Haberler

Büyükçekmece'de riskli binalar bir bir yıkılıyor! Hedefte 2 bin 300 bina var, başkan son deprem sonrası resti çekti

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, uzmanlar İstanbul'da beklenen depremin gerçekleşme olasılığının arttığını iddia etti. Olası senaryoya hazırlanan Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan yapıların yıkımının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün "İlçemizde yıkılması gereken 2 bin 300 civarında bina kaldı. Bu depremden sonra aldığımız karar şu; vatandaşın keyfini beklemeyeceğiz" diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde riskli olduğu tespit edilen 11 bloklu sitenin yıkım çalışmaları, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün katılımıyla başladı.

"ÜLKEMİZ KORKUNÇ BİR DEPREMLE KARŞI KARŞIYA"

Yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, " Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın deprem felaketinde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza yüce Allahtan rahmet diliyorum, geride kalan yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Ülkemiz korkunç bir depremle karşı karşıya ve bundan çok büyük dersler çıkartılacaktır.

Büyükçekmece'de riskli binaların yıkımı hız kesmeden devam ediyor

"BUGÜNE KADAR 35 BİN KONUTU YENİLEDİK"

Büyükçekmece'de 1999 yılında meydana gelen depremden sonra, planlar üzerinde hemen Afet İşleri Daire Başkanlığıyla ve buradaki teknik ve bilimsel çalışmalar yapacak arkadaşlarla masaya oturduk, planlarımızı değiştirdik. Yaptığımız planlar sonrasında riskli olduğu tespit edilen binaları yıkmaya başladık. Bugüne kadar 35 bin konutu yeniledik. Bugün arkamızda bulunan 11 blok yıkılıyor, 103 vatandaşımızı daha deprem sıkıntısından kurtarıyoruz.

Büyükçekmece'de riskli binaların yıkımı hız kesmeden devam ediyor

"VATANDAŞIN GELİP BİZE BAŞVURMASINI BEKLEMEYECEĞİZ"

Büyükçekmece'de riskli gördüğümüz yıkılması gereken 2 bin 300 civarında bina kaldı. Bu yaşanan depremden sonra anladık ki, vatandaşın gelip bize başvurmasını beklemeyeceğiz. Kanunun bize verdiği yetkiye istinaden eski yönetmeliğe göre yapılan binaları eskiden yeniye doğru yıkmaya devam edeceğiz. İnşallah iki buçuk yıl içerisinde 8 büyüklüğündeki bir depremde yıkılacak bina kalmayacak" şeklinde konuştu.

Büyükçekmece'de riskli binaların yıkımı hız kesmeden devam ediyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Büyükçekmece Hasan Akgün İstanbul Deprem Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (15)

cihad çakır:

Tamam bekleme ama vatandaşıda mağdur etme

77
38
yanıtYanıtla
zafer karga:

MAGDURİYET NEYMİŞ ANLARSIN BİNA BAŞINA YIKILINCA

yanıt5
yanıt4
Doğuş:

Sayın başkan 30 yıldır aynı yerde belediye başkanısın ama yıktığın binalarda çoğu 30 yıllık. Vatandaş nereye gitsin

63
15
yanıtYanıtla
Ridvan Şeker:

Aynen öyle ben de Güngören de kat maliki olarak aynı dertten müzdaripim

yanıt1
yanıt2
mehmet:

en iyisiniyaaprsanız keyiflerini beklersiniz sonradan birşey olur suç devlete kalıyor çksınlar yıkın candan önemli değil nasıl otururlar anlamıyorum can bu kadar ucuz olmamalı

68
8
yanıtYanıtla
murat:

harika karar.

39
2
yanıtYanıtla
murat:

Sayın başkan çok yerinde bir karar şahsım adına, Güngören de ikamet eden biri olarak kararınıza saygı duyuyorum. Keşke Güngören belediye başkanı, Sayın Bünyamin DEMİR de, böyle bir karar almış olsa.

36
2
yanıtYanıtla
Tiyatro:

Yıkın gitsin karşılığında bina sahiplerine bedava yenı ev yapılıp bedava tapulu ev verin. Sadece yıkıp geçmeklen bitmiyor belediyelerden çıktı mimar izni . Devletin sorumsuzluğu var . O yüzden devletin el atması gerekiyor. Ya değeri kadar para yada ev.

26
5
yanıtYanıtla
ÖNDER ÇELİK:

ACIMA BAŞKAN YIK TABİ

22
1
yanıtYanıtla
tanju çağlayan:

Vatandaşla Biraz anlayış ve hoşgörü ile yaklaşacak her şey kendileri için olduğunu bilmesi lazım bence çok doğru bir karar şimdiden yapılması lazım

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title