Haberler

Çiçeği burnunda başkanının tutuklanmasına CHP'den sert tepki: Mesut Kocagöz'ü değil, Kepez'in iradesini tutukladınız

Güncelleme:

Antalya'da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasıyla ilgili tutuklananlar arasında, tesisin işletmecisi olan ANET firmasının 2019-2023 arası yöneticiliğini yapan CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de yer alıyor. Kendisinin görev yaptığı süre zarfında bakımların eksiksiz yapıldığını savunan Kocagöz'ün tutuklanmasına, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün Antalya'daki teleferik kazasında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına ilişkin, "Binlerce insanın yüzde 50 oyuyla 30 yıl sonra kazanılmış Kepez ve gerçekten sorumluluğu olmayan denetim görevini yapmış ve istifa ettikten sonra 3 kere denetlenmiş bir tesis için belediye başkanı tutuklanıyor. Siz Mesut Kocagöz'ü tutuklamadınız, Kepez'in iradesini tutukladınız" dedi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sarısu mevkiindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde cuma günü meydana gelen kazanın ardından başlattığı soruşturma kapsamında, aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

"YEREL SEÇİMLER VE BAYRAM GEREKÇESİYLE AĞIR BAKIMIN KAPSAMI DARALTILMIŞ"

Bilirkişi heyetinin sunduğu ön raporda kazanın, 5 numaralı teleferik direğinde yer alan çekici/taşıyıcı halatların taşıyıcı makara içine sıkışması sonucu ağırlığın 5 numaralı direğe yüklenmesi sonrasında direğin mukavemet gösteremeyerek cıvatalarda yer alan deformasyon sebebiyle de bağlantı noktasından kırılması nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Şüphelilerin alınan beyanlarında teleferiğin yıllık ağır bakımı vesilesiyle yaklaşık 3 ay sürecek bir bakıma alınması gerektiği, 2024 yılında ise yerel seçimler ve bayram gerekçesiyle ağır bakımın kapsamının daraltıldığı ifade edildi.

CHP'li Başarır'ı isyan ettiren tutuklama kararı: Mesut Kocagöz'ü değil, Kepez'in iradesini tutukladınız

BELEDİYE BAŞKANI KARAGÖZ, TELEFERİK İŞLETMESİNİN ESKİ YÖNETİCİSİ

Bahsi geçen teleferik işletmesinin Antalya Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan ANET AŞ isimli firmaya ait olduğu, bakım onarım ve teknik işleyiş hizmetlerinin ise Mega Tower AŞ isimli firmadan hizmet alımı şeklinde gerçekleştirildiği belirtildi. ANET'in 2019-2023 arası yöneticiliğini yapan CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ifadesinde, 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına aday adaylığına başvuru yapmak amacıyla ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettiğini belirtti.

CHP'li Başarır'ı isyan ettiren tutuklama kararı: Mesut Kocagöz'ü değil, Kepez'in iradesini tutukladınızMesut Kocagöz 3 Nisan'da mazbatasını almıştı

"TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"

Kocagöz, "2017 yılı Ağustos ayı ANET A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak 2018 yılı kasım ayında söz konusu görevden ayrıldım. Belediye başkanlığına aday gösterilmeyince 2019 yılı mayıs ayı içerisinde yeniden ANET A.Ş. genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak atandım. Yaklaşık 6,5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri olarak teleferik konusunda herhangi bir sıkıntı olmaması için sürekli çalıştık. Kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadır. Teleferik benden önceki genel müdür döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğa gidecek 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi. Ben bilgi alınacak diye adliyeye gelmiştim. Böyle bir taleple karşılaşacağımı düşünmüyordum. Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından ANET A.Ş. de eksilen bir kişilik kontenjan geç bildirildiği için ticaret sicilden tasdiklenmesi de 2024 yılının Şubat ayını bulmaktadır. Benim görev yaptığım süre zarfında rutin bakımlar ile ağır bakımların eksiksiz yapıldığı, ANET A.Ş. Yönetim Kuruluna Mega Tower isimli şirket tarafından sunulmaktadır. Raporlar düzenli olarak çift heyet tarafından kontrol edilmektedir, suçsuzum" ifadelerini kullandı.

CHP'li Başarır'ı isyan ettiren tutuklama kararı: Mesut Kocagöz'ü değil, Kepez'in iradesini tutukladınız

"İSTİFA ETTİKTEN SONRA TESİS 3 KERE DENETLENMİŞ"

Karagöz'ün tutuklanmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Hayatımda böyle bir karar görmedim. YSK'nın belirlemiş olduğu seçim takvimini yani 1 Aralık'ı kabul etmeyen ona göre seçilmiş bir belediye başkanını '18 Aralık'ta istifa ettin' deyip tutuklayan bir mahkeme var burada. Ben kendisine sesleniyorum yapmayın. Bu ülkeye, bu ilçeye, bu belediye başkanına, bu güzel insanlara bu kötülüğü yapmayın. Sizin bu ülkedeki birinci göreviniz adaleti sağlamak, adalet dağıtmak. Bizim kendimizi güvende hissettirmek ama görüyorum ki hiç güvende değiliz. Binlerce insanın yüzde 50 oyuyla 30 yıl sonra kazanılmış Kepez ve gerçekten sorumluluğu olmayan, denetim görevini yapmış ve istifa ettikten sonra 3 kere denetlenmiş bir tesis için belediye başkanı tutuklanıyor. Çorlu'da gerçek suçlular var burada suçsuz insanı tutukladınız. Çorlu'da gerçek suçlular 11 duruşma sonra tutuklanabildi. Burada suçsuz, günahsız bir belediye başkanını tutukladınız. Gelin tahliye kararı verin, siz çünkü Mesut Kocagöz'ü tutuklamadınız Kepez'in iradesini tutukladınız. Buna izin vermeyeceğiz biz bu adliyedeyiz."

Çiçeği burnunda başkanının tutuklanmasına CHP'den sert tepki: Mesut Kocagöz'ü değil, Kepez'in iradesini tutukladınız

NE OLMUŞTU?

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluğun yaşandığı teleferik tesisinde 12 Nisan'da meydana gelen kazada parçalanan kabinden düşen avukat Memiş Gümüş yaşamını yitirmiş, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva yaralanmıştı.

Sistemin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi yaklaşık 22,5 saat süren çalışmaların sonunda kurtarılmıştı.

Kaynak: ANKA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Mahir Başarır Antalya Kepez Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (35)

haksız mıyım:

neye izin vermeyeceksiniz yavrular...? hak, hukuk, adalet diye bağırın siz değil miydiniz? işte hukuk işliyor. yüzlerce insanın ölümden döndüğü ölümlü bir kazadan dolayı sorumlular hesabını vermesin mi? lan sizin tek bir ilkeniz olsa ben şaşardım zaten. sizin hak, hukuk dediğiniz sadece kendi çıkarınızdır. millet ölmüş kalmış umurunuzda değil vallahi...

199
71
yanıtYanıtla
Luis my:

Senin yatcağın bir yer varmı trol ? Çorlu tren kazası bir sürü maden vaciası sorumluları hesap verdimi? Chp lisi akp lisi yok bunun herkesten hesap sorulmalı.

yanıt119
yanıt74
haksız mıyım:

luise...lan zırto, bu yazdıklarını git özgüre söyle. maden kazasına, tren kazasına onlarca yıldır cinayet dersiniz, sizin belediyenin sorumsuzluğu ile yüzlerce insan ölümden döner, sus pus olursunuz hatta yargılanmasına izin vermeyeceğiz dersiniz. ama ben kime anlatıyorum bunları. gözleri olup görmeyenden daha körü var mı?

yanıt107
yanıt51
Ender Ruclar:

TROLLLER; DEPREM, MADEN, SELLER, HIZLI TREN KAZALARINDA ÖLENMLERİN HESABINI NEDEN SORMADIK. BELEŞÇİ MAKARNACILAR.....

yanıt61
yanıt89
Çavuş Kenan:

Partili değilim ama yeni başkanın ne sucu olabilir anlam veremedim

55
58
yanıtYanıtla
Mustafa Aldemir:

Başkan önceden teleferiğin ortağıymış

yanıt89
yanıt16
koray hüseyin kılıç:

keşke bu adaletinizi 6 şubat depremlerinde yada altın madeni göçüğündede gösterseydiniz ama nerde

71
40
yanıtYanıtla
Hüseyin Bakkal:

yavaşşşşş gelllll istanbuldaki dısko yangnı noooldu o kadar ınsanımız kımın yuzunden vefat ettı...hıç burda cıkıp zırlamıyorsun...

yanıt69
yanıt32
hakan sorgular:

hüso adaleti nezamandır belediyeler yönetiyor trol

yanıt27
yanıt17
Shef :

Hak hukuk adalet sizden yana karar vermeyince hemen başlıyorsunuz tavır almaya. seçim sonuçlarına itirazlarda da aynısını gördük ( Tüm partiler aynı). Hele bir sakin olun. Demek ki iktidarda olsanız, eskisi gibi devam edeceksiniz. Yani sizden onlara dokunulamaz. Sizinkiler hep haklı karşı taraf haksız....

73
21
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title