Haberler

Batılı ülkeler Ukrayna'ya asker mi gönderiyor? Rusya'nın resti sonrası NATO'dan geri adım geldi

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Slovakya Başbakanı Fico'nun, Paris'teki Ukrayna konferansında, Kiev yönetimine destek için Ukrayna'ya asker gönderme planı ile ilgili sarf ettiği sözler ortalığı karıştırdı. Rusya, iki liderin açıklamaları sonrası, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda Rusya ile NATO arasında savaşın kaçınılmaz olacağını ifade etti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise iddialara son noktayı koyarak Ukrayna'ya asker gönderme planlarının olmadığını söyledi.

Geçen gün Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Ukrayna'ya destek konferansında, NATO ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeyi planladığına ilişkin iddialar ses getirmişti. İlk olarak Slovakya Başbakanı Robert Fico ardından ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya asker desteği gönderileceğine dair imalarda bulunmuştu. Açıklamalar sonrası Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda Rusya ile NATO arasında doğrudan silahlı çatışma yaşanmasının kaçınılmaz hale geleceğini söyledi. Moskova yönetiminden gelen açıklama sonrası ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tartışmalara son noktayı koyarak Ukrayna'ya asker gönderme iddialarını yalanladı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun " Ukrayna'ya kendi birliklerini göndermeye hazırlanan ülkeler olduğunu doğrulayabilirim, 'asla' diyen ülkeler var." sözleri sonrası başlayan Rusya-NATO hattındaki gerilimeNATO Genel Sekreteri Stoltenberg son noktayı koydu. Stoltenberg, Ukrayna'ya asker gönderme iddialarına ilişkin Associated Press'e (AP) açıklama yaptı.

Batılı ülkeler Ukrayna'ya asker mi gönderiyor? Rusya'nın resti sonrası NATO'dan geri adım geldiNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

"ASKER GÖNDERME PLANIMIZ YOK"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "NATO müttefikleri Ukrayna'ya benzeri görülmemiş bir destek sağlıyor. Bunu 2014'ten beri yapıyoruz ve geniş çaplı işgalin ardından adımlarımızı hızlandırdık. Ancak NATO birliklerinin Ukrayna'da sahada savaşması yönünde herhangi bir plan yok." ifadelerini kullandı.

ÇEKYA VE POLONYA ASKER GÖNDERMEYİ PLANLAMIYOR

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Prag'da Polonya Başbakanı Donald Tusk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Rusya'nın saldırganlığının ardından verdiğimiz desteği geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Başka yöntem veya yollar açmamıza gerek olmadığına inanıyorum." diyerek, ülkesinin Ukrayna'ya asker göndermeyi planlamadığını vurguladı. Polonya Başbakanı Tusk da, "Polonya, Ukrayna topraklarına asker göndermeyi planlamıyor." dedi.

Batılı ülkeler Ukrayna'ya asker mi gönderiyor? Rusya'nın resti sonrası NATO'dan geri adım geldiPolonya Başbakanı Donald Tusk

KREMLİN: BATILI ÜLKELER ASKER GÖNDERİRSE RUSYA İLE NATO ARASINDA SİLAHLI ÇATIŞMA KAÇINILMAZ OLUR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Batılı ülkelerin askerlerini Ukrayna'ya göndermesi durumunda NATO ile Rusya arasında doğrudan silahlı bir çatışma yaşanması ihtimali sorulan Peskov, "Bu durumda mesele ihtimal değil, kaçınılmaz olacak. Biz bunu böyle değerlendiriyoruz." dedi.

Peskov, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermelerinin sonuçlarını "değerlendirmesi" ve bunun farkında olması gerektiğini vurgulayarak, "Bunun çıkarlarına, en önemlisi de halklarının çıkarlarına uygun olup olmadığını sorgulamalılar" dedi. NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini tartışmasının "çok önemli yeni bir durum" olduğunu belirten Peskov, "Sayın Macron'un Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratma konusundaki tutumunu çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Batılı ülkeler Ukrayna'ya asker mi gönderiyor? Rusya'nın resti sonrası NATO'dan geri adım geldiKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün akşam Paris'te düzenlenen Ukrayna'ya destek konferansının ardından yaptığı açıklamada, "Rusya'nın yenilgisinin Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Rusya bu savaşı kazanamayacak." demişti.

"RUSYA'NIN BU SAVAŞI KAZANMAMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Macron, Batılı ülkeler arasında Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda fikir birliği olmadığını, ancak hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bugün asker gönderme konusunda fikir birliği yoktu. Ancak hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Batılı ülkeler Ukrayna'ya asker mi gönderiyor? Rusya'nın resti sonrası NATO'dan geri adım geldiFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Slovakya Başbakanı Robert Fico

"UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERMEYE HAZIRLANAN ÜLKELER VAR"

Konferanstan önce konuşan ve Ukrayna'ya askeri yardıma karşı çıkan Slovakya Başbakanı Robert Fico ise, çok sayıda NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkenin Ukrayna'ya asker göndermeyi düşündüğünü söylemişti. Fico, "Ukrayna'ya kendi birliklerini göndermeye hazırlanan ülkeler olduğunu doğrulayabilirim, 'asla' diyen ülkeler var. Slovakya da bunların arasında yer alıyor ve bu teklifin dikkate alınması gerektiğini söyleyen ülkeler de var." ifadelerini kullanarak bu tür planların savaşı tırmandırma riski taşıdığına dikkat çekmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Slovakya Ukrayna Fransa Rusya Paris Nato Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (16)

Ethem Karabag:

Tabiki geri atım atacaklar orası Gazze değil karşınızda Rusya var batılı ülkelerin gücü ancak Gazze mücahid lerine yetiyor

156
11
yanıtYanıtla
Sansasyonel Salvo:

Reis , ver emri ! Bordo bereliler gecesine kudüste .

27
94
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Ver Coşkuyu ver Mehteri. Reisin çocukları yapmadıkları askerliği orada yapsınlar.

yanıt104
yanıt11
murat:

Koyun bıraz az makarna ye

yanıt23
yanıt7
Salih Kandıralı:

Meşhur bir hırsızın dediği gibi Fakir çalmasını bilmediği için Fakirdir.

105
5
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

putini sevmem ama adam tek basina NATOya kafa tutuyor helal olsun

46
4
yanıtYanıtla
girilmez:

başka ne yapacak, yani sen olsan abi kusura bakmayın mı dersin

yanıt6
yanıt1
Son Yörük:

Rusya kolay lokma değildir ozamanki dünyanın teknolojideki devi Almanlar bunu gördüler.Ama benim kafama takılan en ufak depremde yıkılan binalarımız var Allah korusun bir savaşa girsek zaten dayanmaz biz şöyle güçlüyüz falan diyip kendimizi gaza getirmeyelim askeri gücümüz iyi olsa bile sığınak falan yok amerikada rusyada her evde sığınak var yada bunun için yapılmış yerler devlet depreme dayanıklı evler yaparken sığınaklarda yapmalı acil durumlar için bence bu önemli siviller için.

47
3
yanıtYanıtla
Toprak Ruzgar:

Kesinlikle katiliyorum mutlaka sığınaklar yeterince olması lazım.. artık güven kalmadı dünya üzerinde.. hersey olabilir

yanıt35
yanıt2
Samarpan Bhav:

Sadece nukleer bombaları var diye öyle. .artık rusya teknoloji bakımından baya geride kaldı. Suriyede bizim ihalar onların araclarini oyuncak gibi yok etti vuramadìlar bile...eski teknoloji

yanıt5
yanıt3
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title