Haberler

25 Altın Yıldız Ödül Töreni

"Türkiye yalnızca ekonomisi ve idaresiyle değil, aynı zamanda beyni, zihni, kalbi ve vicdanıyla hep beraber büyüyen bir yapıyı arz etti" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

"Türkiye yalnızca ekonomisi ve idaresiyle değil, aynı zamanda beyni, zihni, kalbi ve vicdanıyla hep beraber büyüyen bir yapıyı arz etti" dedi.

Bakan Yıldız, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce (TÜMSİAD) Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen 25 Altın Yıldız Ödül Töreni'nde, Türkiye'nin idaresine irade koyan yapının, son 10 yılda bütün sektörlerin gelişmesinden daha önde ve üstünde olabilecek bir siyasi istikrarı ortaya koyduğunu söyledi.

İktisatta "hiçbir değerin büyüklüğü, herhangi bir sektörün büyüklüğü o ülkenin siyasi istikrarının büyüklüğünden daha büyük değil" denildiğini ifade eden Yıldız, "Bazı ekonomiler vardır o ekonomilerin siyasi istikrardan aldığı güç aslında kendi koydukları performanstan daha yüksektir. Türkiye yatırımcısına verdiği güvenle ve seçtiği ekonomik modelle ciddi bir atılım yapmış ve hemen hemen her sektördeki özel sektörün payını artırmıştır, önünü açmıştır, yanında olmuştur ve muhataplarının kendine muhtemel çıkartacağı problemlerin giderilmesi için uğraşmıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesini özel sektör mantığıyla yapmaya karar verdiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Çünkü Türkiye'nin borçları vardı ve öyle bir noktaya gelmişti ki, komple Türkiye'nin elde ettiği gelir, o yıl ödeyeceği faizi karşılamıyordu. Dolasıyla yeni bir tasarruf miktarı oluşturulması lazımdı. Bu tasarruf miktarı özel sektör ve uluslararası sermayeyle beraber olacaktı. Bu modeli tercih edip de başarılı olamayan ülkeler var. Bu modeli tercih ettiği için Türkiye gibi son derece başarılı bir performans sergileyen ülkeler var. Bu ülkenin idaresine el koyan irade bunu başardı.

Bu aynı zamanda özel sektörün sağlığından sorumlu olduğu yapıyı da beraberinde getirdi. Gaziantep bunun en başarılı örneklerinden bir tanesi. Düşünün, Türkiye dünyanın büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Ama Gaziantep de Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Bunu yakalayabilmek ancak 'biz kültürü' ile beraber yapılabilecek ve gerçekleştirilebilecek konudur. Bizim sivil toplum örgütleri, TÜMSİAD gibi kuruluşlarla bu gelinen noktada yaptığımız istişareler aslında bu bu başarıya ortak olanların sayısını artırmakla gelişti."

-"İyi niyet, yapıcı bir gayretle çalışıyoruz-"

"Türkiye yalnızca ekonomisi ve idaresiyle değil, aynı zamanda beyni, zihni, kalbi ve vicdanıyla hep beraber büyüyen bir yapıyı arz etti" diyen Yıldız,

"Yani obez bir büyümede bulunmadı" diye konuştu.

Gittikleri uluslararası toplantılarda 'siz bu başarıyı nasıl yakaladınız- Verdiğiniz rakamlarda bir yanlışlık yok değil mi-' diye sorulduğunu anlatan Yıldız, şöyle devam eti:

"Biz diyoruz ki, iyi bir niyet, yapıcı bir gayretle çalışıyoruz. Ama aynı zamanda manevi destek de alıyoruz. O manevi desteği almadan bu başarının tek başına rakamlara dayandırılması gerçekten çok güç. Dünyada şu anda 1,4 milyar insan enerjiyle, elektrikle tanışmamış. Güney Afrika sahrasına Ekvator'dan aşağıya baktığımızda 890 milyon nüfusun kullandığı elektriğin toplamı 19,5 milyon nüfuslu New York'un kullandığı elektriğe denk. Yani adaletin tesis edilemediği yalnızca enerji sektöründen örnek verdim. Birçok sektörden örnek vermek mümkün. Adaletin tesis edilemediği bir ortamda biz bunu istişareyle ortak kültürümüzle ve

'biz'le beraber ancak başarabiliriz. O yüzden 'biz kültürünün' tesis edildiği illerden bir tanesi Gaziantep'tir.

Gaziantep yalnızca ihracatıyla, ekonomisiyle değil, tarihi varlıklarıyla, kültür varlıklarıyla ve tabiat varlıklarını da ekleyerek 5 bin 500 yıllık bir birikimi bütün bu gelişmesine katabiliyor. Tabi bunun mimarları lazım. Aynı zamanda bunu zihnine, beynine ve işine aktarmış olan insanlarla beraber olur. Bugün kamu ve özel sektör ayrımı yapmaksızın 25 altın yıldızın bu başarılarını hep beraber sembolik de olsa ödüllendireceğiz, bundan sonraki başarılarını da destekliyor olacağız."

-"Bir ülkenin yalnızca ekonomisi ile büyümesi yeterli değildir"-

Bir şehrin kimliğinin, hüviyetinin doğru yolda gelişebilmesinin ancak uzlaşı kültüründen geçtiğini ifade eden Yıldız, bunu da sivil toplum örgütleri ile TÜMSİAD gibi kuruluşlarla yaptıklarını anlattı.

Özel sektörün büyümesiyle serbestleşen ekonomilerin stratejik yaklaşımları da içinde barındırdığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Ekonomiler globalleşiyor ve politikalar da tam tersine ulusallaşıyor. Bu bir paradokstur ve bu paradoksun çözülmesi ancak ciddi bir ahenkten ve güçlü olmaktan da geçiyor. Biz son 10 yılın hükümetleri olarak hangi sektörde olursa olsun, hangi fikirde olursa olsun Türkiye'ye katkı koyan, taş üzerine taş koyan bütün yapıları destekliyoruz. Bu ülkenin ister mütevazi küçük rakamlarla olsun, isterse büyük yatırımlarla olsun her sektörde yapılan katkının değerli olduğuna inanıyoruz.

Bir ülkenin yalnızca ekonomisiyle büyümesi yeterli değildir. Onun kültürünün, manevi değerlerinin, geleneklerinin, göreneklerinin, yetişme tarzlarının hepsinin bu ahenkte ciddi bir katkısı vardır. Bizler daima yetiştirme tarzımız olarak yaptığımız işlerin insanlar tarafından illa takdir edilmesini beklemeyiz. Bazen yaptıklarımızı denize atarız, hatta daha da bilinmesini istemiyorsak gider okyanusa atarız. O takdirin yalnızca Allah tarafından da bilinmesinin yeterli olduğuna inanırız."

-TÜMSİAD Genel Başkanı Sert

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert de konuşmasında, Türkiye'de marka olmuş, istihdama ve ihracata katkı yapmış, yönetim ve organizasyon modelleriyle örnek sistemler geliştirmiş, kişiliğiyle, duruşuyla, başarısıyla Türkiye'ye olan katkısıyla bir markaya dönüştürülmüş kişi ve kuruluşlara ödül vermeyi planladıklarını söyledi.

Bu kapsamda Gaziantep şubesinin bu başarıya imza attığını ifade eden Sert,

"Bu arkadaşlarımız alın teri akıttılar. çalıştılar, çabaladılar, koşturdular. Bu arkadaşlara bir şey lazımdı. Ödül lazımdı. Bunu vermeye çalıştık" dedi.

Dünyanın krizlerle "kasıp kavrulduğunu" ifade eden Sert, bunlar arasında Türkiye'nin yıldızının parladığını ifade etti.

Türkiye'nin bu başarılarının arkasında Gaziantep gibi seçkin illerin bulunduğuna işaret eden Sert, törenin de bu şehirde yapılmasının anlamlı olduğunu vurguladı.

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici'nin konuşmasının ardından aralarında Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, SANKO Holding YÖnetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır ile 2012 Olimpiyat Oyunları'nda jimnastik dalında Türkiye'yi temsil eden ilk ve tek sporcu olan Göksu Üçtaş'ın bulunduğu yılın en başarılı iş adamı ve bürokratları ödüllendirildi.

Muhabir: Veli Gürgah / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Erdem Gültekin - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Ekonomi

Altın Yıldız Taner Yıldız Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title