Haberler

Yine KYK, yine kaza! Giresun'daki yurtta asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı

Güncelleme:

Aydın'da Zeren Ertaş'ın ölümüne neden olan arızalı asansörün ardından Kastamonu, Bartın, Sivas, Muş ve Rize olmak üzere birçok şehirde KYK'ya bağlı yurtlardaki arızalı asansörler tek tek düşerken bir kaza da Giresun'da meydana geldi. KYK yurdundaki boş asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı. Olayın ardından yurtta büyük panik yaşanırken, gürültüyü duyan öğrenciler kendilerini dışarı attı.

KYK yurtlarında meydana gelen asansör kazalarına bir yenisi daha eklendi. Giresun'da KYK yurdunda boş asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı. Olayın ardından yurtta panik yaşanırken, polis ve itfaiye ekipleri tarafından açılan asansörün boş olduğu anlaşıldı.

Yine KYK, yine kaza! Giresun'daki yurtta asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı

ASANSÖR ARIZA NEDENİYLE ZEMİNE ÇAKILDI

Giresun'da Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Pembe Hatun kız öğrenci yurdunda bakım ve onarım nedeniyle bir süredir kullanım dışı olan asansör, hizmete açıldıktan saatler sonra arıza nedeniyle zemine çakıldı. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği yurtta asansörün boş olduğunun anlaşılması üzerine derin bir nefes alındı.

Yine KYK, yine kaza! Giresun'daki yurtta asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı

GÜRÜLTÜYÜ DUYAN ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ DIŞARI ATTI

Edinilen bilgilere göre yurt binasında üst katlarda bulunan asansör kullanmak için 4. kata çağrıldı, ancak asansör durmayarak zemin kata çakıldı. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı atarken, ihbar üzerine yurda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Zeminde güvenlik anahtarıyla kapıları açılmayan asansörü itfaiye ve polis ekipleri levye kullanarak açıtı. Asansörün boş olması büyük bir faciayı önledi. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı attı.

Yine KYK, yine kaza! Giresun'daki yurtta asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ YURDA GELDİ

Yurtta yaşanan asansör kazasının ardından yurda gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün'ün öğrencilerin sorunlarını dinledi. Ergün, ihmal iddialarına ilişkin inceleme başlatıp gerekenlerin yapılacağını söyledi. Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, asansörün zemine çakılmadığını, fren sistemindeki bir arıza nedeniyle çağrılan katta durmayıp aşağıya indiğini ileri sürdü.

Yine KYK, yine kaza! Giresun'daki yurtta asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı

NE OLMUŞTU?

Aydın'da 22 yaşındaki Zeren Ertaş'ın ölümüne neden olan arızalı asansörün ardından; Kastamonu, Bartın, Sivas, Muş ve Rize olmak üzere birçok şehirde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı yurtlardaki arızalı asansörler düşmüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Giresun Bartın Sivas Aydın Rize Muş Olaylar Güvenlik Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Bursaspor Teksas:

Kesinlikle bu gün kadar zerre sorun yaşanmayan yurtlarda öğrencileri de işin içine sokup bilinçli yapılan propaganda. Ben şahsen gençlik Spor da çalışıyorum ve KYK ile birlikteyiz. KYK çok disiplinli bunu çok iyi biliyorum. Bunlar kesinlikle bir düzmece oyun planlı kesinlikle.

7
17
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Asansörler nasıl düşüyor ya? Avrupada imkansız. Yedek takılı kablo yokmu onu tuttan yoksa yine para diye takmadılar mı..tamamen insanlıktan çıkmışlar

23
0
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Asansöre belirli bir sayıdan fazla yük, kişi binerse o asansörün zamanla halatları gevşer en zayıf yerinden kopar.

4
9
yanıtYanıtla
AHMET KAYHAN:

ya sallamışsın bizdede asansör var belli kg dan sonra kalkmıyor bile yasal sınırını geçince bağırıyor kalkmıyor bunlar bakımsızlıktan

yanıt8
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title