Haberler

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat Nehri'ne karışırsa tüm yaşam biter

Güncelleme:

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Süleyman Pampal, hayati bir uyarıda bulundu. Altın madenindeki toprağın işlenmesi için zehirli siyanürlü madde ve kimyasal kullanıldığını söyleyen Pampal, "Üst üste yığılmış bir dağ gibi bir yığın olmuş. Bu mevki Fırat Nehrine de 700-800 metre mesafede, çok yakın. Fırat'a karışması demek bütün yaşamın bitmesi demek. Fırat'a ulaşması acilen önlenmelidir. O vadinin önü kapatılmalıdır." dedi.

Erzincan'da altın madeninde yaşanan toprak kaymasının ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan kritik bir uyarı geldi. Altın madenindeki toprağın işlenmesi için zehirli siyanürlü madde ve kimyasal kullanıldığını vurgulayan Pampal, "Üst üste yığılmış bir dağ gibi bir yığın olmuş. Bu mevki Fırat Nehrine de 700-800 metre mesafede, çok yakın. Fırat'a karışması demek bütün yaşamın bitmesi demek. Fırat'a ulaşması acilen önlenmelidir. O vadinin önü kapatılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

ALTIN MADENİNDE TOPRAK KAYMASI

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde yaşanan olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'ndeki heyelan, işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, yüksek bölgelerden kayan tonlarca toprağın, aşağıya doğru aktığı görüldü.

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

"ZEHİRLİ SİYANÜR" UYARISI

Yer Bilimci Prof. Dr. Süleyman Pampal facianın ardından hayati bir uyarıda bulundu. Habertürk'e konuşan Pampal, altın madenindeki toprağın işlenmesi için zehirli siyanürlü madde ve kimyasal kullanıldığını, bunun Fırat Nehri'ne karışmaması gerektiğini söyledi.

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

"FIRAT'A KARIŞMASI BÜTÜN YAŞAMIN BİTMESİ DEMEK"

Pampal, şu ifadeleri kullandı: "Bu işlenmiş topraktır. Altının çıkarılması için işlenen zehirli siyanürlü madde ve onun için kimyasal kullanılan, altını ayırmak için işlemden geçirilen toprak bu maalesef. Üst üste yığılmış bir dağ gibi bir yığın olmuş. Bu mevki Fırat Nehrine de 700-800 metre mesafede, çok yakın. Fırat'a karışması demek bütün yaşamın bitmesi demek. Fırat'a ulaşması acilen önlenmelidir. O vadinin önü kapatılmalıdır."

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biterFırat Nehri

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan felaketin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasında toprak altında kalan işçilerimize bir an evvel sağ salim ulaşılması en büyük temennimiz. Devletimizin tüm imkanlarıyla sahadayız. Arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinasyonunda devam ediyor.

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

"SABIRLI DERESİ'NİN FIRAT NEHRİ'NE ULAŞTIĞI MENFEZİN KAPAKLARINI KAPATTIRDIK"

Bununla birlikte toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl Müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz."

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR, 400 PERSONELLE ARAMA SÜRÜYOR

Olay sonrası canlı yayına bağlanıp bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilgili madende 667 çalışan olduğu ve 9 kişiye ulaşılamadığı bilgisini paylaştı. Bakan Yerlikaya, arama kurtarma için 400 kişinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

Erzincan'daki altın madeni faciası sonrası siyanür alarmı: Fırat'a karışırsa tüm yaşar biter

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Fırat Nehri Erzincan İliç Çevre Doğa 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Güray Dilli :

Her evden bir kişiye iş , Spor Kulübüne sponsorluk , heyelan sonunda siyanür havuzunun patlatması sonrası Fırat Nehrine karışım , oraların hayatının mahvolması,, çevre faciası, kapakları kapatmakla olmuyor sayın ilgililer , madeni kapatın. İşçileri kurtarın ,daha ne diyeyim...

163
15
yanıtYanıtla
ramazan baygarax01:

ne diyon bee. tum hayat bitmez. olan kurdolara olur

yanıt2
yanıt2
Benim Kkk:

Halki aydinlatmadan arindirarak dogasini talan eden guruh o dereler ulkenin tek ve en buyuk su toplama havzasi orda cebinizi parayla doldurmak ugruna bu derece zehir kullanarak su toplama havzalatini guzelim dogal faunayi kirletmenin alemi ne orada yasami bitirme ugruna bu para hirsi ne sadece orada degil tum ulkede yasami bitiriyorsunuz degermi

142
2
yanıtYanıtla
Canmen:

Pardon ama...bu olaylari hep beraber tetikliyoruz...Bizler degilmiyiz Altin Düsgünü...?!?

20
52
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Biri birimiz suçlarsa.. biri birimize zarar vermiş olabiliriz. biri birimizi incitmiş olabiliriz. Biri birimizi suçlamak yerine ÇÖZÜM YOLLARI aramalı.. bulmalı.. ve devire geçirmeliyiz.

yanıt4
yanıt32
Mark Kolçak:

Sayın Hiçlik seviyesi MANA ve MANTIK.. Lütfen ülkemizi yani Türkiyeyi KORU. Lütfen herhangi başka kötü bir olayın olmasına izin verme. Ben Türkiyeyi çok seviyorum. Türkiye nin bozulmasını istemiyorum. Kimsenin incinmesini istemiyorum. Etrafımdaki insanlara zarar gelince.. benide olumsuz olarak etkiliyor. Beni çok üzüyor.

6
33
yanıtYanıtla
I Bor :

La Mark sen kafayı yemişsin, git tedavi yolları ara, belki kurtulursun

yanıt51
yanıt1
Teknik Servis:

Ben hiçim diyen haddini aşmıştır,neye kıyasla hiçsin,ne ile kıyasladın da hiç olduğunu anladın,cümle kainat ve dahi canlı bittide yaratıcıyla mı kıyasladın kendini,bu hiçlik değil haddizlik.reklam yapıyorsun ama bununda alıcısı vardır maalesef,sayın hiçlik seviyesi diye hitap ettiğiniz varlığa yanlış yapmaması başka ülkeyi değil Türkiye yi diye telkinde bulunup uyarıyormusun yoksa şirin gözüküp ahir zaman şeyhliğine soyunup mürid mi arıyorsun.samimi isen duanı içinden et buraya yazma.

yanıt11
yanıt1
Harun Kara:

Biz Müslümanlar inançlara saygılıyız. Gayri Müslimlere elimizden geldiğince yardım ederiz. En çokta Hidayete ermesi için çabalarız. Bunun için zamanını gayretini malını sarfedenler çok olmuştur ve oluyor çok şükür. Rabbimizin isteği doğrultusunda bize düşen çabadır. Netice Allah (C.C) dan. Atalarımız böyle yaparak çok kişinin kurtuluşuna vesile olmuşlardır, bizlerde bu yolun takipçisiyiz. Birisine sen bir hiçsin, senin deyimine göre hiçlik seviyesi yolundasın demek, ne kadar doğru. Birde bu açıdan bak. Senden ricam Müslümanlar gibi inançlara saygılı ol.

yanıt5
yanıt1
Atarokkalomi osunç:

Yağmur, kar yağdığında bu siyanürlü topraktan sızan yağmur suları nehri kirletiyor mu? Ne saçmalıyorsunuz, buraları denetleyen soruşturanlar yok mu, 700 -800 metre yakınında demişsiniz. Bunu hesab edecek kafa yokmu kimsede.

32
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title