Haberler

Kılıçdaroğlu ve kurmayları bakanlığa çıkarma yaptı! Bozdağ'dan suçlamaya yanıt gecikmedi

Güncelleme:

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddiası Türkiye gündeminden düşmezken, CHP heyeti bu sabah Kılıçdaroğlu liderliğinde Adalet Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlığı bu konu hakkında sessiz kalmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'na yanıt ise bizzat Bakan Bozdağ'dan geldi. "Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı. Ama belli ki Sn. Kılıçdaroğlu'na doğru bilgi aktarılmıyor" diyen Bozdağ, daha önce yaptığı açıklamayı bu kez Twitter üzerinden paylaştı.

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddiası Türkiye'de büyük infial yarattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve vekiller bu sabah Adalet Bakanlığı önüne kadar yürüyerek kapıda basın açıklamasında bulundular.

BAKAN BOZDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Adalet Bakanlığı'nı kamuoyunda geniş yankı uyandıran istismar olayına sessiz kalmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'na yanıt ise bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NA DOĞRU BİLGİ AKTARILMIYOR"

"Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı. Ama belli ki Sn.Kılıçdaroğlu'na doğru bilgi aktarılmıyor" diyen Bozdağ, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamayı bu kez de Twitter üzerinden paylaştı.

"YARGIYA GÜVENELİM, YARGILAMA SONUCUNU BEKLEYELİM"

Bakan Bozdağ şu ifadeleri kullandı; "Çocuğun cinsel istismarı; din, ahlak, hukuk ve kültür dahil ne kadar mukaddes değerimiz varsa hepsini çiğnemektir. Çocuğun cinsel istismarı, bir insanlık suçudur. Mağdure Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış, gerekli tahkikatı yapmış, iddianame hazırlamış ve mahkemeye sunmuş, mahkeme iddianameyi kabul etmiş ve yargılama sürecini başlatmıştır. Yargılama süreci, kanunlarımızın öngördüğü usulde devam ediyor. Yargılama sonunda maddi hakikat, ortaya çıkacaktır. Yargıya güvenelim, yargılama sonucunu bekleyelim. Yargılama sonucunda hak da adalet de yerini bulacaktır."

Bakan Bozdağ'dan Adalet Bakanlığı önünde konuşan Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi

Bakan Bozdağ'dan Adalet Bakanlığı önünde konuşan Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi

Bakan Bozdağ'dan Adalet Bakanlığı önünde konuşan Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi

"KILIÇDAROĞLU RANDEVU İSTEMİŞ OLSAYDI, KENDİSİNE RANDEVU VERİRDİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığı'ndan herhangi bir randevu talebinde de bulunmadığını belirten Bakan Bozdağ, "Eğer randevu istemiş olsaydı kendisine randevu verirdim. Randevusuz geldiği halde görüşmek isteseydi, kendisiyle yine görüşürdüm. Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı ile görüşme yerine basın açıklaması ile yetindi. Canı sağ olsun. Biz, memleketimizin her meselesini Türkiye'nin ikinci büyük partisinin Genel Başkanıyla her daim görüşmeye ve konuşmaya hazırız" dedi.

Bakan Bozdağ'dan Adalet Bakanlığı önünde konuşan Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kurmaylarıyla birlikte Adalet Bakanlığı'nın önüne kadar giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Adaleti sağlayacak olan bakanlığın önündeyim. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Gerçekten çok öfkeliyim. İki yıldır bu meseleyi biliyoruz diyorlar. İki yıldır bu meseleyi biliyorsunuz da ne yaptınız? Sistematik bir tecavüz var ve iki yıldır bunu biliyorsunuz. Gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede. Günlerdir iktidar bir ses verecek mi diye bekliyorum. Aile Bakanlığı'nın ne yaptığı belli değil. Adalet Bakanlığı sessiz. Bir de 'fotoroman' var...

"84 MİLYON İNSAN SENİN YÜREĞİNLE AYNI ACIYI PAYLAŞIYOR"

Altı yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlığın karşısında kimler suskunluğunu koruyor? Değerli arkadaşlarım, buraya, bu evladımızın sesi olmak için geldik. Adalet istiyor bu kız. Bizim evladımız bu kız. Buradan bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı-solcusu, inançlısı-inançsızı, doğulusu-batılısı, kim olursa olsun bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor, öfkeleniyor. Hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Değerli arkadaşlarım, emin olun, emin olun bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (13)

Bilir Kişi:

Bay kemalin derdi, çocuk falan değil. Sürekli olarak sokakları karıştırma derdinde. Vizyonu ve misyonu olmadığından seçimi kazanamaycaklarını zaten biliyor. Tek derdi sokakları nasıl karıştırabiliriz…

151
201
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Benzer olaylar daha önce de oldu çocuk gelinle ilgili. Tabiki karşı çıkmalıyız yasal önlemleri arttırmalıyız. ancak bazı partiler bundan siyasi rant sağlamanın peşinde bu da kötü

197
116
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

tepki göstermese "vay efendim sesiniz çıkmadı" tepki gösterse siyasi rant:)))

yanıt60
yanıt26
Kenan:

Halk Yargıya guvenıyorda sıze cok guvenmıyor. Halkın guvenmeme sebebını kendileride tahmın edıyorlardır. En basiti bu konu gundeme gelmese haberımız olmayacaktı , konu haber oldu ama hala gelışme yok neden?

157
82
yanıtYanıtla
Şevki Demiröz:

kemal amca umudumuz sensin bak millet senin amerika ile canlı görüşmelerini konuşuyor teknolojide çıgır açtın vatanı kurtaracan inşallah deli deli yürüyüp durma gözünü seveyim etme

126
59
yanıtYanıtla
Cemil SAHANOGLU:

hayırmı bakan bozdağ neyin incelemesini yapıyosunuz, 6 yaşında çocuk evlendiriliyor bu araştırılacak birşey mi direk cezalarını kesmek lazım her iki tarafında anne ve babaları cezaevine inceleme onlar içerdeyken yapılıp asıl karar sonra verilmeli.

92
67
yanıtYanıtla
Ahmet Ali Şahin:

Bu bir iddia üstelik "Yargıya İntikal Etmiş bir İddia" Bakanlığın ne yapmasını bekliyorsunuz Yargıya müdahale mi ersin? İşinize gelince Yargı Bağımsızlığı diye hopluyorsunuz ama

yanıt35
yanıt56
hakan saglam:

2020 de basvurmus.nasil bitmez bu dava peki.kendi kizjniz olsadami 2 yil surerdi ha

101
34
yanıtYanıtla
Şenol Pektaş:

Yargı süreci işletiliyor. Bu neyin açıklaması bay kemal. Her olayı siyasi rant olarak. İnsanların nefret duygularını kabartmanın kutuplaşmanın peşindesiniz. Sizin vizyonunuz kaos.

61
71
yanıtYanıtla
bekir yapici:

kadin davayi acmis 2 yil beklemis kimseden bir ses cikmamis adalet bakani olarak bunu arastirmasi ona görede cevap vermesi gerekmezmi lafa degil icraate hasret kaldik ayrica kilicdaroglu adalet bakanligini ilgilendiren bir konuyu abd baskaninami soracak ha biz meclise degil atayana karsi sorumluyuz diyorlarsa bu sandikta degismeli.

73
42
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title