Haberler

"Geleceğimize Değer Katanlar Ödül Töreni"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Her sabah okullarda çocuklar defterlerini açtığı zaman o deftere bir harf yazdıklarında o hayırseverlerin defterlerine binlerce harf birden yazılıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Her sabah okullarda çocuklar defterlerini açtığı zaman o deftere bir harf yazdıklarında o hayırseverlerin defterlerine binlerce harf birden yazılıyor" dedi.

Avcı, Geleceğimize Değer Katanlar Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının en güzel tarafının hayırseverlerin hatırlandığı toplantılar olduğunu söyledi.

Özellikle eğitim kurumları yaptıran hayırseverlerin çok büyük bir şansı olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Çünkü onların amel defterleri hiç kapanmıyor. Her sabah okullarda çocuklar defterlerini açtığı zaman o deftere bir harf yazdıklarında o hayırseverlerin defterlerine binlerce harf birden yazılıyor. O yüzden sizi tebrik ediyorum. Bizim kadim kültürümüzde hepimizin sık sık tekrarladığı bir söz var. 'Allah devlete, millete zeval vermesin' denir. Bunun devlet kısmını çok sık hatırlarız da nedense millet arada biraz kaynar gibi olur. Allah milletimize zeval vermesin, Allah sizlerin bu gayretinize zeval vermesin."

Hayırseverlere teşekkür eden Bakan Avcı, Gaziantepli hayırseverlerin yaptığı davranışın başka illerdeki hayırseverlere de örnek olmasını diledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de yıllardır bu tür toplantıları yaptıklarını söyledi.

Gaziantep'in eğitim rakamlarının iyileştiğini ifade eden Şahin, "İlk kez yüreğim bu kadar umut dolu ve ilk kez tünelin ışığının bu kadar yakın olduğunu gördüm" diye konuştu.

"Kurtuluş mücadelesinde bizi biz yapan, bizi gazi yapan bir şeyden bahsedeceğim bu da inanç" diyen Şahin, Avcı'ya hitaben, bu toprakların farklı bir kaderi olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in kaderinde her zaman en iyi olmak, başarmak, başarıya odaklanmak olduğunu dile getiren Şahin, bu konuda herkesin işbirliği, güç birliği içerisinde üzerine düşeni yaptığını kaydetti.

Geçen yıl kentin eğitimi için 150 trilyon ekstra para verildiğini belirten Şahin, " Gaziantep'te rakamlar iyileşiyor. Gaziantep her şeyde birinci olacak, birinci ligde oynayacak. Başarı sürdürülebilir ve uzun soluklu olduğu zaman başarıdır" şeklinde konuştu.

-Diğer konuşmacılar-

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Gaziantep kadar okul yaptıran il olmadığını belirtti.

Vali Erdal Ata da "Bir Okul Bin Gelecek", "Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyaları kapsamında 167 hayırsever tarafından 139 okul, 2 bin 231 derslik, 760 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 spor salonu, 7 lojman ve bir anaokulu yaptırıldığını aktardı.

Konuşmaların ardından 208 derslikli okulun protokolleri imzalandı. Ardından 61 hayırsevere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde hayırsever Atilla Özdemir gözyaşlarına hakim olamazken, Mahmut Deniz isimli engelli hayırsever, 24 derslikli okul yaptırdığı için ödül aldı.

Öte yandan bakanlar Avcı ve Şahin, öğretmenlerle basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

-İmam Hatip Ortaokulu açıldı-

Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Şahinbey Belediyesi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmeni Adil Teymur adına yaptırılan Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulunu da hizmete açtı.

Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, okulun Gaziantep'e hayırlı olmasını diledi.

Şahinbey Belediyesi'ne gösterdiği vefa nedeniyle teşekkür eden Avcı, şunları söyledi:

"Bu vefa aynı zamanda sayın başbakanımızın öğretmenine olan vefası. Rahmetli öğretmeni adına açılan bu okulun bütün öğretmenlerimiz için ne büyük anlam taşıdığını hepimiz çok iyi biliyoruz. O nedenle başbakanımıza ve onun talimatlarıyla bu vefayı somutlaştıran Şahinbey Belediyesi'ne, bakanımıza, milletvekillerimize, valimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu okulun mezunlarının da inşallah memlekete, millete hayırlı hizmetlerde bulunmasına vesile olmasını diliyorum."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat okulu imam hatip olarak istediğini belirterek okulun rekor denecek bir sürede 4 ayda yapılarak hizmete girdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından bakanlar Avcı ve Şahin ile Teymur ailesi fertleri birlikte kurdele keserek okulu hizmete açtı. Katılımcılar daha sonra okulu gezdi.

5 katlı, 32 derslikli okulun 2 milyon 264 bin liraya mal olduğu öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Belediyesi Fatma Şahin Gaziantep Nabi Avcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title