Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.İhracat, ekim ayının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 68,42'lik artış ile 58 milyon 424 bin dolara ulaştı.

Foto: Mustafa Satıcı

--- KUTU ---

85 ÜLKEYE İHRACAT

İhracat, ekim ayının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 68,42'lik artış ile 58 milyon 424 bin dolara ulaştı. Yılın genelinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,3'lük artış ile 959 milyon 123 bin dolarlık ihracata ulaşıldı. Ekim ayının ilk yarısında Antalyalı ihracatçılar toplam 85 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. İlk sırayı 12,8 milyon dolar ile Rusya Federasyonu alırken diğer önemli alıcılar olarak 6,4 milyon dolar ile İtalya, 5,2 milyon dolar ile Almanya ve 4,6 milyon dolar ile Çin Halk Cumhuriyeti sıralandı. 15 günlük sürede 13 farklı ülkeye 1 milyon dolar üzeri ihracat gerçekleştirildi.

===

GÜNLÜ

La Traviata prömiyer yaptı

DÜNYA opera repertuvarının en popüler eserleri arasında yer alan La Traviata, rejisör Recep Ayyılmaz'ın prodüksiyonuyla Antalya'da ilk kez sahnelendi. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) sahneye taşıdığı eser, prömiyer gecesinde sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Giuseppe Verdi'nin bestelediği, Francesco Maria Piave'nin librettosunu yazdığı eserde orkestrayı İtalyan Şef Gaetano Soliman yönetti.

Prömiyer gecesinde 'Alfredo' karakterini canlandıran Göksay Yaran, 'Violetta' karakterini canlandıran Nurdan Aydın ve 'Germont' rolünü canlandıran Tamer Peker performansları ile beğeni topladı. Geceye Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi Fıratlı ve Antalya protokolünün yanı sıra, çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı. Eser bu akşam (Perşembe) saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yeniden sahnede olacak.

ETKİLEYİCİ PERFORMANS

Antalya Operası'nda 2 perde olarak sahnelenen eserde, orkestra şef yardımcısı Ömer Yöndem, koro şefi ise Caner Ruhselman. Koreografi Kürşat Kılıç, dekor ve kostüm Çağda Çitkaya, ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor. Gecede, Arzu Aydoğdumu 'Annina', Fatih Şanal 'Gastone', Ebru Kaptan 'Flora', Şafak Güç 'Dottore', Aladdin Ataseven 'Marchese', Tükel Acar 'Barone', Metin Yakar 'Servo', Zafer İşgören 'Giuseppe' ve Yalçın Ünsal 'Komisyoner' karakteriyle sahne aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden fotolar

===

GÜNLÜ

4 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 4 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (perşembe) 08.00-17.00 saatlerinde yapılacak çalışmalar nedeniyle Düdenbaşı, Teomanpaşa ve Güneş mahallelerinin bir kısmı, Altıntaş Mahallesi elektrik alamayacak. Bugün aynı saatlerde, yarın 08.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatlerdeki kesintiden Soğuksu Mahallesi 297, 308, 309, 310, 311, 315 sokaklar, Toros ve Pamir caddeleri etkilenecek. Yarın 08.00-12.00 ile 14.00-16.00 saatlerinde yapılacak bir başka kesinti nedeniyle Yenigöl Mahallesi Yenigöl Caddesi elektriksiz kalacak.

Cumartesi 08.00-17.00 saatlerindeki kesintiden Fabrikalar Mahallesi'nin bir kısmı, pazar günü 07.00-12.00 saatlerindeki kesintiden Kepez İlçesi Yükseliş, Zafer, Ulus, Özgürlük, Şafak, Yenidoğan, Kültür, Ahatlı, Gülveren, Sedir, Yeşilyurt, Avni Tolunay, Ünsal, Santral mahalleleri, Akdeniz Sanayi, Yeşil Antalya Sanayi, Hurdacılar Sanayi, Cezaevi, Muratpaşa İlçesi Bayındır, Meltem, Soğuksu, Varlık, Güvenlik, Yldız, Altındağ, Memur Evleri, Üçgen, Yüksekalan, Cumhuriyet, Kızılsaray, Balbey, Etiler, Dutlubahçe mahalleleri, Konyaaltı İlçesi Arapsuyu ve Kuşkavağı mahalleleri, Rektörlük etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Vali'den Expo yasası mesajı

ANTALYA gündeminde uzun süredir tartışılan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel tarafından bugün (Perşembe) TBMM'de görüşmeye açılacağı duyurulan Expo 2016 Antalya Yasası'na ilişkin Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, siyasilere destek verilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Vali Altıparmak, 'Çiçek ve Çocuk' teması ile Türkiye'nin ilk World Expo'sunun düzenleneceği Antalya'da uzun süredir heyecan ve endişeyle beklenilen Expo Yasası'nın, bir an önce 'Şu bu eksik' demeden çıkmasının aslolduğunu söyledi.

Mükemmel olma isteğinin herkesin arzusu olduğunu ifade eden Altıparmak, şöyle dedi: "Tüm vekillerimizin destek olmasını bekliyoruz. İşlerimizin organize edilmesi ve koordinasyonun yapılması için yasa şart. İktidarı ve muhalefetiyle herkesin yasanın çıkması için gereken desteği vereceğini düşünüyorum."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Myra sergisini Bakan Günay açacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından 2009 yılında ilk kazma vurularak kazılarına başlanılan Myra/Andriake'nin kazı fotoğrafları, YAPEX Fuarı'nda sergilenecek. YAPEX ile bu yıl ilki gerçekleşecek olan YAPEX Restorasyon ve Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı kapsamındaki sergide, kazılarda gün yüzüne çıkarılan ve restorasyon sonrası koruma altına alınan Şapel, Nymphaion, Granarium, Agora/Plakoma, Murex İşlikleri, Liman Yapıları (Dükkan, İşlik ve Karşılama Merkezi), Onurlandırma Anıtları, Doğu Hamam, B Kilisesi, savunma sistemi ve Sinagog kazılarının restorasyon fotoğrafları yer alacak. Prof.Dr. Nevzat Çevik'in kazı başkanlığını yaptığı Demre/Myra Andriake Kazıları ile ilgili Restorasyon Fotoğrafları Sergisi'nin açılışı ise yarın (Cuma) saat 18.30'da Antalya Expo Center'da gerçekleştirilecek. Serginin açılışını ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Konsey Kepez'e katkı veriyor

ANTALYA merkez ilçeler arasında ilk kurulan Kepez Yerel Gündem Kent Konseyi'nin 2012 yılı seçimli 2. genel kurulu toplantısı, Kepez Belediyesi nikah salonunda yapıldı. Genel kurul toplantısına, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve bazı meclis üyeleri ile birlikte kamu kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, kamu yararına dernekler, baro, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, vakıflar, siyasi partiler, sendikaların temsilcilerinden belirlenen 115 üye katıldı.

Konsey üyelerine teşekkür

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından açık oylama ile Selahattin Çiçek'in başkanlığında Semagül Demir ve Maksut Aydın'dan oluşan 3 kişilik divan kurulu oluşturuldu.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kepez Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Bekir Bülend Özsoy, konseye desteklerinden dolayı Başkan Tütüncü'ye, başarılı çalışmalarından dolayı yürütme kurulu üyelerine, komisyon üyelerine, kadın ve gençlik meclisleri ile Kent Konseyi Genel Sekreteri Serdar Ulucan'a teşekkür etti.

Konsey Başkanı Özsoy'un faaliyet raporuyla ilgili üyeleri bilgilendirmesinden sonra yürütme kurulu üyeliklerinin seçimine geçildi. Açık oyla yapılan seçimde oy çokluğu ile yürütme kurulu üyeliklerine Adlıhan Dere, Bekir Bülend Özsoy, Betül Demirok, Emel Ayşe Turhan, Feyzullah Büyükkeleş, Hüdai Vural, İsmail Karakuş, Mahmut Ruhi Alpagot, Ramazan Feten, Selahattin Çiçek veYusuf Ali Atak getirildi.

Kepez Kent Konseyi Başkanlığı'na ise Bekir Bülend Özsoy oy çokluğuyla yeniden seçildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konsey seçziminden foto

===

Kız öğrencilerden teşekkür ziyareti

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Altındağ Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisleri'nde kalan kız üniversite öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette hazır bulunan Soysal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Evi Sosyal Tesisi'nde 126 kız ve 53 erkek üniversite öğrencisinin barındığını söyledi. Sözen, tesislerde öğrencilere 3 öğün yemek verildiğini, internet gibi birçok ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam sunulduğunu anlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisleri'nde bir aile ortamında kaldıklarını ifade eden öğrenciler, "Çok rahatız. Her ihtiyacımız karşılanıyor. Görevliler sorunlarımızla ilgileniyor. Bizi bir aile gibi sahiplendiğiniz ve bizlere böyle bir imkan sunduğunuz için size ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akaydın, öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler ziyaret sonunda çiçek vererek teşekkür ettikleri Başkan Akaydın'a Atatürk baskılı bir saat hediye etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Atıklardan kuklalar tasarladılar

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu 2'nci sınıf öğrencileri, gündelik yaşamda önemsiz gördükleri atık malzemelerden kuklalar tasarladı. Evlerinde kullanmadıkları çorap, eldiven, düğme, iplik, kumaş parçaları, kağıt parçaları ve benzeri malzemelerle görsel sanatlar atölyelerinde çeşitli kuklalar tasarlayan İSTEK'li minikler, yaptıkları çalışmada yaratıcılıklarını kullanarak eğlenirken, evlerinde kullanmadıkları atık malzemeleri de kuklalara dönüştürerek değerlendirmiş oldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin fotosu

===

Motosikletin çarptığı turist yaralandı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen Alman turist 63 yaşındaki Jürgen Rappe yaya geçidinden geçerken motosiklet çarpması sonucu yaralandı. Kaza, önceki gün saat 19.30 sıralarında Atatürk Caddesi Bostancıpınarı Kavşağı'nda meydana geldi. Almanya'dan tatil için Alanya'ya gelen Jürgen Rappe alış veriş yürüyerek çarşı merkezine gitmek istedi. Rappe'ye yaya geçidinden karşıya geçtiği sırada 19 yaşındaki Emin Dere'nin kullandığı 07 NK 476 plakalı motosiklet çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yere düşen Rappe'ye olay yerine çağrılan 112 Acil Servis çalışanları tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Ambulansla Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Rappe'nin hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi. Motosiklet sürücüsü Emin Dere, Saray Polis Merkezi'nde ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Jürgen Rappe

===

Kaymakam'dan 'Çingene mahallesi' benzetmesi

ALANYA Kaymakamı Erhan Özdemir, ilçede göreve başladığından bu yana 'Turist gelmiyor. Alışveriş yapmıyor' serzenişleri duyduğunu belirterek, "Ancak biraz aynaya bakmak lazım. Hanutçuluk memleketi çingene mahallesine dönüştürmüş. Halen bunu çözememişiz" dedi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) Meclis Toplantısı'na katılan Kaymakam Erhan Özdemir, turizm ve ulaşımdaki sorunlara dikkati çekti. Alanya'nın turizmin önde gelen kentlerinden biri olduğunu dile getiren Özdemir, "Tereciye tere satmak gibi bir düşüncem yok. Zaman zaman kör noktaları görmüyor olabiliriz. 'Kör noktamız neresi' diye çalışma yapmalıyız" diye konuştu.

Zaman zaman 'Turist çarşıya gelmiyor, alışveriş yapmıyor' gibi serzenişler duyduğuna değinen Kaymakam Özdemir, şöyle devam etti: "Biraz aynaya bakmak lazım. Hanutçuluk memleketi çingene mahallesine dönüştürmüş. Halen bunu çözememişiz. Aynı caddede 20 mağaza aynı çaputu satıyor. Mağazalarda hep aynı markanın aynı sahteleri var. Aynı mallar olunca kısır bir rekabet nedeniyle hanutçuluk başlıyor. Buna çözüm bulunması lazım. Burada bir Alanyalılık bilinci var. Nasıl, sigara izmaritini salona atmıyorsak, sokağa da atmayacağız. Çevreyi temizlemek iş değil, ilkelliktir. Asıl olan çevreyi kirletmemektir."

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kaymakam Erhan Özdemir ve meclis toplantısı

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Ahmet Altıparmak Erhan Özdemir Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title