kaçışıyor. Bazılarıda bulundukları yerde yatıyor. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavgada ortalık bir anda savaş alanına dönüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

-Şüphelilerin karşı karşıya gelmesi

-Şüphelinin ateş etmesi

-Çatışma çıkması

-Oradakilerin kaçışması

-Bazılarının yere yatması

-Ortalığın savaş alanına dönmesi

CEP TELEFONU KAMERASINDAN

-Yerde yatan yaralı polis memuru

-Polis memuruna meslektaşları ve çevredekilerin müdahalesi

-Polis memurunun ambulansa konulması

-Şüphelilerden birinin gözaltına alınması

AKTÜEL

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralının ambulansa konulması

-Polislerin çalışmaları

-Yaşanan hareketlilik

-Hasteneden önündeki hareketlilik

-Bir kişinin gözaltına alınması

-Şüphelilerin emniyetten çıkışları

-Araca bindirilmeleri

Detaylar

08.05.2017 - 00.43 Haber Kodu : 170508006

07.05.2017 - 21.27 Haber Kodu : 170507148

07.05.2017 - 18.35 Haber Kodu : 170507126

===============================

3- ERDOĞAN: MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ'DAKİ DURUŞUYLA BUNLARA DEV DEĞİL, ADETA SİNEK OLDUKLARINI GÖSTERMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Bu ülkenin geçtiğimiz 20-30 yıllık beşeri birikimine gözlerini dikenlerin, devşirdikleri kitleye bakarak kendilerini dev aynasında gördükleri anlaşılıyor. Milletimiz 15 Temmuz'daki duruşuyla bunlara dev değil, adeta sinek olduklarını göstermiştir."

İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Meridyen Open'17 Uluslararası Münazara Turnuvası Ödül Töreni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında, "Fikirlerin rahatça konuşulup tartışılmadığı yerde şiddet devreye girer. Bunun için biz düşünce ve ifade özgürlüğünü, başkalarının da aynı haklara saygı göstermeleri şartıyla sonuna kadar savunduk, destekledik. Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı biz kaldırdık. On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik." dedi.

"TÜM İNSANLARA SAYGI DUYAN BİR ANLAYIŞA MENSUBUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: "Düşünce ve ifade özgürlüğünü sadece kendi düşüncelerini ifade edilebilmesi olarak görenlerle elbette anlaşamadık, anlaşamayız. Çünkü biz insanı eşref-i mahlukat olarak gören medeniyetin mirasçılarıyız. Biz, 'yaradılanı severiz yaradandan ötürü' diyen bu yaklaşımdan hareketle tüm insanlara saygı duyan bir anlayışa mensubuz. Böyle olduğu için de çoğulculuk ve özgürlükçülük konusunda en küçük bir sıkıntımız yok. Ülkemizin ve dünyanın her yerinde tüm farklı inanç, düşünce, meşrep gruplarıyla karşılıklı görüş alışverişimiz olmuştur."

"KENDİLERİNİ DEV AYNASINDA GÖRDÜKLERİ ANLAŞILIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize sorgusuz, sualsiz biat eden cahil bir gençlik değil, neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım. 15 Temmuz gecesi gördük ki işte bu vasıflara sahip gençlik, gerektiğinde ülkesi ve milleti için, istiklali ve istikbali için gözünü kırpmadan canını dahi ortaya koyabilmektedir. Bu ülkenin geçtiğimiz 20-30 yıllık beşeri birikimine gözlerini dikenlerin, devşirdikleri kitleye bakarak kendilerini dev aynasında gördükleri anlaşılıyor. Milletimiz 15 Temmuz'daki duruşuyla bunlara dev değil, adeta sinek olduklarını göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Erdoğan, bazı ödül sahiplerine ödüllerini takdim etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

-Detaylar

07.05.2017 - 20.43 Haber Kodu : 170507140_

07.05.2017 - 20.44 Haber Kodu : 170507141_

============================

4- GÜL'ÜN BABASININ CENAZESİNE ÇELENK İSTENMİYOR

Haber: Enver ALAS / İSTANBUL DHA

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Babası  Ahmet Hamdi Gül vefat etti. 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada cenazeye çelenk gönderilmemesi istendi...

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül'ün muhterem Babaları Ahmet Hamdi Gül vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm Gül ailesi ile sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

ÇELENK GÖNDERİLMESİN

Cenaze törenine çelenk gönderilmemesi, bunun yerine Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfına bağışta bulunulması istirham olunur. Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı hesap numarası TR57 0001 5001 5800 7299 0840 16 dir."

=====================================

5- ERDOĞAN'DAN GÜL'E TAZİYE TELEFONU...

Özgür ALTUNCU / İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü telefonla aradı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde 11. Cumhurbaşkanı Gül'ü telefonla arayarak babası Ahmet Hamdi Gül'ün vefatından dolayı taziyelerini iletti. Vefat haberinden müteessir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhuma Allah'tan rahmet dilediği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri'de kılanacak cenaze namazına da katılacağı öğrenildi.

===============================

6- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİP ÖZTÜRK'Ü HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Ozan URAL / İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işadamı Talip Öztürk'ü hastanede ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Meridyen Open'17 Uluslararası Münazara Turnuvası Ödül Töreni"ne katıldıktan sonra Haliç Kongre Merkezi'nden çıktı. Erdoğan, BMC'nin ortaklarından Rizeli iş adamı Talip Öztürk'ü tedavi gördüğü Şişli Memorial Hastanesi'nde ziyaret etti. Erdoğan, içerideyken korumaların çocuklara oyuncak verdikleri görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre kaldıktan sonra hastaneden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Hastaneden görüntü

-Hastane önündeki güvenlik önlemleri

-Korumaların çoçuklara oyuncak vermesi

-Cumhurbaşkanının hastaneden çıkışı

-Oradakililerin Erdoğan'ı uğurlamaları

-Konvoyun hastaneden ayrılması

Genel ve detaylar

07.05.2017 - 23.15 Haber Kodu : 170507162

=============================

(ÖZEL)

7- IŞIK EYİGÜNGÖR AZİZ YILDIRIM'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul, DHA

Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında bugün oynanan maç öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör'ün üzerine yürüyerek vurması nedeniyle, Eyigüngör Rıhtım karakoluna giderek şikayette bulundu.

Kadınlar Basketbol Ligi Play - Off Final Serisi ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında bugün oynanan maç öncesinde Aziz Yıldırım, Işık Eyigüngör'ün üzerine yürüyerek vurdu. Bu olay üzerine Eyigüngör Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Daha sonra Kadıköy Rıhtım Karakolu'na gelen Işık Eyigüngör, Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldu. Eyigüngör, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, arkadaşları kendisini yalnız bırakmadı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Işık Eyigüngör'ün karakola gelişi

-Araçların gelişi

-Eyigüngör'ün arkadaşları

-Karakol

-Genel ve detay

07.05.2017 - 20.07 Haber Kodu : 170507137

=========================

8- ÇÖPTEKİ BAVULDAN  ÇIKAN KADIN CESEDİ: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHA

Fatih'te, çöp konteyneri içinden, önce çuvala ardından valize konulmuş halde bulunan Özbekistan uyruklu kadın cesediyle ilgili bir kişi gözaltına alındı. Suçunu itiraf ettiği öğrenilen şüphelinin ifadesinde, onunla olan fotoğrafları eşine göndermekle tehdit ettiği için öldürdüğünü itiraf etti.

İstanbul Fatih Kumkapı Güvenlik Caddesi üzerinde geçtiğimiz Çarşamba günü çöp konteyneri içinde önce çuvala ardından valize konularak ikiye katlanmış ve palet ipi ile bağlanmış halde kadın cesedi bulundu. Yüzü tanınmaz halde ve üzerinde herhangi bir kimlik çıkmayan cesedin kime ait olduğu belirlenemedi.

Olayla ilgili çok yönlü çalışma başlatan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, cadde üzerindeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Ekiplerin yaptığı 5 günlük çalışma sonucunda kamera görüntülerinden cinayeti şüphelisinin eşkalini belirledi. Şüphelinin, evli ve 4 çocuk babası Yılmaz Yavuzaslan (28) olduğunu tespit edildi. Kumkapı Langa Karakol Sokak üzerindeki bir kahvehanede yapılan operasyonda Yılmaz Yavuzaslan gözaltına alındı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Asayiş Büro Amirliği'nde sorguya alınan Yavuzaslan, cesedin Özbekistan uyruklu Dildora İnomova'ya (35) ait olduğunu ve onu öldürdüğünü itiraf etti. Yavuzaslan ifadesinde, uzun zamandır birlikte olduğu İnomova'nın, günlük kiralık evde kaldığını bildirdi. Yavuzaslan, birlikte oldukları sırada İnomova'nın, onunla olan fotoğrafları eşine göndermekle tehdit ettiğini ileri sürdü. Yavuzaslan, bunun üzerine sinirlenerek mutfaktan eline geçirdiği meyve bıçağı ile İnomova'yı önce çeşitli yerlerinden bıçakladığını ardından da eliyle boğarak öldürdüğünü anlattı. Daha sonra dışarıdan çuval ve valiz aldığını söyleyen Yavuzaslan, İnomova'nın cesedini elini kolunu bağladıktan sonra önce çuvala ardından da valize koyduğunu, ardından sırtında taşıyarak çöp konteynırına attığını söyledi.

Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorgusu tamamlanan Yavuzaslan, adliyeye sevk edildi. Şüphel, çıkışta basın mensuplarının sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şüphelinin karakola getirilmesi

-Şüphelinin karakoldan çıkışı

-Araca bindirilmesi

-Soruları yanıtsız bırakması

Genel ve Detay

08.05.2017 - 00.29 Haber Kodu : 170508002

====================================

9- İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ, ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Haber-Kamera: Ozan URAL - Ersan SAN - Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

İstanbul'da gök gürültüsü ve şimşeklerle birlikte sağanak yağış başladı. Çakan şimşekler geceyi aydınlatırken, o anlar kameralara yansıdı. Şiddetli sağanak yağış şehrin çeşitli ilçelerinde etkili oldu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yağış görüntüsü

-Çakan şimşek görüntüsü

07.05.2017 - 21.28 Haber Kodu : 170507149_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Kudüs Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title