Haberler

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, seçim vaadini iptal etti

Güncelleme:

Seçim döneminde toplu taşıma ücretlerinde indirim ve öğrencilere ücretsiz taşıma vaadi veren AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçimi CHP adayı Ahmet Akın'a kaybettikten sonra indirimi iptal etti. Kent sakinleri indirimin iptal olmasına tepki gösterdi.

Balıkesir'de seçim döneminde, "öğretmen ve sağlık çalışanlarının her zaman destekçisiyiz" diyerek toplu taşıma ücretlerinde yüzde 40'a varan indirim yapan ve öğrencilere ise sınav dönemlerinde toplu taşımayı ücretsiz olduğunu duyuran AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçimi CHP'ye kaybetmesinin ardından toplu taşımada gerçekleştirdiği indirimi iptal etti.

2019'da AK Parti'nin yüzde 1,2 farkla İYİ Parti'nin önünde bitirdiği Balıkesir'de bu sefer CHP'nin adayı Ahmet Akın oyların yaklaşık yarısını alarak seçimi kazandı. Böylelikle CHP, 74 yıl aradan sonra Balıkesir'i yeniden aldı. Kentte bir dönem sona ererken AK Partili belediye dikkat çeken bir karara imza atarak toplu taşımadaki indirimi iptal etti. İptal kararı kent sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, seçim vaadini iptal etti

"GİDERAYAK YİNE BİR SÜRPRİZ OLDU"

Konuyla ilgili konuşan toplu taşıma şoförü Gökhan Köse, seçim vaadi olarak verilen indirimlerin geri alındığını söyleyerek "Saat 07.00'den beri çalışıyorum. Bu kartlarla ilgili büyük sıkıntı var. Normal olan öğrenci indirimleri devam ediyor ama seçim vaadi olarak verilen memur kartları var, öğretmen, sağlıkçılardan tam ücret kesiliyor. Normalde 10 TL kesiliyordu. Bunların desteği bize geçte olsa yatırılıyordu en son biraz alacağımız kaldı ama insanlarda öyle bir tepki var ki, 'neden 15 kesiyor, neden böyle oluyor' diye. Biz sabahtan beri buradaki arkadaşlar, tek tek konuyu anlatıyor. Buradaki amaç nedir bilmiyorum ama giderayak yine bir sürpriz oldu yani." ifadelerini kullandı.

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, seçim vaadini iptal etti

"BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK"

Balıkesir'de üniversitede okuyan öğrenci Rabia Gülşah Gültaş ise "Yaklaşık 3 yıldır Balıkesir Üniversitesi öğrencisiyim. 3 senedir vizelerde, finallerde ücretsiz bir şekilde okulumuza gidip geliyorduk bu bize tanınmış bir ayrıcalıktı. Şu anda ise biz kartımızı bastığımızda öğrenci indirimi olan ücreti bizden kesiyor, ücretsiz hakkımızı kaybettik. Bu durum bizi birazcık şaşırttı, böyle bir şey beklemiyorduk. Sınav sürecimiz bir hafta daha devam edecek, bu süreçte ücretsiz bir şekilde okulumuza gitmeyi bekliyorduk." dedi.

Sandıkta CHP'ye kaybeden AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, seçim vaadini iptal etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yücel Yılmaz Ahmet Akın Balıkesir AK Parti Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (50)

kara denizli:

İyi yapmış Hak etmişler

831
421
yanıtYanıtla
Emin Alıç:

Çok safsın...

yanıt181
yanıt245
Deniz Fırat:

Aglayin aglayn, Halkin kararini kabul etmek zorundasiniz. Akp giderayak gostersin gercek yuzunu cok iyi oluyor. Halk goruyor bunu. Gelecek secimde oy isterler

yanıt301
yanıt320
meko:

Akraba,eş,dost arkadaş hiçbirinle siyasi tartışmayın seçimden seçime esnaf esnaf dolaşıp oy isteyenler şimdi hepsi evinde rahat refah içinde oturuyor bizlerer kendi derdimize bakalım boşverin hepsinin keyfi yerinde

yanıt131
yanıt6
Arman Usa:

deve dikeni sever karadenizlide sek sek sekeni sever

yanıt3
yanıt3
AYHAN BAYRAK:

İyi yapmış nankörlere böyle

658
396
yanıtYanıtla
Mutlu Can:

Beynin yerine ampul mu var?

yanıt386
yanıt375
Deniz Fırat:

Aglayin aglayin. Bu hareketleinizden sonra daha cok kaybedersiniz. Gercek yuzunuzu gosterdiniz.

yanıt178
yanıt189
meko:

İyi hizmet verememişki halk seçmemiş suçu kendilerinde arasınlar

yanıt89
yanıt56
harun demirtaş:

başakn gerekeni yapamış gerçekten sonra millet nankör eko gibi yapılan metrolara kendi yapmış gibi birçok icraatı sahiplenmedimi amam nankörler unutur çok güzel yapmaış gelen yapsın madem oylaarı aldı görelim icraatını

545
229
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title