Haberler

Bodrum- Yalçın Akdoğan: İnlerine Girdik, Köklerini Kazıyacağız

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Demokrasi Mitingi, onlarca sanatçının binlerce kişinin katılımı ile denizde, karada ve havada demokrasi şölenine dönüştü.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Demokrasi Mitingi, onlarca sanatçının binlerce kişinin katılımı ile denizde, karada ve havada demokrasi şölenine dönüştü. Mitinge katılan Yalçın Akdoğan," Türkiye'de demokrasi direnişi Muğla'da başladı.15 Temmuz'da FETÖ'nün haşhaşileri teröristleri uçaklarla geldiler, helikopterlerle, tanklarla, toplarla geldiler, ama o aziz millet Türkiye geçilmez, dedi, ve onlara fırsat vermedi. İnlerinede girdik köklerinide kazıyacağız" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kaymakalığı'nın öncülüğünde akşam saatlerinde düzenlenen Demokrasi mitingi denizde, havada ve karada görsel şönelene dönüştü. Saat 19.00'da Bodrum limanından ayrılan 60 tur teknesi ile özel yat sahiplerinin bulunduğu yatlar türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Limandan çıkan yatların üzerinde yakılan meşalalerle konvoy oluşturularak mitingin yapılacacağı iki mil uzaklıkta ki kumbahçe Mahallesi'ndeki Atatürk Meydanı'na gelindi.

BİNLERCE KİŞİ GÖRSELŞÖLEN OLUŞTURDU.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ile birlikte, kırmızı beyaz türk bayraklı tişörtler giyen sanatçılardan Muazzez Ersoy, Serdar Ortaç, Oktay Kaynarca, yeliz yeşilmen, Hamdi Alkan, Fatih Ürek, Demet Akalın eşi Okan kurt, Selen Görgüzel, Kerimcan Durmaz, Neco, Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve yaklaşık 6 bin kişinin ellerinde Türk bayrakları, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu bayraklarla katılan miting alanında görsel şölen yarattı. Yediden yetmişe binlerce kişinin katıldığı mitingde Türkçe pankartların yanısıra İngilizce Democray Freedom Forever, yazılı İngilizce dövizlerde dikkat çekti.

Bazı turistlerin ise şöleni Bodrum Kalesi ve otellerin çatılarından büyük ilgi ile izledikleri görüldü.

Miting alanında sık sık Osmanlı marşları, ile Ayten Alpman'ın Memleketim, sarı Saçlım Mavi Gözlem nerdesin şarkıları çalındı.

İSTİKLAL MARŞI VE KURANI KERİM OKUNMASI İLE BAŞladı.

Şehitler anısına saygı duruşunun yapılması, İstiklal Marşı'nın okunmasının Kumbahçe Mahallesi İmamı Fatih şimşek'in kuranı kerim okumasının ardından konuşmalar yapıldı.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan konuşmasında 'Bugün teröre inat, bölücülere inat, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bölmeye çalışanlara inat, Bodrum olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yapılan saldırı sonucu ülkemizin, milletimizin yanında olduğunu göstermek, karanlık günleri aydınlığa kavuşturmak, 'Biz de varız' demek için toplandık, bu vatan topraklarını ecdadımızını bize nasıl teslim ettiğini nasıl korumamız gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimini yapanların kökü nerede olursa olsun kim olursa olsunlar vatanımızı bölmeye güçleri yetmeyecektir. Demokrasi mücadelesini destekleyen vatandaşlara, siyasi partilere, milletimizin yanında yer alan sanatçılara ve medya mensuplarına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

BENDE TERÖRİST GİBİ GÖTÜRÜLMÜŞTÜM

Bodrum belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ise konuşmasında 1 Haziran 2012 tarihinde kendisinin belediyede bir terörist gibi alınarak götürüldüğünü belirterek 'İşte o gün bodrum halkı nasıl demokrasiye inandıysa bana inandıysa bugünde demokrasiye olan inancını seçilmiş olan insanlara karşı saygısını yine demokrasiye sahip çıkarak gösterdi. Bugün gün ben sen değil biz olma birlikte olma günüdür, biz olursak birlikte olursak bu vanaı güzel elkemizi böldürtmeyiz demokrasiye kurşun sıkanlar hiçbir zaman emellerine kavuşamazlarö dedi.

Kocadon'un ardından AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, "Eğer bu darbe başarılı olsaydı, 16 Temmuz'da ülkemizdeki herkes için bambaşka bir hayat başlayacaktı. Bu ihanet şebekesinin mensubu olmayan, iradesini Pensilvanya'dakilerin başına teslim etmeyenler, bu ülkede hayatını sürdürmeye, geleceğini inşa etmeye, vatan toprağını ve vatan bayrağına sahip olamayacaktı 'derken, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, sanatçılardan Demet Akalın ve Serdar Ortaç kısa konuşmalar yaparak demokrasinin, parti STK gözetmeksizin herkesin sahip çıkması gereken yegane unsur olduğunu belirttiler.

Konuşmaların uzaması ile Serdar Ortaç araya girerek Şeytan isimli şarkısını miting alanındaki lerle birlikte söyledi, halkı coşturdu.

YALÇIN AKDOĞAN'I İL BAŞKANI DİYEREK ANONS EDİNCE KAHKAHALAR KOPTU

Serdar Ortaç şarkısını bitirmesi ile sahneye gelen ve mitinge katılan Ak Parti Ankara milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ı 'İl Başkanımız konuşma yapacak" diyerek anons edince sahnede bulunan sanatçılar ve vatandaşlar kahkahaya boğuldu. Yalçın Akdoğan'ı görünce yaptığı yanlışlığı düzelten Serdar Ortaç ile Yalçın Akdoğan birbirlerine sarılarak selamlaştılar.

TÜRKİYE'DE DEMAKROSİ DİRENİŞİ MUĞLA'DA BAŞLADI.

Akdoğan konuşmasına 'Demokrasi nöbetine hoşgeldiniz" diyerek başladı. Akdoğan 'Özellikle Muğlalı vatandaşlarımızı tek tek alınlarından öpüyorum. Çünkü 15 Temmuz akşamı Sayın cumhurbaşkanımız Marmaris'teydi ilk olaylar başladığında binlerce kardeşimiz otelin önüne gitti.Vücutlarını siper ettiler.Türkiye'de demokrasi direnişi Muğla'da başladı.15 Temmuz'da FETÖ'nün haşhaşileri teröristleri uçaklarla geldiler, helikopterlerle, tanklarla, toplarla geldiler, ama o aziz millet Türkiye geçilmez, dedi, ve onlara fırsat vermedi. Sziler sadece demokrasi nöbeti tutmuyorsunuz bu cuntacılara karşı, bu bir iş gal denemesine karşı bir vatan savunmasıdır" dedi.

İNLERİNEDE GİRDİK KÖKLERİNİDE KAZIYACAĞIZ.

Akdoğan 'türkiye'yi tamamen hakimiyet altına almak istediler.Ama bu millet bu zombilere bu haşhaşilere fırsat vermedi, ve milletin adamlarına sahip çıktı.bunların ilk hamlesi değildi belki sonda olmayacak. Gezi olaylarınında,. 17-25 aralık darbme girişimin arkasındada bunlar vardı.Sokak gösteri ile geldiler olmadı, yargı darbesi ile geldiler olmadı, askeri darbe ile geldiler olmadı.Ne dedi bu azzi millet gezi olaylarından sonra, Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erdoğan'ı yedirmeyiz, dedi. O tanklar uçaklar bomba yağdırdığında insanların altında Ak Partili, CHP'li MHP'li yazıyormuydu yazmıyordu, o nedenle Ak Partili MHPli, CHP'li tüm vatandaşlarımız birlik içinde,dirlik içinde taşın altına elimizi koyacağız. Vatanımıza bayrağımıza sahip çıkacağız.Ey FETÖ 'nün haşhaşileri, ey FETÖ'nün teröristleri, Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz.İnlerinede girdik köklerinide kazıyacağız.Bunların zulmetmediği kimse kalmadı.Herkese kötülük yaptılar heryere sızdılar.Maksat bir partiyi bir hükümeti devirmek değildi.Maksat devleti devirmekti.Bu yüzden orduya ve milli olan hangi yapı varsa sirayet ettiler,ama bu millete bu aziz millete sirayet edemediler.bu millet şahlandı demokrasiye ve vatanına sahip çıktı, hepinizden Allah razı olsun gazanız mübarek olsun diyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Akdoğan'ın konuşmasının ardından koluna giren sanatçı Muazzez Ersoy 'Sayın bakanımı bırakmıyorum hep birlikte sizlerle Memleketim, şarkısını okumak istiyorum" dedi. Mitinge katılan sanatçılar ve halkın şarkıyı okuması ile demokrasi şöleni sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Akdoğan Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

title