Haberler

CHP'li Engin Altay'dan Meclis'i karıştıran sözler: HDP içinde PKK ile ilişkili insanlar olabilir, partiyi terörist yapmaz

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül arasında 'HDP' tartışması yaşandı. MHP'li Bülbül'ün HDP'ye yönelik suçlamalarına yanıt veren Altay, "AK Parti'nin içinde FETÖ ile ilgili irtibatlılar var; 'AK Parti teröristtir' diyemem, yanlış olur. HDP içinde de PKK ile ilişkili insanlar olabilir. Partinin kurumsal olarak terörist ilan edilmesi doğru değil" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Görüşmeler sırasında CHP ile MHP milletvekilleri arasında HDP üzerinden tartışma çıktı.

MHP'Lİ VEKİL: HDP'Yİ SAVUNMAK SANA MI DÜŞTÜ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "HDP ile didişmeyi bırakın. Hükumetinize söyleyin adam gibi mücadele etsin. HDP'yi terörize ederek falan Türkiye terörle mücadele etmiş olmaz" dedi. MHP Grup Başkan Vekili Levent Bülbül ise "HDP ile müzakere edelim gibi bir cümle kuruyor" dedi. Bunun üzerine Altay, "HDP ile siz de müzakere ediyorsunuz Sayın Bülbül, ne alakası var? 'PKK ile etkin mücadele edin' diyorum. HDP ile ne alakası var?" ifadelerini kullandı. MHP'li Bülbül ise, "HDP'yi savunmak sana mı düştü?" diye cevap verdi.

CHP'li Engin Altay'dan Meclis'i karıştıran sözler: HDP içinde PKK ile ilişkili insanlar olabilir, partiyi terörist yapmazMHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül

CHP'Lİ ALTAY: HDP İÇİNDE DE PKK İLE İLİŞKİLİ İNSANLAR OLABİLİR

Altay'ın, "Benim söylediğim nettir; PKK alçak terör örgütüdür, amansız mücadele etmek zorundadır" demesi üzerine Bülbül, "HDP'nin PKK ile yakınlığı" diye sordu. Altay, "Bana ne kardeşim beni ilgilendirmez. HDP ile Meclis Başkanı'nın karşısında ceketini ilikleyip ayağa kalkıp söz istemeyeceksin madem teröristlerse. Ne alakası var?" derken, Bülbül, "Bizim vicdanlarımız şunu kabul etmiyor; PKK'yı lanetlerken, bunu söyleyen, dostluk edenlere karşı da aynı duruşta olmalıdır. Himaye eder gibi 'HDP'yle didişmek yerine şuna bakın' demek, bunu kabul etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Altay ise, "Levent senin bugün şekerin yüksek. AK Parti'nin içinde FETÖ ile ilgili irtibatlılar var; 'AK Parti teröristtir' diyemem, yanlış olur. HDP içinde de PKK ile ilişkili insanlar olabilir. Partinin kurumsal olarak terörist ilan edilmesi doğru değil" dedi.

CHP'li Engin Altay'dan Meclis'i karıştıran sözler: HDP içinde PKK ile ilişkili insanlar olabilir, partiyi terörist yapmazCHP Grup Başkanvekili Engin Altay

AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu da Altay'ın bu sözlerine tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Engin Altay Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500

Yorumlar (3)

bekir yapici:

bence cok dogru söylemis bunun nesini elestiriyoruz hdp´nin icinde pkk sempatizani oldugu yeni degil zaten bilinen bir sey bu parti mesru kabul edilmis secimlere girmis millet meclisinde resmen taninmis ve kabul edilmis iste bu yüzden hdp´ye terörist partisi dersek o zaman onu secime ve meclise sokanlar dahil tüm sorumlular suclu duruma düsmezmi teröre yardim ve yataklik yapmis olmazlarmi ayrica hdp terörü destekliyorsa ikdidar chp´yi suclama yerine niye geregini yapmiyor dersiniz?

36
21
yanıtYanıtla
isim soyisim:

Selo demirtaş aponun heykelini dikecez diyor mitingde, dahasına gerek varmı ?

24
29
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Yahu arkadaş oy verecek parti yok allah rızası için bi kurtarıcı çıksın !!!

26
19
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title