Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çeşitli turizm tesislerinde çalışan cankurtaranlar, yeni sezona sıkı bir eğitimle hazırlanıyor.

Foto: Törenden

===

Cankurtaranlara sıkı eğitim

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çeşitli turizm tesislerinde çalışan cankurtaranlar, yeni sezona sıkı bir eğitimle hazırlanıyor. Cankurtaran ve Dalış Eğitmeni Adnan Büyük tarafından verilen eğitimde, teorik ve uygulamalı olarak acil müdahale konuları anlatılıyor. Kemer Sualtı Araştırmaları Derneği Başkanı ve Akdeniz Can Kurtarma Merkezi sahibi Adnan Büyük tarafından 10 cankurtarana verilen eğitim, Ayışığı Plajı'nda gerçekleştiriliyor.

Haziran ayına kadar devam edecek kurslarda, her grup 8 gün eğitim görüyor. Bu haftaki kursa katılan 10 cankurtaran, gümüş belge almak üzere eğitime uygulamalı tabi tutuldu. Havuz için bronz, sahil için gümüş brove sahibi personel ihtiyacı olan otellerin kendilerine başvurduğunu söyleyen Büyük, "8 gün süren bir kursla personele eğitim veriyoruz. Cankurtaranlığa yeni başlayacak ya da eski belgesi olan personeli, iki yılda bir aynı performansta olup olmadıklarına yönelik bir teste tabi tutuyoruz" dedi.

OTELLER İŞİN CİDDİYETİNİN FARKINDA

Bütün turistik işletmelerinin cankurtaranlığın ciddiyetinin farkında olduğunu belirten Adnan Büyük, "Bu işe son yıllarda daha ılımlı yaklaşıyorlar. Cankurtaran, eskiden denetimlerde işe yarayan bir eleman olarak görülüyordu. Şimdi ise önemli bir personel olarak görülüyor. Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı olarak verdiğimiz eğitimde ise, acil müdahalede dikkat edilmesi gereken konular üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Toplu ve eğitimden foto

===

Her kadının dikili bir fidanı olsun

GAZİPAŞA Orman İşletme Müdürlüğü, 'Her Kadının Dikili Bir Fidanı Olsun' adı altında kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'ndan 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtımına vatandaşların yanı sıra kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık kampanya çerçevesinde bölgeye uyumlu harnup, defne ve fıstık çamından oluşan 2 bin 500 adet fidanın toprakla buluşacağını belirtti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Fidan dağıtımından

===

Onların birer ağacı var

KORKUTELİ'nde Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Akyar Yolu İçme Su Deresi mevkisinde çam fidanı dikerek, 'Hatıra Ormanı' oluşturdu. Öğretmeleri eşliğinde bölgeye gelen öğrencileri kendi elleriyle fidan dikti. Okulun Müdür Başyardımcısı Süleyman Atalay, İçme Su Deresi mevkisinde oluşturulan 'Hatıra Ormanı'na mavi servi, Toros sediri ve meşeden oluşan 500 adet fidanı diktiklerini kaydetti. Atalay, öğrencileri özellikle bu çalışmanın içine katarak onlara doğa sevgisini ve çevreyi korumayı, ağaç dikmeyi sevdirmeye çalıştıklarını söyledi.

Korkuteli Orman İşletme Müdür Yardımcısı Süleyman Yağcı ise, orman bilincinin öğrencilere benimsetilmesi, orman sevgisinin aşılanması, fidan dikiminin öneminin anlatılması için çalışmanın önemli olduğunu vurguladı. Ormanlarında rehabilitasyonu amacıyla başlatılan çalışma kapsamında farklı okulların katılımıyla fidan dikimini gerçekleştirdiklerini belirten Yağcı, "Küresel ısınma, kuraklık ve çevre kirliliği gibi önemli sorunların yaşandığı günümüzde ormanlar artık sadece milli olarak değil, küresel anlamda da önemli. Bu bölgede her bir alanı bir okula tahsis ettik" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Fidan dikenler

===

Milli Şairi 'Safahat'la andılar

GAZİPAŞA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında 'Liselerarası Safahat'tan Ezbere Şiir Okuma Yarışması' düzenledi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmayı Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit, MHP İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler izledi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikayesinin anlatılmasının ardından başlayan yarışma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş'ın konuşmasıyla başladı. Konuşmaların ardından yapılan yarışmada, Gazipaşa Lisesi'nden Abdullah Muhammet Yılmaz 'Uyan' adlı şiirle birinci olurken, Av. Kemal Akça Lisesi'nden Eren Könençoğlu ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Musab Tuncer ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere 12 Mart'ta düzenlenecek etkinlikte ödülleri verilecek.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yarışmadan birinci Abdullah Muhammet Yılmaz, salondan

===

Koruyucu aile projesi anlatıldı

SANDIKLI Kaymakamlığı tarafından 'Koruyucu Aile Bilgilendirme' toplantısı düzenlendi. Sandıklı Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Sandıklı Kaymakamı Ali Candan'ın eşi Ümmü Candan, toplantının ilkinin 21 Şubat'ta yaptıklarını kaydetti. Bir önceki toplantıda yapılan çağrıya vatandaşların yüksek katılım göstererek cevap vermesinin umut verici olduğunu kaydeden Candan, "Gönlünü, yüreğini açmış kalbi sevgi dolu 21 koruyucu aile adayı karşımızda duruyor. Sizlerin bu duyarlığınız bu heyecanınız bizleri de heyecanlandırıyor, umut veriyor" dedi.

Toplantıda koruyucu aile uygulaması hakkında bilgi veren Kaymakam Ali Candan ise projenin 5 bileşenden oluştuğunu ve ailenin bunlardan sadece bir tanesi olduğunu kaydetti. Kimsesiz çocukların çocuk esirgeme yurtlarında bakımının yapıldığını anlatan Kaymakam Candan, ancak aile sevgisinden eksik kaldıklarını söyledi. Koruyucu aile projesinin başarıya ulaşması sayesinde Türkiye'nin büyük bölümünde yurtta kalan çocukların başarılı bir şekilde yetişmesinin sağlanacağını anlatan Kaymakam Candan, ailelerden destek istedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kaymakam Ali Candan ve eşi Ümmü candan'ın, Toplantıdan fotolar

===

Minibüs takla attı

HOCALAR İlçesi'nden Afyonkarahisar'a seyreden 50 yaşındaki Ramazan Yapıcı yönetimindeki 03 Y 9451 plakalı minibüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda virajı alamayarak devrildi. Sandıklı İlçesi Ülfeciler Köyü mevkisinde takla atan minibüs ters dönerek durdu. Kazada, şans eseri sürücü Yapıcı ve 5 yolcusu yara almadan kurtuldu. Yolcular başka bir araçla olay yerinden gönderilirken, minibüs kurtarıcı tarafından yoldan kaldırıldı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kaza bölgesinden foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sandıklı Gazipaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title