Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Koruyucu aile tanıtım toplantısı Burdur Öğretmenevi Konferans Salonunda yapıldı.

Foto: Seralardaki inceleme çalışmalarından

===

Burdur'da koruyucu aileliğe ilgi yok

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Koruyucu aile tanıtım toplantısı Burdur Öğretmenevi Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Nurettin Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve eşi Şevkiye Akkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve eşi Sevgi Saatcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Albay Dilek Özfidan, İlçe Kaymakamları, Daire Müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin 2014 yılı sonunda ülke genelinde toplu bakım kalmayacağını Çocuklara 4-6 kişilik çocuk evleriyle 12 kişilik sevgi evlerinde bakılacağını belirtti.

Keskin "Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, ihtiyaçlarının düzenli karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bir gerçektir. Koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci ve başarısı olacaktır" dedi.

Keskin, Burdur'da çocuk yuvası bulunmayışının koruyucu aile olmak isteyenlerin daha çok 0-6 yaş aralığında çocuk talep etmelerinin, koruyucu aile sayısının artırılmasına engel olduğundan yakındı. Vali Yılmaz da "Kendi çocuklarımıza bakarken bu çocukları da gözden uzak tutmamalı. Sıkıntılı evlilikler veya kazalar sonucunda bir şekilde ailesi kendine bakamayan ortamdaki evlatlarımıza sahip çıkacağız. Allah kimseyi ana babasız bırakmasın, kimseye evlat acısı yaşatmasın" dedi. Burdur'da koruyucu aile olarak sadece bir aile bulunduğu öğrenildi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Depodan ameliyathaneye

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hayati değer taşıyan eksiklikleri gideren Devlet Hastanesi yönetimi, bir hafta içerisinde Endoskopi Ünitesini kurdu, daha önce depo olarak kullanılan odayı üçüncü ameliyathane olarak hizmete sundu. Laparoskopi cihazının yenilenmesi, periapikal diş röntgen cihazının faaliyete geçmesinin ardından şimdi de endoskopi ve kolonoskopi üniteleri kurularak hizmete sunuldu. Ünitelerin açılışı, İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, Devlet Hastanesi Başhekimi Tuğrul Çakır ve endoskopi ünitesinin iç donanımının kurulmasında katkıda bulunan İbrahim Çelikel tarafından yapıldı.

Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlığı olan hastaların ihtiyaç duyduğu endoskopi ünitesinin açılışında konuşan Devlet Hastanesi Başhekimi Tuğrul Çakır, hastaların bugüne kadar, gastroskopi ve kolonoskopi işlemlerinin yapılması gerektiği zaman, ilçe dışındaki hastanelere gittiğini hatırlattı. Çakır, "Hastalarımız kilometrelerce yolu git-gel yaparak hem zaman, hem de maddi kayıpları oluyordu. Üstelik bunlardan daha da önemlisi Genel Cerrah ekibimizin hastalarının primer hastalığı için tanı koymakta artık zaman kaybetmeden, kendi hastanemizde bu cihazları kullanarak müdahale edebilecekleri için çok sevinçliyiz" dedi.

SEVK ORANI AZALACAK

Kaymakam Muhittin Pamuk da, endoskopi ve kolonoskopi cihazlarının hizmete girmesiyle bu konudaki sıkıntıların giderileceğine değindi. Kaymakam Pamuk, yapımı devam eden Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin biran önce bitirilip hizmete açılmasını beklediklerine de işaret ederek, inşaatın önemli bölümünün tamamlandığını, hastanenin 1,5 yıl sonra hizmete gireceğini kaydetti. Pamuk, Gazipaşalı hayırseverlerden hastaneye ambulans alınması konusunda destek beklediğini sözlerine ekledi.

DEPODAN AMELİYATHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Endoskopi ünitesinin açılışın ardından daha önce depo olarak kullanılan odadan, ameliyathaneye dönüştürülen birimin açılışı gerçekleşti. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde üçüncü ameliyathanenin hizmete sunulduğunu belirten Başhekim Çakır, yaşanabilecek kaza ya da benzeri olaylarda, 3 kişiyi aynı anda ameliyata alabileceklerini kaydetti. Tuğrul Çakır, "Hastaların sağlıkları ve erken müdahale açısından da çok mühim iki üniteyi faaliyete geçirdik" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Açılış töreninden

===

Burdur Gölü'nde romantik gün batımı

SON 40 yılda üçte biri yok olsa da gün batımının en güzel yaşandığı yerlerden birisidir Burdur Gölü. Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından birisi olan Burdur Gölü bir çok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. 23 bin 700 hektar genişliği ve 80 metreyi bulan derinliğiyle tektonik bir göl olan Burdur Gölü'nde kış güneşinin batışı objektiflere böyle yansıdı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Burdur Gölü'nde gün batımı

===

Kaş'ta susuz köy kalmadı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde susuz köy kalmadı. 2012 yılında KÖY-DES ve Antalya İl Özel İdaresi'nden gelen kaynaklarla Kaş'ın 48 köyünün tamamı suya kavuştu. Kaş'ın Çeşme, Ortabağ, Doğantaş, Hacıoğlan, Bayındır ve Çayköy köylerinin suyu olmayan bölümlerinin 2012'de suya kavuşturulmasıyla Kaş İlçesi'nin tüm köylerinin içme suyu sorunu çözüme kavuştu. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş'a bağlı 48 köyün tamamının içme suyu sorunu kalmadığına işaret ederek, "Artık herkesin evindeki musluğunda su akıyor. Çalışmalar tamamlandı. 2012 yılında toplam 780 bin 394 lira su için yatırım yapıldı" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Su çalışmaları ve Kaymakam

===

Proje ekipleri bilgilendirildi

AFYONKARAHİSAR Valiliği AB Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından, ZEKA'nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve Sosyal Alt Yapı Mali Destek Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Afyonkarahisar ve ilçelerindeki kurumlarda oluşturulan proje ekiplerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında ZEKA Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar, mali destek programları için kurumlarının proje yazım işini yürüten proje ekiplerinin sorularını cevapladı.

ZEKA tarafından mali destek programlarının duyurulmasından hemen sonra kurumlara yazı göndererek proje ekiplerinin oluşturmasını istediklerini belirten Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hüseyin Oğuz, son günlerde mali destek programlarıyla ilgili ofise çok sayıda müracaat olduğunu anlattı. Amaçlarının Afyonkarahisar'dan daha çok proje çıkmasını, kurumların daha çok hibeden faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade eden Oğuz, hedeflerinin kalkınma ajansları ve AB fonlarına daha çok proje gönderilmesini sağlamak olduğunu açıkladı.

Murat ARISOY /AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Köylü kadınlara kanser eğitimi verildi

GIDA Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) personeli tarafından merkez kasaba ve köylerde kadınlara yönelik eğitimler verildi. KETEM personeli tarafından verilen eğitimde 'Plastik Gıda Muhafaza Kaplarının Kullanımı' ile 'Genel Kanser- Meme ve Rahim Ağzı Kanserleri' konuları anlatıldı. Altı belde ve köylerde 247 kadına verilen eğitimlerde kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı.

Eğitimde, meme kanseri konusunda bilgi verildikten sonra, kadınlara meme muayenesinin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca, kansere neden olabilecek beslenme şekillerinden, gıda maddelerinin saklanmasında kullanılan kapların hangilerinin sağlığa zararlı olduğu konularında bilgi aktarıldı. Eğitimlere kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitim çalışmaları çeşitli köy ve beldelerde aralıksız devam edecek.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

İlk ameliyat 'göz'den

AFYON Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) yeni yapılan 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin hizmete giren yeni ameliyathanelerinde ilk ameliyat, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirildi. AKÜ 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 2012 yılı Aralık ayında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalının yeni servis ve rehabilitasyon birimleri ile hizmet vermeye başlamıştı. Kısa sürede diğer birimleriyle de hizmet vermeye başlayan hastanede ameliyatlar yapılmaya başlandı.

Hastanenin tam donanımlı ameliyathanelerinde ilk ameliyat Göz Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından yapılan 'Retina' ameliyatı oldu. Afyonkarahisar ve ilçeleri ile bazı komşu illeri de kapsayan bölgede sadece AKÜ Hastanesinde uygulanan göz ameliyatıyla retina önü zarları nedeniyle merkezi görme noktasında buruşukluk olan hastada vitrektomi ameliyatıyla retinaya yapışık zarlar temizlenerek buruşukluk giderildi. Hastaya aynı seansta katarakt ameliyatı da yapılarak göz içi lens takıldı. Ameliyat sonrası hastanın ikinci gün görme keskinliğinin arttığı tespit edilerek, hasta taburcu edildi.

Hastalar modern hasta odalarında yatırılarak, tedavi imkanının sunulduğu hastanedeki yeni ameliyathanelerde tüm göz hastalıkları ameliyatları uzun zamana randevu verilmeden yapılabilecek. En yüksek sterilizasyon standartlarının uygulandığı ameliyathanelerde eşzamanlı olarak kulak, burun, boğaz ve plastik cerrahi ameliyatları da yapılmaya başlandı. İlerleyen haftalarda AKÜ Tıp Fakültesinin Cerrahi Tıp Bilimlerine bağlı Ortopedi Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı da yeni hastaneye taşınarak, bu alandaki ameliyatlarını yeni hastanede yapacak.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ameliyat ekibi

===

İslami Bilimler Fakültesi'ne atama yapıldı

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde yeni kurulan İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Remzi Kaya atandı. Dekanlık görevine atanmasının ardından ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak'ı ziyaret eden Prof. Dr. Kaya, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ziyarette AKÜ İslami İlimler Fakültesinin en önemli fakültelerinden biri olması için çalışacaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Solak, Dekan Kaya'ya AKÜ ile ilgili bilgiler verdikten sonra yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Solak ile Dekan Kaya İslami İlimler Fakültesi binasında incelemelerde bulundu. Ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hilmi Uçan, Rektör Danışmanı ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şuayip Özdemir Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Kenan Çağan ve Abdulah Aydoğan ile AKÜ İslami İlimler Fakültesi Sekreteri Mustafa Akyüz de katıldı.

Onur BAYRAM /AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: İnceleme ve ziyaretten foto

===

Gazipaşa'da araç muayene günleri belirlendi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Karayolları Gezici Araç Muayene İstasyonu'nun hizmet vereceği günler belirlendi. Gazipaşa Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilçe sınırları içerisinde belirtilen tarihlerde Ulaştırma Bakanlığı Denetimi'ndeki gezici Karayolları Araç Muayene İstasyonu'nca hafif araçlar sınıfında vize işlemlerinin yapılacağı duyuruldu.

Kaymakam Muhittin Pamuk imzasıyla yayınlanan bildiride, "Belediye sınırları içerisinde Ulaştırma Bakanlığı denetimindeki gezici Karayolları Araç muayene İstasyonu, hafif araçlar (3.500 Kg'a kadar) sınıfında araç vize işlemleri yapılacak. Gezici istasyonda ayrıca egzoz emisyon muayenesi de yapılmaya başlanmıştır" denildi. Gezici Karayolları Araç Muayene İstasyonu'nun Gazipaşa'da bulunacağı tarihler şöyle:

Ocak ayı: 16,17, 21, 22 ve 23

Şubat ayı: 20, 21, 25, 26, 27 ve 28

Mart ayı: 20, 21, 25, 26 ve 27

Nisan ayı: 17,18, 22 ve 24

Mayıs ayı: 15, 16, 20, 21 ve 22

Haziran ayı: 19, 20, 24, 25 ve 26

Temmuz ayı: 17, 18, 22, 23 ve 24

Ağustos ayı: 14, 15, 19, 20 ve 21

Eylül ayı: 11, 12, 16, 17 ve 18

Ekim ayı: 9 ve 10

Kasım ayı: 6, 7, 11, 12 ve 13

Aralık ayı: 4, 5, 9, 10 ve 11

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Gezici araç muayene istasyonu

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Burdur Öğretmenevi Emine Erdoğan Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title