Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.MANAVGAT'ta, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, törenle kutlandı.

Foto: Törenden foto

===

19 Mayıs Manavgat'ta törenle kutlandı

MANAVGAT'ta, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muammer Sarıdemir'in konuşmasının ardından törende şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları gösterileriyle tören sona erdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Törenden

====

Demre'de coşkulu kutlama

ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Demre'de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konuşmasıyla başlayan kutlamalar, Yunus Emre İlköğretim Kurumu bahçesinde devam etti.

Kutlamalara Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir öğrenci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Lise öğrencileri de 'Gençliğin Ata'ya Yanıtı'nı okudu. Şiirlerin okunduğu törende daha sonra hokey maçı, güreş, tekvando ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Törende, liseler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Törenden

===

İbradı'da bayram coşkusu

İBRADI'da Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutladı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, İbradı Necla-Yaşar Duru Çok Programlı Lisesi'nin bahçesinde devam etti. Törene, Kaymakam Bülent Ay, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Osman Tarık Karagül, Belediye Başkanı Muharrem Kaya'nın yanı sıra öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları gösterileri yapıldı. Törende, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yarışlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar, öğrencilerin sahnelediği 'Ya İstiklal ya Ölüm' adlı tiyatro oyunuyla sona erdi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Gazipaşa'da 19 Mayıs Coşkusu

ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara, Kaymakam Muhittin Pamuk, Garnizon Komutanı Binbaşı Ayhan Gedük, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Ertunç, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve dans gösterileri sunuldu. Tören, çeşitli spor okullarının gösterileriyle sona erdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: 19 Mayıs kutlamaları

===

Finike'de bayram coşkusu

FİNİKE'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 94'üncü Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Yunuslu Park'ta, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Yat Limanı'ndaki tören alanında devam etti. Törene, Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cumhur Yıldız siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cumhur Yıldız'ın günün anlamına ilişkin konuşmasının ardından öğrenciler, kahramanlık türküleri ve Gençlik Marşı'nı söyle. Hatay'daki bombalı saldırı nedeniyle müzikli gösterilerin iptal edildiği kutlamalarda, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenin ardından, Canan Yavuz Gürkan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okulu öğrencilerinin 'Ben Doğa Fotoğrafçısıyım' projesi kapsamında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Tören fotoğraflar

===

Bayram coşkusu stada taştı

KUMLUCA'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karatepe Stadı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Karatepe Stadı'nda devam etti.

Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Osman Koşar ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın halkın bayramını kutlamasının ardından, öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler sunuldu.

Törende konuşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Ali Girgin, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye için esaretten bağımsızlığa şahlanışın bir destanı olduğunu söyledi. Kutlamalar, öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kutlamalar

===

Afyon'da mehterli kutlama

ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Afyonkarahisar'da Atatürk Spor Salonu'nda kutlandı. Kutlamalara Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, milletvekilleri AK Partili Halil Ürün, MHP'li Kemalettin Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Folklor Kulübü, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz yöresinden halk oyunları sergiledi. Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğü, yaptığı gösteriyle büyük beğeni topladı. Törende, AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nun dans gösterisi ise ayakta alkışlandı. Törende Vali Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Çoban, Garnizon Komutanı Gülmez, halka futbol topu dağıttı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Törenden

===

Burdur'da bayram coşkusu

ATATÜRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Burdur'da çeşitli törenle kutlandı. Kutlamalar, Şeker Meydanı'nda düzenlenen Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Vali Nurettin Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, milletvekilleri, Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar Atatürk Anıtına çelenk koydu. Törene, Burdur'daki Somalili öğrenciler de ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Kutlamalar, daha sonra, Valilik binası önünde düzenlenen Action Team basketbol gösterisiyle devam etti.

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından gençlik merkezi öğrencilerinin, Burdur Belediyesi fuaye salonundaki kara kalem, yağlı boya, ahşap yakma ve ebru eserlerinden oluşan sergisi, protokol üyeleri tarafından açıldı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Etkinliklerden

===

Isparta 19 Mayıs kutlaması

ATATÜRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Isparta'da Hükümet Meydanı'nda kutlandı. Törene Vali Memduh Oğuz, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek'in konuşmasının ardından öğrenciler, Atatürk'ün Gençliği Hitabesi'ni okudu. Öğrencilerin marşlar okuduğu törende, Erenler Mehteran takımı ve halk oyunları ekipleri gösteriler sundu. Kutlamalar, düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Bayramdan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title