Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR-İzmir Karayolu'nda yapılan üst geçit, karşıya geçmek isteyenlerin hayatını kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyor.

Foto: Devrilen kamyon resimler

===

Bu üstgeçide asansör gerek

AFYONKARAHİSAR- İzmir Karayolu'nda yapılan üst geçit, karşıya geçmek isteyenlerin hayatını kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyor. Dörtyol Mahallesi'nde İzmir Karayolu'nun karşı tarafındaki Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, AKÜ Araştırma ve Eğitim Hastanesi ile AKÜ Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne gitmek isteyenler, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan üstgeçidi kullanmak zorunda.

Özellikle hastaların kullanmak zorunda olduğu 30 metre uzunluğundaki üstgeçitte asansör ya da yürüyen merdiven yok. Bu nedenle hastalar 6,5 metre yüksekliğindeki üstgeçidi kullanmak için 50 basamak çıkıyor ve yine 50 basamak iniyor. Yaşlı ve hastaların kullanmakta oldukça zorlandığı üstgeçidi, asansör olmadığı için engelliler ise kullanamıyor. Afyonkarahisar Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi Halil İbrahim Baykara, vatandaşlardan kendilerine sürekli şikayet geldiğini söyledi,.

Üstgeçidin hasta ve yaşlıların hayatını zorlaştırdığını iddia eden Baykara, "Yol bariyerlerle kapatıldığı için insanlar mecburen geçidi kullanıyor. Ancak engelliler burayı kullanamadığı gibi yaşlı ve hastalar ise 5-10 dakikada ancak karşıya geçiyor. Karayolları ya da diğer ilgili kurumların ivedilikle asansör yapması şart" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Üstgeçitten ve Halil İbrahim Baykara

===

Süt toplamada sertifikalı dönem

AFYONKARAHİSAR Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kentte toplanan sütün değerinin artması için çalışma başlattı. İl genelindeki çiftçiler, sütün temiz ve sağlıklı bir şekilde toplayıcılara teslim edilmesi hakkında bilgilendirildi. Sayıları 500'ü bulan süt toplayıcıları düzenlenen eğitimlerden geçerek sertifika aldı. Süt toplayıcılarının araçları da hijyen esaslarına göre yeniden gözden geçirildi. 1 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek tebliğe göre, sertifikası olmayan kişi ya da kurumlar süt toplayamayacak.

500 BİN TON SÜT KALİTESİZDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Afyon, Afyonkarahisar'da yıllık 550 bin ton süt üretildiğini söyledi. Bu sütün ancak 50 bin tonunun sağlık bir şekilde değerlendirildiğini anlatan Arap, 500 bin ton sütün ise sağlık koşullarda saklanarak tüketicilere sunulduğunu ileri sürdü. Halk sağlığı açısından süt üreticileri ve toplayıcılarına eğitim verdiklerini belirten Arap, "Uygun koşullarda saklanmayan süt halk sağlığını tehdit ettiği gibi üreticiye de para kazandırmıyor" dedi.

HERKES KURALA UYACAK

Avrupa Birliği standartlarına göre sütteki bakteri sayısının 100 bin civarında olması gerektiğine vurgu yapan Arap, sağlıksız koşullarda sağlanan sütteki bakteri sayısının milyonlara ulaştığını kaydetti. Ara, bu nedenle süt fiyatlarının da düştüğünü, üreticinin zarar ettiğine dikkati çekti. Halkın daha kaliteli süt tüketmesi için çalıştıklarına dikkat çeken Arap, "Et ve süt ürünlerinde vatandaşımız para kazanmak istiyorsa hijyen kurallarına uygun satması gerekiyor" dedi.

GÜZERGAHLAR KONTROL EDİLİYOR

Süt Toplama Projesi'nin il genelinde uygulanacağına işaret eden Arap, "Çiftçilere süt sağımından toplayıcılara nasıl vereceklerine ilişkin birçok eğitim verildi. 500 süt toplayıcısına eğitim verildi. Kim süt toplamak isterse bizden sertifika almak zorunda. Araçlar yenilendi ve tanklar numaralandı. Süttün kalitesi artacak. Kimsenin elinde süt kalmayacak. Bütün sütleri toplayacağız. Bununla ilgili tarafların hepsinin kazançlı çıkacağı bir sistem oluşturuyoruz" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Hüseyin Arap

===

Başkan Topaloğlu: Kesinlikle aday değilim

KEMER'de yerel seçimlerin en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen ve Göynük Belediye Başkanlığı görevini iki dönemdir sürdüren emekli öğretmen Necati Topaloğlu, 2014 yılındaki yerel seçimler öncesi aday olmayacağını açıkladı. Bu kararından geri adım atmasının söz konusu olmadığını kaydeden Topaloğlu, kararı ailesiyle birlikte aldığını söyledi.

Belediye Başkanlığı yapmak kadar, yeri geldiği zaman çekilip, bırakmanın da bir erdem olduğunu anlatan Topaloğlu, "Özellikle Kemer'de siyaset çok çirkin yapılıyor. Kemer'e yakışır, bir vizyona sahip ve kaliteli bir ekibe ihtiyaç var. Böyle bir ekip ortaya çıktığı vakit gerekli desteği veririm" dedi.

Ailesiyle birlikte karar aldığını anlatan Başkan Topaloğlu, "Ben kesinlikle ailemle birlikte aldığım kararın arkasındayım. Bunu herhangi bir siyasi gündem yaratmak için de söylemiyorum. Bana bugüne kadar yalnızca kendi partimin tabanından değil, Ak Partilisi, MHP'lisi, partili partisiz bütün vatandaşlarımız destek oldu. Bu gönülden, beklentisiz desteğe çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Topaloğlu, aldığı bu kararı, CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş'le de paylaştı.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu

===

Rehberler kendileri öğrendiler

DEMRE'de turizm sezonun öncesinde TEZ-TUR bünyesinde görev yapan 80 yabacı rehbere yönelik eğitim gezisi düzenlendi. Geziye, TEZ-TUR'un Rusya, Ukrayna, Moldova ve diğer Kafkas ülkelerinden getirdiği turistleri, havalimanından otele transfer eden rehberler ile otellerde görev yapan rehberler katıldı. Kokartlı rehber Nebahat Korkmaz eşliğinde Demre'ye gelen rehberler, ilk Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni gezdi.

Burada antik kentlerin tarihi hakkında bilgi alan rehberler, daha sonra yatla, Kekova turuna çıktı. Batık Kent ve Simena Antik Kenti'ni gezen rehberler, kentlerin tarihini hakkında da bilgi aldı.

Eğitim gezisi hakkında bilgi veren Korkmaz, geziye katılan rehberlerin tamamının Antalya Bölgesi'nde görev yapacağını kaydetti.

Rehberlerin birçoğunun Türkçe bildiğini kaydeden Korkmaz, "Hepsine, temel Türkçe eğitimi verildi. Rusça konuşan ülkelerden gelen turistleri, havalimanında karşılayacaklar. Örneğin, Alanya'ya kadar götürecekler. Bu yolculuk 2 saat sürecek. Bu iki saat zarfında bölgeyi anlatacaklar. Türkiye'nin tanıtımını yapacaklar. Bu nedenle, bölgeyi gezerek, görerek tanıtıyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Geziden

===

Cami sit alanına takıldı köylüler isyanda

AFYONKARAHİSAR'a bağlı Kışlacık Köyü'nde, yaklaşık 400 bin TL'ye yaptırılan 800 kişilik Yeni Camii, sit alanı içinde kaldığı için ibadete açılamıyor. 2002'de temeli atılan, 2006'da bitirilen Yeni Camii, sit alanı olduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilemiyor. Cami, devredilmediği için de İl Müftülüğü, camiye imam atayamıyor. Köylüler, caminin inşa edildiği arazinin, köyün malı olduğunu gösteren 'çap' belgelerini göstererek imam atanmasını talep etti.

BİR TEK İMAM EKSİK

Yeni Camii Yaptırma Derneği Başkanı Hulusi Özen, caminin toplam 400 bin liraya mal olduğunu, bu paranın Kışlacık ve bölgedeki diğer köylülerin katkısıyla toplandığını belirtti. 2006 yılında tamamlanan caminin tek eksiğinin atanmayan imamı olduğunu anlatan Özen, "Müftülüğe müracaat ettik, sit alanı uygulaması kaldırılmadığı için imam veremeyeceklerini söylediler. İnşaata başladığımızda bizi uyarmadılar. Cami, Müftülüğün denetimi altında yapıldı. Bekliyoruz" dedi.

BİR AYLIK İMAM

Ramazan ayı boyunca camiyi açık tutmak için kendi imkanlarıyla imam tutarak namaz kıldıklarını anlatan Özen, daha sonra ödeme yapamadıkları için imanı gönderdiklerini söyledi. Köy sakinlerinden İbrahim Türk ise "Caminin yanında Afyonkarahisar'a yüzyıllardır su veren Kadınana su kaynağı bulunuyor. İnşaata başladığımızda burası sit alanı değildi, inşaat bitirilince sit alanı olduğu söylendi. Çaresiz kaldık. Eski camimiz var, ama plan-proje yapıldı. Köy büyüyünce bu camiyi yapmaya karar verdik" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ TOPTAŞ: TAKİP EDECEĞİM

Köylüler, Kışlacık Köyü'nde incelemelerde bulunan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş'a da durumu aktardı. Toptaş, inşa edilmiş bir ibadethanenin atıl durumda kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Toptaş, "Vatandaş kendi nafakasını ortaya koymuş, ibadet ihtiyacı için bir cami yapmış. Çamlıca tepesi de sit alanı. Oraya cami yapıyorlar. Bir camiye sit alanı diyerek imam gönderilmiyor. Kimsenin burayı camisiz bırakmak gibi bir yetkisi olmalı" diye konuştu.

TALİHSİZ KÖY

Kışlacık Köyü, son yıllarda talihsiz olaylarla anılıyor. Köyde oturan vatandaşların borçlarını ödemek için böbreklerini satmasıyla gündeme gelen Kışlacık, 5 Eylül 2012'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamada 25 askerin şehit düşmesiyle bir kez daha gündeme geldi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Köylüler ve camiden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Necati Topaloğlu Hüseyin Arap İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title