Haberler

Güneydoğu'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri düzenlendi

Güncelleme:

- Güneydoğu'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri düzenlendi Güneydoğu'nun Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Batman illerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

- Güneydoğu'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri düzenlendi

DİYARBAKIR - Güneydoğu'nun Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Batman illerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, 85. ölüm yıl dönümünde saygı duruşunda bulunularak bayraklar yarıya indi.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 'Atatürk'ün Hayatı' konulu sunumuyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi'nde devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okumasının ardından 'Atatürk'ün Asker Kişiliği' ve 'Atatürk ve 10 Kasım' konulu konuşmalar yapıldı. Program, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu tarafından verilen müzik dinletisi ile son buldu.

Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen anma törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Adli Yargı temsilcileri, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Siirt

Siirt'te, kent meydanında Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05'te sirenler çaldı. Siren sesi ile yoldan geçen vatandaşlar ve araç sürücüleri durarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunarak bayraklar göndere çekildi.

Anma törenine, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak

Şırnak Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen Atatürk'ün ölümünün 85'inci yılında anma programı gerçekleştirildi, yapılan anma törenine, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile 23. Piyade Tümen Komutanı

Tümgeneral Emre Tayanç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden programda, öğrenciler şiir okudu, oratoryo ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Batman

10 Kasım Atatürk'ü anma programı, Batman Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Anıta valilik, garnizon komutanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.

Siren çaldığında seyir halindeki araçlar durdu, yayalar ve görevliler oldukları yerde durup saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Diyarbakır 10 Kasım Türkiye Şırnak Batman Siirt Eğitim Yerel Haberler

title