Haberler

CHP'li Milletvekili Cavit Arı, KDV istisnasının uzatılmasına tepki gösterdi

Güncelleme:

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden torba kanun teklifi görüşmelerinde, şehir içi raylı ulaşım sistemlerinin belediyeler ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasındaki devir teslimlerinde KDV istisnasının 31 Aralık 2028'e kadar uzatılmasını eleştirdi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden torba kanun teklifi görüşmelerinde; şehir içi raylı ulaşım sistemlerinin belediyeler ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasındaki devir teslimlerinde KDV istisnasının 31 Aralık 2028'e kadar uzatılmasını öngören 35. maddeye tepki gösterdi. Arı, "Muafiyet uzatımıyla önümüzdeki yerel seçim sürecinde başta Bursa, Kocaeli, Trabzon ve Samsun'da toplu taşıma projelerinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından devralınarak bu belediyelere yani AKP'li belediyelere bir avantaj sağlama düzenlemesinin devamı niteliğindedir. Bu düzenlemeyle AKP'li belediyelerin önümüzdeki seçim sürecinde belediye yapıyormuş gibi reklamını siyasetini yapacağı, halkı kandıracağı bu projeleri bakanlık yapacak" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AKP'nin 80 maddelik torba kanun teklifinin görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, teklifin şehir içi raylı ulaşım sistemleri, metro, tramvay, teleferik, telesiyej ve fünikülerin belediyelere devrinde KDV istisnasının 31 Aralık 2028 tarihine kadar uzatılmasını öngören 35. maddesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"BU DÜZENLEMEYLE AKP'Lİ BELEDİYELERİN ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM SÜRECİNDE BELEDİYE YAPIYORMUŞ GİBİ REKLAMINI, SİYASETİNİ YAPACAĞI PROJELERİ BAKANLIK YAPACAK, BUNA KARŞIYIZ"

"Bu düzenleme AKP'nin adındaki adalet duygusunun belediyeler arasında uygulamış olduğu ayrımcılıkla aslında olmadığının açık bir ifadesinden ibarettir. Muafiyet uzatımıyla önümüzdeki yerel seçim sürecinde başta Bursa, Kocaeli, Trabzon ve Samsun'da toplu taşıma projelerinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından devralınarak bu belediyelere yani AKP'li belediyelere bir avantaj sağlama düzenlemesinin devamı niteliğindedir. Bu düzenlemeyle Bursa Üniversitesi Görükle Uzatma Hattı, Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı Birinci Aşama, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait proje kapsamındaki Adapazarı Serdivan Raylı Sistem Hattı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı'na ait raylı sistem hattı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'na ait raylı sistem hatlarına araç alımlarıyla ilgili bu konuların Bakanlık tarafından üzerine alınması ve belediyeler adına yapılıp siyaset yapılması amacını taşımaktadır. Bu düzenlemeyle AKP'li belediyelerin önümüzdeki seçim sürecinde belediye yapıyormuş gibi reklamını siyasetini yapacağı, halkı kandıracağı bu projeleri bakanlık yapacak. Bu bakanlığın yapacağı projelerdeki muafiyetleri uzatma kararıdır bu karar. Bununla beraber örneğin CHP'li belediyelerin talep ettiği bu ödenekler de proje onayları da devamlı uzatıldı. Örneğin İBB'nin proje onayları uzun süre bekletildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin projesi 24 ay bekletildi. Bu düzenleme çok da samimi ve masum bir düzenleme değildir buna kesinlikle karşıyız."

35. MADDE NE GETİRİYOR?

Kanun teklifinin söz konusu 35. maddesinin gerekçesi şöyle:

"Şehir içi raylı ulaşım sistemleri, metro, tramvay, teleferik, telesiyej ve füniküler ile bunların hatları, istasyonları, yolcu terminalleri ve durakları ve bu iş ve işlemlerle ilgili tesisler ile eklenti veya bütünleyici parçalarının Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları arasında yapılacak devir ve teslimleri 31/12/2023 tarihine kadar KDV'den istisnadır. Maddeyle istisnanın uygulama süresi 31 Aralık 2028 tarihine kadar uzatılmaktadır."

Kaynak: ANKA / Politika

ulaştırma ve altyapı bakanlığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Milletvekili Cavit Arı Antalya Aralık Ulaşım Politika Haberler

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır? Rüyada gül görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı gül görmenin anlamı nedir? SearchGPT nedir? SearchGPT nasıl kullanılır, özellikleri neler? Koç kadını ve Terazi erkeği uyumlu mu? Koç kadını ve Terazi erkeği aşk uyumu nedir? Koç kadını ve Terazi erkeği anlaşabilir mi ? Çakal kaza mı yaptı? Rapçi Çakal nerede kaza yaptı, ne oldu? Kamala Harris kimdir? Kamala Harris kaç yaşında, nereli? Kıyma 4. Sezon 2. Bölüm ne zaman yayınlanacak? Kıyma dizisi nerede yayınlanıyor, konusu ne? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak Emekli maaş farkları yattı mı, nasıl sorgulanır? 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı sorgulama
Bazı il ve ilçeleri sayıp 'Sizden nefret ediyorum' diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

Bazı il ve ilçeleri sayıp "Sizden nefret ediyorum" diyen Mardinli Marilyn Monroe hakkında suç duyurusu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title