Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Başkan Mustafa Akaydın'ın ifadesinin alındığı sırada CHP İl Başkanı Devrim Kök de yoktu.

Foto: Başkan Akaydın ifade sonrası açıklama yaparken

--- KUTU ---

Kök de yoktu

Başkan Mustafa Akaydın'ın ifadesinin alındığı sırada CHP İl Başkanı Devrim Kök de yoktu. İl Başkanı Kök, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20'ye yakın parti yöneticisi ve milletvekiliyle çıkarma yaptığı Eskişehir'deydi. Ankara'da parti genel merkezindeki il başkanları toplantısına katılmak için 1 gün önceden hareket eden İl Başkanı Kök, Ankara öncesi Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e desteğe gitti. İl Başkanı Kök, belediye başkanının ifade verdiğini duyunca Antalya'ya dönmeye karar verdi. Onu da Başkan Akaydın'ın ifade sonrası moralli hali vazgeçirdi.

===

GÜNLÜ

8 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 8 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cuma), yarın, pazar, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe 08.00-16.00, cuma 08.00-11.30 ile 13.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Memurevleri Mahallesi 205, 208, 213 sokaklar, Tonguç Caddesi, Güllük Caddesi, Altındağ Mahallesi 149, 157, 162, 166, 170 sokaklar, Turgut Reis ve Teomanpaşa caddeleri, Güvenlik Mahallesi 262, 277, 280 sokaklar, Derya Caddesi, Üçgen Mahallesi 70, 71, 72, 95, 96, 98, 99 sokaklar, Dolaplıdere Caddesi elektriksiz kalacak.

Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasındaki kesintiden ise Kaş İlçe merkezi, Kalkan, Kınık, Ova, Yeşilköy beldeleri ile İslamlar, İkizce, Bezirgan, Sarıbelen, Hacıoğlan, Palamut, Cavdır, Üzümlü, Çayköy, Aklar, Gelemiş, Lengüme, Yuvacık, Yeşilşemsi, Sinekci, Sütlegen köyleri ve özel trafolu müşteriler etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç, THY'nin Gazipaşa Havaalanı'na uçuş izni almasını değerlendirdi.

"THY Gazipaşa'yı uçurur"

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Türk Hava Yolları'nın (THY) Gazipaşa Havalimanı'na iniş izni almasının, bölgedeki yatırımları artıracağını belirterek, "THY Gazipaşa'yı uçurur" dedi. Özgenç, THY'nin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Gazipaşa Havaalanı'na uçuş izni aldığını İMKB'ye bildirdiğine işaret ederek, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Özgenç, THY'nin Gazipaşa'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na sefer düzenlemesinin turizm yatırımcısını cesaretlendireceğine dikkati çekti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na haftanın 4 günü uçuş düzenleyen Pegasus Havayolları'nın seferlerinin dolu olduğuna değinen Özgenç, "Pegasus Mart veya Nisan ayında her gün sefer yapacak. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Gazipaşa Havalimanı'ndan birkaç kez Ankara'ya İstanbul bağlantılı gittim. Çok avantajlı ve ucuz bir tercih. Pegasus, Anadolu yakasına uçuş düzenliyor. THY ise Avrupa yakasına sefer düzenleyecek. THY farklı bir kitleye hizmet verecek. THY'nin geliyor olması yatırımcıyı cesaretlendirecek" dedi.

EKSİKLERİMİZİ GİDERECEĞİZ

Gazipaşa Havalimanı ile ilgili gelişmelerin ilçenin turizm ve ticaret hayatında olumlu değişmelere neden olacağını belirten Özgenç, ilçenin eksikliklerini giderebilecek durumda olduklarını kaydetti. Özgenç, turizm bölgelerindeki inşaat yoğunluğu emsalinin artması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduklarını söyledi. Bakanlığın artış talebine olumlu baktığını belirten Özgenç, "25 bin ölçekli planımızı onayladık. Koruma amaçlı imar planımız var. Otellerin gelmesiyle, belediye bütçesi de rahatlayacak" diye konuştu.

HAVALİMANI YOLUNU YAPACAĞIZ

Daha önce yetki kendilerine ait olmadığı için havalimanı yoluyla ilgili bir çalışma yapamadıklarını söyleyen Özgenç, yetkinin Büyükşehir Yasası ile kendilerine geçmesiyle birlikte havalimanı yolunu genişleteceklerini açıkladı. Bölgede 18 Uygulaması yaparak yol kenarındaki seraları kaldıracaklarını belirten Özgenç, "Havaalanı girişinden havaalanına kadar olan yolu 25 metreye çıkaracağız. 5 Şubat Salı günü bunu meclisimizde onaylayacağız. Yolu genişleteceğiz. Amacımız yaza kadar bunu tamamlamak" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Havalimanı, fidanlık arazisi resimler

===

Otobüsün bagajında 2 bin 800 paket sigara

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde, kontrol amacıyla durdurulan yolcu otobüsünde 2 bin 850 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Antalya-Mersin Karayolu'nda yol kontrolü yapan Gazipaşa Jandarma Komutanlığı'na bağlı Zeytinada Jandarma Karakolu ekipleri, Mersin'den Antalya istikametine seyreden yolcu otobüsünde arama yaptı.

Aramada, otobüsün bagajındaki çanta içerisine gizlenmiş 2 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigaraların sahibi olduğunu belirlenen 35 yaşındaki A.K. gözaltına alındı. İfadesi alınan şüpheli, adli işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen sigaralara Alanya Gümrük Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Ele geçirilen sigaralar

===

Liste krizi bitti

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanlığı, yaklaşan seçimler öncesi başlayan liste tartışmalarına son verdi. Oda Yönetimi güncel listeyi internet sitesinden yayınladı. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin NACE kodlama sistemine göre düzenlediği yeni üye listesini resmi internet sitesinden yayınladığını açıkladı.. Üyelerin listelere www.itso.org adresinden ulaşabileceklerini söyleyen Başkan Kaçıkoç, ertelenen seçimlerin kendilerini etkilemeyeceğini belirtti.

4 AYRI LİSTE TARTIŞMASI VARDI

ITSO Başkanı Kaçıkoç, Şubat ve Mart aylarında yapılması kararlaştırılan oda ve borsa seçimlerinin TOBB'un, yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurması üzerine Bakanlar Kurulu'nca ertelendiğini anımsattı. Seçimlerin Mayıs-Haziran aylarında yapılacağına değinen Kaçıkoç, oda seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına sahip üyeleri belirtir listenin kamuoyu ile paylaşıldığını kaydetti.

Listenin TOBB'a giden itirazların değerlendirilerek düzenlenmesi sonucu zaman zaman güncelleneceğine işaret eden Kaçıkoç, isteyen üyelerin listenin son Oda'nın web adresimizden ulaşabileceklerine dikkati çekti. Kaçıkoç, Oda seçimlerinin ertelenmesinin ITSO'yu etkilemediğini vurgulayarak, "Oda olarak biz tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Ancak, bazı odalarda NACE normlarına uygun olarak meslek gruplarında yoğun itirazların olduğunu duyduk. ITSO'da hiçbir meslek grubuna itiraz yapılmadı" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Hasan Hüseyin Kaçıkoç

===

BTSO Başkanı Meçikoğlu'dan üyelere teşekkür

BUCAK Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Hasan yalçın Meçikoğlu, ertelenen oda seçimleri öncesi, kendilerine destek olan BTSO üyelerine teşekkür etti. BTSO'da seviyeli bir seçim atmosferi yaşandığını belirten Meçikoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerimizle ilgili olumlu olumsuz görüşleri öğrenme fırsatı bulmuş olduk. Odamızın faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek" dedi.

BTSO binası inşaatının kısa süre içinde üyelerin katılacağı bir törenle başlayacağına değinen Meçikoğlu, "Oda inşaatına ilişkin şeffaf bir çalışma yapacaklarını, tüm üyelerin bina inşaatıyla ilgili gelişmeleri izleyebileceğini, kamuoyunun da sürekli bilgilendirileceğini kaydetti. Meçikoğlu, bu sayede haksız eleştirilerin önünün kesileceğini sözlerine ekledi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Hasan Yamçın Meçikoğlu

===

Pazarda fiyatlar arttı

AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde çarşamba günleri kurulan halk pazarında fiyatlar geçen haftalara göre yüzde 20 ile 30 arasında arttı. Pazarcılar, Antalya'da yaşanan sel ve fırtınanın seralarda büyük zarara yol açması nedeniyle Toptancı Hali'ne yetersiz ürün geldiğini, fiyatların da bu yüzden zamlandığını söyledi. Antalya halinden aldığı sebze ve meyveleri satan Mustafa Görgün, serada yetişen domatesin 2 ila 4, biberin 2-3 liradan satıldığını söyledi. Portakal ve limon fiyatlarının artmadığına değinen Görgün, "Hava şartları sebze ve meyvenin fiyatını etkiliyor" dedi.

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)

Foto: Halk pazarından

===

Çalınan 1 ton telefon kablosu bulundu

SERİK İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir istihbarat üzerine ilçeye bağlı Yeşilyurt Köyü'nde, arazide Türk Telekom'a ait yaklaşık 1 ton ağırlığında kabloyu ele geçirdi. Parçalanmış kabloların yakılarak, içerisindeki bakırın alınmak istendiğini belirleyen jandarma, kimliğini açıklamadığı üç kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin kabloları kendilerinin çalmadığını öne sürdükleri, ele geçirilen kablonun piyasa değerinin yaklaşık 10 bin lira olduğu belirtildi. Jandarmanın soruşturması sürüyor.

Namık KEMAL KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ele geçirilen kablo

===

Kındılçeşme'ye içme suyu hattı döşendi

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Kemer İlçesi'nin Kındılçeşme mevkiine içme ve kullanma suyu hattı ile yangın tahliye sistemi kurdu. Kındılçeşme mevkiinde oturan vatandaşların içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için GATAB ekipleri tarafından bölgeye 800 metrelik içme ve kullanma suyu hattı ile yatların bulunduğu barınak için yangın tahliye vanası döşendi.

GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Kemer'in altyapı yatırımına büyük önem verdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımıza temiz, sağlıklı içme ve kullanma suyu sağlıyoruz. Yazın vatandaşlarımızın sıklıkla ziyaret ettiği Kındılçeşme'de yaptığımız bu çalışmayla bölge halkı ve tatilcilere daha huzurlu bir ortam sağladık. Yine yatların bulunduğu barınak için de daha güvenli bir sistem kurduk" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Altyapı çalışmaları

===

Ağlasun'un nüfusu azaldı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre, Burdur'un Ağlasun İlçesi'nin, bağlı belde ve köylerle birlikte toplam nüfusu geçen yıl yüzde 3,5 oranında azalarak, 9 bin 47'den 8 bin 843'e geriledi. Ağlasun'un nüfusu 2010 yılında ise 9 bin 12 olarak açıklanmıştı. İlçe merkezinin nüfusu 2010 yılında 4 bin 61 iken, 2011'de 4 bin 118'e kişiye yükseldi, 2012'de ise 3 bin 981'e geriledi. İlçeye bağlı belde ve köylerde yaşayanların sayısı da geçen yıl 67 azaldı.

Sadun KILINÇ/AĞLASUN, (DHA)

Fotosuz

===

Gazipaşa'da vakıftan yardım yağdı

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılında 4 bin 729 kişiye 1 milyon 435 bin 633 TL yardımında bulunulduğu bildirdi. Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 2012 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımları açıkladı. Buna göre, 2012'de 2 aileye prefabrik ev yardımı, 15 vatandaşa nakdi barınma yardımı, 16 vatandaşa çapa motoru, 14 vatandaşa 2'şer adet holstein cinsi inek, 1 kişiye bayan kuaförü işyeri açma projesi için yardım yapıldı.

1067 ilk ve orta öğretim ve 100 üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 1167 öğrenciye nakdi eğitim yardımı yapan SYDV, 63 öğrenciye eğitim materyali ve malzemesi yardımı, 184 vatandaşa nakdi sağlık, 10 engelli vatandaşa nakdi sağlık ve 2 engelli vatandaşa engelli araç-gereç, 20 öksüz -yetim çocuğa bisiklet, 1009 vatandaşa nakdi gıda, 784 vatandaşa bir defaya mahsus nakit yardımı ve 121 vatandaşa ise ayni yardımlar yapıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yardımlardan

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 KAHRAMAN MAYMUN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 EFSANE BEŞLİ-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 HANSEL VE GRETEL-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS-GDO KARA KEDİ

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 EFSANE BEŞLİ-CELAL İLE CEREN

SALON 3 GDO KARA KEDİ

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS-MAMA

SALON 5 HÜKÜMET KADIN

SALON 6 CELAL İLE CEREN

SALON 7 HANSEL VE GRETEL

SALON 8 ZİNCİRSİZ

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 HANSEL VE GRETEL

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS-MARCO MOCOCA

SALON 5 MARCO MOCOCA-GDO KARA KEDİ

SALON 6 MARCO MOCOCA-MAMA-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 PARKER-GDO KARA KEDİ

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS-KAHRAMAN MAYMUN

SALON 4 HANSEL VE GRETEL

SALON 5 HÜKÜMET KADIN

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 HANSEL VE GRETEL

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 KAHRAMAN MAYMUN

SALON 6 GDO KARA KEDİ

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 EFSANE BEŞLİ

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 HANSEL VE GRETEL

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 CELAL İLE CEREN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 GDO KARA KEDİ

SALON 7 MAMA

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

ISPARTA

=======

CİNEMA-PİNK: 0 246 228 26 88

------------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 HANSEL VE GRETEL

SALON 6 EFSANE BEŞLİ-KAHRAMAN MAYMUN

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE KILER : 0 272 215 99 10

---------------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 GDO KARA KEDİ

SALON 6 ZARAFA

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 HANSEL VE GRETEL

SALON 5 GDO KARA KEDİ

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 CELAL İLE CEREN

SALON 8 YAKIN TEHDİT-KAHRAMAN MAYMUN

SALON 9 UMUT IŞIĞIM

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 BİTİK ŞEHİR

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 YAKIN TEHDİT

SALON 4 BUZ DEVRİ 4-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 ZARAFA

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 ENTRİKA

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 CADI AVCILARI

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 HÜKÜMET KADIN

SALON 4 UMUT IŞIĞIM

SALON 5 CELAL İLE CEREN

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 8 CELAL İLE CEREN

MANAVGAT

========

MANAVGAT KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 743 05 24

-----------------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 HÜKÜMET KADIN

SALON 3 GDO KARA KEDİ

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 6 KAHRAMAN MAYMUN

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 HÜKÜMET KADIN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 EFSANE BEŞLİ

SALON 5 JACK REACHER - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın DEVRİM KÖK Gazipaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title