Haberler

Paralel Mhk

Mevcut MHK başkanı Zekeriya Alp ile eski MHK başkanlarından olan ve halen MHK’de eğitim koordinatörü olarak görev alan Oğuz Sarvan arasında görünmeyen fakat pek çok örnekte belirgin hale gelen bir bağ söz konusu.

Beşiktaş tarihinin en önemli sporcularından biri olan Zekeriya Alp, yakın zamana kadar sadece futbolcu kimliği ile tanınırken Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF döneminde MHK başkanlığına getirildi.

Hasan Doğan ve Mahmut Özgener dönemlerinde Oğuz Sarvan, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında Yusuf Namoğlu MHK başkanı olarak görev alırken Zekeriya Alp ise bu tür bir görev için kimsenin beklemediği bir seçim olmuştu.

Ve TFF'nin en hassas kurullarından biri olması nedeniyle pek çok MHK başkanının başına gelen zorluklarla Zekeriya Alp de karşı karşıya kaldı…

MHK başkanlığı sırasında Fatih Terim'in Galatasaray teknik direktörlüğü döneminde oyundan atılması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Volkan Bayarslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye spor maçına verilmesi, Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Barış Şimşek'in kararının savunmasından dolayı tepki toplayan Zekeriya Alp, Galatasaray-Trabzon spor karşılaşmasında Fırat Aydınus'un yönetiminden dolayı da Bordo-Mavili taraftarların sözlü protestosuna maruz kalmıştı.

Fakat arşivler tarandığında Zekeriya Alp'in MHK'deki görevi sırasında en çok Fenerbahçe ile gerilim yaşadığı ortaya çıkıyor.

Mete Kalkavan'ın yönettiği Beşiktaş-Fenerbahçe ve Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmalarına ek olarak Halis Özkahya'nın Raul Meireles'e tükürdüğü iddiası, Fırat Aydınus'un Caner Erkin'i kendisine 'lan' dediğini sanması, Yunus Yıldırım'ın Egemen Korkmaz'ı oyundan atmasının ardından Fenerbahçe ile Zekeriya Alp arasında kamuoyuna yansıyan sürtüşmeler gündemi uzun süre meşgul etti.

MEDYAYI SEVEN MHK BAŞKANI

Özellikle medya önünde hakemlerine sahip çıkmak için yapılan hataları savunmasıyla öne çıkan Zekeriya Alp'in akılda en fazla kalan açıklamaları şu şekilde…

08.01.2013 HABERTÜRK

ZEKERİYA ALP: 'ÖZKAHYA MAÇI SÜPER YÖNETTİ'

Meireles'in hareketi tükürme midir?

Evet... Ayrıca 'puto' diyor. Puto ne demek? Neyse ben bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bu konuyu gerekli yerlere söyledim. Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'e söyledim... Bu ceza kararından önce endişelerimi, Türk futbolunun geleceği açısından Sayın Yıldırım Demirören'e söyledim.  Önemli olan hakem raporudur. Halis'le bazen günde birkaç kere görüştüm. Halis de kararının arkasında, yapılanı söylüyor. Bir insanın durup dururken, ortada bir şey varken yalan mesaj vermesi mümkün mü?

Ama o rapor çiğnendi, çöpe atıldı...

Oralara girmek istemiyorum artık! Girersem, kenarından bile girersem çok büyük bir infial yaratır. Bu kadar yeter.

Bir kez daha sormak istiyorum, size göre Meireles hakeme tükürdü mü tükürmedi mi?

Tükürdü... Çok belli zaten. Çekimlerden belli tükürdüğü... Ben şimdi senin yanına geldim ve yüzüne doğru 'Tüh, belanı versin' dedim. Tüh dediğim zaman çıkar mı? Çıkar. Nedir bu? Halis Özkahya'nın sonuna kadar doğru yaptığına inanıyorum. Halis gördüğünü, yaşadığını ve algıladıklarını raporuna yazdı. Biz Halis'in hep yanındayız, ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bir sorun olmayacak. Çizgisi çok iyiye doğru gidiyordu. Sadece tükürük, 'balgam şeklinde mi tükürdü, yoksa başka bir şekilde mi tükürdü' tartışması... Tükürük ne demektir? Ağzında bir şey oluşturursun, karşındakine savurursun, ben şimdi senin yanına geliyorum. Sinirliyim, konuşurken tükürüklerim senin suratına gelirse bu nedir?

Çok net bir biçimde Fırat ya da Halis için "Hatalı" demediniz henüz. Fırat Aydınus, Eskişehir-F.Bahçe maçında hata yapmadı mı?

O malum olayda ilk pozisyonda yüzde yüz emin olduğunu düşündü. Ama şimdi düşünüyoruz, yüzde yüz eminim dediği karar acaba doğru mu, yanlış mı? Ortada böyle bir durum var... Caner "Ben söylemedim" dedi, Veysel de "Ben söyledim" dedi. Veysel ilk gün çıkıp da "Ben söyledim" deseydi kahraman olurdu. Yani futbolcuların yardımcı olması gerekiyor hakeme... Fırat aynı ifadelerin arkasında duruyor. 'Sesin ona ait olduğuna yüzde yüz eminim' diyor, ama öbürü de 'ben söyledim' diyor. Olabilir. Şu da var. Ben hakemlere itiraz görüntülerini izledikçe içim bir kötü oluyor. Hakemle didişmenin ne gereği var?

25.02.2013 TFF.ORG

"MEİRELES TÜKÜRDÜ DEMEDİM"

"Ben Meireles tükürdü demedim. Sadece, ağızdan çıkacak tükürük tabir edilen o sıvının karşı tarafa nasıl gelebileceğini izah ettim. Bu mevzu bizim için kapandı, ancak kim ne hareket yapıyorsa kurullar gereğini uyguluyor."

"Egemen'in pozisyonu gol değil"

"Akhisar maçında futbolcu yere düştü, Riera ayaktaydı, geçmek isterken gayri ihtiyari üstüne basar gibi oldu ama tam basmadı. Yardımcı hakemin hemen önünde, anında hakemi ikaz etmesi gerekiyordu. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Egemen'in pozisyonuyla ilgili bir-iki kişi hariç hakem camiası ve yorumcular topun çizgiyi yüzde yüz geçmediğini söylediler."

"En çok yanlış Beşiktaş'a yapıldı"

"Benim geçmişteki Beşiktaşlılığım inkar edilemez. Yıllarca futbol oynadım, yöneticilik yaptım. Şimdiki görevimde bu geride kaldı. Tüm kulüplere eşitim, ama hakem hatalarını ben de görüyorum. Üç büyüklere bakarsak en çok Beşiktaş'a rastlıyor. Bu durumdan ben de rahatsızım, ama hiçbir şey ifade etmez. Hakem hatayı Galatasaray, Beşiktaş veya Fenerbahçe maçında da yapabilir, olgunlukla karşılanmalı."

"Arslanboğa, Topal'ın formasını almamalıydı"

"Hakemlere, futbolculardan forma almayın talimatı verdik. Trabzon ile Fenerbahçe arasında 1,5 senedir problem var. Suat Arslanboğa, buna rağmen kupa maçında gidip forma aldı. Yanlış yaptı. Biz de o günden beri maç vermiyoruz."

04.03.2013 BEYAZ TV

"METE KALKAVAN'DAN MEMNUNUZ"

"Bizim için bu hafta mutlu bir hafta oldu. Hakemlerimizle ilgili fazla bir sıkıntımız yok. Mete Kalkavan genç bir hakemimiz. Derbideki yönetiminden hem ben hem arkadaşlarım son derece memnunuz"

02.04.2013 VATAN

"GOLÜN VERİLMEMESİ DOĞRU"

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Fenerbahçe'nin Akhisar Belediye spor'u 2-0 yendiği karşılaşmada Moussa Sow'un şutunda topun çizgiyi geçmesine karşın gol kararı vermeyen yardımcı hakem Mustafa Sönmez'in doğru olanı yaptığını söyledi.

"Biz hakem arkadaşlarımıza 'gördüğünüz pozisyonla ilgili karar verin' diyoruz. Sow çok sert vurdu, topun çizgiyi geçtiğini kimse göremedi. Tribünlerde bulunanlar dahi pozisyonun gol olduğunu daha sonra televizyon ekranlarında tekrarda görerek değerlendirebildiler. Zor bir pozisyondu. Yardımcı hakem doğru olanı yapmış" açıklamasını yaptı.

"Her hakem hata yapar. Önemli olan kasıtlı olmaması. Geçmişte şike süreci yaşandı. Bir hakemin bile ismi geçmedi. En büyük gurur kaynağımız bu."

25.11.2013 BUGÜN

MHK'DAN HALİS ÖZKAHYA'YA TAM NOT

Galatasaray-Sivas spor maçına verdiği kararlarla damga vuran Halis Özkahya'ya, özellikle Sivas spor cephesi deneyimli hakeme tepki gösterdi. Mücadele boyunca 4'ü kırmızı olmak üzere toplamda 15 kart çıkaran Özkahya, 2 kez de beyaz noktayı gösterdi. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Özkahya'nın kararlarını BUGÜN'e değerlendirdi.

Alp, "Hakem ile ilgili detaylı bir yorum yapmıyorum. Her şey ortada. Halis Özkahya'nın başarılı bir yönetim gösterdiğini düşünüyorum. Hem de son derece başarılı. Bir kararının dışında vermiş olduğu tüm kararlar doğru. Bu yanlış kararın ne olduğunu söylemeye gerek yok. Ama maçın geneline baktığımızda Halis'in verdiği kararların çoğu yerli yerine oturmuştur" ifadelerini kullandı.

RAPORLAR DEĞİŞTİ Mİ?

Bilindiği üzere 16 Aralık 2012 tarihindeki Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması sonrası Fenerbahçe'nin hakem raporunun sonradan değiştirildiği yönündeki iddiası oldukça ses getirmişti. Zekeriya Alp rapor değişikliği hakkında şunları söyledi…

08.01.2013 HABERTÜRK

'RAPOR ASLA DEĞİŞMEZ'

Aziz Yıldırım'ın bir ifadesi var, "Halis Özkahya raporunu değiştirdi" diye…

Bu konuda bir cevabım olamaz ki… Hiçbir şekilde hakemin vermiş olduğu bir rapor asla ve asla değişmez. Ek rapor olabilir. Ek raporun alınması birinci raporun değişmesi anlamına gelmez.

Aziz Bey'in bu iddiası kanıtlanırsa ne olur?

Ortaya böyle bir durum çıksın, kanıtlansın, MHK başkanlığında bir dakika durmam. Niye durayım? Bu yanlışlığın otomatikman içinde olmuş olurum. Ama rapor değişmedi.

Aykut Kocaman "Hakemler bizimle ilgili yalan rapor hazırlıyor" dedi. Medyada yer aldı.

Çok üzüldüm. Böyle bir şey nasıl olabilir? Hakem camiasını suçluyor. Aykut, kişiliği ve her yönüyle takdir ettiğimiz bir kişi. Ama bu tür ifadelerini son derece yadırgıyorum.

15 Aralık 2013'te Beşiktaş'ın olaylı Kasımpaşa karşılaşmasının ardından da benzer iddialar ortaya atıldığında Zekeriya Alp, Cemal Ersen'e şöyle yanıt vermişti…

03.01.2014 MİLLİYET

TEK RAPOR OKUMADIM

Bu sezon, belki de uzun yıllar konuşulacak bir Kasımpaşa-Beşiktaş maçı var. Bu maçla ilgili hakem raporu değişti mi gerçekten?

"Öyle şey olur mu kardeşim? Gerçekle ilgili olmayan iddiaları okumaktan yoruldum. Bir defa bunu söyleyen insanlar şunu bilmiyor. Hakemden ek raporu biz değil, hukuk kurulu ister. Disiplin uygulamalarıyla ilgili tam olarak açıklanmamış, karar verme işlemini güçleştirecek bir konu varsa hukuk kurulu hakemden daha detaylı bir rapor isteyebilir. Söz konusu maçta da aynen böyle olmuştur. Biz geçen yıl ara seminerde bu konularla ilgili hakemlerimize uyarılarda ve tavsiyelerde bulunmuştuk. Demek ki bir daha irdeleyeceğiz. Bu konu açılmışken bir şey daha söyleyeyim. İki yıldır tek bir hakem raporu görmedim. Görmek de istemedim. Bunu ne ben ne de kuruldaki diğer arkadaşlarım isteyebilir. Hakem kendisine verilen şifre ile sisteme girer raporunu yazar ve gönderir. Üzerinde bir değişiklik yapılması asla söz konusu olamaz. Buna kimse müdahale edemez.

Bu iki rapor açıklamasının dışında Zekeriya Alp'in maçın hemen ardından kural hatası hakkında da görüşleri şu şekilde olmuştu…

"Barış Şimşek'in Donk olayı ile ilgili verdiği kararlar kurallar çerçevesinde doğru. Kural sahada iki top olması durumunda bir topu dışarı atıp oyunu hava atışı ile başlatır. Burada kural hatası değil hakem hatası vardır."

TFF'nin bu karşılaşmayı değerlendirme sürecinde görüşüne başvurulan Oğuz Sarvan da oyunu hakem hatasından yana kullanmış ve maçın tekrar edilmemesi gerektiğini ifade etmişti…

MÜTHİŞ BENZERLİK

Söz Oğuz Sarvan'dan açılmışken futbol tarihimizde oldukça ender görülen rapor değişikliği ve kural hataları üzerine Zekeriya Alp'in MHK başkanlığı dönemindeki talihsizlikler ile Oğuz Sarvan dönemindeki MHK arasında şaşırtıcı benzerlikler söz konusu.

30 Kasım 2008'de Süleyman Abay'ın yanlış oyunculara kart gösterdiği Galatasaray-Hacettepe ile 24.01.2009 tarihinde Sivas'ta oynanan ve Yunus Yıldırım'ın yardımcı hakemin isteğiyle verdiği tartışmalı kırmızı kart ve değişen raporla hatırlanan Sivasspor-Galatasaray maçları Türk futbol tarihinde rapor değişikliği ve kural hatasıyla anılan diğer nadir örnekler…

01.12.2008 MİLLİYET

KURAL HATASI MI, HAKEM HATASI MI?

Galatasaray-Hacettepe maçında hakem Süleyman Abay'ın Zoko yerine Teli'ye sarı kart göstermesi, ardından başka bir pozisyonda sarı kart gösterdiği Teli'yi oyundan atması üzerine ortaya atılan "Kural hatası yapıldı, maç tekrarlanmalı" şeklindeki yorumlara, MHK'den cevap geldi. MHK Başkanı Oğuz Sarvan, yanlış oyuncuya sarı kart gösterilmesinin kural hatası değil hakem hatası olduğunu söyleyerek maçın tekrarının mümkün olmadığını açıkladı.

10.02.2009 AJANSLAR

"GÖRÜŞ HATASI VAR"

"Maçta kural hatasının olması için hakemin kuralları çok açık ihlal etmesi gerekiyor. Son olarak Galatasaray-Hacettepe ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının tekrar oynanması için başvuruda bulunuldu. Sivasspor-Galatasaray maçında bir görüş hatası var, ancak bu kural hatası değil. Bir maçta kural hatası olduğuna federasyon karar veriyor. MHK sadece görüş belirtiyor. Maçın tekrarına federasyon karar veriyor"

Ümit Karan'ın oyundan atılması sonrası topun oyuna sokulmasıyla alakalı olarak kural hatası yapıldığı yönünde itiraz eden Galatasaray'a yanıt veren dönemin MHK başkanı Oğuz Sarvan, Cumhuriyet gazetesi spor müdürü Arif Kızılyalın'a şu cevabı vermişti…

26.03.2009 CUMHURİYET

"SİVAS'TAKİ İLK RAPORDA BAZI İSİM YANLIŞLIKLARI VARMIŞ, İSTANBUL'DA DÜZELTİLMİŞ"

"Öncelikle hakem Yunus Yıldırım'ın raporu verdikten sonra kalkıp İstanbul'a geldiği söyleniyor. Yıldırım zaten seminer ya da dil eğitimi için İstanbul'daydı. Raporda konu hakkında değil de yazılan isim konusunda bir yanlışlık olmuşsa değişmiştir, tahrifat yoktur. Kaldı ki o zaman değiştirilebilir, değişiklik yapılır. Kural hatasına gelince; maçın tekrarı için bu kural hatasının maçın skorunu etkilemesi gerekir. Galatasaray maçında bu yönde bir olay yaşanmadı. Zaten MHK maçın tekrarını istese bile bu hemen tekrar edileceği anlamına gelmez. Kararın sonrasında rapor federasyona gider ve onlar da görüşünü bildirir. Maçın tekrarı için onların da aynı yönde görüşü belirtmesi gerekir. Bu dünyanın her yerinde bu şekilde gerçekleşiyor."

Yani hem Oğuz Sarvan hem de Zekeriya Alp Türk futbol tarihinde rapor değişikliği ve kural hatası tartışmalarından en çok nasibini alan iki MHK başkanı olma şanssızlığını yaşamış.

ATAMALAR BİLGİSAYARDAN

Alp ve Sarvan arasındaki bir diğer benzerlik de hakem atamalarında kullandıkları yöntemler…

Oğuz Sarvan'ın MHK başkanlığı döneminde ilk defa duyulan bu atama sistemiyle ilgili Tam Saha dergisinde yer alan bir röportaj/makalede altı net bir biçimde çiziliyor.

01.07.2010 TFF.ORG

OĞUZ HOCA SİZİ İZLİYOR!

"MHK Başkanı Oğuz Sarvan, programını kendisinin yazdığı bir hakem izleme sistemine sahip. Mesleği inşaat mühendisliği olmasına karşın bilgisayar kullanmaya olan merakı, Oğuz Hocaya çok ciddi bir program yazdırmış. Sistemde hakemlerle ilgili bütün veriler kayıtlı. Hakem atamaları yapılırken bilgisayardaki bu veriler kullanılıyor ve hangi maçı hangi hakemin yöneteceği, programın içindeki bilgilerden yola çıkılarak belirleniyor.

Hakem atamaları yapılırken dikkat edilecek kritik noktalar var. Bu kriterlerde sapma olduğu anda sistem sesli olarak uyarı veriyor. Hoca, öncelikle hakemin son 3 hafta içinde o takımların maçlarına çıkıp çıkmadığına baktıklarını, ardından hakemin söz konusu iki takımın son maçlarında bir problem yaşayıp yaşamadığını incelediklerini anlatıyor. Buradaki temel amaçlarını da "Hakem ve oyuncular sahaya çıktıklarında kafalarının rahat olması gerekiyor. Geçmişten gelen bir sıkıntı yoksa bu rahatlığı sağlamak mümkün" diye açıklıyor.

Üçüncü kriter, hakemle takımların aynı ilden olup olmadığı, dördüncü kriter hakemin cezasının bulunup bulunmadığı. Beşinci kriter ise gerçekten de çarpıcı. Oğuz Hoca, "Eğer hakemin bulunduğu şehrin takımı, bir sonraki hafta o gün yöneteceği maçlardaki takımlardan birisiyle oynayacaksa, sistem uyarı veriyor" diyor. Bunun nedeni ise muhtemel spekülasyonların önüne geçmek. Bir başka kontrol ise hakemin aynı takımın maçına arka arkaya iki kere çıkmaması konusunda yapılıyor.

Yani hakem atamaları, ince eleme-sık dokuma aşamasından geçirilerek gerçekleştiriliyor. Bilgisayarda hakemlerin ve gözlemcilerin bütün bilgileri de kayıtlı. Programın bir başka özelliği ise maçlarla ilgili doğru ve yanlış karar verilen bütün kritik pozisyon görüntülerinin de kayıtlı olması."

MHK Başkanı Zekeriya Alp'in de aynı programdan faydalandığını Kasımpaşa-İBB. maçına Volkan Bayarslan'ın atanmasından dolayı ortaya çıkan krizle öğrenmiştik.

28.12.2012 MİLLİYET

ALP'TEN BAYARSLAN ÇIKIŞI

"Kamuoyunun MHK'nin kendi iç işleyişindeki sorgulamanın ardından gerekli müeyyidelerin derhal uygulanacağının bilinmesini isterim' açıklamasını yapan Alp'in bu sözleri MHK içinde bazı görevden almaların yaşanabileceği şeklinde yorumlanmış, dünkü toplantı da bu gerekçeyle daha da önem kazanmıştı.

MHK Başkanı Alp'ın TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bu konuda yaptığı görüşmeden sonra şimdilik bir yaptırım uygulanmaması görüşü doğrultusunda, olaydan sorumlu üyelerin istifalarını istemekten vazgeçtiği kaydedildi. Bu arada Alp'in hakem ve gözlemci atamalarında kullanılan bilgisayar programının yeniden düzenlenmesi ve kimlik bilgilerinin güncellenmesi talimatını da verdiği belirtildi."

Bu arada bahsi geçen bilgisayar programının ne kadar detaylı ve ince kriterlere göre programlandığını Caner Erkin'in oynamayacağı bir maçın ardından Fırat Aydınus'un atanmasından anlayabilmek mümkün...

SARVAN'IN LİSTESİNİN BAŞKANI ALP

Oğuz Sarvan ve Zekeriya Alp'in benzerlikleri bu kadarla sınırlı değil. Çünkü MHK'nin mevcut yapısı hakkında söylenenler oldukça ilginç…

Hakem camiasının dışından gelmesi nedeniyle göreve başladığı günden itibaren eleştirilen Zekeriya Alp'in, daha önce Oğuz Sarvan ile çalışan kurul üyeleri tarafından yönlendirildiği uzun süredir kulislerde oldukça yüksek sesle dile getiriliyor.

Halen MHK'nin eğitim birim sorumlusu olan Oğuz Sarvan'ın MHK başkanlığı dönemlerinde çalıştığı yönetim kurulu üyelerinin birisi hariç tamamı Zekeriya Alp'in de listesinde bulunuyor.

Zekeriya Alp

Oğuz Sarvan

Yüksel Okçuoğlu

Yüksel Okçuoğlu

Ünsal Çimen

Ünsal Çimen

Turgay Güdü

Turgay Güdü

M. Zihni Aksoy

M.Zihni Aksoy

Seyfi Gözaydın

Seyfi Gözaydın (Sarvan'ın ikinci döneminde Osman Erdal'ın yerine)

Hamza Işın

Hamza Işın (Sarvan'ın ikinci döneminde Osman Avcı'nın yerine)

Sadettin Güler

Sadettin Güler (Sarvan'ın ikinci döneminde Adnan Şeker'in yerine)

Musa Soykarcı

Galip Bitigen

Yusuf Namoğlu döneminin MHK'si ise şu isimlerden oluşuyordu; Metin Tokat, Bedri Dölkeleş, İlhami Kaplan, Yavuz Karaozan, M. Zihni Aksoy, Alican Lakot, Galip Bitigen, Yahya Diker…

***

Görünen o ki Zekeriya Alp'in hem yönetim kurulu listesi hem karşı karşıya kaldığı çetrefilli konular hem de bunlara karşı verdiği tepkiler Oğuz Sarvan ile oldukça benzeşiyor. UEFA ile Sarvan döneminde yapılan 'Hakem Konvansiyonu' programı vesilesiyle TFF'ye danışmanlık yapan Jaap Uilenberg'le de (Yusuf Namoğlu da devam etmişti) yollarını ayırmayan Zekeriya Alp'in MHK eğitimcisi Oğuz Sarvan ile yaşadığı paralelliğin nereye kadar devam edeceği ve dile getirilen iddiaların gerçekliği ise merak konusu…

Totemspor

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Merkez Hakem Kurulu Zekeriya Alp Galatasaray Oğuz Sarvan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title