Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(10.3.Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, merkez Mezitli ilçesindeki Batı Arıtma Tesisi'nin yapımına bu yıl içinde başlanacağını ve 2014'te hizmete gireceğini bildirdi.)

(10.3.2012, FOTOĞRAF)

////////

Batı Arıtma bu yıl başlıyor

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, merkez Mezitli ilçesindeki Batı Arıtma Tesisi'nin yapımına bu yıl içinde başlanacağını ve 2014'te hizmete gireceğini bildirdi.

Mezitli İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen'i makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, MESKİ'nin çalışmalarını memnuniyetle izlediğini belirten Kaymakam Kıcıroğlu, "Mezitli ilçemiz için kuvvetli bir işbirliği anlayışı içinde hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi. MESKİ'nin Mezitli'deki yatırımları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Kıcıroğlu, Batı Arıtma Tesisi proje çalışmalarına bu yıl başlanılacağı bilgisini aldığını dile getirdi. Kıcıroğlu "Mezitli ilçemiz için sevindirici bir haber. Kuyuluk, Davultepe ve Tece'de kanalizasyon çalışmalarına başlanacağı müjdesini Genel Müdürümüzden almış bulunuyorum. Ülgen ve kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Genel Müdür Ülgen de Kıcıroğlu'na verdiği bilgide, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki sorumluluk alanında 4 ilçe ve 39 köye hizmet götürmeye çalıştıklarını, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına 2012 yılında hazırladıkları program dahilinde devam ettiklerini dile getirdi. MESKİ mühendisleri tarafından projelendirilen Batı Arıtma Tesisi ile ilgili son durumu aktaran Ülgen, Kandak Deresi hizasında, 70 bin metrekarelik bir alanda 30 bin metreküplük tesisin yapımına

bu yıl başlanacağını, 2014 sonunda da hizmete gireceğini bildirdi.

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin, Mezitli ilçesi için çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Ülgen, "Deniz suyu ölçüm değerlerinden çok güzel sonuçlar alıyoruz. Mersin'in en büyük projelerinden biri olan Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi'nin hizmete girmesiyle birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan'ın, Mersinlilere verdiği sözü yerine getirerek, vatandaşlarımızın Mersin sahillerinde denize girilebilmelerini sağladık. Ayrıca Mezitli terfi pompamızın yanına güzel bir halk plajı yapacağız" diye konuştu.

Mersin, (DHA)

(10.3.2012)

////////////

ÇEAŞ'ın altın kızları

Adana'da ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nden iki öğrenci, hem çevre dostu hem de zengin besin kaynağı olan bitki yetiştirmeyi başardı. 11. sınıfta okuyan Deniz Ülger ve Gökçen Deniz, bitkilerin besin değerini artıran, aynı zamanda kirli gazların emilimini hızlandırarak havayı temizleyen bir projeye imza attı.

ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde görevli biyoloji öğretmeni Songül Atahan'dan danışman olarak destek alan iki öğrenci, bitkilerin büyümesi ve gelişmesinde önemli katkıları olduğunu düşündükleri 'mikoriza' mantarını bitkilere aşılayarak işe başladı. Uygulama için Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü'nden Prof.Dr. İbrahim Ortaş ve araştırma görevlisi Ahmet Demirbaş'dan destek alan öğrenciler fakültenin laboratuvarını kullanarak çeşitli deneyler gerçekleştirdi.

48 SAKSIDA DENEY YAPILDI

Ç.Ü.Ziraat Fakültesi'ndeki seralarda 48 saksıda gerçekleştirilen deneyler sırasında iki öğrencinin yaptığı çalışmadan önemli sonuçlar elde edildi. Buğday ve baklagil bitkisi olan 'üçgül'ün, mikoriza enjekte edilmek suretiyle yetiştirilmesi halinde topraktan daha fazla besin elementleri aldığı gözlendi. Aşılamanın ardından bitkinin daha fazla fotosentez yaptığı ve büyümenin 60 günde tamamlandığı belirlendi.

Adana,(DHA)

/////////

Adana'da Viyana galası

Adana Lions Kulübü tarafından düzenlenen, Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği'nce desteklenen etkinlik kapsamında "Color Trio Wien" adlı grup, Adana'da konser verecek. Grup, 13 Mart günü saat

16.00'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda vereceği konserde klasik batı müziğinden Türk müziğine kadar geniş bir yelpazede eserler seslendirecek. Etkinlikte, kemanda Serkan Gürkan, piyanoda Ilse Montocchio ve soprano olarak da Petro Halper-König sahne alacak. Adana Lions Kulübü Başkanı Uz.Dr. Taner Canatar, sosyal sorumluluk projeleriyle kente sağlık ve eğitim alanında önemli katkılar verdiklerini, kültür ve sanat etkinliklerini de desteklediklerini söyledi. Canatar, Color Trio Wien'in konserine tüm Adanalıları davet etti.

Adana,(DHA)

(10.3.2012)

/////////

Öğrencilere yangın tatbikatı

Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi itfaiye ekipleri, Milli Eğitim personeli ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri ile öğrencilerinin katılımıyla yangın tatbikatı düzenledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan tatbikatlara Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, Şube Müdürleri Cemalettin Turan, Recep Şeker, daire personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Silifke Belediyesi İtfaiye Amirliğinde görevli Nihat Aydoğan Günay, yanan bir tüpün nasıl söndürüleceğini uygulamalı olarak katılımcılara gösterdi. Tatbikatlarının olası bir tehlikeye karşı önlem alınmasının önemine dikkat çeken Günay, "Bazı olaylar başımıza gelmeden bunların önlemini almamız gerekir. Önlemleri alırken de bilinçli davranmalıyız" diye konuştu.

SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(10.3.2012) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mezitli Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title