Haberler

Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Kayalar: "5'inci Parti Geliyor"

Yozgat Bağımsız Milletvekili Lütfullah Kayalar, 1 Kasım seçimleri sonrasında gündeme gelmesi beklenilen 5’inci partinin tavandan değil tabandan çıkacağını söyledi.

Yozgat Bağımsız Milletvekili Lütfullah Kayalar, 1 Kasım seçimleri sonrasında gündeme gelmesi beklenilen 5'inci partinin tavandan değil tabandan çıkacağını söyledi.

Eski Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye Bakanı ve Yozgat Bağımsız Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, Kayalar, kendisine destek vermek üzere gelen eski Denizli Milletvekili Beyhan Aslan, eski Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, eski Iğdır Milletvekili Şamil Ayrım, eski Niğde Milletvekili Mükerrem Levent, eski DP Ankara İl Başkanı Ahmet Fişeng ile farklı illerden gelen heyetlerle seçim karargahında görüştü. Daha sonra kısa bir açıklama yapan Kayalar, bugünden konuşulmaya başlanılan 5'inci partinin tavandan değil tabandan destek alarak hayat bulacağını söyledi. Kayalar, bugüne kadar tavandan kurulan partilerin tabanda itibar görmediğini belirtti. "Çıktığımız yol sadece bağımsız milletvekili olmak ile bitmiyor" diyen Kayalar, Türkiye'de seçimlerden sonra oluşacak yeni siyasi partinin kuruluşuyla birlikte Yozgat'tan da bir genel başkanın çıkartılmış olunacağını ifade etti. Türkiye'nin çok farklı illerinden TBMM'de ve başka yerlerde çok önemli görevler yapmış olan isimlerin destek vermek üzere Yozgat'a gelmeye devam ettiklerini belirten Kayalar, "Yozgat'ımız şu anda Türkiye ile birlikte sandık başına gidecek ama seçim sandığı olmasına rağmen, siyasi partilerin kampanyalarıyla birlikte oy isteme durumunda olmalarına rağmen, Yozgat'ta şu ana kadar oy istemek için bile gelen herhangi bir sayın genel başkan yoktur. Bunu özellikle Yozgat gündemine getirmek istiyorum. Oy istemek için bile gelinmeyen bir il haline geldiğimiz noktada Yozgat yeniden pazar günü seçime gidiyor" dedi.

Kendisinin ilk milletvekili olduğu dönemde Yozgat'ın 5 milletvekilinin bulunduğunu, daha sonra sayının 6'ya çıktığını kaydeden Kayalar, şu anda Yozgat'ın 4 milletvekilinin olduğuna vurgu yaptı. Kayalar, "1985 ile 2000 yılları arasında Yozgat'taki nüfus artışı yüzde 18'dir. 2000'den bu yana nüfus düşüşü, göç, yüzde 30'lara varmıştır. 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında 7 bin seçmenimiz azalmıştır. Bunların hiçbirisi iç açıcı gelişmeler, göstergeler değildir" diye konuştu.

Kayalar, "7 Haziran'da görülmeyen Yozgat'ın eksiklikleri şimdi söylenmeye çalışılıyor. Yani benim adaylığımla Yozgat şimdi en azından bir seçim yaşamaya başladı. Bu daha adaylığımız, Allah kısmet ederse adaylığımızdan sonra milletvekilliği nasip olursa bugüne kadar çalışmayanları zaten çalıştıracağım" dedi.

Kayalar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir kişi ne yapar diyenlere diyorum ki toplu halde ne yaptınız ki bir kişi ne yapar diyorsunuz. Bu soruyu kendine soracaksın. Soruyu öyle sormak lazım. Kaldı ki ben bir kişi değilim, Yozgat'ta da, Türkiye'de çok kişiyim. Yozgat o bir kişiyi bağımsız milletvekili yapsın, Lütfullah Kayalar yeniden Yozgat'a gelip konuştuğu zaman Meclis'teki çok kişinin genel başkanı olarak konuşacaktır. Bunu özellikle ifade etmek istedim. Tekrar söylüyorum; bizim güvencimiz yukarıda Allah. İnşallah Yozgat vefasızdır diyenlerin hiçbirisine itibar etmeden çıktığımız bu yolda Yozgat'ta ne yapacağımızı Yozgat gösterecektir."

"5'İNCİ PARTİ GELİYOR"

Yozgat Bağımsız Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, bir gazetecinin "5'inci parti konusu şimdiden tartışılmaya başlandı, ne diyeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şimdi bir sayın genel başkan beşinci partiyi dillendirdi. Ama onu dillendirirken bir başka partiyi kast ederek, oradan ayrılacakların olacağını dillendirdi. Şimdi o partinin genel başkanı da Sayın Başbakan'da ona cevap vererek, 'Bizden değil sizden ayrılacaklar' dedi. Sonrada bir eski başbakan yardımcısı Sayın Arınç da, 'Hiçbirisinin söylediği gibi değil, başka bir şey olacak' dedi. Ama hiçbirisi yeni bir parti olmayacak demedi. Hepsinin üzerinde mutabakat sağladığı bir yeni parti Türkiye'de geliyor. Şimdi yeni partilerin kuruluşu hep tavandan olmuştur. Biz burada Yozgat'tan bir tarih yazalım derken bunu tesadüfi olarak söylemiyoruz. Biz burada Allah'ın izniyle inşallah tabandan, milli iradenin tasvibiyle söylediklerimizi ve hedeflerimizi açıklayarak, ne yapmak istediklerimizi söyleyerek Yozgat'tan yola çıktık. Bu Yozgat için bir tarih yazmaktır. Ama aynı zamanda Yozgat'tan yazılan bu tarih, Türkiye'nin de siyasi tarihinde yeni bir başlangıç olacaktır. Bu seçim bundan dolayı Yozgat için çok önemlidir. Ama sadece Yozgat için değil, bütün Türkiye içinde önemlidir. Yozgatlı seçmenimizin iki görevi vardır. Birincisi Yozgat için çalışan, bundan sonra çalışacak olan, bütün yaptıkları Yozgat'ın köylerinde, ilçelerinde her yerinde hizmeti olan birisini, yeniden Yozgat'a hizmet için bağımsız aday olarak seçmek olduğu kadar ikinci bir görevi de Türkiye'deki yeni siyasi açılımın, Türkiye'de yeni kurulacak olan yeni siyasi partinin genel başkanı olarak ta bir milletvekilini seçmiş ve görevlendirmiş olacaktır. Bizim işimiz Yozgat'taki siyasi partilerin temsilcileri ve adaylarıyla değildir. Bizim işimiz Allah kısmet ederse buradaki adayları atayan Türkiye'deki sayın genel başkanlardır. Politika yapmak üzere buradan yola çıkıyoruz. Bunu açıklıkla söylüyoruz. Yozgatlımıza anlatıyoruz. Bakalım görelim nasıl bir netice alacağız. Biz milli iradeye de saygılıyız. Allah'a inanıyoruz, inancımız tamdır. Allah hakkımızda olan neyse bizlere onu nasip ve kısmet etsin diyoruz."

Eski Niğde Milletvekili Mükerrem Levent de söz alarak, uzun süredir üzerinde çalıştıkları yeni siyasi oluşumun liderinin Lütfullah Kayalar olduğunu, Yozgatlıların sadece bağımsız milletvekili değil, dillendirilen 5'inci partinin genel başkanını, Türkiye'nin yeni başbakanını seçeceğini söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mükerrem Levent Türkiye Yozgat Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title