Haberler

Alman Öğrencilerden Ziyaretler

Türkiye ile Almanya arasında 1994 yılında imzalanan 'Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği' protokolü kapsamında 12 öğrencinin Küçükköy ve Ayvalık'taki incelemeleri sürüyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde,

Türkiye ile Almanya arasında 1994 yılında imzalanan 'Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği' protokolü kapsamında 12 öğrencinin Küçükköy ve Ayvalık'taki incelemeleri sürüyor.

Türkiye'nin kültürel, tarihi özelliklerinin yanı sıra sosyal yaşantısı hakkında bilgiler almak amacıyla, Küçükköy ve Sarımsaklı'nın yanı sıra Ayvalık'taki akranlarıyla kaynaşıp, ülkemizin sosyal yaşamına mercek tutacak olan Alman gençler, önceki gün Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner'i ziyaret etti. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Cimli'nin öncülüğünde gerçekleşen ziyaretlerin ilk durağı Ayvalık Kaymakamlığı oldu.

Ziyarette Kaymakam Nihat Nalbant'ın konuk gençlerle tek tek tanışıp, tokalaştı. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Cimli'nin öncülüğünde Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in sponsorluğunda gerçekleşen proje hakkında bilgiler alan Kaymakam Nalbant, konuk gençlerin lideri ve öğretmenleri Anik Budde'nin Ayvalık ve Küçüköy'de olmak duydukları memnuniyeti ifade etmesine çok sevindiğini söyledi. Küçükköy Belediyesi'nin, Alman gençlerin Türkiye'ye getirilip, misafir edilmesinde sponsor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Nalbant, konuk öğrencilere Ayvalık'ı tanıtan AYTUGEB tarafından bastırılan şapka ve tişörtleri armağan etti.

İKİNCİ DURAK TÜRKÖZEN'Dİ

Alman konuk öğrencilerin ziyaretlerinin ikinci durağı ise Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen oldu. Metin Cimli'nin proje hakkında Belediye Başkanı Türközen'i bilgilendirmesinin ardından, konuk öğrencilerle tercümanlar aracılığıyla sohbet etti. Türközen, Ayvalık'ın Küçükköy ve Altınova beldeleriyle bir bütün olarak turizm pastasından hak ettiği payı almaya çalıştığına dikkat çekerek, Almanya ile Türkiye arasında dostluk elçisi olacak gençlerin kendisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Alman gençlerin; 16-23 Ekim tarihlerinde de Ayvalık ve Küçükköy'den 10 kişilik bir genç öğrenci gurubunun Almanya'nın Giessen kentinde tanışıp kaynaştığı Türk arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretlerin son durağı ise Küçükköy Belediye Başkanlık binası oldu.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in kısa süre önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle evinde istirahat etmesi sonucunda yerine vekaleten bakan Murat Akıner'in karşıladığı Alman gençlerin, kendilerine sponsorluk yaptığı için Akıner'in şahsında Küçükköy Belediyesi'ne teşekkür etmeyi ihmal etmediği gözlendi. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Cimli ise kendisinin hazırladığı projeye ekonomik ve sosyal olmak üzere her konuda destek veren Küçükköy Belediyesi'ne şükranlarını ifade ederken, yapılan çalışmanın bir ilk olduğunun altını çizdi.

Almanya'nın Giessen Belediyesi Jokus Gençlik Merkezi öğrencilerinin Türkiye'de olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, kısa süre önce trafik kazası geçiren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'e de acil şifalar temennilerini dile getirmeleri dikkatlerden kaçmadı. Küçüköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner ise, Türk-Alman gençleri arasında dostluk köprüsü oluşturan projeye seve seve destek verdiklerinin altını çizdi. Amaçlarının Türk konukseverliğini bir kez daha herkese göstermek olduğunu kaydeden Akıner, benzeri sosyo-kültürel her türlü organizasyona da desteklerinin süreceğini kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükköy Almanya Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title