Haberler

CHP'ye ilk bayram ziyareti AK Parti'den! Seçim üzerine art arda dikkat çeken mesajlar

Güncelleme:

AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Heyete başkanlık eden AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler seçimler konusunda "Biz milletimizin vereceği karara kabulüz. İnşallah seçimleri de bu şekilde atlatarak yolumuza devam edeceğiz" derken CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise "Kimseyi ötekileştirmeden, herkes çözüm üreterek sorunlara ve herkesin geleceğinin teminatı olarak yola çıktık" açıklamasında bulundu.

Ak Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP'ye ziyarette bulundu. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler Başkanlığındaki AK Parti heyetini, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık başkanlığındaki heyet ağırladı.

"YARALARI SARMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERİLİYOR"

İşler, Ramazan Bayramı'nın buruk geçtiğini belirterek, "2,5 ay önce yaşadığımız deprem felaketinden dolayı canlarımızı kaybettik. Şehirlerimiz yıkıldı. Ama milletçe devlet-millet kaynaşmasıyla yaraları sarmak için büyük bir çaba gösteriliyor. Aslında bu felaket bizim ne kadar yüce bir millet olduğumuzu da bir kez daha göstergesi oldu. Herkes seferber oldu" dedi.

"MİLLETİMİZİN VERECEĞİ KARARA KABULÜZ"

Seçim çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen İşler, "İnşallah hep birlikte huzur içerisinde bu seçimi gerçekleştireceğiz. Milletimiz en doğru kararı verecektir. Biz milletimizin vereceği karara kabulüz. İnşallah seçimleri de bu şekilde atlatarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"SOFRAMIZI BÜYÜTEREK NELER YAPABİLECEĞİMİZİ İFADE ETTİK"

CHP'li Karabıyık ise seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirerek, "Umuyorum ifade ettiğiniz gibi milletimiz en doğru kararı verecek. Sorunlara çözümlerle yaklaştık. Herkes için hayırlısı olsun. Kimseyi ötekileştirmeden, herkes çözüm üreterek sorunlara ve herkesin geleceğinin teminatı olarak yola çıktık. Herkesle yolumuz beraber ve soframızı büyüterek biz de neler yapacağımızı ifade etmeye çalıştık" diye konuştu.

"BİZ DE KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRME TARAFTARI DEĞİLİZ"

Karabıyık'ın sözleri üzerine İşler ise "Biz de kimseyi ötekileştirme taraftarı değiliz. Öyle olduğu için de 21 yıldır milletimiz bizi yaptığımız çalışmalardan dolayı tercih ediyor. Yine bu dönemde de milletimiz yaşanan olayları okuyor. Siyasi vaatler, icraatler var. Milletin kararı en doğru karardır" şeklinde konuştu.

DSP: ÇOK BASKI ALTINA ALINDIK

CHP'yi ziyaret eden bir sonraki heyet DSP olurken heyette Genel Başkan Yardımcıları Hikmet Aydemir, Sevinç Erencan ve Ejder Onursal yer aldı. Heyet temsilcileri Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na başarılar dilerken Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir, DSP'nin seçim sürecinde AK Parti ile yaptığı işbirliğine gelen eleştirilere yanıt verdi. Kendi örgütleri tarafından çok baskı altına alındıklarını söyleyen Aydemir, "Türkiye'de demokrasiye inanmış pek çok parti baskı altına alınmıyor ama biz ittifak içinde olmamamıza rağmen baskı altına altındık. Bu baskılar neticesinde olumsuz şeyler yaşıyoruz. Biz alternatif olarak kurulmuş partiler değiliz. Türk milletinin ihtiyacında dolayı doğmuş bir partiyiz. Sağdaki sıkışmış oylara da talip bir partiyiz" diye konuştu.

CHP'ye ilk bayram ziyareti AK Parti'den!

TABANDAKİ KAYNAŞMANIN ÖNEMİNE VURGU

CHP'de bayramlaşma HDP ve Yeşil Sol Parti temsilcilerinin ziyareti ile devam etti. Yeşil Sol Parti MYK üyesi Sevtap Akdağ'ın başkanlık ettiği heyet sözlerine bayram kutlaması ile başladı. Tarihsel bir süreçten geçildiğini ifade eden Sevtap Akdağ, tabandaki kaynaşmaya ve siyasetin çözüm umudu olması noktasındaki talebin karşılanmasının önemine vurgu yaptı.

"MECLİS ÇÖZÜM İÇİN ZEMİN OLMALI"

HDP ve Yeşil Sol Parti olarak uzun zamandır bu iradenin inşa edilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Akdağ, "Sizlerle kurduğumuz ilişki de son derece önemli. Meclis'in tüm sorunların çözümü için bir zemin olarak inşa edilmesi çok önemli" dedi.

HDP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA "GEÇMİŞ OLSUN"

HDP ve Yeşil Sol Parti heyeti olarak Adıyaman'da sözlü saldırıya uğrayan Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileten Akdağ, "Seçim süreçleri kutuplaştırma siyaseti nedeniyle her birimizin demokratik hakkını kullanacağı zeminlerin zedelendiği süreçleri beraberinde getiriyor. Yaratacağımız toplumsal dönüşümle bu tarz sorunların da çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

PROVOKASYONLARA KARŞI SEVGİ DİLİ

Kılıçdaroğlu'nun daha önce de benzer provokasyonlara maruz kaldığını hatırlatan Karabıyık, "Bazen provokasyonlar gerçekleştiriliyor. Şahıslar yönlendiriliyor. Biz onların da geleceğinin teminatı olacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, sevgiyle kucaklayarak yanıt vereceğiz. Sevgi dilinin barış dilinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'ye ilk bayram ziyareti AK Parti'den!

İYİ PARTİ: 15 MAYIS SABAHI BİRLİKTE TARİH YAZALIM

CHP'yi ziyaret eden partilerden biri de ittifak ortağı İYİ Parti oldu. İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz'ın başkanlık ettiği heyette Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve Genel İdare Kurulu üyesi Emre Haberdar yer aldı. Deprem felaketi nedeniyle buruk bir bayram karşılandığını ifade eden Ayfer Yılmaz, milletçe kucaklaşmanın, hak edilen yere gelmenin zamanı olduğunu söyleyerek "15 Mayıs sabahında demokrasinin bayramını kutlayarak tarih yazalım birlikte" dedi. CHP'li Karabıyık da, "Sizlerle birlikte Türkiye'nin sorunlarını çözmek için yola çıktık. Doğru bir yoldayız. Mutabakat metnimizi 15 Mayıs'tan sonra uygulayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ramazan Bayramı Lale Karabıyık Emrullah İşler Milletvekili AK Parti Ankara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title