Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8)

Foto.Vecdi Gönül, Vali Altıparmak portre, törenden genel, temel atma, Antalya manzarası, proje fotoları.

Foto: Vecdi Gönül, Vali Altıparmak portre, törenden genel, temel atma, Antalya manzarası, proje fotoları.

===

CHP Bölge Ofisi açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Örgütü tarafından Zerdalilik Mahallesi'ndeki bölge çalışma ofisinin açılışı yapıldı.

CHP Muratpaşa İlçe Örgütü tarafından Gençlik, Zerdalilik, Çaybaşı, Haşim İşçan ile Sinan mahallelerinin faaliyetlerini yürüteceği bölge çalışma ofisinin açılışı gerçekleştirildi. Zerdalilik Mahallesi'ndeki bir apartmanın giriş katında yer alan CHP Bölge Çalışma Ofisi'nin açılışına, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, eski milletvekilleri ile il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Evcilmen, bölge çalışma ofisinin faaliyetleriyle CHP'ye yüzde 5 oranında oy kazandıracağına inandığını belirtti. Muratpaşa İlçe Başkanı Erkan ise 318 gün sonra yerel seçim yapılacağını, CHP'nin yerel seçim hazırlıklarına başladığını aktardı. Fener Mahallesi'nde de ofis açılmasının planlandığını dile getiren Erkan, seçimin ardından bölge çalışma ofislerinin faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Erkan, Akil Adamlar Akdeniz Bölge Heyeti'nin Antalya'nın Aksu İlçesi'nde dün bir restoranda yapılan toplantısına katılmak ve demokratik olarak görüşlerini belirtmek amacıyla 50 partili ile otobüsle yola çıktıklarını anlattı. Partililer ile kendisinin yer aldığı otobüsün yol boyunca 3 defa polis tarafından durdurulduğunu ifade eden Erkan, 100 lira ve 373 lira olmak üzere 2 defa ceza kesildiğini, üçüncü kontrolün ardından da otobüsü değiştirerek yollarına devam etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Araçta takometre ile yol belgesi bulunmaması nedeniyle ceza kesildiğini dile getiren Erkan, trafikte çok sayıda araç seyir halinde iken partilileri taşıyan otobüsün kontrol edildiğini belirtti. Konuşmaların ardından bölge çalışma ofisinin açılış kurdelesi kesildi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kurdele kesimi ile Ercan Erkan ile beraberindekilerden foto

===

Bakanlıktan 'tahliye' savunması

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nde yer alan 'Yeşil Balon Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin tahliyesiyle ilgili haberler üzerine bir açıklama yayımladı. Söz konusu mekanın Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 15 Eylül 2003 tarihinde kreş sahibi Nalan Yaycıoğlu'na 5 yıl süreli kiralandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"15 Eylül 2009 tarihinde 3 yıllık kira sözleşmesi imzalanmış ve süre uzatılmıştır. Antalya Bölge Müdürlüğü'nün 31 Temmuz 2012 tarihli yazısı ile yeniden ihaleye çıkılmayacağı için kira sözleşmesinin uzatılmayacağı ve sözleşme bitiminde sözleşme hükümlerine göre mekanın tahliye edilmesi gerektiği hususu Nalan Yaycıoğlu'na, 2012-2013 eğitim öğretim dönemi başlamadan önce tebliğ edilmiştir."

"Daha sonra çeşitli tarihlerde ilgiliye tebligat yapılmış olmasına rağmen 18 Mart 2013 tarihinde yapılan kontrolde mekanın tahliye edilmediği ve tebligata cevap verilmediği tutanakla tespit edilmiştir. Bunun üzerine, son olarak 26 Nisan 2013 tarihli yazı ile kreşin sözleşme hükümlerine göre boşaltılarak 10 gün içerisinde kurumumuza teslim edilmesi hususu aynı gün ilgiliye tebliğ edilmiştir."

"Bütün bu tebligatlara rağmen kreşin ısrarla boşaltılmaması üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 13 Mayıs 2013 tarihli yazısı ile mekanın 21 Mayıs 2013 tarihinde kolluk kuvveti ile resen tahliye edileceği hususu, Nalan Yaycıoğlu'na bildirilmiştir. Orman Muhafaza memurlarınca 'Yeşil Balon Kreş ve Gündüz Bakım Evi' önünde 21 Mayıs 2013 günü saat 07.15'ten itibaren çocuklarını getiren her aileye saat 10.00'da kreşin idaremizce teslim alınacağı belirtilmiştir."

"Teslim alma işlemi sırasında çocukların olumsuz etkilenebileceği ve bu sebepten dolayı çocuklarını kreşe bırakmamalarının uygun olacağı söylenerek veliler uyarılmış, çocukların mağdur olmaması için gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Aynı gün gerçekleştirilen tahliye işlemi sırasında Orman Muhafaza memurlarının herhangi bir müdahalesi olmamış, tahliye işlemi kolluk kuvvetlerince yapılmıştır."

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Göcek esnafına 'dükkan' şoku

FETHİYE'ye bağlı Göcek Beldesi'nde 2014 yılına kadar belediyeden kiraladıkları iş yerlerinin büyükşehir yasası kapsamında Muğla İl Özel İdaresi tarafından ihaleyle satılacağını duyan esnaf, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'dan yardım istedi. Saatcı, esnafın yürütmenin durdurulmasına ilişkin açacağı davaya belediye olarak müdahil olacaklarını kaydetti. Göcek Belediye Çarşısı'ndaki dükkanların kullanım hakkın için belediyeyle 2014 yılına kadar kira sözleşmesi bulunan esnaf, işyerlerine boşaltma yazısı gönderen Muğla İl Özel İdaresi'nin Haziran ayında ihaleyle dükkanları satmayı planladığını öne sürdü.

Yürütmenin durdurulmasına ilişkin dava açmaya hazırlanan esnaf, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret edip, dertlerini anlattı. Başkan Saatcı, 14 yıldır mağdur olan her vatandaşın yanında olduklarını belirtirken, esnafların açacağı yürütmenin durdurulmasına ilişkin davaya Fethiye Belediyesi olarak müdahil olacaklarını açıkladı. Göcek Belediye Çarşısı esnaflarından Süleyman Baskan, Muğla İl Özel İdaresi'nden gelen boşaltma yazısı görünce büyük şok yaşadıklarını belirterek, "Belediye çarşısının kiracıları olarak il özel idarenin mülkü olan dükkan satışına karşı çıkıyoruz" dedi.

AKILLARDA 'ACABA' SORUSU

Süleyman Baskan, o işyerlerinde 7 yıldır emek verdiklerine değinerek, "Bize '15 gün içerisinde buradan çıkın, biz burayı satıyoruz' dediler. Bizde başkanımızdan destek istedik" diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise esnafın hak arama gayretlerini olumlu karşıladıklarını vurgulayarak, Muğla İl Özel İdaresi'nin bu işlemi neden yaptığını anlayamadıklarını kaydetti. Kafalarda 'acaba' sorusunun takılı kaldığını ifade eden Saatcı, Göcek esnafını dinlediğini ve burada haksızlık olduğuna inandıklarını vurguladı.

'DAVAYA MÜDAHİL OLURUZ'

Fethiye Belediyesi avukatlarının, esnafın avukatlarıyla bir araya geleceğine işaret eden Behçet Saatcı, şöyle devam etti: "Fethiye Belediyesi bu davaya müdahil olacak. Hukukun bize verdiği süre içerisinde davaya müdahil olup, yürütmeyi durdurma kararı çıkması için elimizden geleni yapacağız. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren bu anlamda haksızlığa uğrayan herkesin elinden tutmaya ve yanında olmaya gayret gösteren bir yöneticilik anlayışı içerisindeyiz. Bugün ki tavırda bunu bir tezahürüdür."

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Gül kokusu dünyaya Isparta'dan yayılıyor

SÜLEYMAN Demirel Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Roseland Nem Gülyağı Fabrikası'nı ziyaret eden Isparta Vali Memduh Oğuz, tüm dünyaya gül kokusunun Isparta'dan yayılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Beraberinde Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk ile birlikte gülyağı ve konkret fabrikasına giden Vali Oğuz, işletme sahibi Mehmet Ali Doğan ve çalışanlarına hayırlı iş ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

GÜLE VE LAVANTAYA DESTEK İSTEDİ

Fabrika sahibi Mehmet Ali Doğan, "2013 yılı gül rekoltesini geçen yılın biraz üzerinde 8,5 veya 9 ton gül bekliyoruz. Randıman yine geçen senelerdeki gibi oldu. 3 veya 3,5 ton arasında gülden 1 kilogram gülyağı çıkıyor ve üretimimizin tamamı ihracata dayanıyor. Tarım Bakanlığı gül ve lavantayı süs bitkisi olarak değerlendiriyor ve buna göre destekleme veriyor. Yani gübre ve mazot desteği olarak hububata verdiği destek kadar güle ve lavantaya destek vermiyor" dedi.

ISPARTA KOZMETİKE ÖNEM VERMELİ

Isparta olarak hammaddeyi yaptıklarını belirten Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar da şöyle konuştu: "Isparta eğer gülden daha fazla katma değer elde etmek istiyorsa, mutlaka kozmetik sektörüne önem vermesi gerekiyor. Yani bu gülü mutlaka işlemek ve ondan sonra dünya pazarına sunmak gerekiyor. Bu büyük yatırım istiyor ama sektör temsilcilerinin bir araya gelmesiyle bu yatırımların yapılabileceğini düşünüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu yatırımlar olur ve kozmetik sektöründe de Isparta hak ettiği yeri alır."

DÜNYAYA GÜL KOKUSU ISPARTA'DAN YAYILIYOR

Gül sezonunun Isparta için hayırlı ve verimli geçmesi temennisinde bulunan Vali Memduh Oğuz ise bütün dünyaya gül kokusunun Isparta'dan yayılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Vali Oğuz, "Dünyaya güzel koku buradan yayılıyor. Buradaki manzara Isparta'nın cazibesini gösteriyor. 20 bin dönüm gül bahçesi var Isparta'da. İnsanlarımız gül üretiyor ve sonrada bu fabrikalarda işledikten sonra bütün dünyaya bu güzel kokuyu yayıyorlar ve insanlığa hizmet ediyorlar. Dikkat ederseniz gül üretenlerin ve burada çalışanların yüzlerinde bir gülümseme ve güzellik meydana geliyor" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Belediyeden yabani ot temizliği

ISPARTA Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü mahallelerde yabani otları temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 32 mahallede kaldırımlardaki yabani otların temizliğini yaparken bir yandan da haşerelere karşı ilaçlama yapıyor. Vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için belediye olarak tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl uçkunla mücadelede de önemli mesafeler alındığına değindi.

Şehir genelinde larvayla mücadele gerçekleştirdiklerini, yine şehrin en uç noktalarına kadar çöp temizliğinin belirlenen program çerçevesinde yapıldığını dile getiren Günaydın, "Şimdi de tüm mahallelerimizin cadde ve sokaklarındaki kaldırımları elden geçiriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kaldırımlardaki yabani otların temizliğini gerçekleştiriyor. Tüm kaldırımlar elden geçiriliyor ve caddelerimizin temizlikleri yapılarak, haşere ile mücadele gerçekleştiriliyor."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Temizlik çalışmalarından

===

ALTSO'da Mesleki Yeterlilik semineri düzenlendi

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) "ALTSO VOC-Test Merkezi, İş'te Standart İşte Kalite" isimli projenin faaliyetleri kapsamında "Mesleki Yeterlilik Sistemi Bilgilendirme" semineri düzenledi.

ALTSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminere AB Türkiye Delegasyonu-Eğitim ve Öğretim, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eğitim ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Uyar ve ALTSO Voc-Test Merkezi Proje Koordinatörü Servet Ünlü konuşmacı olarak katıldı.

Tatilcilerin gözüne ilk çarpan şeyin fiziki koşullar olmasına rağmen akılda kalanın hizmetin kalitesi olduğunu anımsatan Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, "50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için hizmet kalitesini artırıp ve bu konuda gerekli iyileştirme yapılmalı" dedi. Turizm sektörünün sadece kendisiyle değil 38 dalı da etkilediğini ifade eden Tutan, ne kadar kaliteli ve nitelikli hizmet sunulursa sektörün büyüyeceğini ifade etti.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Seminerden

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Behçet Saatcı Isparta Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title