Haberler

Kahveciler Odasında, Yazımcı Güven Tazeledi

Kastamonu Kahveciler Odası Olağan Genel Kurulu’nda 16 yıldır başkanlığını yürüten Murat Yazımcı, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

Kastamonu Kahveciler Odası Olağan Genel Kurulu'nda 16 yıldır başkanlığını yürüten Murat Yazımcı, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

Özlem Düğün Salonunda gerçekleştirilen 6'ıncı Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Murat Yazımcı tek liste halinde seçime gitti. 204 delegenin bulunduğu Kastamonu Kahveciler Odası'nda Murat Yazımcı, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşunda bulunmasının ardından faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunda, Kastamonu Valiliği tarafından kahvehaneler ile umumi açık yerlerde kamera takma zorunluluğu getirilmesi konusuna değinildi. Zor durumdaki esnafa bu genelgenin ayrı bir külfet getireceğinin belirtildiği faaliyet raporunda, şunlar yer aldı: "Şuanda en ucuz kamera sistemi 500 liradan başlıyor. Zor geçinen esnafımıza sürekli külfet olacak maddeler çıkartılıyor. Bu yüzden kararı Konfederasyonumuza taşıdık. Konfederasyonumuz ise, İçişleri Bakanlığı ile konuyu görüşmeye başladı. Buradan olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz.

Diğer yandan, kahvecileri yakından ilgilendiren bir konu daha var. Ruhsatsız ve kaçak çalışan işlerleri bulunuyor. Bunları, belediyemize bildirmemize rağmen henüz bir adım atılamadı. Bizler, kendi imkanlarımızla tespit ettiğimiz birkaç dükkanı belediyemize bildirdik. Fakat belediyede tanıdıkları olması nedeniyle taleplerimiz karşılanmadı. Ayrıca belediyemizin denetimleri de yetersizdir. Bu konunun da belediyemiz tarafından bir çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz"

Bunun üzerine söz alan Kastamonu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber, "Kahveciler Odasında, belediye noktasında bazı sorun ve şikayetler dile getirildi. Bu konuda Zabıta Müdürümüzü arayıp bilgi aldım. Ruhsatsız bir kahvehane olmadığını ve ruhsat içinde önce oda kaydının olmasının gerektiğini bana söyledi. Bu yüzden ruhsatsız kahvehanenin olmadığını söyledi. Fakat buna rağmen herhangi bir yanlışlık yine de varsa bunu düzeltmek için çalışma başlatacağız" dedi.

YILDIRIM, KASTAMONU BELEDİYESİNE YÜKLENDİ

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım ise, herkesin Kastamonu'da birbirlerini tanıdığını belirterek, önemli olanın Kastamonu'nun birliğini ve bütünlüğünü koruyarak hizmet ekmek olduğunu kaydetti. Yıldırım, Kastamonu için efsane başkan olarak adlandırılan ve unutulmayacak isimler arasında yer alan Turhan Topçuoğlu'na yönelik olarak değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, Turhan Topçuoğlu için kendi doğruları ve kuralları olan biri olduğunu belirterek, Turhan Toğçuoğlu'nun görevi boyunca partizanlık yapamadığını ve parti ayrımı yapmadan Kastamonulu bütün vatandaşları kucakladığını ifade etti. Kendisinin de ayrım yapamadan bu görevi layığı ile yapacağını vurgulayan Yıldırım, "İnsanın oyunu alam onun gönlünü kazanmaktır, vatandaşın oyunu alabilmek için ilk olarak onun gönlünü kazanmak lazım. Oy alamadığım zaman bunun günahkarı benim" dedi.

Kullanılan oyun bir ülkenin, bir şehrin geleceği olduğuna dikkat çeken Yıldırım, oda üyesi olamamasına rağmen ruhsatsız olarak işyeri sahibi olan işyerlerin olduğu söylemlerine yönelik olarak Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber'e göndermede bulundu. Yıldırım, "Faaliyet raporunda kahvehanecilerin belirli sorunları var. Belediye başkan vekilim, zabıta müdürünü aradığını söylüyor, yani kendisi bilmiyor. Zabıta müdüründen öğreniyor. Sen belediye meclis üyesi değil misin? Kaç dönemdir meclis üyesisin. Ama sorun buraya geldiğin zaman öğrenmeyeceksin, buraya gelmeden kahvecinin ne sorunu var, acaba bana ne diyecekler, faaliyet raporunda ne çıkacak diye bir göz atacaksın buraya hazırlıklı geleceksin. Çünkü Turhan Topçuoğlu'nun makamını işgal ediyorsun" ifadesini kullandı.

Kastamonu geneline bakıldığında sorunların çok olduğunu ifade eden Yıldırım, Kastamonuluların kendisini mecliste gördüğünü ve bundan sonraki süreçte de ekibi ile birlikte belediyede göreceklerini söyledi. "Ben inşaat mühendisiyim" diyen Yıldırım, kimsenin kendisine proje öğretemeyeceğinin altını çizdi.

"TOPÇUOĞLU GÖREV GAZİSİDİR"

CHP Belediye Başkanı Faruk Nuhoğlu'nun belediye başkanlığı görevi ile birlikte Kastamonu'nun ilerlemeye başladığına dikkat çeken Yıldırım, Kuzeyde bir bölgede alternatif bir yol projesini hayata geçirdiği taktirde ulaşım ağına yenilikler getireceklerini ve Faruk Nuhoğlu'nun ismini caddeye vereceklerini söyledi. 1994 yılında seçimlere kısa bir süre kala hayatını kaybeden Faruk Nuhoğlu'nun görev şehidi olduğunu belirten Yıldırım, "Faruk Nuhoğlu'nu CHP, bir daha aday gösterememiştir. Şimdi Turhan Topçuoğlu, efsane oluyor da Faruk Nuhoğlu, efsane olmuyor mu? Faruk Nuhoğlu, Kastamonu'da çamur mahalleleri parke yapımı ile Gürleyik'ten su getirerek Kastamonu'yu su ile tanıştırdı. Hem de Mercedes servisindeki makine parkurunu sattıkları o makinelerle bunu gerçekleştirdi. Turhan Topçuoğlu'nun talihsiz olayı başına geldiğinde Çankırı'da idi. Orada KUZKA'nın toplantısını gerçekleştirmek üzere bulunuyordu. O da görev gazisidir. Çünkü orada görevi icabı ile bulunuyordu. Şimdi Turhan Topçuoğlu için efsane başkan diyorlar. Peki, o zaman Faruk Nuhoğlu ne oluyor. Faruk Nuhoğlu, bu Kastamonu'ya hizmet etmedi mi?" dedi.

Turhan Topçuoğlu'nun 1999 yılında belediye başkanı seçildiğini belirten Yıldırım, çünkü 1994 yılında CHP'nin adayı Faruk Nuhoğlu'nun hayatını kaybetmesi sonucu mühendislik farkıyla seçimleri kazandığına işaret etti. Ayrıca Yıldırım, 1994 yılında Turhan Topçuoğlu'nun şartlar bunu gerektirdiğinden dolayı bu şekilde seçim kazandığını ifade ederek, "Ayrıca 2009 yılındaki seçimlerde Turhan beyi, AK Parti'nin elinden MHP'ye oy veren CHP'li seçmen kurtarmıştır. Turhan Topçuoğlu'nun ipini en son Murat Başesgioğlu çekecekti, o zamanda Mehmet Yıldırım yetişti. Şimdi Turhan Bey yok. Rahatsızlığı nedeniyle aday olamadı. Bu yüzden gerçek ülkücülerden bizim gösterdiğimiz vefayı bekliyoruz. Şimdi CHP zamanı, şimdi Mehmet Yıldırım zamanı diyoruz. Gerçek ülkücülerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

"KASTAMONU TEHDİTLERİ KABUL ETMEZ"

CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, "AK Parti'de olan Murat Başesgioğlu Kastamonu halkını tehdit etmiştir. 'Mustafa Gökhan Gülşen'i seçmezseniz bana gelmeyin' dedi. Şimdi de AK Parti'nin alışkanlığı yeniden devam ediyor. 'Tahsin Babaş'ı seçmezseniz size baraj yok, devlet hastanesi yok ihale yok' diyerek. Bunlar doğru değildir. Buradan Tahsin Babaş'a diyorum; bu tehditlerden Kastamonu halkı hiç mi hiç hoşlanmaz" şeklinde konuştu. Kastamonu'da göç olaylarının devam ettiğine de değinen Yıldırım, gerekli önlemler alınıp çalışmalar yapılmadığı taktirde bu durumun devam edeceğine işaret etti.

"SİYASİLER RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPARSA FELAKETTİR"

Kastamonu'da uygulanacak olan kentsel dönüşüm olaylarına da değinen Yıldırım, kentsel dönüşüm olayının siyasi malzeme haline getirildiği iddialarında bulunarak rantsal dönüşüm haline geldiğine dikkat çekti. Yıldırım, "Birilerinin cebine para akışı yapmadan, rantsal dönüşüm yapmadan bir şeyleri başarmak lazım. Rantsal dönüşümü siyasiler yaparsa felakettir. Çünkü siyasiler toplum için kendilerini adamış insanlardır. Halk için, adalet için, doğruluk için, millet için yapılır siyaset. Eğer bu çıkara dönüşürse, 'belediye meclisindeyim, ne olur olmaz, ben bu sağlık yerini alayım, sonrada benzinliğe dönüştürüveririm' dersen bu felakettir" ifadelerini kullandı.

"Ben mühendisim" diyen Mehmet Yıldırım, Topçuoğlu'nun da mühendisliği ile bir şeyler yaptığını ve ortaya iyi şeyler koyduğuna vurguladı.

"ÇEKİN ARAÇLARINIZI ORADAN"

Şehrin en büyük sıkıntılarından biri olan trafik sorununa da değinen CHP Belediye Başkan adayı Yıldırım, Mustafa Kara'nın vali olduğu dönemde İsfendiyar Ortaokulu'nun altına otopark yapma girişiminde bulunduğunu ancak kimi güçler tarafından engellendiğini hatırlatarak, Belediye başkan adayları Hayati Hamzaoğlu ve Tahsin Babaş'ın araçlarının trafikte sıkıntı yarattığını şu sözleri ile ifade etti; "Şeref Yazıhanesi olarak bilinen yere Hamzaoğlu bir araç koymuş, Babaş bir araç koymuş. Vatandaşım oradan geçmekte zorlanıyor. Çekin araçlarınızı oradan halk rahatsız oluyor"

"MÜHENDİS DEĞİLİM AMA İYİ BİR LİDERİM"

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu, mühendis olmadığını fakat iyi bir lider olduğunu söyledi. Hamzaoğlu, 30 Mart'ta Kastamonu'nun 5 yıllık genel kurulunun yapılacağını belirterek, "30 Mart'ta inşallah halkımız, hayırlı bir karar alır. Bu çok önemlidir. Bu yüzden vereceğiniz karar nedeniyle pişman olmayın. Kastamonu Belediyemiz, 20 yıldır Turhan Topçuoğlu ve ekibi ile Kastamonu'ya hizmet veriyor. Fakat rahatsızlığı nedeniyle Turhan Topçuoğlu, aday olmadı. Bizde, aynı ekip ile Turhan Topçuoğlu'ndan aldığımız yetki ile devam etmek istiyoruz. Bizde, yüzde 88 memnuniyeti bulunan belediyemize aday oldum. 30 yıldır siyasette Kastamonu'ya hizmet ediyorum. Bu zaman zarfında Kastamonu'ya hizmet etmeye çalıştım. Az yaptık veya çok yaptık, bu sizlerin taktiridir. Ama bu çalıştığım süre içerisinde sadece ve sadece Kastamonu halkının haklarını korumak üzere siyaset yaptım. Özellikle Kastamonu meselesinde belli kurumların, belli gurupların veya belli mahremlerin emrinde veya hesabında hiçbir zaman olmadım. Siyaset yaptığımız süre içerisinde gücümü, sadece halktan aldım. MHP, bundan önce bütün seçimlerde halkın isteği doğrultusunda adaylar tespit etmiştir. Turhan Topçuoğlu'nu da bu şekilde aday gösterilmiştir. Bizde böyle aday gösterildik" dedi.

Esas konunun Kastamonu halkının kamuoyu yoklamalarında vereceği teveccüh olduğuna dikkat çeken Hamzaoğlu, "Hepinizden Allah razı olsun, Kastamonu halkı kamuoyu yoklamalarında şahsıma yüzde 35 teveccüh göstermiştir. Bu yüzden Kastamonu halkının kamuoyunda çıkardığı için aday gösterildim. Hep diyorum ya, benim sadece ve sadece vefa borcum Kastamonu halkına vardır. Arkamda ne bir işadamı, arkamda ne bir genel başkan, arkamda ne başka bir lobi bana destek vermedi. Ben, sizlerin desteğiyle aday oldum. Onun için benim vefa borcum sizlersiniz. Eğer böyle olmasaydı benim vefa borcun bunlara olurdu" diye konuştu.

Kastamonu'da öncelikle yapmayı planladıkları iki hedeflerinin bulunduğunu açıklayan Hamzaoğlu, ilkinin ise turizm olduğunu ifade ederek, "Turizm, bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır. İnanç turizmi, doğa turizmi, kültürel turizm konusunda Kastamonu zengindir. Birçok tarihi eseri ayağa kaldırarak 1 milyon turist hedefledik. Kastamonu'nun tarihini ayağa kaldırıp modern ve marka bir şehir oluşturmak istiyoruz dedik. 1 milyon turist haya diyenler, şimdi hedefine 1 milyon turisti koydu" ifadelerini kullandı.

Kastamonu'da insanların bol olmasıyla birlikte nüfusun da artmasının şehre ayrı bir hareketlilik getireceğine dikkat çeken Hamzaoğlu, şöyle konuştu: "İnsan bol olunca, nüfus artınca şehirde bir hareketlilik yaşanacaktır. Bu yüzden eğitim, kenti olacağız dedik. Şuanda 17 bin öğrencinin 12 bin tanesi şehir merkezinde bulunuyor. Bu yüzden öğrencilere hitap edecek 24 saat canlı bir Kastamonu oluşturalım. Üniversitemizin eğitim kalitesi birçok üniversite ile eşdeğerdir. Bu yüzden yurtlar ile öğrencilere hitap edecek mekanlar oluşturacağız. 17 bin olan öğrenci sayısı bu sayede 50 bin öğrenciye kadar çıkacak. Bu ekibin başında ben iyi bir liderlik yaparım. Mühendis değilim ama İstanbul'da liderlik yapan başbakanımız da iyi bir liderdi. Bu yüzden bende bu ekibe iyi bir liderlik yapacağıma inanıyorum" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayati Hamzaoğlu Turhan Topçuoğlu Mehmet Yıldırım Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title