Haberler

Sp Alaplı İlçe Teşkilatı'nın Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi (SP) Alaplı İlçe Teşkilatının 5.Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Saadet Partisi (SP) Alaplı İlçe Teşkilatının 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa Ramazan Sarıkaya seçildi. SP Alaplı ilçe Teşkilatının 5. Olağan Kongresi Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Adalet Eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, Saadet Partisi Zonguldak il Başkanı Sadık Kar, yönetim kurulu üyeleri, Saader Partisi Alaplı Teşkilatı, çevre ilçelerin Saadet Partisi ilçe başkanları, siyasi partilerin başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığını Saadet Partisi Zonguldak il Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz'ın kongrede konuşan Saadet Partisi Alaplı ilçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, "Alaplılı kardeşlerim olarak, şuurlandık çelikleştik, geliyoruz sloganımızla 2. kırk yıla hazırlık kongremize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbimizin lutfu ile Saadet Partisi Alaplı İlçe Teşkilatımızın 5. Olağan Kongresini yapmak için, Alaplı mızın en güzel salonunda toplanmış bulunuyoruz ve mübarek Ramazanı şerifin arifesindeyiz hepimize hayırlar getirmesini ve bayrama erişmeyi rabbim nasip etsin, kongremize katılmak ve bizlere güç vermek için köylerden mahallelerden diğer ilçe ve ilerden koşup gelerek bu muhteşem kongremize, aşk ve heyecan katan, can veren siz değerli kardeşlerime ve büyüklerime teşekkür ediyorum. Kongremizin icrasında emeği gecen başta Kaymakamlık makamına salonun tahsisinde belediye başkanlığına şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel salonun hazırlanmasından dolayı Yönetim kurulumuza gençlik ve hanım kollarımıza teşekkürler ediyorum. Kongremize katılmak lütfünde bulunan siyasi partilerimizin sivil toplum kuruluşlarımızın Başkan ve kıymetli temsilcilerine, mahalle ve köy muhtarlarımıza, kalbi teşekkürlerim ile beraber saygılarımı sunuyorum. Bir kere daha kongremizin Alaplı'mıza Zonguldak'ımıza ülkemize İslam alemi ve insanlık alemine hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bu arada, 43 yıldan bu yana, Milli Görüş davası için, çaba sarf eden, koşuşturan, gömleğini terleten, gecesini gündüzüne katarak, bu büyük davayı günümüze taşıyan, başta Genel Başkanım Prof Dr Mustafa Kamalak' a başkanlık divanı üyelerimize,yüksek istişare kurulu üyelerimize genel idare kurulu üyelerimize,hassaten şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum. Kimse yok iken ben varım diyebilen,ve bizleri yetiştiren Alaplı'mızın ulu çınarlarına,teşekkürlerimi arz eder ellerinden öpüyorum. Bu davaya hizmet ederken rahmeti rahmana kavuşan başta Muhterem Hocam Liderim Genel Başkan Başbakan dünya lideri Cennet mekan Prof Dr Necmettin Erbakan hocamıza ve tüm geçmişlerimize gani gani rahmetler ecri cezirler niyaz ediyor ve sizlerin şahsında Fatihalar gönderiyorum. Herkes bilsin ki, biz bugün burada herhangi bir partinin, sıradan bir kongresini yapmak için toplanmadık. Biz bugün burada, ilk 40 yılını büyük bir şanla, şerefle tamamlayan Milli Görüş'ü ve onun temsilcisi olan Saadet Partimizi ikinci 40 yıla taşıyacak olan kadroları seçmek için yaşanabilir bir Türkiye için, yeniden büyük Türkiye için, yeni bir dünyayı kurmak için, tüm insanlığın saadet ve selameti için, toplanmış bulunuyoruz. Allah niyetlerinizi hayırlı kılsın" dedi.

Milli görüşçülere de seslenen Sarıkaya, "Ey milli görüşçüler, bu ulvi amaçları gerçekleştirmek, inşallah, inanan insanlara nasip olacaktır. Her zaman belirttiğimiz gibi, Biz seçimler için değil gelecek nesiller için siyaset yaptığımızın altını çiziyorum. Çünkü siz, ancak siz, iyiliği emreder, kötülükten nehy edersiniz. Siz, evet yalnız siz, emaneti ehline verir ve ancak sadıklarla beraber olursunuz. Kınayanların kınamasından korkmadan hak namına yürüyenlerin yolu olduğunu bilen Milli Görüşçü Saadet Partililersiniz. Geriye bakmadan sürekli ilerleyerek özlenen günlere kavuşmanın umudu olduğunu bilen, Saadet Partililersiniz. Bu gün evlerinizden kalkıp buraya teşrif ettiniz. Şunu biliniz ki bugün doğan gün bazıları için hayatın ilk günü. Bugün doğan gün bazıları için hayatın son günü olacak. Bugün doğan gün çoğu insan için ise sıradan bir gün, işte asıl bahtsız bedevilik bugünü ve her günü sıradan bir gün olarak geçirenlerin halidir. İşte onlar kendilerine emanet edilen zamanın farkına varamadıkları için kendilerine verilen mühleti alemlerin rabbinin hoşnutluğunu kazanmada kullanamadıkları için yeni başlayan her bir günü sıradan bir gün olarak tükettikleri için hayatı rutine bağladıkları için hüsrana uğrayacaklardır" diye konuştu. Kırk yıldır adil düzen ve İslam birliği için mücadele ettiklerini ifade eden Sarıkaya, şunları söyledi: "İnsanları hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten alıkoyan bir topluluk oluşturmak için buradayız.

Hayatımızı iyiliklerle bezemek, birbirimize hakkı tavsiye etmek için buradayız. Bu mücadeleyi yaparken başımıza gelecek her türlü musibete karşı birbirimize kararlı duruşumuzu bozmamamız gerektiğini tavsiye etmek için buradayız.

Yedi milyar insanın yaşadığı bu dünyada Allah'ın davası üstün olsun diye çalışma yapan bir topluluğun eri olduğumuz için buradayız. Bu muazzam sorumluluğun o kadar insanın arasından niçin bizim omuzlarımıza düştüğünü daha iyi anlayabilmek için buradayız. Hem yükümlülüklerimizi yerine getirmemenin endişesini taşıdığımız için, hem de atacağımız bir adımın bir kelebeğin kanat çırpışı gibi rahmete vesile olacağı ümidini taşıdığımız için buradayız. Rabbim hepimizin yükünü kolaylaştırsın, ayaklarımızı bu davada sabit kılsın, Biz Saadet Partisiyiz. Biz Milli Görüş erleriyiz.

Kırk yıldır Adil Düzen ve İslam Birliği diyoruz. Kırk yıldır ümmetin kardeşliği diyoruz. Kırk yıldır faizsiz adil ekonomik düzen diyoruz. Söylediklerimizin kadim bir geleneğin devamı olduğunu biliyoruz. Söylediklerimizin gelecekte de karşılığının olacağına inanıyoruz. Hem bu ülkenin, hem İslam aleminin hem de tüm dünyanın en önemli teşkilatıyız. Ne yaptığımızı biliyoruz. Sorumluluğumuzun ne olduğunun idrakindeyiz. Omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Biz bir çicek böcek hareketi değiliz. Biz sirkte cambaza bak cambaza bak oyunu oynamıyoruz. Biz geziye çıkmıyoruz, biz çeşmenin gazlısına gitmiyoruz. Hele hele küresel sömürü sistemine entegre olmuş meşruiyetimizi teslim etmiş bir teşkilat olmaktan da Allah'a sığınıyoruz. Biz bir takım böceklerden, akreplerden, kulaklardan dinleme cihazlarından korkan değil, kiramın katipleri olan münker ve nekir meleklerinden korkan insanlarız. Biz kelimenin tam anlamıyla bu milletin özüyüz tarihiyiz ta kendisiyiz" dedi.

Milli görüş davasında olmaktan şeref ve onur duyulması gerektiğini kaydeden Sarıkaya, şöyle konuştu: " Değerli kardeşlerim ve çalışma arkadaşlarım şunu iyi biliniz ve inanınız ki, bu davada olmaktan şeref duyunuz, onur duyunuz, siz hakkı temsil eden ulvi bir davanın mensuplarısınız, önünüze engeller çıkabilir, zorluklar çıkabilir, üzüntünüz olabilir, gözyaşınız olabilir, zorluklar ancak ve ancak ortasından yürüyerek aşılabilir. Bizim iktidarımız bu davada çalışmak zaferimiz ise bu davada hakkın rahmetine kavuşmaktır. İnandığımız davada milli görüş mensuplarına emekli olmak yok, emekli oldu da denmez ya, ancak ve ancak Allah rahmet eylesin denir. ne mutlu bu davada hakkın rahmetine kavuşanlara, bir elime ayı verseler bir elime güneşi verseler yinede davamdan dönmem diyen, Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizi örnek alarak, kınayanların kınamasına bakmadan, kınayanların vereceği eza ve cefaya aldırış etmeden önümüzde önderimiz arkamızda rabbimiz olduğunu vaadinden biliyoruz"

İlçede her yeri gezerek milli görüş davasını anlatacaklarını belirten Sarıkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Değerli kardeşlerim, 1 beldesi 9 mahallesi 50 köyü seçmen sayısı 33 bin 31 ve nüfusu 46 bin 188 olan ilçemizde Saadet Partisi mensupları olarak gezmediğimiz sokak gitmediğimiz köy,girmediğimiz ev dolaşmadığımız mahalle konuşmadığımız insan kalmayıncaya kadar çalışacağız ve Saadet Partisini en büyük parti yapmak üzere göreve geliyoruz rabbim niyetlerimizi hayırlı kılsın,delegelerimizin misafirlerimizin huzurunda sizlerden üç tane önemli görev istiyorum birincisi haftalık yönetim kurulu toplantılarına katılmak, ikincisi aylık ilçe divan toplantılarına katılmak üçüncüsü olarak da Zonguldak'ta yapılan il divan toplantılarına eksiksiz katılmak bu üç vazifeyi yapacağız takdiri Allaha bırakacağız. Değerli dava kardeşlerim asrı saadet'ten günümüze dek bizlere bildirildiği gibi, Nice az topluluklar büyük topluluklara karşı Allahın izni ile galip gelmişlerdir. Milli Görüş aynı Saadet Partisi aynı, bu davaya inanmış ve gönül vermiş olanlar, iktidar olmak için gömlek çıkaracak kadar, geçmişe kalkıp sövecek kadar, içinden çıktığı yapıyı küçümseyecek kadar, alaya alıp aşağılayacak kadar, alçalmadı alçalmayacaktır"

Saadet Partisi olarak hedeflerine birlik içinde bütünlük içinde yürüyeceklerini belirten Sarıkaya, konuşmasını şöyle tamamladı: "Üzerimize aldığımız yükün ağır ve o kadarda kıymetli bir görev olduğuna inancımız tamdır. Teşkilat görevimizi yaparken Saadet Partililer olarak hareketimizin temeli, bütün insanlığın saadeti için çalışmayı en önemli insanlık görevi sayanların oluşturduğu bir hareket olduğunu unutmayacağız. Teşkilatçılık boş zamanların işi deyil, aktif zamanların işi olduğunu unutmayacağız. Yani artık zamanda deyil aktif zamanda teşkilat çalışması yapacağız, işimizi aşımızı eşimizi davamıza göre ayarlayacağız. Başarılı olabilmemiz için faaliyette bulunan teşkilatın bir hedefi olduğu gibi o teşkilata mensup olan teşkilatçının da bir hedefi vardır, bu hedeflerin birleşmesi ile teşkilat ile teşkilatçı bir birini tamamlayacaktır, hedefe doğru birlik içinde bütünlük içinde yürüyeceğiz,Teşkilat mensubunun davası olacak, ideali olacak, sevdası olacak, hedefi olacak, gayesi olacak, başkası ile değil kendisi ile yarış halinde olacak, Milli görüşe inanıp Saadet Partili olan kardeşlerim, başarının Allahtan olduğuna inanırsa, gerekçelerini iyi tespit ederse, davasına sevdalanıp hedefini severse, idealinin peşinden sonuna kadar koşarsa,bilerek ve inanarak bütün gücüyle çalışırsa, güç ve kudret sahibi yüce rabbimiz başarıyı bizlere nasip edecektir inşallah, olanları ve olacakları bilmek sadece entrikaların nasıl döndüğünü daha iyi anlamaya yarar, bu da önümüzde aydınlatıcı ışık olur. Bildiğimiz arttıkça nasıl mücadele edeceğimizi, daha iyi biliriz.

İnsan bastığı zemini tanırsa kaymadan nasıl duracağını da bilir."

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerinde tüm delegelerin oyunu alan Ramazan Sarıkaya başkanlığa seçildi. Öte yandan yapılan seçimlerde yeni yönetim şu isimlerden oluştu. Başkan Ramazan Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Rıdvan Türkoğlu, Tuğsal Çetin, Serkan Karaduman, Yıldıray Uysal, Cevdet Köksal, Erhan Yavuz, Hasan Karaduman, İrfan Polat, Beşir Özdemir ve Fevzi Ergil. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıkaya Alaplı Sp Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title