Haberler

Türkiye'nin yerel seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

Güncelleme:

Türkiye'de yerel seçim maratonu sona erdi. Seçimlere CHP damgasını vururken, AK Parti ise birçok kenti kaybetti. Türkiye'deki seçim atmosferi dış basının da gündemindeydi. Birçok yabancı basın kuruluşu, Türkiye'deki yerel seçimleri manşetlerine taşıdı.

Türkiye yerel seçimler için sandık başına gitti. Katılım oranının yüzde 78.52 olduğu seçimlerde CHP rüzgarı eserken, uluslararası basın da Türkiye'deki tarihi seçimlere manşetlerinde geniş yer verdi.

"YENİDEN DİRİLEN MUHALEFET..."

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'deki seçim sonuçlarını manşetten vererek, "Türkiye'nin yeniden dirilen muhalefeti yerel seçimlerde Erdoğan'ı geride bıraktı" şeklinde başlık attı.

Türkiye'nin yerel seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

"MUHALEFET BÜYÜK KAZANIM ELDE ETTİ"

Associated Press (AP) ise manşetten verdiği haberde, "Muhalefet yerel seçimlerde büyük kazanım elde etti." başlığını attı.

Türkiye'nin yerel seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

"İSTANBUL VE ANKARA'DA ZAFER..."

Katar merkezli Al Jazeera ise, yerel seçim sonuçlarını "Türkiye muhalefeti Erdoğan'a darbe olarak İstanbul ve Ankara'da zafer ilan etti" şeklinde servis etti.

Türkiye'nin yerel seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

"MUHALEFET ERDOĞAN'I ŞAŞKINA ÇEVİRDİ"

İngiltere merkezli kamu yayıncısı BBC ise "Türkiye yerel seçimleri: Muhalefet Erdoğan'ı tarihi zaferle şaşkına çevirdi" başlığını attı.

Türkiye'nin yerel seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

"ERDOĞAN BAŞARAMADI"

Alman haber dergisi Der Spiegel ise, "Erdoğan İstanbul'u geri almak istedi ama başaramadı" manşetiyle okuyucularıyla buluştu.

Türkiye'nin yerel seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

"BÜYÜK BELEDİYELER MUHALEFETTE"

Yunan Kathimerini ise "Büyük belediyeler muhalefette, Erdoğan'ın partisi ikinci" başlığıyla haberi servis etti.

Türkiye'nin yerel seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti Türkiye Dünya Gündem Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500

Yorumlar (25)

İlhan Fırat:

Diriliş TÜRKİYE başladı.

327
112
yanıtYanıtla
girilmez:

Erdoğan 1994 yılından bugüne kazanıyor tam 30 yıl geçmiş yıpranması çok doğal ama yunan neden seviniyor anlamak mümkün değil

108
69
yanıtYanıtla
Kaan Yüksel:

Kendi partileri kazandığı için sevniyor Yunan :))

yanıt104
yanıt116
Mehmet Deniz:

Kaybol

yanıt30
yanıt25
Hakan Acar:

siz bu kafada oldukça daha çok kaybedeceksiniz. Her şeyi poponuzdan anlıyorsunuz. Sevinme değil sadece haber vermişler. Ama sizin izlediğiniz kanallardaki haberler bile taraflı manipüle olduğundan ayırt edememeniz gayet normal.

yanıt56
yanıt23
girilmez:

hakan acar aylık 2 milyon hak tv ye verdiğinizi söyleyen sizinkilerdi

yanıt13
yanıt6
albatros :

bu seçimin iki tane üzüleni var. biri erdoğan diğeri kılıçtaroğlu...

86
17
yanıtYanıtla
Hülagü Han:

ortadoğu milleyeçiliği bitmiştir

61
27
yanıtYanıtla
Mehmet Deniz:

Gerici zihniyete gule gule

yanıt54
yanıt31
Niyazi Evren:

ne dirilmesi cumhur ittifaki aday cikarmada hata yapti anlasmazliklar yuzunden buyasananlar.... chp yuzde yimbes lik bir köhne gruh

20
54
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title