Haberler

Tunç: "Bartın'a Yeni Çevre Yolu Kazandıracağız"

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, 7 Haziran seçimleri kapsamında Bartın Merkez Çayırlar ve Karaköy Mahallelerinde halka hitap etti.

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, 7 Haziran seçimleri kapsamında Bartın Merkez Çayırlar ve Karaköy Mahallelerinde halka hitap etti.

Çayırlar ve Karaköy Mahallerinde halkın yoğun ilgisiyle ve çoşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Tunç, "Bartın'ımız AK Parti iktidarının avantajları ile büyümeye devam ediyor. Bartın'a 2,5 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Bir o kadar da devam eden yatırımımız var. Hayal dahi edilemeyen dev yatırımları Bartın'a kazandırdık. 7 Haziran sonrasında da Bartın'a kazandıracağımız yeni projelerle Bartın, Karadeniz'in yıldızı olacak. Yeni dönemde Bartın yeni çevre yolu kazandıracağız. TTK'yı geliştirmeye, yaşatmaya devam edeceğiz. İki dönemdir, sizleri Ankara'da en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Ben ve diğer Milletvekili adayımız Mustafa Yelkenci sizlerin Ankara'daki sesi olacağız, Bartın'ın hizmetkarı olacağız. Bu seçimlerde Bartın'ın geleceği için oy kullanacağız, geçmişte başka partilere oy vermiş olabilirsiniz ancak bu seçim Bartın ve Türkiye için çok önemli. Bartın'da AK Parti'den iki milletvekili ile temsil edilelim, Ankara'da elimiz daha güçlü olsun. Bartın kazansın, memleketimize eser üzerine eserler getirelim" dedi.

"YENİ TÜRKİYE Mİ, YOKSA KRİZ GÜNLERİ Mİ?"

AK Parti iktidarından önceki dönemleri hatırlatan, iktidarları döneminde yapılan ve hedefleri anlatan Tunç, konuşmasına 7 Haziran seçimlerinin Bartın, ülke ve millet için hayırlı olması temennisinde bulundu. Seçim çalışmalarının başından beri AK Parti adayları olarak seçmenlerden büyük bir ilgi ve alaka gördüklerini ifade eden Tunç, "Öncelikle bu teveccühünüz için sizlere teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimleri ülkemiz ve Bartın'ımız için çok önemli. Bu seçimlerde vereceğimiz kararla 13 yıldan bu yana ülkemizin AK Parti iktidarı ile her alanda elde ettiği kazanımlar kalıcı hale gelip devam mı edecek, yoksa eski Türkiye dediğimiz kriz günlerine geri dönülerek, heba mı olacak" dedi.

"MUHALEFET PARTİLERİ MİLLETİ İNANDIRAMIYOR"

13 yıl önceki Türkiye'nin bu günkünden daha iyi olduğunu söyleyen muhalefet partilerinin milleti inandırmalarının mümkün olmadığını dile getiren Tunç, "Çünkü milletimiz AK Parti'den önceki yılları unutmadı. Bu gün popülist politikalarla ülkemizi yeniden eski günlere götürmek isteyenler aslında o karanlık dönemin sorumluları. Yaşanacak bir Türkiye vadedenler Türkiye'nin AK Parti ile yaşanılabilir hale geldiğini aslında çok iyi biliyorlar ama işlerine gelmiyor. AK Parti'den önceki Türkiye'de koalisyonlar vardı. Siyasi krizler vardı. Ekonomik krizler birbirini izlerdi, bankalar batar, dolar bir gecede iki katına fırlardı, çeteler, mafyalar vardı, Milli irade aleyhinde senaryo yazanlar, karanlık planlar üretenler vardı. AK Parti'den önce Olağanüstü hal vardı, terör vardı, faili meçhuller vardı, gözyaşı vardı, Analar ağlıyor, şehit cenazeleri yüreklerimizi yakıyordu" sözlerine yer verdi.

"AK PARTİ'DEN ÖNCE MUAYENE BİR DERT, İLAÇ ALMAK BİR DERTTİ"

Tunç; "AK Parti'den önce, kuyruklar vardı, döviz bürolarının önünde cebindeki Türk Lirası erimesin diye yabancı paraya çevirme kuyrukları, kırtasiyelerin önünde kitap kuyrukları, hastanelerde doktor, ilaç kuyrukları vardı. AK Parti'den önce istediğin hastaneye gidemezdin. Muayene olmak bir dert, ilaç almak ayrı bir dertti, istediğin eczaneden ilaç alamazdın, SSK Hastanelerinde ilaç kuyruklarını bu millet unutmadı. AK Parti'den önce ambulansın mazot parasını bile hastanın yakınından isterlerdi, şimdi 1 kuruş talep edilmeden, helikopter ambulans, uçak ambulans, paletli ambulans, hayat kurtarıyor, sizce hangisi Yaşanacak Türkiye. AK Parti'den önce, Bartın'da tomografi, MR çekilemezdi. Büyükşehirlerde bile 1 yıl sonrasına gün verilirdi. AK Parti'den önce, diyaliz hastaları Bartın'da tedavi olamazdı, Haftada 3 gün Ankara yollarında saatlerce perişan edilirdi. 13 yıl önce Hastaneye gittiğimizde doktor bulamazken, şimdi en ücra köyümüze kadar, hastaneye gelemeyen vatandaşımızın ayağına aile hekimi gidiyor, hangisi Yaşanacak Türkiye. AK Parti'den önce Vatandaşımız parasını ödemeden Hastaneden cenazesini bile alamazdı. Hastalar, cenazeler günlerce rehin kalırdı" dedi.

Milletvekili Tunç, "Bartın'ımız AK Parti iktidarının avantajları ile büyümeye devam ediyor. Bartın'a 2,5 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Bir o kadar da devam eden yatırımımız var. Hayal dahi edilemeyen dev yatırımları Bartın'a kazandırdık. 7 Haziran sonrasında da Bartın'a kazandıracağımız yeni projelerle Bartın, Karadeniz'in yıldızı olacak. Yeni dönemde Bartın ilimize yeni çevre yolu kazandıracağız. AK Parti'den önce atıl durumda bulunan Organize Sanayi Bölgesini fabrikalarla doldurduk, yeni organize sanayi bölgesinin çalışmalarını başlattık, 40 yeni fabrikayı daha Bartın'a kazandıracağız. Bartın'da fabrikalarımızın ve konutlarımızın önümüzdeki 150 yıllık elektrik ihtiyacını gideriyoruz" dedi.

"BARTIN'A 30 YENİ OKUL KAZANDIRDIK"

Milletvekili Tunç, "KOSGEB'i Bartın'a getirdik, Kalkınma Ajansını kurduk, Bartın'a teşvik verdik, esnaf ve sanayicimizi yeni teşviklerle, desteklemeye devam edeceğiz. Bartın'a Üniversite kurduk, 119 milyon lira harcadık, 7 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü açtık, öğrenci sayımız 12 bine ulaştı. Yeni kampüs inşaatına başladık, önümüzdeki 3 yıl için Üniversitemize 300 milyon lira ödenek ayırdık, fakülteler, yurtlar yapmaya devam ediyoruz, hedefimiz Bartın'da 30 bin Üniversite öğrencisine ulaşmak. Ulus ve Kurucaşile ilçelerimize Yüksekokul açtık, yeni dönemde Amasra ilçemize de Yüksekokul açacağız. Bartın'a 30 yeni okul kazandırdık, Fen Lisesinden, engelliler okuluna kadar yeni yeni okullar kazandırmaya devam ediyoruz, bu yıl 7 okulumuzu daha hizmete açacağız, çocuklarımız ve gençlerimiz için modern ve çağdaş eğitim yuvaları kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

"HEMŞEHRİLERİMİZİ EV SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bartın'da yıllardır tamamlanamayan 150 yatak kapasiteli Devlet Hastanesini AK Parti iktidarında tamamlandığını vurgulayan Tunç; "263 milyon lira proje bedeli olan 400 yataklı dev şehir Hastanesi'ni yatırım programına aldık, 127 dönüm arsayı tahsis ettik, proje çalışmalarının ardından yapım ihalesine geçeceğiz. Yeni dönemde, çevre illere de hizmet verecek, ileri de TIP Fakültesinin de alt yapısını oluşturacak büyük bir eseri Bartın'a kazandıracağız. Bartın Irmağı Islah projesini yaptık. 600 milyonluk projenin inşasına başlıyoruz, denizden şehir merkezine kadar 14 km. tekne ve gemilerin yüzebildiği tek ırmak olan Bartın ırmağını turizme kazandırıyoruz. Bartın'a doğalgazı getirdik, daha temiz bir şehir için çalışmaya devam edeceğiz. Bartın'ın tüm mahallelerini doğalgaza kavuşturacağız. Bartın'a 890 TOKİ konutu yaptık, dar gelirli vatandaşlarımız için 196 konut yaptık, yeni dönemde de Bartınlı hemşehrilerimizi ev sahibi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TTK'YI GELİŞTİRMEYE, YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Milletvekili Tunç; "TTK Amasra'ya modernizasyonu getirdik, madencilerimizin haklarını genişlettik, TTK'yı geliştirmeye, yaşatmaya devam edeceğiz. Bartın'a 3 Baraj birden yapıyoruz. Kirazlıköprü Barajının hatalı projelerinin yerine yeniden proje yaparak, ikmal ihalesini gerçekleştirdik, çalışmaları hızlandırdık, Baraj içerisinde kalan daha önceki projede unutulan Bartın-Karabük yolunu tünelli ve açık geçiş olarak duble yol şeklinde projelendirdik, yıllardır konuşulan ama hiçbir hükümetin başlatamadığı Kozcağız Barajı'nı yatırım programına aldık ve yapımına başladık, inşaatına başladığımız bir diğer barajımız da Kışla Barajı, Bartın'a 3 Barajı önümüzdeki üç yılda tamamlayacağız ve Bartın'ı sel tehdidinden kurtarmakta kararlıyız" dedi.

"ULUS'TA HASTANE İNŞAATI BİTİYOR, DAHA ONLARIN HABERİ BİLE YOK"

Tunç sözlerini şöyle sürdürdü; "Milletvekilliği vizyon işidir, memleketini sevmek, halkın derdiyle dertlenmek, milletin hissiyatına tercüman olmaktır. Muhalefet partilerinin tamamı her fırsatta AK Parti'yi karalamaktadırlar. Aslında memleketimize yapılan eserlerle onların da gurur duyması gerekir, Bartın geliştikçe onların da mutlu olmaları gerekir, ancak bunu maalesef göremiyoruz. Amasra tünelinde havalandırma fanının değişmesini bile bir sorunmuş gibi yansıtıp, tünelini de al git diyen bir siyasiden Bartın'a ne fayda gelebilir. Sizin iktidarınızda o tünellerin t'si bile hayal edilemezdi. MHP'nin seçim broşüründe Ulus ilçesine hastane yapacağız yazıyor, Ulus'ta hastane inşaatı bitiyor, daha onların haberi bile yok, Bartın'dan ilçelerinden köylerinden habersiz birilerinin Bartın'a ne faydası olabilir. İşte onun için diyoruz ki, Onlar Konuşur, AK Parti yapar."

"KILIÇDAROĞLU, EMEKLİ İKRAMİYESİ DEĞİL, MAAŞIN ASLINI BİLE ÖDEYEMEZ"

Milletvekili Tunç, "Kılıçdaroğlu iki maaş ikramiye vaat ediyor. Bu şekilde emeklilerimizin oylarını alabileceğini zannediyor. 1992-1999 arası SSK'nın genel müdürü sayın Kılıçdaroğlu. 6 yılda SSK'yı milyarlarca zarar ettiren, emekli maaşı ödeyemeyecek duruma getiren kendisi. 1999 yılında genel müdürlükten istifa edip DSP'den milletvekili adayı olmak istediğinde, Rahmetli Ecevit kendisini listeye bile koymamıştı. Emeklilerin parasını SSK'da batıran, emeklilerimizi ilaç kuyruklarına mahkum eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önce emeklilerimizden özür dilemeli. Kılıçdaroğlu, emekli ikramiyesi değil, maaşın aslını bile ödeyemez. AK Parti olarak biz en düşük SSK emekli maaşını 257 liradan 1070'e çıkardık, ülkemizi 3,5 kat büyüktük, emeklimize de 4 kat yansıttık, şimdi yeni dönemde ülkemizi 2 kat daha büyütmeyi vadediyoruz, iki kat büyüyen Türkiye'de emekli maaşları da iki kat büyüyecek. CHP'nin MHP'nin ise ülkemizin ekonomisini büyütme gibi bir hedefi yok, onlar kaynak hazır diyerek, 4 yıl verin bize diyerek, AK Parti'nin oluşturduğu kaynağı heba etmenin peşinde ve 2001'de olduğu gibi Türkiye'yi krizlerle baş başa bırakmanın peşinde. Milletimiz artık bu vaatlere karnı tok, geçmişte iki anahtar vadedenler anahtarları da alıp gitmişti. Mazot 1 lira olacak diyen biri vardı, altından banka hortumlamaları çıkmış, yurtdışına kaçmıştı. Milletimiz o kriz günlerine bir daha geri dönmek istemez elbette" dedi.

"ANKARA'DA ELİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLSUN BARTIN KAZANSIN"

AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç sözlerinin sonunda, "İki dönemdir, sizleri Ankara'da en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Memleketimize dev projeler kazandırmanın onurunu yaşıyorum. Yeni dönemde sizlere iki milletvekili birlikte hizmet etmek istiyoruz diyen Milletvekili Tunç, Ben ve diğer Milletvekili adayımız Mustafa Yelkenci sizlerin Ankara'daki sesi olacağız, Bartın'ın hizmetkarı olacağız.Bu seçimlerde Bartın'ın geleceği için oy kullanacağız, geçmişte başka partilere oy vermiş olabilirsiniz ancak bu seçim Bartın ve Türkiye için çok önemli. Bartın'a kazandırdığımız büyük yatırımların devamı için, yeni yatırımların Bartın'a gelmesi için vereceğimiz oylar çok önemli. Onun için diyoruz ki; Bartın'da AK Parti'den iki milletvekili ile temsil edilelim, Ankara'da elimiz daha güçlü olsun. Bartın kazansın, memleketimize eser üzerine eserler getirelim. 2,5 milyarlık yatırımı memleketimize kazandırdık, halen devam eden 2,5 milyar liralık yatırımımız var, tamamladığımızda Bartın 5 milyarlık kamu yatırımını kazanmış olacak, yeni dönemde yeni projeleri de ilave ettiğimizde Bartın AK Parti iktidarından en çok faydalanan illerimizden olacak. 7 Haziranda AK Parti olarak 2'de 2 yapalım, Birlikte Daha Güçlü olalım. Yeni Türkiye yolunda 2.yarıyı başlatalım" ifadelerine yer verdi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz Yılmaz Tunç Ak Parti Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title