Haberler

Bilecik'te CHP İl Kongresi Yaklaşıyor

Bilecik'te 25 Aralık Cuma günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi öncesi Metin Yaşar adaylığı açıklayarak, "CHP'de yaklaşık 30 yıla yakın siyasi tecrübeme dayanarak söylüyorum, ısrarla görev isteyip te CHP'de o istediği yere gelmiş bir arkadaşımıza rastlamadım" dedi.

Metin Yaşar CHP Bilecik İl Başkanlığında yaptığı adaylık açıklamasında, 2 gün sonra yapılacak olan CHP Bilecik İl Kongresine adaylığı açıkladığı belirtti. Yaşar, "Kamuoyumuzu epeydir meşgul eden, merak içerisinde bırakan bir il başkanlığı adaylığını konusu vardı. 2000 yılında yapılan İl kongresi seçimlerinde il başkanı adayı oldum ve il başkanı görevini 2 yıl yaptım. Tabi bu süreç içerinde acı, tatlı çok anılarım oldu. 2002 seçimlerine geldiğimizde partimiz ana muhalefet partisi konumuna yükseldi ve burada tüm partilerimizin dinamik çalışmalarıyla çok etkili oldu. Bu süreci geçirdikten sonra 2004 seçimlerinde gerek partililerim, gerek genel merkez düzeyindekilerin benim belediye başkanı adayı olmam istediler. Tabi bende bu isteği geriye çeviremedim ve merkezde belediye başkan adayı oldum. Tabi o seçimler Türkiye genelinde olduğu gibi Bilecik'te de pek iyi sonuçlanmadı. Dedim ki ben bundan sonra aktif siyaset yapmayacağım. Yalnız partinin bir üyesi olarak partim bana ne görev verirse onu yapmaya talibim ve o günden bu güne kadar partinin hiçbir makamına mevkisine aday olmadım ama partinin bir üyesi olarak bugüne kadar aralıksız çalışmalarımı sürdürdüm. Partim bana nerede görev verdiyse nerede kullanmak istediyse hep yerine getirerek bugüne geldik" dedi.

"CHP'DE GÖREV İSTENMEZ, CHP'DE GÖREV VERİLİR"

Yaşar, CHP'de görev istenmez CHP'de görev verildiğini anlatarak, "Ben CHP 'de yaklaşık 30 yıla yakın siyasi tecrübeme dayanarak söylüyorum ısrarla görev isteyip de CHP de o istediği yere gelmiş bir arkadaşımıza rastlamadım. Çok zorlamalarına rağmen bir yerlere gelmek istemelerine rağmen gelememişlerdir. Eğer CHP görev verirse verilen yerlere gelmiştir. Şimdi benim bunları söylememdeki neden ben 2004 yılında yakın dostlarımla partide yaptığım söyleşilerde artık aktif siyaset yapmayacağımı iletmiştim. Şimdi yine geldiğimiz nokta da yine görev verilmesiyle karşı karşıyayım. Hepinizin bildiği gibi bir kongre süreci başladı. Biliyorsunuz siyasi partiler yasalar gereği 2 yılda bir kongre yapma zorunluluğu var. Bu zorunluluk sonucunda partimizin en üst organı olan parti meclisimizin aldığı karar ile seçim takvimi belirlendi ve bütün illere kongrelerini yapması gerektiği tebligatı geldi. Daha sonra yapılan kongrelerden sonra 25 Aralık'ta yapılacak olan il kongresinde kim aday olacak kim aday olmalı süreci başladı. Tabi ki ilçe başkanlarımız ilçe yönetimlerinden aldığı yetki ile kendi aralarında değerlendirirler. Başkan profilini kendi aralarında belirlerler. Tabi bunlar benim dışımda gelişen olaylar ve bu toplantılarda ismim hep ön plana çıkmış. Yani bizler geçmişte yapmış olduğumuz siyasi çalışmalardan yakinen tanıdığımız bir birikim bir örgüt deneyimi kazanmış bir arkadaşımızı bir abimizi bize ağabeylik yapacak bir il başkanını hep beraber bulalım dediler" ifadelerine yer verdi.

"BANA YOĞUN BASKILAR OLDU, BU İL BAŞKANLIĞINI KABUL ET DİYE"

Metin Yaşar il başkanlığı adaylığı sürecini anlatarak, "Parti yetkililerinin çalışmalardan sonra isimim ön plana çıktıktan sonra bana yoğun baskılar oldu. Bu il başkanlığını kabul et diye. Buna en uygun şartlara ait olan kişi sensin dediler ve ben ısrarla bütün bu talepleri istekleri geri çevirdim. Böyle bir teklifi kabul etmeyeceğimi kendilerine de söyledim. Sonuçta çok ısrar ettiler ne olur ve bende sonuna kadar direneceğim dedim. Ama geldiğimiz noktada ilçe başkanlarımızın partili arkadaşlarımızın yoğun baskıları karşısında geçtiğimiz pazartesi gününe kadar kararımı netleştirme konumu noktasına getirememiştim. Sonra dedim ki bu süreç içerisinde başka arkadaşlarımız çıkarda bu göreve talip olurlar. Bizde hep birlikte o arkadaşları destekleriz düşüncesi hep vardı. Fakat gerçekleşmedi. Bu kısa süreçte başka arkadaşlarımızda çıkabilir. Çıkması da doğaldır bunlar partiye zenginlik katar. Şimdi eğer başka aday çıkmazsa eğer ben il başkanı olur da seçilirsem CHP'de yapılması gereken çok iş yok. CHP şuan birlik ve beraberliği en üst seviyeye uzandığı partidir ilimizde. Kamuoyunda birçok söylemler var CHP'yi karalama söylemleri var. Gruplaşma ve hizipler var şeklinde dedikodular söyleniyor. Ben 30 yıldır aktif siyaset yapmış olan bir abiniz olarak çok gruplaşma ve hizip gördüm ve bunun sonucunda partinin ne hale geldiğini de gördüm. Ama partimiz bu yaşananlardan ve geçmişten ders aldı ve bu olayları bence bitirdi. Gruplaşma bu değil bu partinin zenginliğidir. Ben zaten il başkanı olduğum zaman bu birlik beraberlik konusunda en üst seviyelere çıkarmak için gayret sarf edeceğim" dedi.

Yapılan açıklamaya, İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, ilçe başkanları ve partililer katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Metin Yaşar Türkiye Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title