Haberler

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibinin, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrıldıktan sonraki dönüş yolculuğu tamamlandı. Yolculuk sonunda SpaceX'e ait kapsül, Florida açıklarında okyanusa indi. Kapsülün gemiye alınmasının ardından astronotlar teker teker içinden çıkarıldı. İşte Gezeravcı'nın Dünya'ya ayak bastığı görüntüler...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibinin, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş yolculuğu tamamlandı. Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Florida açıklarında okyanusa indi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

FLORİDA AÇIKLARINDA OKYANUSA İNİŞ YAPTI

Axiom Space, Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 mürettebatının, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş sürecini canlı olarak yayınladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX'e ait Dragon kapsülü, atmosfere girmesinin ardından paraşütlerin açılmasıyla birlikte yumuşak bir iniş gerçekleştirdi ve Florida açıklarında okyanusa indi.

Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, yer ekibi tarafından gemiye alındı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

GEZERAVCI DÜNYA'YA AYAK BASTI

Kapsülün gemiye alınmasının ardından Alper Gezeravcı'nın da aralarında olduğu astronotlar teker teker kapsülden çıkarıldı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

GEZERAVCI: MERHABA DÜNYA, BEN GELDİM

Alper Gezeravcı, Dünya'ya ayak bastıktan sonra yaptığı ilk paylaşımda "Merhaba Dünya! Ben geldim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

SAĞLIK TARAMALARININ ARDINDAN BİR SÜRE KARANTİNADA KALACAKLAR

Astronotların gemide ilk muayeneleri yapılacak. Ekip gemiden helikopterle havaalanına, ardından da uçakla Houstan kentine götürülecek. Uçaktaki doktorlar da uçuş sırasında astronotların genel kontrollerini gerçekleştirecek. Astronotlar Houston'da kapsamlı sağlık taramasından geçecek ve bir süre karantinada kalacak.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü -CANLI

TÜBİTAK UZAY Proje Yöneticisi Ataş, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşüne ilişkin süreci değerlendirerek, "Astronotların standart olarak bir hafta gözlem altında tutulması ve adaptasyon sürecinin tamamlanması bekleniyor." dedi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

ERDOĞAN: İNŞALLAH DAHA BİRÇOK ALPER GEZERAVCILARI UZAYA GÖNDERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'nın Dünya'ya inmesi ile ilgili, "Gezeravcı astronotumuz inişini yaptı. Güzel gitti, güzel geldi. Türkiye'ye gelişini bekliyoruz. İnşallah daha birçok Alper Gezeravcı'ları uzaya Türkiye olarak göndereceğiz" dedi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

NE OLMUŞTU?

Ax-3 mürettebatı, ISS'den 7 Şubat'ta TSİ 17.20'de ayrılmıştı. Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD yerel saatiyle 18 Ocak 16.49'da (19 Ocak TSİ 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılmıştı. Yolculuğu yaklaşık 36 saat süren Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak'ta ISS'ye ulaşmıştı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

İLK MESAJI "İSTİKBAL GÖKLERDEDİR" OLMUŞTU

Gezeravcı'nın yolculuğunun başlamasının ardından uzay aracında ilk mesajı "İstikbal göklerdedir" oldu. Gezeravcı istasyonda kaldığı süre boyunca 13 deney gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Teknoloji

Alper Gezeravcı Türkiye Florida Spacex Dünya Teknoloji Dünya Haberler

500

Yorumlar (73)

Fakır:

bir HİÇ uğruna yetimin, öksüzün garibanın hakkından 55 milyon dolar para harcadılar.

288
416
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Eğer bu AN doğruca kullanılır ise.. 55-milyon dolar'dan çok daha değerli olabilir. Yani eğer Alper bey televizyonda.. Kainatın ŞANS ESERİ olarak var olmuş olduğunu ve HUZURLUCA hiçliğe dönmesi gerektiğini söyler ise.. 55 milyon doları dan çok, çok daha değer ekleye bilir hem ÜLKE-ye.. hem GEZEGEN-e hemde tüm evren'e yani kainat'a.

yanıt42
yanıt344
Çınar Saraç:

KULAKLARI UZAMIŞ MI TURİST ÖMER GELDİ HEEE

yanıt61
yanıt61
Merdan:

Gezeravcı uzayda emeklilere KÖK MAAŞ hesapları, deneyleri yapmıştır inşallah.

yanıt65
yanıt77
Merdan:

55 MİLYON DOLARA NELER YAPILMAZDI. YAZIK OLDU PARAYA. 1 MİLYAR 688 MİLYON TL.

yanıt81
yanıt72
Metin Yalcin:

Şükürler olsun Allah'a kazasız belâsız geldi ülkemizin gururu ..

251
78
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

Dünyadan bir haber arkadaşım bu turizim firması bir önceki Tur da BAE dan adam komple kapadı 4 bilet satılıyor zaten hepsini aldı karı koca gitti.duyanda molükeler ek maden buldu sanacak Allah aşkına Paran varsa sen de gidebilirsin sorun yok o zaman kendi gururunu yaşarsın

yanıt52
yanıt24
Merdan:

Giden gelen makinayı sen yapmadıkca, makina senin olmadıkca ülke gururu olmaz.

yanıt81
yanıt38
Uğur Deniz:

55 milyon dolar borç versene la metin

yanıt5
yanıt5
O Z:

Kara Kalem. Ha öyle ha böyle... Gezeravcı uzaya çıkan ilk Türk oldu mu olmadı mı. Masal anlatma!

yanıt5
yanıt4
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title