Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.TURİZM Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin (TUYED) 9.Olağan Genel Kurul'unda Kerem Köfteoğlu yeniden başkan seçildi.

Foto: Sadık Badak

===

TUYED Başkanlığı'na Köfteoğlu yeniden seçildi

TURİZM Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin (TUYED) 9. Olağan Genel Kurul'unda Kerem Köfteoğlu yeniden başkan seçildi. İstanbul'daki Taksim Point Hotel'de gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığı'nı TUYED eski başkanı Prof. Dr. Nüzhet Kahraman yaptığı, TUYED olağan genel kurul toplantısında yapılan seçime tek liste katıldı. tek listenin katılımıyla yapılan seçimde, Yönetim Kurulu'na Kerem Köfteoğlu, Fatih Gönül, Gönül Yıldırım, Haluk Özsevim, Hasan Arslan, Mehmet Güneli, Özgür Töre seçildi. TUYED Denetim Kurulu da Bünyamin Tokmak, Prof. Dr. Nüzhet Kahraman ve Şaban Ali Yaşaroğlu'ndan oluştu. Yönetim Kurulu daha sonra kendi arasında yaptığı görev dağılımında, başkanlığa yeniden Kerem Köfteoğlu'nu getirirken, Genel Sekreterliğe Hasan Arslan, Saymanlığa ise Gönül Yıldırım seçildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu

===

Ot biçerken yılan soktu

MERSİN'in Anamur İlçesi Anıtlı Köyü'nde arazide ot biçen Gülay Mert, yılan sokması sonucu hastanelik oldu. Ot biçen 40 yaşındaki Gülay Mert, bacağındaki acıyla yere yığıldı. Ne olduğunu anlamaya çalışan Mert, yaklaşık 3 metre uzunluğunda siyah renkli bir yılan tarafından sokulduğunu fark etti. Gülay Mert, yanındakiler tarafından hemen hastaneye götürüldü. Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne tedaviye alınan Mert'in tedavisi sürüyor.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto: Yılan sokan kadın

===

Projeler yarıştı

AKDENİZ Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) işbirliğinde 'Ödüllü Girişimcilik Yarışması' düzenlendi. 'Bir fikrin mi var?' sloganıyla düzenlenen yarışmaya 11 üniversite öğrencisi katıldı. Yarışmacılar, kendilerine verilen 10'ar dakikalık süre zarfında projelerini jüri üyelerine ve öğrencilere sundu.

Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Kazım Develioğlu'nun yaptığı yarışmanın jüri üyeliğini ise Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Akın Altun, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Balıkçıoğlu ve ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman yaptı.

Yarışmada 1'inciye 1500, 2'nciye 1000, 3'üncüye ise 500 TL ödül verilecek. Dereceye girenler ödüllerini Mayıs ayında üniversitenin Alanya Kampüsü'nde düzenlenecek '2'nci Uluslararası Alanya Gençlik Şenliği'nin açılışında alacak. Yarışmaya katılan diğer adaylara da mansiyon ödülü verilecek.

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, 4 yıl öncesine kadar 149 üniversite öğrencisi olan Alanya'da bugün 5 bin öğrenciye ulaşıldığını belirterek öğrenci sayısındaki artışın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, ise yarışmanın sonuçlarını birkaç gün sonra açıklanacağını kaydetti.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Jüri, öğrenciler ve sunum yapan yarışmacılar

===

Tedavi gören çocuklara özel tiyatro

ALANYA Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükleri için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılamayan çocuklar için hastanede tiyatro gösterisi düzenledi. Hastane yönetimi tarafından organize edilen etkinlikte Alanya Belediye Tiyatrosu, Akın Paşaoğlu'nun yönetti 'Karakaçanın Maceraları' adlı oyunu sahneledi. Çocuklar, eğitici ve aynı zamanda eğlenceli oyunun sonunda tiyatro oyuncularıyla fotoğraf çektirdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: tiyatrodan

===

Emre Aydın Kumluca'da konser verdi

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen 14'cüsü Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında pop müzik sanatçısı Emre Aydın, konser verdi. Karatepe Stadı'ndaki konseri yaklaşık 15 bin kişi izledi. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Emre Aydın, eski ve yeni albümünde yer alan şarkılarını seslendirdi.

Muhteşem sahne performansını gitar şovuyla harmanlayarak gençleri doyasıya eğlendiren Aydın, herkese unutulmaz bir gece yaşattı. Emre Aydın'ın seslendirdiği şarkılara izleyenler de zaman zaman eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, organizasyona sponsorluk eden fide firmalarının temsilcilerine konser öncesi birer plaket verdi. Konserin sonunda Emre Aydın'a Başkan Çetinkaya ve İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya tarafından plaket verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Konserden

===

Azılı hırsız yakayı ele verdi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde ve beldelerinde birçok evden hırsızlık yapan 34 yaşındaki Sinan A., jandarma ve polis ekiplerinin ortak operasyonu sonucu yakalandı. Kemer'de farklı tarihlerde Tekirova, Çamyuva, Göynük ve Beldibi'ndeki evlerde, hırsızlık olayları meydana geldi. Hırsızlıkla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelinin Sinan A. olduğunu belirlendi. Sinan A.'nın son olarak Beldibi'nde girdiği evlerden, 3 televizyon ve 1 otomobil çaldığını tespit eden ekipler, soruşturmayı bu yönde sürdürdü.

Jandarma ve emniyetin ortak yürüttüğü operasyonda Sinan A.'nin Konyaaltı İlçesi'nde olduğu belirlendi. Yapılan baskında, Sinan A., bir otoparkta yakalandı. Sinan A.'nın Beldibi'nden çaldığı otomobilde yapılan aramada, 4 adet televizyon ve 6 adet kol saati ele geçirildi. Beldibi Jandarma Karakol Komutanlığı'nda sorgusu yapılan Sinan A., kendisine yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 58 yaşındaki Rafet G. ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Şahısların adliyeye sevk edilirken fotosu

===

Türkçe Olimpiyatları'nın Isparta'da

ISPARTA, 2 Haziran 2013'de yapılacak 'Türkçe Olimpiyatları' hazırlıkları başladı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Vali Memduh Oğuz, hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Valilik Gül Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Keskin, Türkçe Olimpiyatları'na 20 ülkeden 70 öğrencinin katılacağını belirtti.

Vali Memduh Oğuz ise, Türkçe Olimpiyatları'nın Isparta'nın sesini dünyaya duyuracağını söyledi. Geçen yıl 41 ilde gerçekleştirilen etkinliklerin en iyi Isparta'da yapıldığını vurgulayan Vali Oğuz, "Başta Isparta Belediyesi olmak üzere kentteki tüm kurumlara organizasyona katkı koydu. Üniversitemizden çok ciddi destek gördük. Bütün bunların üzerine Isparta'nın zenginliklerini dünya tarafından bilinmesini isteyen sivil toplum örgütlerini de bu sene organizasyona dahil edeceğiz" dedi.

Heyecanla ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını anlatan Vali Oğuz, "Türkiye'de değil dünyanın her yerinde bu organizasyondan söz ediliyor. Latin Amerika'ya gittiğimizde, Japonya'ya gittiğimizde geçen sene Isparta'daki Türkçe Olimpiyatları'ndan söz edildiğini gördük. Bu Isparta için altın değerinde bulunmaz bir nimet. O bakımdan bu sene daha da sıkı tutacağız ve Isparta'nın tanıtımına destek sağlamak isteyen herkesi organizasyona dahil edeceğiz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Etiketsiz ürün satana ağır ceza

MANAVGAT Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin oluşturulan 5 ekip, Manavgat'ta özellikle turistlerin yoğun ziyaret ettikleri bölgelerde fiyat etiketi denetimi yaptı. Denetimlerin ardından Manavgat Kaymakamlığı'nda değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun da katıldığı toplantıda konuşan Antalya İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Muzaffer Gezik, 20 kişilik 5 ekibin, 5 farklı noktada yaklaşık 700 işyerini denetlendiğini söyledi.

ETİKET KOYMAYANA CEZA

Manavgat'ın etiket kullanımında il merkezinden daha iyi durumda olduğunu belirten Gezik, 60 işletme hakkında işlem yapıldığını vurguladı. Denetim yapılan yerler içinde Kemer'in en kötü ilçe olduğunu kaydeden Gezik, yapılan denetimlerde genellikle uyarı yaptıklarını kaydetti. Etiketi olmayan her ürün için işletmeye 291 TL ceza uygulandığını hatırlatan Gezik, bu nedenle esnafın çok dikkatli davranması ve her ürüne etiket koyması gerektiğini belirtti.

GARANTİ BELGESİ ŞART

Ürünlerin üzerindeki fiyatların TL olarak yazılmasını isteyen Gezik, Manavgat'ta önümüzdeki günlerde garanti belgesi ve kullanma kılavuzu konularında da denetim yapacaklarını vurguladı. Etiket denetimde olduğu gibi ürün başına 291 TL idari para cezası uygulanacağına işaret eden Gezik, "Amacımız, etiket koyma alışkanlığını yerleştirmek, kimseyi mağdur etmek değil. Manavgat'ta Kapalı Çarşıda sorun halledilirse pek fazla problem kalmaz" dedi

YÜZDE 10 UYGUNSUZ

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ise etiket kullanımının önemini vurguladı. Turizmin sadece otelde konaklama olmadığını vurgulayan Bulgurlu, "Burada hayatın bütün aşamalarının değerlendirilmesi söz konusudur. Eğer standartlara uygun hareket edersek, otelden çıkan turist bütün ihtiyaç duyduğu her şeyi çarşıda, pazarda bulursa turizmin yelpazesi genişlemiş olur. Umarım bundan sonraki denetimlerde yüzde 10 olan uygunsuzluk biter" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Ormancılara kişisel gelişim eğitimi

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Sunka Grup işbirliğinde, orman işletme şeflerine yönelik düzenlenen 'Kişisel Gelişim Eğitimi' Kemer'in Göynük Beldesi'ndeki Queen Elizabeth Otel'de gerçekleştirildi. Eğitimin açılışına, Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Dr. Ahmet İpek, Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç, Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Eğitim Şube Müdürü Emin Şimdi ve çeşitli illerden 150 Orman İşletme Şefi katıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Daire Başkanı Dr. Ahmet İpek, iki grup halinde gerçekleştirilecek eğitime toplam 300 orman işletme şefinin katılacağını kaydetti. Bölgelerde yönetici olarak çalışan işletme şeflerinin görevlerinin ve sorumluluklarının önemine dikkat çeken İpek, "Sizleri yurt dışına göndermek istiyoruz. Yabancı ülkelere gittiğiniz zaman, kendi ülkemiz ile yapacağınız kıyaslama açısında bu tür geziler önem taşıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sunka Grup bünyesindeki kişisel gelişim uzmanları, yöneticilik, liderlik, protokol kuralları, stres yönetimi ve iletişim teknikleri konularında katılımcılara bilgi verdi. İkinci grubun eğitimi ise yine aynı otelde 29 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Daire Başkanı Ahmet İpek ve katılımcıların fotosu

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Isparta Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title