Haberler

Denizbank 2013 Finansal Verilerini Açıkladı

Denizbank 2013 yılı 12 aylık finansal verilerini açıkladı.

Denizbank 2013 yılı 12 aylık finansal verilerini açıkladı. Bankanın 2013 konsolide net karı, 2012'e göre yüzde 40 oranında artarak 1.011 milyon TL oldu. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Hissedarımız Sberbank'tan aldığımız güç sayesinde, konsolide aktiflere göre Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olarak istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Citibank Bireysel Bankacılık Bölümü'nün satın alımıyla beraber devralınan 32 şube ve yeni açılan 57 DenizBank şubesi ile toplam sayımızı yüzde 14 artış ile 624 den 713'e yükselttik. Ayrıca, bu satın alımla aramıza katılan 1.340 arkadaşımıza ek olarak 3.400 işe alım gerçekleştirdik. 4.740 yeni denizcimizle çalışan sayımızı yüzde 24 artışla 11.618'den 14.413'e çıkardık. Böylece Türkiye'nin istihdama en fazla katkı sağlayan bankası olduk" dedi.

Ateş, DenizBank'ın geçen yılın aynı dönemine göre sektör büyümelerinin yaklaşık 1,5 katı oranındaki bir performans ile konsolide bazda; aktiflerini yüzde 41 büyüterek 79 milyar 668 milyon TL'ye yükselttiğini, özkaynaklarını yüzde 7 büyüterek 6 milyar 88 milyon TL'ye çıkardığını, ana fon kaynağı olan mevduatını yüzde 42 artırarak 49 milyar 702 milyon TL'ye ulaştırdığını, nakdi ve gayrinakdi kredilerini sırasıyla yüzde 46'lık ve yüzde 49'luk artış ile, 56 milyar 466 milyon TL ve 18 milyar 416 milyon TL'ye yükselttiğini, müşteri sayısını yüzde 24 artışla 5,8 milyondan 7,1 milyona çıkardığını, 2013 yılında konsolide net karının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 büyüyerek 1.011 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.

"2013'TE, AKTİF, KREDİ VE MEVDUATINI EN FAZLA ARTTIRAN BANKALARDAN BİRİ OLDUK"

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, yaptığı açıklamada zaten güçlü olan finansal yapılarının Sberbank ile daha da güçlendiğini kaydetti. Aktiflerinin konsolide bazda 80 milyar TL'ye dayandığını hatırlatan Ateş, şunları söyledi: "DenizBank son yıllarda olduğu gibi yine sektörün üzerinde bir performans gösterdi. Son yılda açtığımız 89 şube ve yarattığımız 4 binin üzerindeki yeni iş gücüyle, Türkiye'nin en fazla şube açan ve istihdam yaratan özel bankalarından biri olurken; 2013'te, aktif, kredi ve mevduatını en fazla artıran bankalardan biri olduk. Bunu Sberbank'la entegrasyon çalışmalarının yoğun olduğu bir dönemde başarmış olmamız önemini bir kat daha artırıyor. DenizBank 1 Temmuz 2013 itibarıyla 600 binden fazla müşteriyi içeren bireysel bankacılık portföyü, çalışanları ve şubeleri dahil olmak üzere Citibank Türkiye Bireysel Bankacılık Bölümü'nü devraldı. Bu satın alma, performansımıza önemli bir katkı sağladı." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Ateş Denizbank Citibank Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title