Haberler

Sanko Sanat Galerisi 2. Ressamlar Buluşması

'2.Uluslararası Ressamlar Buluşması' kapsamında Türkiye ve yabancı ülkelerden 23 ressamın yaptığı eserler, Sanko Sanat Galerisi'nde sergileniyor.

Sanko Sanat Galerisi

'2. Uluslararası Ressamlar Buluşması' kapsamında Türkiye ve yabancı ülkelerden 23 ressamın yaptığı eserler, Sanko Sanat Galerisi'nde sergileniyor.

Sanko'nun katkısıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Türkiye'nin yanı sıra, Mısır, İspanya, Filipin, İtalya, Fransa, Filistin, Gürcistan ve Polonya'dan gelen 23 sanatçının resimlerinden oluşan sergi, Sanko Sanat Galerisi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Sanko Sanat Galerisi'nde 165. serginin açıldığını anımsatarak, bugünkü etkinliğin ve yoğun katılımın Gaziantep'te sanatın nereden nereye geldiğini göstermek açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Konuk sanatçılara Gaziantep'e geldikleri için teşekkür eden Taşdöğen, "Karkamış'tan Yesemek'e kadar nereye ayak basarsak basalım, tarih ve kültürle karşılaşıyoruz. Güzel Gaziantep'imizde sanatın ve sanatseverlerin bu seviyeye gelmesi bizleri çok mutlu etti. Misafirlerimizin de katıldığı bu etkinliğin, Gaziantep'in yurt dışına tanıtılmasında çok katkısı olacağına inanıyorum. Özellikle kültür ve ekonomik alanda belli bir ivme yakalayan ilimizin sanat alanında da mahalli idarelerimizin, devletimizin ve özellikle Sanko Ailesi'nin destek vermesi bizleri çok sevindirdi."

Sanat dostlarını Gaziantep'te görmekten memnuniyet duyduklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Gaziantep'in kültür ve sanatta artık kendini ispatlayan bir şehir olduğuna vurgu yaparak, bu etkinliğe destek veren Sanko Grubu'na teşekkür etti.

Çalıştaya katılan sanatçılar adına konuşma yapan ressam Prof. Dr. Ali Candaş ise Sanko'nun destekleriyle gerçekleştirilen "Sanko Sanat Galerisi 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması" etkinliğinin,

sanatın topluma biraz daha yakınlaşmasını sağlamak açısından yararlı bir çalışma olduğunu bildirdi.

Çalıştayı çok olumlu bulduğunu vurgulayan Candaş, bu sayede sanat anlayışlarını bölge insanlarıyla paylaşma fırsata bulduklarını ve değişik yörelerden gelen sanatçılarla yeni dostluklar kurduklarına dikkati çekti.

Candaş, "İnsanlarımızın özellikle sokaktaki vatandaşlarımızın sanat konusundaki açlığını gidermek açısından çok yararlı bir çalışma" dedi.

Mısırlı sanatçı Prof. Dr. Ahmed ABD Elkarem ise Gaziantep'e gelmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, organizasyonu yapanlara teşekkürlerini sundu.

Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi ve Ressamlar Buluşmasının Koordinatörü Aslı Özen de Türkiye ekonomisini sembol kenti haline gelen Gaziantep'i, sanat alanında da önemli bir konuma taşımak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini anımsattı.

İlkini 2010 yılında yaptıkları ressamlar buluşmasının geleneksel hale geldiğini,

bu yıl ikincisini düzenlediklerini anlatan Özen, "Bir yıllık hazırlık döneminin sonunda bu çalıştayı düzenledik. Türkiye'den 15 ve yurt dışından 8 ressamı ağırladık. Her bir sanatçımızın kendi tarzı var. Bu kültürden edindikleri izlenimlerini kendi resimlerine empoze ettiler" diyerek, mutluluğunu dile getirdi. Bu etkinliğe verdiği desteklerden dolayı Sanko Ailesi'ne teşekkür eden Özen, "Sanat adına 'Sanko' markasını oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, çalıştaya katılan Türk ve yabancı ressamlara teşekkür plaketi takdim edildi. Serginin açılışında, Gaziantep Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Arslan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu eşi Julide Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu ve eşi Zeynep Konukoğlu,

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve İtalya Fahri Konsolosu Mehbare Şayan Kileci, Slovenya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber Nacaroğlu,

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu ve Sanko Park Müdürü Ali Günaçar da hazır bulundu.2. Ressamlar Buluşması'na sanatçılar Ahmad Canaan, Prof. Dr. Ahmed ABD Elkarem, Prof. Dr. Ahmet Özol, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Prof. Dr. Ali Candaş, Aslı Özen, Prof. Dr. Basri Erdem, Durmuş Ali Akça, Gülay Yüksel, Jonal Buenafe, Maestro Pippo Buscemi, Magdalena Maler, Nihat Kahraman, Prof. Dr. Nilgün Nilay Büyükişleyen, Doç. Dr. Numan Arslan, Prof. Dr. Nur Gökbulut, Prof. Dr. Ramiz Aydın, Reyhan Abacıoğlu, Sandra Sourez, Teymur Ağalıoğlu. Wit Boguslaswski, Yusuf Toprak ve Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen katıldı.

Sanatçıların 23 eserinin yer aldığı sergi,

31 Mayıs'a kadar Sanko Park 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde sergilenecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adil Sani Konukoğlu Gaziantep Türkiye Sanko Yerel Haberler

title