Haberler

Sarıkamış'ta 13 Bin 400 Öğrenci, Ders Başı Yaptı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 13 bin 400 öğrenci ders başı yaptı.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 13 bin 400 öğrenci ders başı yaptı.

Sarıkamış'ta İlköğretim Haftası ve yeni eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Haftası kutlama töreni, Gaziler Meydanı'nda Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen'in çelenk koymasıyla başladı. Ardından 29 Eylül İlkokulu bahçesinde devam eden tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Öğrenci Andı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 29 Eylül İlkokulu Müdürü Ümran Ekinci yaptı.

Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içinde bulunduklarını belirten Ekinci, "Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: "Dünyanın en zengin aklını gördüm Sermayesini sordum, dedi ki: okul." Bilgi sonu gelmez ve tükenmez bir hazinedir. Atatürk'ün özlediği ve bize hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak ancak bilgi ile olur. Bize hayatımız boyunca gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli okulda atılır. İlköğretim geleceğe atılan ilk adımdır. Fakat alnımızdaki çelenk sadece bilgiden örülü değildir. Bilgiyi sevgiyle, sabırla, hoşgörüyle davranışa dönüştürmemiz gerekiyor. Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir" dedi.

Velilere de seslenen Ekinci, "Körpecik çiçeklerinizi getirip bizlere teslim ettiniz. Onlar sizlerin bize emanetidir. Sizlerden aldığımız destekle onları yarınlara hazırlama çabası içindeyiz. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasındaki yerini belirleyecek bir bayrak yarışında göstereceğimiz başarı yarının yarışmacılarını da etkileyecek. Sorumluluğumuzun ve şansımızın bilincindeyiz" diye konuştu.

Daha sonra öğrencilere seslenen Ekinci, "Sizler bu yurdun umudusunuz. Güç kaynağısınız. Birçoğunuz mutlu ve aydınlık bir yola çıkma hazırlığındasınız. Bir kısmınız ise, bu yolda kat ettiğiniz mesafeyi artırmaya uğraşıyorsunuz. Memleketi aydınlığa boğacak sizlersiniz. Gelecek günler sizinle güzelleşecek. Yurdumuz sizlerle daha güçlü olacak. O yüzden öğrenme çabanızı ömür boyu sürdürmelisiniz. Öğretmenlerinizin bilgi ve deneyimlerinden sürekli faydalanmalısınız. Zora talip olmalısınız. Biz öğretmenler sizi çok seviyoruz. Sizleri sevgisiz, ilgisiz, bilgisiz bırakmanın sadece Türkiye'nin değil insanlığın geleceğini karartmak olduğunu biliyoruz. İlköğretim Haftası vesilesiyle çeşitli fedakarlıklarla çocuklarımızı okula hazırlayıp gönderen velilerimize, büyük bir ustalıkla ve samimi bir yürekle çalışan öğretmenlerimize, hiçbir zaman yüzümüzü kara çıkartmayan tüm öğrencilerimize, eğitime gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum, iyi bir eğitim-öğretim yılı diliyorum" şeklinde konuştu.

İlköğretim Haftası kutlama töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen ise, şunları söyledi:

"2013-2014 eğitim-öğretim yılında da okullarımızda öğretmenlerimizle, velilerimizle, özellikle de ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" buyruluyor.

Bir şeyler üretebilmek ve yaşama dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur. Yani iyi bir gelişim için eğitim şarttır.Toplumsal kalkınma hedefinin gerçekleştirileceği yerler ise okullarımızdır. Nitekim Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:

"Dünyanın en zengin aklını gördüm,

Sermayesini sordum, dedi ki: okul."

Sevgili Öğrenciler,

Okullarımızın hedefi bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmektir.

Sizler okula bilgilenmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de bu özellikleri sizlere kazandırmak için buradadırlar. Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Ünlü Fransız romancısı Victor Hugonun da dediği gibi: "okul uygarlığın geliştiği yerdir"

Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir

sözünde şöyle diyor: "İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır."

Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Nesilleri yetiştirmenin akademik temelleri ise İlköğretimde atılır. Zorunlu olmasının altında yatan neden ise; toplumun üyeliğine hazırlanan tüm bireylerin bilmesi gereken asgari bilgi, tutum, beceri ve davranışların kazandırılmasının gereğidir. İnsan eğitilerek geliştirilebilir, kendisinin ve toplumun amaçları ve çağın gerekleri doğrultusunda yeni nitelikler kazanabilir. Bizlerin görevi, bu vizyonu, amacına ulaştırmaktır. Hiç kuşkusuz bu yol çetindir ve fedakarlık ister. Eğitim ordusunun tüm neferlerinin de bu fedakarlıktan kaçınmayacağı inancını taşıyorum.

Dilerim; her yıl yaşadığımız bu heyecan ve istek, yıllar boyu sürer. Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, Türk milletinin özlemidir. Bu özlemi gerçekleştirmede en büyük önderimiz bilgidir. Bu bilgileri kullanan öğrenciler, bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri, yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Bu bilgilerin temeli ilköğretim okullarında atıldığı, bu yüzden de ilköğretim okulları eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olduğu unutulmamalıdır.

Yeni bilgileri, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutluyorum."

Kutlama töreni, öğrencilerin şiirlerini okuması, halk oyunları gösterisi ve 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeğinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Emniyet Müdürü İsmail Turğut, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, daire amirleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Sarıkamış Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title